אז מה, אתה טוען שסתם לצבא הישראלי שיעמם והוא הפגיז אנשים? נו באמת, מגוכח. וזה עוד יותר מגוכח שאתה נשען על קונספירציות בדבר ללא שום ביסוס לטענה זו.
לא ידעתי שלשמאל-הקיצוני יש גראדים ופצמ"רים. מה שבטוח, לאנשי הימין-הקיצוני כמוך, אין לא שכל, ולא הגיון, רק קלישאות סטייל ליברמן. יאללה, לך תפציץ את סכר אסוואן!
Gianluigi Buffon, אין טעם להסביר מה זה ציונות לאנשים שהם אנתי-ציונים בהגדרה. זה בערך כמו להסביר לאיכמן למה אי אפשר להרוג יהודים רק כי הם יהודים. להסביר אפשר לאנשים שרוצים להבין. היצורים האלה לא רוצים - טוב להם להיות בצד השני.
עכשיו באמת הרגזת אותי. מי אתה שתחליט בשבילי אם אני ציוני או לא? מי אתה שתחליט בשבילי אם אני רוצה לפתח את הארץ שלי, לבנות בה, ליצור בה חברה תרבותית, שיוויונית ומתקדמת? הכיבוש על עזה הוא לא ציונות, הוא ההפך ממנה, הוא אימפריאליזם, ברחנו מאירופה הכובשת ונכבשת כל פעם מחדש כדי להפוך לכוח כובש בעצמנו. אל תגיד לי, או לאף אחד אחר, מה אנחנו. ואף אחד מאיתנו לא 'יצור', אלא פשוט לא ישראלי-צמא-דם-שרוצה-לראות-את-הערבושים-האלה-בוערים. דיי כבר לשקר לעצמכם, אתם לא מבינים שזה גם יוצא לכם מהכיס? מעבר לזה שזה לא מוסרי, שזה פשע שזועק לשמיים לפעמים, כל כך הרבה כסף נשפך על הכיבוש, על ההתנחלויות ועל כל המפעל האדיר שהוקם שם, שבסוף גם אנחנו נדפקים מזה. אף אחד מאיתנו לא רוצה שיהודים יהרגו, תאמין לי שאני לא רוצה לראות אזרחים של המדינה שלי מתים וזה כואב לי תמיד, אבל נמאס לי לשמוע הצהרות ריקות שאין מאחוריהן כלום, ומתעלמות לחלוטין מהמציאות. חבר שלי אמר לי משהו נכון לפני כמה ימים- הימין, עם כמה שהוא מתגאה באהבת המדינה שלו, כל הזמן כל כך מקטין אותנו ומגדיל את הפלסטינים לאיזו מפלצות רצחניות, דיי כבר.
אני צמא דם? הצחקת. לפחות מישהו עושה לי שמח בערב הזה... אבל אולי פעם תבין שעולם הוא לא שחור-לבן. וגם אנשים.
Lazarobbie, אני מציע שתעיין טיפה בהיסטורית ההודעות של המשתמש שציטטת ותבין שאין סיבה להתעצבן אלא פשוט לקחת את כל מה שהוא כותב בהומור.
תתרגז כמה שאתה רוצה! אין לי בעיה עם זה. אתה יכול גם לקלל אותי איך שבא לך. ולהמציא כל דבר שאתה רגיל. אמרת הרבה דברים לגבי מדינה שאתה רוצה לבנות. רק שכחת מילה אחת - יהודית. QED. אגב, כמו שאמר איש חכם לפנו הרבה זמן - תגיד לי, מי הוא החבר שלך - ואני אגיד מי אתה.
במאוחד לנציגים של רוב האינטלקטואלי (כך אומרים "טמבל" בנוסח political correctness) - דוגמה אחרת. כמו להסביר לימין הקיצוני שרוצחי משפחת פוגל - גיבורים ולוחמי חופש. או כמו להסביר לעיוור מלידה מה זה "צהוב".
מה היה עושה אותך יותר מאושר, אילו היית מוסלמי? או אולי נוצרי? גם אם יש לך דעות לשתף, אתה הורס אותם ברמה המביכה הזאת והיציאות המפגרות האלה לא נותנות לך שום נקודת זכות יש לך דעה מסויימת, אתה חי בסרט שאתה קורבן וזה גורם לך לשנאה עצמית אני באמת אוהב לקרוא את הדעות שלך בין אם אני מסכים איתם או לא, למה אתה חייב להוציא את הקישקושים האלה מהפה שלך?
למרות שיש כאן משתמשים שבאמת לא ראויים לתגובה יש מספר דברים שאסור לשתוק עליהם ולהשאיר קצוות פתוחים ומעורפלים. גם לדיון פוליטי צריכים להיות חוקי משחק ברורים ומוסכמים שישמרו על הכבוד של המתדיינים ודעותיהם. לצערי חלק מהמשתמשים (לצערי הרב יותר הם דווקא מהמבוגרים בסיפור הזה) הפכו את הדיונים השונים סביב הנושא הפוליטי לחצר אחורית של הסתה ודה-לגיטימציה של דעות. חוק ארגוני השמאל של ליברמן זה כאן. לא ברור לי מתי, למה ואיך הפכה הציונות לצמאת דם ומתי נחקק בסלע שאיש שלום לא יכול להיות ציוני. כן ברור לי שזו מיסטיפקציה שחלקכם נהנים ממנה לאורך זמן רב ואם ברצונכם להשאיר את הראש טמון באדמה אתם מוזמנים, אבל את הדפים האלה קוראים גם חבר'ה צעירים יותר ומבינים פחות ולהם אסור לשקר בפרצוף. אל תפלו בפח של וסיסלואי. הרפש שגולש מההודעות שלו הוא לא ציונות - הוא פאשיזם. דיון אמיתי לא מנהלים כשמשווים אנשי שמאל לאייכמן (ועכשיו אני רואה שהוא רומז שמישהו טען שרוצחי משפחת פוגל הם לוחמי חופש. מעבר לכך שזו הסתה עלובה הנושא בכלל לא עלה). הוא משתמש בטכניקות בזויות של שלילת אנשים ולא דעות - הוא יספר לכם שמישהו שעשה שלוש שנים בצבא ובונה את ביתו ועמו במדינת ישראל הוא אנטי-ישראלי ואנטי-ציוני כי הוא מסרב לרדות באנשים שאותם הוא רואה כשווים לו. זה מסוכן ומשיטוטים ספורדיים כבר ראיתי שני משתמשים בני עשרה (ויתקנו אותו בופון והחסה אם אני טועה) יורקים סיסמאות פאשיסטיות, אטומות שחלקן גובלות בלא חוקיות (שלא לדבר על כמה דביל נשמע אדם שמפטפט ללא הפסקה על דבר בו הוא לא מבין כלום). מותר להיות שמאלני ומותר להיות ימני, אבל להסתה שיותר מדי זמן נתנו לך במה וחופש לרסס פה אין מקום.
אתה כותב שאסור לשלול אנשים ולא דעות אך בדיוק את זה אתה עושה בתגובה שלך. זה שאתה לא מבין מה הם הדעות שלי - זה מקובל, כי לא לכל אחד יש שכל כדי להבין את אחרים, אבל כאשר אתה מתחיל לדבר בשמי - מה אני חושב ולמה אני מתכוון, - זה כבר אומר הרבה לגביך ולגבי כישורים שלך להדברות. אני איש שלום פי 10 מרוב השמאלנים כאן, והם צמאי דם פי 100 ממני. אבל סטיגמות שממלים את ראשיכם וחוסר יכולת לחשוב לבד ולהבין (או לפחות לנסות) הופכות אוכתם לעיוורים. תביא לי לפחות הודעה אחד שלי שהיא הסתה! לא תמצה. רק עם תעוות כמו שאתה מעוות בדוגמה עם איכמן. נתתי אותה בכוונה - כדי להראות עד כמה אתם לא מסוגלים להבין וקוראים מה שאתם רוצים לקרוא ולא מה שכתוב. פעם אחת אסביר - אולי תתחילו להפעיל לבד מה שיש לכם במקום מוח... אני לא משווה שמאל ואיכמן אלה נותן דוגמה לחוסר תועלת בהסברה לסונים קיצוניים של משהו. חוץ מזה, כמו שאפשר להשוות גובה של איכמן וגובה שלי (וזה לגיטימי לגמרי - למה לא?) - אפשר להשוות גם התייחסות שלו ושל כל אחד אחר לאותו נושה או לנושים שונים. זה שאתם מגיבים רק על שם שלו - זה פשוט תת רמה שכלי שלכם, שום דבר אחר. מאוד משעשע לראות איך אנשים אם תת רמה כזו מנסים גם ללמד את אחרים (במאוחד את הצעירים). הרוב האינטלקטואלי שולט... אגב, לך תלמד מה זה פשיזם, מה הבדל בינו ובין נאציזם או נאציונאל-סוציאליזם. אולי תוכל פעם להשתמש במילים שיש לך מוסג לגביכם ולא רק בססמאות וסטיגמות שדאגו להכניס לראש שלך.