אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. לייזר Member

בבועה הספציפית בה אני גר המצב מצוין. העניין הוא שהחוב הלאומי של ארה?ב לא משפיע באופן ממשי על החיים של אזרחיה (הוא כלום לעומת החוב של איטליה או אנגליה, למשל - הרי החוב הוא ביחס לאוכלוסיה וצריך להסתכל עליו כאחוז מהתל?ג). באותה מידה ואסילי יכל לזרוק לדיון הזה את מספר הsocial security שלי (הוא גם ככה טעה בשיעור של x10 אם אני זוכר נכון), לפסק אותו ולומר לי שזו כמות חביות הנפט שארה?ב קונה ממכסיקו כל שעתיים. העוני בדטרויט גם לא מדאיג אותי כל כך: עדיף זה על בני ברק כי השחורים - בניגוד ללובשי השחורים - עולים לי פחות בכספי מיסים וגם מוכנים להתגייס לצבא ולירות לא רק אחד בשני אלא גם באויבי.

אחד התחביבים האזוטריים שלי כאמריקאי יחסית טרי וחובב היסטוריה הוא הליכה לstrand, חנות הספרים הענקית במנהטן, וחיפוש אחר ספרים שמנבאים את ?חורבן האימפריה האמריקאית?. יש עשרות מהם מכל עשור של המאה ה20. כבר ב1906 הזהירו אנשים מבריקים מאוד שהסוף קרב! אזהרות כמו חול ויש לי הרבה מאוד לובסטר לאכול. עם נבואות חורבן על ארה?ב לא הולכים לdealership של פרארי (שאין) בישראל וקונים מכונית. רמת החיים של אף אדם לא השתפרה אחרי שהוא הוכיח לעצמו שהשגשוג של שכנו הוא בלוף. להיפך, מי שמשקר לעצמו נוטה לעשות זאת במידה גדושה של כפייתיות ועקביות. בברה?מ חיכו לקריסה של הקפיטליזם האמריקאי במשך 83 שנה - ואז קרס הקומוניזם.

2. vasisualy Member

חוב של ארה''ב לכל אזרח - 46,542 דולר. של איטליה - 30,000 אירו שזה בערך 41,000 דולר. שקר ראשון.
    חוב של ארה''ב הוא כ-100% מהתל?ג, קצת יותר (התל?ג טיפה גבוה מ-14 טריליון). של איטליה - גם כ-100%, אך פחות (התל?ג קצת יותר מ-2 טריליון, וחוב קצת פחות). שקר שני.
    חוב של בריטניה כ-950 מיליארד פאונד שזה בערך 1.4 טריליון דולר. ובערך 61% של התל?ג. שקר שלישי.
    חוב של בריטניה למשפחה - 78,000 אירו. לא בדקתי כמה נפשות במשפחה בממוצע אך לא פחות מ-3. כלומר, מקסימום 26,000 אירו או פחות מ-36,000 דולר. חוב לכל אזרח אפילו פחות מאיטליה. שקר רבעי.

בקיצור - שקרים, רבותי, שקרים! תמשוך לשקר!

3. לייזר Member

אם אתה משתמש בחישוב העצמאי של כל מדינה ולא בסטנדרטים עקביים ושקופים, תגלה שבערב הסעודית אין אונס, באירן אין הומוסקסואלים ושב1989 ברה?מ הייתה המדינה המשגשגת עלי תבל. הדרך בה בריטניה מחשבת את החוב שלה שונה מהדרך בה מחשבות אותו מדינות אחרות והיא מסתירה הרבה דברים - בין השאר את שיעור הצמיחה המדהים של אותו החוב (התחזית הבריטית עבור 2011, לפני קיצוצים עצומים של הממשלה הנוכחית היא 81% כאשר ב2007 החוב עמד על כ40%).

מהאתר של הIMF החוב כאחוז מהתל?ג עבור מדינות נבחרות עבור 2011:
    בלגיה - 103
    קנדה - 80
    צרפת - 88
    ארה?ב - 100
    איטליה - 120
    יפן - 234
    סינגפור - 95

בהתחשב בכך, מה תוכל לומר לי על הכלכלות של המדינות הבאות:
    זימבאבווה - 71
    ישראל - 74
    אוסטריה - 72
    מצרים - 71

משהו? כלום? ליצן...

מה שחשוב בחוב הלאומי הוא לא המספר עליו הוא עומד (חמישים טריליארד מיליון!) אלא המשמעות שלו. שיעור הצמיחה שלו (הבעיה בבריטניה) והיכולת של המדינה לכסות אותו (הבעיה באיטליה). החוב של יוון הוא חצי מזה של יפן וכפול מזה של אירלנד - אילו מהשלוש הן על גבול פשיטת הרגל? כל עוד אתה לא יודע על מה אתה מדבר, המספרים אותם אתה זורק הם בעלי משמעות זהה למכפלה בין תאריך הלידה שלי במספר תעודת הזהות שלך.  כלכלה זה לא משחק בינגו, יקירי.

נערך לאחרונה ב: ‏20/10/11
  4. Gass12 Member

השאלה האמיתית שצריכים לשאול היא אחת.האם יש סכוי כלשהו לארצות הברית למחוק את החוב האסטרונומי הישיר שמדגדג את ה15 טריליון.?
    בהתחשב בזה שה15 הם רק קצה הקרחון כי לארצות הברית ישנן התחייבות עתק אחרות.36 טרליון בהתחייבויות ביטוח רפואי.חבילות חילוץ מתחילת הקדנציה שארצות הברית לקחה על עצמה. אנחנו במספרים שקרובים יותר ל 100.
    החוב תופח במליון דולר בכל 25 שניות.או ב3.5 מיליארד וחצי ביממה.

1. ארצות הברית כחברה יצרנית די לא בעניינים.כמעט כל הייצור יצא החוצה אל השווקים במזרח או שווקים
    בעלי כוח עבודה זול.
    2.איך מתמודדת ארה"ב עם החוב?מרימים את תקרת החוב כלפי מעלה ואז מה?יכולים לקחת עוד הלוואות חדשות.ו/או (מדפיסים דולרים נוספים)ב50 השנים האחרונות הרימו את תקרת החוב יותר מ70 פעמים.במשפט אחד.חיים בסרט.
    על הונאת פונזי שמעתם?על ברנרד מיידוף שמעתם?בתאכלס זה די דומה רק בגודל של מדינה ולא אדם פרטי.ארצות הברית עובדת על עצמה ואזרחיה בעיניים
    יש כאן מצג שווא הכל פיקציה ותרגילים חשבונאים בתאכלס הם עמוק עמוק בחרא.
    אמנם,העולם עדיין לא איבד את האמון בדולר אבל על פי מחירי הזהב המאמירים העולם בהחלט בדרך לשם.בקצב הזה גורלו של הדולר לא יהיה שונה מהלירה מצרית או הלירה טורקית ישנה.

5. אלי מתחן Member

הייצור ילך לאיפה שהכי זול, היום זה סין מחר זה קמרון, מה שמשנה זה לאיפה הכסף הולך בסוף וזה לחברות האמריקאיות הגדולות.

6. Gass12 Member

רק שכחת דבר אחד.סין היא בעלת החוב העיקרית של ארה"ב. אם מחר סין מחליטה לפדות את אגרות החוב
    תאמר שלום לכל הפוזה.
    מאידך הצרכנות האמריקאית שרק גואה נעשית ברובה הגדול ע"י ייצור סיני.הכסף לא הולך לשום חברות יצרניות אמריקאיות גדולות אלא לחברות שיווק ענקיות כמו מייסיס ובלומינגדיילז.שורה תחתונה הרעה במאזן.

7. אלי מתחן Member

וכנראה גם לכל הכלכלה הסינית באותה נשימה. סין קשרה את גורלה בזה של ארצות הברית, היא אמנם בעלות החוב הגדולה ביותר, זה רק אומר שחדלות פירעון אמריקאית תפגע בה גם הכי הרבה.
    חוץ לזה לסינים יש מספיק בעיות משל עצמם. יפן הייתה במצב שלהם לפני כמה עשורים, תראה אותה עכשיו.

8. לייזר Member

הדולריזציה של סין היא כמעט ברמה של כוויות. בפעם האחרונה שבדקתי, למעלה מ70% מהערך של סין כמדינה הוא בדולרים. אם משהו קורה לדולר, הכלכלה הסינית - שבירה שבעתיים מאלו של מדינות המערב - תקרוס לתוך תהום בצורה שתגרום לעשרות מיליונים לרעוב למוות - שוב. גורלה של סין - לטוב ולרע - קשור ישירות לזה של ארה?ב וניסיון לפגוע באמריקה באמצעות האג?ח שקול למחבל מתאבד שמתפוצץ על מכונית חונה כדי לעצבן את הבעלים שלה. הצמיחה של סין הייתה טרמפ על גב הצרכן האמריקאי ואם היא רוצה לשמור על הרווחים ולא לחזור לתקופת הברזל היא תצטרך גם לצפות באותו צרכן מרסן את עצמו לאט-לאט על חשבונה.

אני לא רוצה שיהיה בארה?ב ייצור גרוע. מצידי שסין תתפור את כל התחתונים בעולם. אין שום סיבה שארה?ב תייצר דבר בעולם בו כל הכסף הוא בתעשיות עתירות ידע. הכסף הגדול הוא בתכנון מוצרי apple, לא בהרכבתם. ברגע בו אפשר יהיה להחליף את המהנדס האמריקאי בסיני או באינדונזי אני אתחיל לדאוג. בינתיים אפשר להחליף אותו רק באיזה ישראלי ואירי - ולא לחינם אלו עוזבים תכופות לארה?ב.

9. Gass12 Member

אני ממש לא רואה איך סין שמנסה להשתלט גם על האגח"ים של מדינות אירופה נמצאת בבעיות כלכליות.
    סין לא תפיל את ארה"ב ואת הדולר עם זה אני מסכים כי יהיו למהלך כזה השלכות עצומות ולא בהכרח רק כלכליות.
    זה עדיין לא משפר את המצב העגום של הכלכלה האמריקאית.

10. לייזר Member

הכלכלה הסינית צומחת לאט מתמיד כרגע בגלל קריסת הדרישה מאירופה, רכישת האג?ח האירופאי זה ניסיון להזרים כסף ליבשת בתקווה שחלק ממנו יעזור להעיר את המשק של סין. במילים אחרות, מדובר בסוחר סמים שמלווה כסף לנרקומנים. זה לא משהו להתגאות בו. סין נמצאת במצב הזה כי היא לא מייצאת מוצרי איכות כמו המדינות המפותחות. אי אפשר לקדוח אחר נפט בלי מוצרים מגרמניה וארה?ב. אפשר לחיות בלי חולצה של נייקי.

סין, למרות הכיסים העמוקים שלה, עדיין דומה הרבה יותר לאינדונזיה מאשר לארה?ב.  

11. אלי מתחן Member

המצב לא כזה עגום. ארה"ב היא עדיין במרחק מאוד גדול הכלכלה הכי גדולה בעולם. זה יקח שנה או עשר שנים, המשבר ייגמר בסוף והגרעון יתחיל להסגר.

12. Gass12 Member

המדיניות המוניטרית של סין ברורה.רואים בבירור מגמתיות ע"י שער נמוך באופן יחסי של היואן
    אל מול הדולר והיורו.עובדה שמוזילה את העסקאות ליבואנים האמריקאים.שקונים מכל הבא ליד ובערימות
    על מנת לרצות את תרבות הקניות (השטותיות)של הצרכן האמריקאי.בכלל יש שם בעיה קשה מבחינת סיפוקים.האמריקאים (לא מכליל סתם מצביע על תופעה פסיכולוגית קשה של אי יכולת לדחות סיפוקים)אוהבים מזון מהיר.רכישות לא מתוכננות בדיוק בגלל הסיבה הזו ישראלים רבים מוכרים כ"כ הרבה בולשיט מיותר ולא נחוץ בקניונים.
    בקיצור בגן העדן הזה המאזן החיובי לטובת סין יונצח לעד.ואמריקה?תמשיך לנפץ כל פעם מחדש את תקרת החוב.

וMister Joe Cool "הגרעון יתחיל להסגר. "..לא יודע מאיפה אתה שואב את האופטימיות שלך בינתיים באופן עקבי ורציף 50 שנה זה רק בעליה.

13. אלי מתחן Member

צריכה היא המנוע המרכזי לכלכלה מתוקנת. ביום שהם יפסיקו לרכוש יורו ודולרים והיואן יתחיל לעלות, הסינים יהיו חייבים להתחיל לצרוך ולבזבז כדי להניע את הכלכלה שלהם. ואז תראה שפתאום סין לא תיראה לך כמו נמר ששועט קדימה אלא כמו מדינה מפותחת שיש לה את הבעיות שלה וצמיחה יחסית נמוכה. השאלה זה מה יהיה עם כל המפעלים ומיזמי הענק שנבנו רק כדי להמשיך בצמיחה המטורפת.

14. Gass12 Member

לא יודע מאיפה אתה שואב את הנתונים שלך בדבר הצריכה והכלכלה הסינית
    לי יש נתונים אחרים לחלוטין.ברבעון השני של 2011 נרשמה צמיחה של יותר מ9.5 אחוז
    צמיחה של 2.2 בתמ"ג.וצמיחה אדירה בצריכה כמעט 18 אחוז במכירות הקמעונאיות ברבעון האחרון.לסינים יש מנוע צמיחה אדיר שמאיץ את כל השוק סביבו.בניה ועוד בניה ושוב בניה בגלל כמות האוכלוסיה הבלתי נתפסת.

15. לייזר Member

פסיכולוגים חובבים מנתחים את האמריקאי הטיפש כבר מאות שנים. סמואל ג?ונסון צחק בזמנו על נוגשי עבדים שמקשקשים על חופש. הישראלי בא לארה?ב ומוכר לעקרת הבית ?הפראיירית? ציורי שמן של 50 סנט ב50 דולר החתיכה וחוזר הביתה כדי להיזכר שהוא הרוויח, בתור זבל זניח בשולי הכלכלה האמריקאית, יותר ממהנדס בישראל. מי כאן הפראייר, האישה שיכולה לשרוף 50 דולר על שטויות או מי ששורף חיים שלמים בישראל כדי להגיע לרמת הכנסה של מוכר תמונות באמריקה? למה בוגרת אוניברסיטת ת?א בכלכלה (דרשתי ממנה את התעודה, לא האמנתי) דוחפת לי מוצרי ים-המלח בgrand central כשאני בא לנקות את הנעליים בדוכן שליד? גם אני חשבתי פעם שהאמריקאים הם טיפשים שמבזבזים כסף על שטויות - עד שהבנתי עד כמה גדולים הפערים בהכנסה בין המדינות.

אם אני זוכר נכון, הסיני העירוני מרוויח בממוצע פחות מ25,000¤ לשנה. ההכנסה של הסיני הכפרי לא השתנתה ב200 השנים האחרונות ולכן שם זורקים בנות לנהר. לא צריך להפוך חתול כועס לנמר. הכלכלה של ארה?ב גדולה פי-3 כשהאוכלוסיה שלה קטנה פי-4.

באשר לכלכלה של סין:
    http://www.economist.com/node/21533405

לפני כמה ימים נסגר הרבעון השלישי של 2011: החלש ביותר מזה שנתיים. יש לסין די והותר בעיות, כיאה למדינה מתפתחת שיש לה עוד הרבה מאוד לאן להתפתח כדי לאפשר לאזרחים שלה לחיות כאילו הם בלטביה.  

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 25)

1. DRORIKO