אתה מדבר שטויות. למשל חרדי ברוקלין תאמין לי מצליחים גם להתפלל ולהתעסק בכל מה שאמרת וגם לעבוד. הם לא לוקחים מאנשים אחרים כסף, ותורמים למדינה שהם חיים בה. מה שאתה אומר זאת כפייה דתית רצינית על כולם, שכן 'זה לטובתכם', מי אמר? אתה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx אמאהות חד-הוריות לרוב עובדות וזה עדיין לא מספיק, במיוחד אם יש להן ילדים (זכותן לא?) אז תפסיק לבלבל את השכל, ולהביא מקרים יוצאי דופן. תמיד יש יוצאי דופן (כמו חרדי שעובד בארץ, למה שיעבוד, הוא חי על חשבוננו?!) ליצן.
לא ליצן... יותר ילד שקפץ ראש לנושא שאין לו מושג קלוש בו "מי אשם שהמאהות לא מספיק מוכשרות כדי לעבוד בחברת הייטק בשכר חמש ספרתי ולמצוא סידור לילדים?" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
כמה מרווח דוקטור בספרות? זה לא מקומם אותך שאין לא משכורת גבוה אחרי כל כך הרבה שנות לימוד? כן. אני מעדיף שיטפל בי רופה שעובד 30 שעות רצוף ולא שבכלל לא יטפלו בי. אתה כפי שאני מבין מעדיף דווקא את האופציה השנייה? או שהתפטרות של המתמחים יפתור את הבעיה הזו? שאלתי אותך כמישהו שתומך בהם. מה בדיוק הם דורשים? באיזה דרישות אתה אישית תומך? אתה יכול לפרט? או ש"הם נגד ממשלה - אז אני תומך"? למה הרופאים ומתמחים לא דורשים להוריד משכורות למנהלים שלהם? הרי הם בטופ של מקבלי משכורות במגזר הציבורי! כלומר - מדינה מכניסה הרבה מאוד כסף למגזר הזה.
הסינים לימדו את שייך מנסור מהשיטי. למה לכבוש אם אפשר לרכוש?מלחמות עולות הרבה יותר.כבר היום סין שולטת במרבית החוב החיצוני של ארצות הברית.אני נרשם ללימודי סינית. הנה כבר למדתי לכתוב בסינית את המשפט שהמצאתי. 为什么要,如果你能买到
לא שהרעיונות שלו לא נכונים, אולי קשים ליישום. מאמדו- מתפללים בשביל שגשוגה של ישראל. רועי- כפייה דתית? סוג של, זה ויכוח הרבה יותר מורכב. לא רוצה את זה? לגיטימי. אני לא רוצה לסבסד לימודים אקדמאיים. אם אמהות עובדות מצליחות לגדל הורים, גם אמהות חד הוריות יכולות- בשביל זה צריך לעבוד בעבודה שמרוויחים בה טוב. אם הן לא יכולות לעבוד בכאלה עבודות (או בכלל כל אחד שלא יכול)- זה אומר שכולם צריכים לסבסד אותו?
תמשיך ליצן, תמשיך: חלק גדול מהחרדים הינם אנטי-ציונים, שרק חולבים את ביטוח-לאומי, עובדים בשחור, וגונבים את מס-הכנסה, ומע"מ, בשבילם זו דרך-חיים, ממש מצווה. נבלות! הדתיים-הלאומיים עושים צבא, רובם בישיבות הסדר, מיעוטם צבא מלא, ואף ממשיכים בקבע בהצטיינות.
אתה באמת מאמין לעצמך שבשביל זה הם מתפללים? כל החיים שלהם, העובדה שהם לא עושים צבא (פרובינציאלי פרובינציאלי, אבל חוק זה חוק), לרוב לא עובדים וכו' וכו', הכל סובב את שגשוגה של מדינת ישראל? עם כל הכבוד, מרבית החרדים של היום בכלל לא מסתכלים מחוץ למעגל שבו הם חיים ומרביתם כלל לא מזכיר במאום את החרדים של החצי הראשון של המאה ה-20 (לפני קום המדינה). תוסיף לכל זאת את זה שנדמה שהחרדים של ימינו שמו לעצמם למטרה "לשמור" על היהדות שהופכת לחילונית יותר ויותר. איך הם יצליחו? על ידי כפייה כמובן. אני בכלל לא מדבר על הפעלת שירותים ציבוריים בשבת וכו', אלא על זכות בסיסית שהחרדים (ש"ס למשל) פשוט מתעלמים ממנה לחלוטין - חופש הדת. כירושלמי, אני נדהם איך שבוע אחרי השבוע החרדים נלחמים בפעילים חילוניים בשכונת קריית יובל, שבסך הכל מעוניינים להעפיל את בית טיילור בערבי שישי כדי שלבני הנוער המשועממים יהיה מה לעשות, אני נדהם איך החרדים מעזים להתעסק בחניון ספרא דווקא ביום הקדוש שלהם בשבוע ואני נדהם שבכלל יש דבר ששמו עמודי עירוב ושהוא עדיין קיים בחלקים מסוימים. עזוב קווי מהדרין, הפרדת מדרכות... רק הדברים האלה. איפה בדיוק הכבוד הראוי? איפה החופש לדת ומדת? נדמה שהחרדים פשוט איבדו את דרכם. נדמה שהתפילות ואורח החיים הדתי שלהם הוא חלק ממלחמה בלתי פוסקת, ולא מבחירה אמיתית ואמונה בדת. ושלא תבין לא נכון - אני מגדיר את עצמי יהודי (חילוני), לא אתאיסט אגנוסטי ולא שום דבר אחר. אני "מאוהב" בארוחות המדהימות של ערב שבת, אני "מאוהב" בריח של שבת בבוקר (יום יפה...), אני עושה קידוש כל שבוע, עליתי לתורה, אני צם בכיפור... ההבדל הוא קטן - אני מאמין במונח "איש איש באמונתו יחיה" ללא רבב. החרדים לא מאמינים במונח הזה ומתעלים את כוחם למען כפייה דתית וגזילת חופש הדת הבסיסי והטבעי. כך, הם מאמינים שהם יצליחו לשמור על הדת שלהם. מגלומניה? נבואת זעם? קלקול מידות? תבחר אתה. שורה תחתונה - לא מאמין שהחרדים באמת מתפללים למען שגשוגה של מדינת ישראל וכלכלתה.
אלה לכל הפחות, הטענות של החרדים וגם של החרדים העובדים והדתיים, והדתיים הלאומיים וגם אני מבין את ההיגיון בהן- למה כן צריך לממן ישיבות. הסיבה שהם לא יוצאים לעבוד זה כמובן העובדה שהם צריכים ללמוד תורה מהבוקר עד הערב, או ככה הם טוענים, ותורתו-אומנותו התחיל בתור 400 איש שבן גוריון פטר משירות צבאי. בישראל כמובן זה ישר הפך לעילה עבור רבים להתחמק מהצבא, בדיוק כמו למשל האפשרות של נשים נשואות לא לשרת בצבא (בר רפאלי...). זה שהמערכת שם לא נקייה ומלאה ברמאים זה בעיה שצריך לחשוב איך לפתור אותה, וכמו שהוצע פה בפורום שאם הם כבר לומדים תורה על חשבון הציבור שילכו לעשות עבודות למען הציבור כמה שעות בשבוע, וגם צריך להחתים אותם על איזושהי התחייבות שתמנע מאנטי-ציונים לקבל קצבאות. ושוב- הכי קל להיתפס לחרדים. מה עם הערבים שלא עושים שירות צבאי? מה עם סתם מאות אלפי משתמטים? או שהם כולם עושים שירות לאומי? ובנוגע לאנטי-ציונים, המשכורות של הח"כים הללו הם מוצדקות? עאזמי בשארה או עוד כל מיני תומכים בארגוני טרור צריכים לקבל פנסיה/ שכר ממדינת ישראל? יהיה לי קשה מאוד על בלתי אפשרי לשכנע למה כן צריך לממן (בחלק ממש קטן מהתקציב) קבוצה של מאמינים שילמדו תורה, ואני מבין את אלה שחושבים שזה לא בסדר. אבל גם יש לא מעט סיבות למה לא צריך להשקיע כסף בפריפריה, למה לא לתת למובטלים אבטחת הכנסה, למה לא לתת לאמהות חד הוריות קצבאות ובקיצור על כל שכבה שדואגים לרווחתה. על (כמעט) כל שכבה יימצא מישהו שלא יאהב שהוא צריך לסבסד אותם. אפילו על ניצולי השואה אני לא אתפלא אם בקרב הערבים נשמע קולות שלא שמחים בזה. הייתי מעדיף (ואני אומר פעם שלישית כבר) שכל אחד יוכל לבחור לאן הוא רוצה להשקיע את מס הרווחה שלו. המצב בירושלים לא טוב, אני מבין את הטענות של החרדים שרוצים שזו תהייה עיר יהודית-דתית ומבינים את החילונים ובחלק מהמקרים של קרית יובל או חניון ספרא מזדהה עם החילוניים. "איש באמונתו יחיה" זו סתם סיסמא. יש לכל אחד אמונה, אבל לכל אחד יש את הרגשות ואת ההתפתחות הרגשית שהוא צריך שאמונה אחרת יכולה לפגוע בו. אם אני מאמין שצריך ללכת בעירום אני אוכל עכשיו ללכת ככה? לא, יש אנשים שזה לא נעים להם ויש ילדים שלא צריכים להיחשף לכך- אז אוסרים על זה. ככה גם יגבילו מצעדי גאווה, לא יקימו מוסדות או פסלים מסוימים בקרבת בתי ספר (אצלנו ברחובות כשרצו להקים אנדרטה של טנק בהוקרה לישראל טל ליד איזור שיש בו בית ספר יסודי וגן ילדים כמה סערה רצינית על כך שזה ישפיע לרעה על הילדים...)- ככה יש ערים ויש מקומות שצריכים לחשוב טוב מה מותר לעשות שם ומה לא. וכמו שאתה לא תרצה שיהיו לך אירועים דתיים בשכונה שלך שיגבילו את התנועה או למשל שלא יפתחו מוסדות דתיים בשכונה חילונית- צריך שיהיה איזושהי הפרדה בין אורח החיים שלך לשלהם. החיים הם לא אוטופיה שבה אתה יכול לקבל הכל (גם לא כל מה שאמור להוות בסיס של מדינה דמוקרטית)- ולפעמים צריך לוותר (קצת, עם כל הכבוד קחו בפרופורציות את ה"כפייה" שיש פה, לא שמים לכם אקדח ברקה כדי שתתפללו) גם על החופש מדת. מישהו יאפשר לי להקים שכונה יהודית עכשיו באום אל פאחם? גם אם החוק יאפשר, תושבי המקום והתקשורת ידאגו לשחוט אותי.
AronB רק בעיה קטנה - המושג "איש באמונתו יחיה" לא נמצא בשום מקום. הביטוי "צדיק באמונתו יחיה" דווקא כן קיים. אי אפשר להתיחס ל'חרדים', פשוט כי מדובר בקבוצה כל כך גדולה של אנשים שכוללת בתוכה המון קבוצות אחרות. להשוות בין ש"ס של הרב עובדיה, לאגודה של הרב שך (בערך) ולחב"ד של הרבי מלובביץ' זה הזוי, כיוון שהפערים ביניהם כנראה גדולים יותר מהפערים בין ליברמן ליריב אופנהיימר. האם הם בעד המדינה? חלק כן וחלק לא. האם הם מתפללים בשבילה? תומכים בה? מחזקים חיילים? שוב, חלק כן וחלק לא. בחלוקה גסה, לפחות על פי היחס לצה"ל - הציונות הדתית חושבת שגיוס זה חובה לכולם, מצווה בדיוק כמו להניח תפילין ולצום ביום כיפור. החרדים-לאומיים חושבים שמדובר במצווה, אבל כזו שלאו דווקא דוחה לימוד תורה, כלומר מי שמתאים להיות בצבא שיהיה בצבא גם 20 שנה, ומי שמתאים ללמוד תורה שילמד תורה כל החיים. הרב עובדיה סובר (פחות או יותר) שמי שיכול ללמוד תורה שילמד תורה, מי שלא מסוגל שיעשה צבא ויעבוד וכו'. בפלגים ה'אשכנזים' (ליטאיים בעיקר) זה משתנה מ'אם אין לך שום דבר לעשות בחיים תתגייס' דרך 'עדיף לשבת על הישבן כל היום ולא להתגייס' ועד לאי-הכנסת חיילים במדים לבית-כנסת וכו', אבל לפחות לפי מה שרואים מבחוץ, נראה שאלה מועטים מאוד.