צודקים לגבי הליקוקי תחת של ליברמן לפוטין. מה שליברמן באמת צריך לעשות זה ליסוע לשם ולהסביר מול התקשורת לפוטין מי פה באמת הבוס. לתת לו איזה קוק-סלאפ ולהגיד לו שיפסיק למכור נשק לערבים אחרת...
ומה בדיוק קורה מקום המדינה, לא שופטים ששופטים על האינטרסים של אותו חתך פוליטי אותו הם מייצגים?.. כל זעקות השבר (נאום בייניש היה שיא השיאים, שלבטח עוד ישבר בקרוב) כל אימת שהשמאל מאבד אט אט את אחיזתו במאחזי ההשפעה במדינה מוכיחים עד כמה אותו מחנה נאור הוא מופת לצביעות ודמוקרט דלשמעטה. רוממות הדמוקרטיה בגרונו ודיקטטורה מהסוג הנחות ביותר במעשיו!
שופטים לא מייצגים מגזר פוליטי. הם מייצגים את החוק. או לפחות אמורים. מזרחים, ערבים או חרדים לא קופחו לרעה על ידי "האליטה האשכנזית". אף אחד לא יודע מה הצביעו שופטי העליון בקלפי, יש מספיק סיפורים על שופטים שעצרו החלטות ימניות של הממשלה ובסוף התברר שהם מצביעי ימין.
כל ניסיון להכניס ענייני פוליטיקה, מגזר, גזע ומין למינוי השופטים שקול להצהרה שמערכת בתי המשפט וחוקי מדינת ישראל אינם מגנים על אנשים בצורה שווה ושמעתה ואילך כל הצדדים שמעורבים במאבקים בנושאים הללו ינסו להשפיע על הרכב בתי הדין כדי לקבל החלטות שלא על פי חוק. מרשות עצמאית הרשות השופטת תהפוך לזונה שבועלת את החוקים לטובת המרבה במחיר. יש בישראל בעיה, היעדרה של חוקה חד משמעית שתגביל את ההרפתקנות של שופטים כמו אהרן ברק, אבל ה?פתרונות? שמתעופפים באוויר לאחרונה הם פשוט... פוטין.
בדיחה מעולה. בית המשפט העליון עושה את כל הדברים האלה שנים ועל זה אין לי לומר יותר מ:"הפוסל במומו פוסל" או כפי שהיטיב לסכם זאת בשורה תמציתית אחת השר עוזי לנדאו. "בבית המשפט העליון, אין פלורליזם, יש בו אליטיסטים אשכנזים, הוא שמאלני, פוליטי, מנותק מיהדות ולעיתים גם מהמציאות".
איך זה אמור לעבוד מעכשיו? כל פעם שמישהו לא יהיה מרוצה מתוצאות הדיון שלו הוא יבקש שופט מזרחי או חובש כיפה? תהיה לך הזכות לקבוע איך יראה השופט שישפוט אותך?
לייזר אני לא בקיא במערכת המשפט הישראלית. אני לוקח את המידע שלי מקריאה של כתבות בעיתונים שמאלניים סטייל YNET והאזנה לרדיו לדעות של אנשים שעולים לשידור (חח רשת ב). ככה שאני בהחלט לא יכול להבין מה קורה פה לעומק. אבל דבר אחד כן נראה לי, השמאל בתגבורת של התקשורת מתנהג כמו שנאמר בפורום של ארסנל לגבי תלונות של חלק מהאוהדים לגבי סיטי\צ'לסי וכלל אותי "לקחו לי לא נתנו לי עשו לי". וממה שאני מבין ממך הבעיה היא לא במה שהימין כרגע עושה אלא הבעיה היא שבמשך עשורים לא נפתרה בעיית המחסור בחוקה חד משמעית. כי בבית המשפט כבר יש פוליטיקה לא צריך נסיון להכניס אותה לשם, והקטע הכי מצחיק זה כשאנשים שמאלנים עולים לשידור ברדיו הם לא מכחישים את זה אפילו.
ליקוי לבנה מרהיב נראה הערב בשמי ישראל (כולל תמונות וקטע וידאו). http://mscwne.walla.co.il/w/f-466/1185336-5.Xxx
דני, הבעיה ידועה והיא קיימת גם במחוזותינו (צפון אמריקה). כמי שעוסק בתחום, אני יכול לומר לך שבLegal community בישראל וברוב העולם יש רוב מוחלט לליברלים (שמאלנים בעגה הישראלית) ולlibertarians ולכן תמיד יש בעיה עם חוקים אוטוקראטיים שלחוגים מסוימים בימין (קרי: ישראל ביתנו) יש חיבה אליהם. בדיון מקביל אורי העלה את זמיר כהן, מעתיקן ידוע של זבל מיסיונרי נוצרי מארה?ב. על אף החיבה של פלגים בימין האמריקאי לבריאתנות גם שופטים רפובליקנים (מינויים של בוש האב והבן, רייגן, פורד וניקסון) בועטים את הזבל הזבל כל הרוחות בכל פעם שהם נתקלים בו. בארה?ב הninth circuit מפציץ בהחלטות ליברליות הזויות כל שני, שלישי, רביעי וחמישי ושופטי בית המשפט העליון מלגלגים עליהם בפומבי. קורה. בסופו של דבר יש דין ויש דין כי יש חוקה לארה?ב והשופטים לא יכולים לשכתב אותה או לעקוף אותה - תפקידם הוא לאכוף אותה. בישראל אין חוקה ולשופטים יש חוקי יסוד, מגילת עצמאות, תורה, קוראן, תקדימים בינלאומיים ושאר בבל?ת שהם יכולים להרכיב ממנו פאזל. אני חושב שהבעיה היא אפילו לא בכך אלא במציאות המורכבת של מדינת ישראל אשר מפתה את הרשות המחוקקת למצוא קיצורי דרך שהולכים ראש בראש עם יסודות הדמוקרטיה. בית המשפט העליון הוא רסן שלא מאפשר לממשלה את החופש לפעול כאוות רצונה על מנת להשיג את מטרותיה ולכן גורמים בממשלה מנסים לשבור את בית המשפט העליון. כמובן שיש במערכת הזו פוליטיקה, אבל ברגע בו אנחנו מכפיפים את המערכת לפוליטיקה - מצהירים חוקית שמדובר במערכת שמאלנית, אשכנזית ואליטיסטית - אנחנו קוברים אותה לעד כלא יותר מאשר מדפסת פסקי דין של שופטים בהזמנה. בדיוק כמו שאסור לישראל להודות שאין דבר כזה מדינה יהודית דמוקרטית (ובקטע הזה בית המשפט העליון משתף פעולה בצורה נהדרת) כך אסור לנו להודות שיש בעיה במערכת בתי המשפט בכל הנוגע לbias הזה כי בזאת נהרוג את הזבוב שיושב לבן שלנו על האוזן עם פצצת אטום. Gass, הפוסל במומו? האם אני אשכנזי, שמאלן ומקומט? אני איש ימין קיצוני ומעולם לא הצבעתי שמאלה מהליכוד (או לליכוד עצמו, אם כבר). יש צורך ביושר, יושר אותו יש בדרך כלל לאנשים כמו בני בגין, רובי ריבלין ואפילו משה פייגלין. זה ההבדל בין אנשים שיש להם אידאולוגיה, עמוד שידרה, לאנשים שהם לא יותר מפונקציה צינית של ההווה. אורי אורבך יודע שחוקים מהסוג הזה הם חרב פיפיות, שמחר הוא יקבל החלטה שהוא אוהב ובעוד חמש שנים הוא ילך לכלא לעשור. השמאל אוהב לצעוק על כך שכל חוק חדש של הימין קובר את הדמוקרטיה, כאילו ששורה בספר מסוגלת לכך, אבל לאחרונה הימין פנה לעבר פוטין. חוק לשון הרע והניסיון לתקוף את בתי המשפט זה פצצות ליסודות. ?שופט כבקשתך? ו?דין דיבה כפי-חמש מדין הריגה? הם הנקודה בה אנשים עם עקרונות צריכים לרדת מהרכבת. עריכה: http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizne...html?mid=293888 http://www.uriorbach.co.il/1871/ הרצתי חיפוש ואני שמח שהאנשים שפעם הערכתי כאנשי ימין עם עקרונות, אלו שכמוני מאמינים בחרות האדם, נמצאים בצד הנכון של ההיסטוריה גם בסיפור העכור הזה.