אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. vasisualy Member

לו היו משנים שיטת המיסוי, היה הרבה יותר ברור - לאן רוצים האנשים שילכו את המסים שלהם. שייתנו לכל אחד להחליט! כל אחד שרוצה להגיד - לאן בדיוק ילכו את הכסף שלו - שיוכל לפרט. כך וכל - לישיבות. כך וכך - לצבא. כך וכך - לחינוך ובריות. וכו'. מי שלא רוצה - שילך כמו היום לקופה, וממנה ייחלקו לפי התקציב והכנסות של משרדים.
    יש לי הרגשה שישיבות בשיטה הזו יקבלו הרבה ותר מאמהות חד-הוריות... (אגב, אף אחד פה לא מזכיר עובדה שנשים רבות של הבדויים - נחשבות כאמהות חד-הוריות, כי בשביל להתחתן פעם נוספת הבדוי קודם "מתגרש" מאישה הנוכחית.)

2. yonmu Member

אפשר ככה לוותר על המיסים לגמרי.
    מה תגיד לבנאדם שלא מוכן שהכסף שלו יגיע למשרד הבטחון?

3. אלי מתחן Member

דוקטור בספרות נכנס מראש למקצוע שהוא בעיקר מחקרי ולימודי ופחות מעשי. אין פה מקום להשוואה. יש צורך ברופאים, אין רצון לשלם להם כמו שצריך.
    זה לא משנה מה אתה מעדיף, הרופאים לא נכנסו למקצוע כדי לטפל באנשים הכי טוב שאפשר אחרי 30 שעות בלי שינה, הם נכנסו למקצוע כדי לטפל באנשים הכי טוב שהם שאפשר נקודה.
    זה לא משנה למה ואם אני תומך בהם, השאלה זה האם מותר להם להתפטר, וכן מותר להם. בצבא אולי אין לאנשים רצון חופשי, לרופאים יש. אתה לא יכול להכניס אנשים בעבודה שהם לא מעוניינים לעבוד בתנאים מסויימים רק כי צריך אותם.
    הרופאים אולי בראש מקבלי השכר במשרות הציבוריות, אבל מדובר שוב פעם באנשים שבשביל להשאיר אותם מחוץ לשוק הפרטי צריך לשלם להם סכומים יפים.

הוא נמצא בהודעה של ארון בי. זה מספיק לי. זה שלא רשום בתלמוד או בכל מקום אחר שלא צריך לכבד אנשים שלא מאמינים, לא אומר שזה לא נכון.

4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

למה דתיים רגילים יכולים לעבוד וגם להיות בישיבות וחרידים לא?
    במה הם טובים יותר מהם? מאיתנו? למה צריך לממן אותם?שכן אם לא נממן, הם יעבדו, בחוסר ברירה (לא זכור לי פה שמישהו עובד פה בגלל שהוא נהנה, לרוב..)

אתה עוד ילד, כשתגדל תבין שאתה מדבר שטויות בנוגע לאמהות החד-הוריות, ואין לי כוח בשעה זו להיכנס לסיבות אפילו (אם אתה קצת חכם תבין לבד..).
    אתה דתי? חלרדי? סבבה תהיה, אבל למה על חשבוני? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

5. vasisualy Member

אני יהיה הראשון מאנשים כאלה, עד שלא יעשו עבודה בפנים. עבדתי הרבה שנים בצבא ויודע מבפנים - כמה כסף הולך סתם. אפשר להוריד חלק לא קטן מתקציב הביטחון בלי לפגוע ביעילות של הצבא.

6. vasisualy Member

גם הם הלכו ללמוד עם ידע לגבי תנאים של מתמחים. לא רואה הבדל.
    יש רצון לשלם. התחלתי מזה. הציעו להם תוספת של 5000 ש''ח לחודש. הם רק היו צריכים לחתום שיעבדו מספר שנים במערכת ציבורית (וגם ממש לא בחינם!), אבל הם סירבו. אז אל תדבר על אי רצון לשלם להם.

אם זה לא משנה - מה אני מעדיף, - למה אתה שואל האם אני רוצה? כי חשבת שתקבל תשובה שאתה רוצה לקבל? ואם לא - אז מיד זה לא משנה?

לי זה מאוד משנה. ואני שעלתי אותך לגבי דברים מאוד ספציפיים. ואז אתהמיד משתמת מלתת תשובה. מאוד מזכיר את ההתנהגות של סתיבי ג'י...

יש חוק במדינת ישראל שפוסל התפטרות קולקטיבית. האם הוא טוב או רע? זה שאלה אחרת. אבל הוא קיים. ולפי חוק הזה בית משפט החליט מה שהחליט. אפשר להתקומם נגד חוק. אבל להתקומם נגד החלטת ב''מ - זו טיפשות.

נכון (כמעט, כי יש חלק לא קטן שמקבל כספים לא כרופה אלה כאדמיניסטרטור)! אבל מדינה לא יכולה להשוות תנאים לכל רופה לתנאיי שוק הפרטי! ומה שמדינה מציע למתמחים - זה הצעה מאוד הגיונית.

7. אלי מתחן Member

תן להם לשפוט מה הגיוני. אני יכול להגיד לך אחרי שדיברתי עם רופאים על התנאים שלהם, שהכסף זה עוד משהו, אבל זה ממש לא הדבר שהכי מפריע להם במחאה שלהם. זה שכולם מדברים על הכסף זה בגלל שאנשים פה במדינה לא אוהבים רופאים, אולי זה מקנאה ואולי זלזול אבל תמיד מחפשים איפה הם לא בסדר.
    ההתפטרות היא לא קולקטיבית, כל אחד הגיש את ההתפטרות בשם עצמו. בגלל שהרבה אנשים רוצים להתפטר זה לא אומר שאפשר להחזיק אותם כמו עבדים בלי הסכם קיבוצי ועם תנאים שהם לא מסכימים עליהם.

8. סטפן שאלוי Member

אלעד, עזוב אותך מוויכוחי סרק עם ליצנים וטיפשים:

לא תצליח לעולם לשכנע אותם שרופא אינו מקצוע רגי, הוא ייחודי, והכי חיוני.

הם יבינו רק אחרי שהם יצטרכו חלילה לשכב על אלונקה, להיות מורצים לטיפול-נמרץ, או יירקבו שבוע-שבועיים באיזו פנימית, אולי אז הם יקלטו משהו.

9. Ice Cream חסה

:aaarofl:
    הוא התכוון לכמה מרוויח דוקטור BESFAROT ולא BESIFRUT...

הדתיים הלאומים לא לומדים בישיבות (לימוד בישיבות= לימוד תורה מהבוקר עד הערב בין התפילות והארוחות, כמו כל מפרשי התורה בכל הזמנים). אתה עדיין סבור שלא צריך לממן את אלה שבאמת עושים את זה (רמאים גם אני שונא, בכל מגזר שהוא)?
    אם נפסיק עכשיו לממן את זה, אז כמובן שהם יעוררו סערה, ואת הכסף שתחסוך על המימון שלהם, תצטרך לשלם על אבטחת ההפגנות שהם יעוררו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx. כשאתה נותן לאנשים אפשרות להתחמק מצבא, עבודה ומיסים ופתאום מבטל את האפשרות הזו (ולא משנה באיזה סיבות), אז תהייה סערה, בכל קיצוץ אפשרי.
    אתה שוב מתייחס לחרדים, אבל מה עם הבטחת הכנסה למובטלים (שמנצלים את זה במקום ללכת לעבודת פרך כלשהי) הוא מענקים וקצבאות בפריפריה? למה זה אמור להיות על חשבוני? למה הקצבאות לניצולי השואה אמורים לבוא על חשבון תושבי אום אל פאחם שלא רואים לנכון להזדהות עם זה? (ואם אני טועה ורובם כן מזדהים עם השואה, אני מתנצל מראש).
    הפיתרון הוא שכל אחד יבחר לאן ילך הכסף שלו מהרווחה (אבל, זה בלתי ישים וזה יגרום למהומה במדינה של כל השכבות החלשות הללו שיפחדו על התחת שלהם בקרב הציבור).

מילה לגבי מערכת הביטחון- ממה שקראתי יש הרבה מקומות לקצץ שם, עד הפיכת הצבא לצבא מקצועני, אבל ביטחון (כמו גם חינוך, בריאות, תחבורה וממשל) זה משהו שכן יצטרך להיכלל במס ההכנסה בלי אפשרות בחירה.

10. אלי מתחן Member

אני שמח שזה מה שמצחיק אותך. אני מציע שבתור ילד בן 16 תתן קצת כבוד לאנשים שיותר מבוגרים ממך, ובמקרה הזה גם בטוח יותר צודקים ממך.

11. vasisualy Member

גם אני מדבר עם רופאים. לא רק אתה.
    שעלתי אותך - מה בדיוק הדרישות שלהם. להוריד אומס? מסכים. אך לא שמעתי - מה הם מציעים. התשובה יחידה - "שישקיעו יותר". זה בולשיט ולא דרישה. הצעה של ביבי - תוספת משכורת מצד מדינה והתחייבות של מתמחים לעבוד במערכת ציבורית זה בדיוק מה שאמור לפתור את הבעיה! אבל הם לא מסכימים. למה? יש לך תשובה - ספר לי, אולי גם אני אסכים! יש לך ראיונות אחרות (שלך או של אחותך או של כל אחד אחר) איך לפתור את הבעיה? ספר! תפסיקו עם מילות חסרי כלום - ספרו!

לגבי התפטרות - זה עדיין קולקטיבי. כי יש דרישה משותפת והם הוצאו אותם ביחד. אני לא אוהב את הביתי המשפט שלנו. אבל אני מבדיל בין חוקים ותקדימים מתופשים והחלטות לפי אותם חוקים ותקדימים. בכל מצב - החלטה של בהיימ זה לא קשור לממשלה.

12. סטפן שאלוי Member

מתי כבר תבינו?

ביממה יש 24 שעות. מתוך 24 השעות, ב 8 שעות המחלקה מלאה ברופאים, ואילו 16 שעות היא יתומה, ויש בה רופא-תורן, שהוא מתמחה.

המצב הזה הוא בלתי אפשרי, וצריך כאן שינוי יסודי.

בשביל שינוי צריך כסף, בשביל שינוי צריך לשנות סדרי-עדיפויות.

הבעיה היא, שמי שנמצא מחוץ למערכת, כלומר הבריאים, לא מבין את מי שנמצא בשני הצדדים של אותה מערכת-בריאות חולה, ואלו הם החולים, והרופאים, אלא שהרופאים גם הם נחלקים לשתי קבוצות, ותיקים, ומתמחים, וזהו שורש הבעיה במאבק הנוכחי.

ושוב:

אני לא מאחל לאף אחד להבין את המצב הזה ממצב מאוזן, עם עמוד-אינפוזיה מאונך.

13. vasisualy Member

יש כמות מסוימת של רופאים. רוב מעדיפים מסיבות ברורות לעבוד ברפואה פרטית. מערכת בריאות ציבורית לא יכולה להשתוות עם הפרטית מבחינת משכורת. כתוצאה - יש חוסר ברופאים בב''ח ציבוריים. יש רק 2 אפשרויות שאני רואה - להגדיל כמות רופאים (על-ידי הבאת רופאים מחול ובזה שיורידו דרישות גם מאלה שרוצים ללמוד רפואה וגם מאלה שרוצים לקבל רישיון) או "להכריח" רופאים לעבוד במערכת בריאות ציבורית. האופציה הראשונה לי אישית לא נראה כטובה כי נקבל הרבה רופאים אך לא טובים מכל מיני היבטים. האופציה השנייה - זה בדיוק מה שהציעו למתמחים. ואני עדיין לא מבין למה הם מסרבים. ועף אחד לא מסוגל להסביר.

14. Ice Cream חסה

חיים- אם המצב הוא כמו שאתה מתאר ובאמת יש 8 שעות שמפוצצות ברופאים, למה לא מחלקים את המשמרות שלהם ל-3 ככה שתהייה חלוקה שווה של רופאים ותיקים לכל שעות היום?

אם אני מבין נכון את אלעד, הדרישה של המתמחים זה שיושקע יותר כסף בתנאי העבודה שלהם חוץ מהשכר- חדרים שיתאימו לעבוד ולנוח, אוכל וכו', אני צודק? אבל אלה לא דברים מסובכים. מה שבאמת מפריע להם כנראה זה שהם לא יוכלו לעזוב אחרי הסטאז' את הרפואה הציבורית וללכת לעשות כסף ברפואה הפרטית.

15. אלי מתחן Member

אתה מבין לא נכון. אנשים ברמה של הרופאים יכולים ללכת ללמוד מה שהם רוצים, גם מקצועות שבהם אפשר לעשות הרבה כסף. הם רוצים לעזור לאנשים ואת העניין. הם לא רוצים להיות עבדים של המערכת.
    השיפור היחיד בהצעה שאמרתם שהציעו להם זה שבמקום לקחת להם את חופש העיסוק כמו שעושים פה, קונים את זה.
    אחרי 6 שנים לימודים, שנה סטאז', 5 שנים התמחות במתקן של המדינה, למה הם צריכים להתחייב על עוד כמה שנים במקום ציבורי? זה לא אומר שהם לא יעשו את זה, זה אומר שחייב להיות להם את חופש העיסוק.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 15)

1. GrandeNapoli