ציד מכשפות של התקשורת. על חלק מהטענות אהת באמת יכול ללטעון שאם הם היו נכונות אז זו עבודה תקשורתית מבורכת. אבל יש טענות שהם פשוט חסרות טעם, על גבול הדק בין הצהוב לטמטום: "גב' נתניהו לקחה כביסה מלוכלכת לחול לשם ניקוי" נתניהו שילם בעל כורחו עבור שיעורי המשחק של בנו יאיר. מילצ'ן, שילם את החשבון של יאיר, אח שלח חשבונית לנתניהו וקיבל כסף בחזרה.(נו אז מה אתם באים לטעון פה בדיוק?). ושיא השיאים לדעתי: "נתניהו טען שהוא קורא ספר שאינו קיים". אתמול בשידור חי, חושף העו"ד נתניהו את הספר, רביב דרוקר עד עכשיו נשאר פעור פה. אין ספק בדאיילי סטאר רביב דרוקר לא יוכל לעבוד, אולי שיפנה לאחיו שהוא חביב על אופירה אסייג, הוא היא תסדר לו מקום עבודה אצלה.
אני לא יודע למה אנשים כאן מופתעים מכמה מהתגובות שהיו כאן. איך ראש ממשלה כושל כביבי הצליח לחזור לתפקיד? כי יש לו עדר מעריצים לא קטן שיילכו אחריו באש ובמים. כאלה שלא יגידו, אוקיי, יש תחקיר, יש טענות נגד של נתניהו ותביעה, נראה מה יהיה, אלא מראש הודיעו שהוא בסדר וגם כעת, עוד לפני ששופט זכה לשזוף עיניו בדברים, מתעקשים שהכל בסדר. הטענות של ערוץ 10 שטויות, התשובות של נתניהו טהורות.
אמיר ע גם אני לא מופתע מהתגובה הזו שלך,עוד תגובה של לשבת על הגדר ולצאת הכי בסדר והכי חכם,כמו שבדרך כלל קורה כשאתה מגיע לדיון פה,אתה יודע הכי טוב מכולם מי כושל,מי לא,מי משקר,מי לא ובעצם אם אני זוכר נכון בפעם היחידה שירדת לרגע מהגדר אתה בכלל תמכת באהוד אולמרט וחשבת שהוא היה ראש ממשלה טוב...מה לעשות,מלחמה כושלת,בחירות כושלות,הפקרות במשא ומתן עם הפלסטינאים מעידים אחרת ובינתיים אולמרט הוא זה שבדרך לעמוד למשפט,על גנבה ומרמה,לא ביבי נתניהו ולמרות התחקיר המגמתי והצבוע של ערוץ 10. מהרגע הראשון שביבי נתניהו נכנס לפולטיקה הוא קיבל את אותו היחס התקשורתי וכי הוא לא עומד בסטנדרטים של אנשי התקשורת הותיקים ושמחזיקים במשרות הבכירות יותר. נחום ברנע,סימה קדמון,בן כספית,דרוקר,שלח,קירשנבאום,לונדון,הבחור ההוא מערוץ 2,השרוף,ברח לי השם שלו ועוד ועוד ועוד,כמו בקדנציה הקודמת,כמו שהיה שר אוצר,כמו שהיה ראש האופזיציה וגם כיום,מחפשים אותו בנרות,בצביעות ולא משנה מה. כתבתי לפני כמה ימים,כשאתה קורא ידיעות אחרונות או מעריב יש הרגשה של או טו טו המדינה מתפרקת לגמרי וארה"ב פותחת במלחמה כנגד ישראל וכמה רע ביבי נתניהו וכמה הוא שקרן וכמה הוא גנב וכמה הוא נוכל ויודע מה,למרות הכל,העם לא כזה טיפש ואפילו שיש לך הרגשה שאתה חכם יותר מכולם. נתניהו לא חף מטעויות,אין מי שעושה ולא טועה אבל כשתחקיר מהולל מדבר על כביסה שרה נתניהו לוקחת במיוחד בכדי לעשות ניקוי יבש בחו'ל...כשמר שלח מספר כי הוא גלש בגוגל ולא מצא את הספר שביבי נתניהו טען שהוא קורא ובעצם מכתים את שמו...כשכל חברי הכנסת,נשיאים,ראשי ממשלה,שרים ועוד נוסעים במשך שנים באותה הדרך והם נטפלים רק לנתניהו ומנסים לעשות קישור לראשון טורס של אולמרט וכשכבר עכשיו ברור שאין שום אלמנט פלילי... הכלבים נובחים והשיירה עוברת
הקטע עם הספר בהחלט התפלות לקטנות במקום מסויים, אך מצד אחר זאת מגמתיות שביבי אוהב להכניס אותה בקטנות עם שקרים לבנים שיציגו אותו באור "טוב" יותר של מלומד או גיבור (כמו שסיפר שהוא זוכר שראה בריטים בילדותו או שעשה איזה מבצע עם שרון כחייל שהוא מעולם לא עשה). אפשר לראות את הצד של התקשורת בסיפור אבל אפשר גם להבין לרגע באיזה אדם מדובר. את האמינות שלו הוא כבר איבד ממזמן.
Vanitas קראתי הרבה על ביבי ושראה חיילים בריטים,חלק טוענים שהוא אמר לגיונרים ירדנים אבל לא משנה, על שעשה מבצע עם אריק שרון מעולם לא שמעתי אבל לא משנה, בוא תתייחס לפרשה האחרונה,"ביביטורס" מה ההבדל בין דרך הנסיעות של נתניהו וגם עם אשתו בחלק מהפעמים לעומת כל השאר? האם פרס,כראש ממשלה,כשר,כנשיא לא נוסע דרך אותם אירגונים,ע"י אותם ממנים ובדרך אותם ועידות או כל מה שזה לא יהיה ולטובת מדינת ישראל? האם אולמרט נסע אחרת(בעצם דוגמא לא טובה,הוא מאושם בגניבה,רסמי גניבה) האם ברק,רבין,שרון,לבני,חסון וכוללללם,לא נסעו ונוסעים באותה הדרך? אז למה ערוץ 10 לא בחר לבדוק את כולם? זה לא מריח לך עקום? האם הוא נסע לחופשה בשביל הכיף או אשכרה כחלק מעבודה וכשליח ציבור? האם הוא נסע ושכב בטן גב בבריכה או שנאם,נפגש,התרים וייצג את ישראל? אבל מה בוחרים להציג,ביבי נהנתן. כשהתחקיר המהולל של דרוקר מספר על ביבי שבנסיעה ללונדון בזמן מלחמת לבנון השנייה התראיין פעם אחת בלבד וכשאני אישית ראיתי אותו מדבר מלונדון בטלוויזיה בסי אן אן,בי בי סי וסקאיי ובכלל,כשעשה עבודת קודש כמסביר הלאומי באותה התקופה(אפילו אולמרט ומעל בימת הכנסת הודה לו על כך) אז מה שווה התחקיר הזה? פעם דיברו על שרה נתניהו והספר שאליו הלכה כשהיתה בניו-יורק ועכשיו זו שרה וניקוי יבש, זה נראה לך תחקיר רציני או מגמתיות מכוונת? מעולם לא פגשתי את שרה נתניהו וכל מה שאני יודע עליה זה איך שהתקשורת מציירת אותה,מכה,תחחנית,בעייתית, אתה פגשת אותה אישית?אתה זכית ללמוד להכיר אותה מקרוב? האם אתה זוכר אי פעם יחס דומה לאשת ראש ממשלה אחרת? האם מישהו חיטט בפח הזבל של עליזה אולמרט?אבל לא,היא היתה ידועה בדעות השמאל שלה,אז עזבו אותה בשקט. ובמקרה,ממש במקרה "התחקיר" הזה מתפרסם כמה ימים לאחר שביבי נתניהו לא נכנע והעביר את מסקנות ועדת ששינסקי ופתאום ערוץ 10 מקבל את האור הירוק למלחמה תקשורתית,תדמיתית בראש הממשלה...אני יודע איך זה מריח, לא בטוח שאחרים מבינים גם כן.
"בכדי שהמבצע יצליח, מספר קדמי, ישראל שיחדה את צ'אושסקו, ששלט ברומניה באותה תקופה, בכמאה מיליון דולר." "קדמי מספר כי פותחה שיטה, שכל מטרתה היתה להערים על יהודי ברה"מ בכדי לאלצם להגיע לישראל." http://www.themarker.com/news/1.626350?= לצחוק או לבכות?
לא יודע אם לצחוק או לבכות אבל כן להגיד תודה העלייה הזו היתה אחת הברכות הגדולות ביותר שידעה מדינת ישראל. לולא העלייה הזו אני בטוח שישראל כיום היתה נראית אחרת ולא לטובה. צ'אושסקו ועל כל הרודנות שלו תמיד אהד את ישראל.
אתה מבין, אתה יכול לצחוק עלי בגלל שאני מעדיף לשבת על הגדר, אבל לפעמים היא הגדר היא לא רק המקום הטוב, אלא גם המקום הנכון. מקום שבו לא אומרים שטויות כמו השטות הזו. יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שאתה לא. נראה. אם היה מדובר בציפי לבני, כנראה היית אומר שיש סיכוי טוב שקיים אלמנט פלילי. אבל זה ביבי, אז טענות הנגד שלו הופכות בעולמך לעובדות ולכך ש"ברור" שאין אלמנט פלילי. הכלבים נובחים והשיירה עוברת? הכלבים נובחים והעדר ממשיך ללכת אחרי המלך שלו.
אמיר, חאלאס עם הסיסמאות. כל מקרה לגופו. מהתחקיר המהולל על נתניהו בכלל לא עלו אדים של משהו פלילי. לכל היותר האשמה הייתה על האופי של ראש הממשלה שלנו שמעדיף לכבס כביסה בחול במקום לנהל את המדינה. כמובן שכל טענה מוכיחה את רמת העיתונות שעשתה את הכתבה. מקרה אולמרט שונה לחלוטין. כל סקנדל שהוא היה מעורב בו עלו מיד אדי פליליים. זה הריח מסריח מההתחלה. באשר לכתבה, מה עוד אפשר להגיד. שרה בוחרת לכבס את הכביסה של ילדיה בחול על חשבון משלם המיסים, ביבי ממציא ספרים, ביבי משלם על לימודי התקשורת של בנו רק אחרי שנדבן כבר נתן את הצ'ק. ושיא השיאים הגיע כשמר דרוקר טוען שלביבי היו דברים חשובים יותר לעשות בזמן עופרת יצוקה מאשר להיות השגריר מס' 1 שלנו בחול. כל המשפחה שלי בשגרה בארהב עד היום מאמינים שלא היה לנו עבודת הסברה יותר טובה ממה שעשה ביבי בזמן עופרת יצוקה. אני בעצמי זוכר שהכינו על זה כתבה באולפן של ערוץ 2 איך ביבי התראיין ביממה למשהו כמו 50 גופי תקשורת שונים, רץ מראיון לראיון, מכתבה לכתבה. אני אפילו זוכר כתבה אחת, שבה הוא מבקש מהכתב(לדעתי מCNN) שיתאר שמעל שמי ניו יורק בעודו הולך ברחוב פתאום נשמעת אזעקה מחרישת אוזניים ו20 שניות אחר כך הוא שומע ורואה טילים נופלים לידו. אבל התקשורת בשלה. לא סתם בהרבה מאוד מקומות אומרים שמה שערוץ 10 ניסה לעשות זו כתבה שמטרתה חד וחלק להפיל ראש ממשלה. עכשיו אם הטענות(לפחות אלו שלא קשורות לכביסה מלוכלכת אלוהים ישמור) היו נכונות איזה היינו מוחאים כפיים על עבודה עיתונאית טובה. אבל כשיש יותר מדי ספק, ואתם עדיין מודעים להשלכות של מה שיקרה אחרי פירסום הכתבה אז זו כבר ליצנות.
אמיר ע אני קובע עובדה,אתה כל הזמן יושב על הגדר,רגל פה רגל שם אבל לא נוגע במים,חוכמה קטנה מאוד. מצד אחד אתה אומר שכתבתי שטויות,מצד שני מוסיף שאולי אני צודק ורגע,אולי לא...אז מי עושה מעצמו צחוק? אם היה פה אלמנט פלילי ממזמן היו מעבירים זאת למשטרה,אה,בעצם היה איזה ליצן שהלך למשטרה,חבר הכנסת האתיופי(שכחתי גם את שמו)להגיש תלונה,אמרו לו בעדינות ללכת למכור תותים,אבל הוא את שלו עשה,זה התפרסם בתקשורת והפול'ה,עוד כותרת לא מחמיאה לנתניהו. שמעון פרס כבוד נשיא המדינה אמר בפני המצלמות,רבותיי,זו נורמת הנסיעות,ביבי לא שונה מאף אחד,אם צריך לתקן את הנורמה אז אצל כולם. בני בגין,איש ישר,אמר דברים דומים. אם היה חשד לאלמנט פלילי הם היו יוצאים להגנת נתניהו? אתה יכול לשחק עד מחר בלהתחפש לנביא בהקשר של אם זו היתה ציפי לבני מה הייתי אומר,זו חוכמה קטנה מאוד נוספת אבל אם זה מה שגורם לך להרגיש גדול,ת'פאדל. אגב,גם לבני עצמה דאגה לדבר פחות לגבי הנושא,גם היא הבינה מהר מאוד שהעץ יפיל בסוף את כולם וכי היא נהנתה מאותם תנאים ומאותם טיסות ומאותם בתי מלון ומאותם מממנים גם כן. הכלבים נובחים,השיירה עוברת וביבי נתניהו ממשיך להיות ראש ממשלה וראש ממשלה טוב לדעתי, זה לא עובר לך חלק בגרון או מול העיניים,בעיה שלך,לך תשטוף פנים אבל תיזהר,צריך לרדת מהגדר בשביל זה.
הבדיחה ושמה או"ם ודו"ח גולדסטון מסרבת לרדת מהכותרות. הפעם חברי הועדה יוצאים נגד העומד בראשה ויוצאים נגד הקריאה לבטל את מסקנותיו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4056933,00.html
כמה שקרים ודמגוגיה זולה כנגד ישראל הוא אמר בראיון איתו,פעיל לזכויות התחת שלי,לא מזיז לי שרצחו אותו ואני מקווה שרגע לפני שדפקו בו כדור עברה לו מחשבה של אולי הצבא הישראלי יבוא לחלץ אותי...