אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Gass12 Member

בדיוק על זה אני מדבר. נשבר לי הזין מכל ההלקאה העצמית הזו.
    נשבר לי הזין מהצורך להצטדק כל הזמן כשגם ככה שופטים אותנו לא בזכוכית מגדלת אלא בטלסקופ האבל.
    בפעם הראשונה שנשים על כולם קצוץ ונשווה.רק נשווה את ההתנהגות שלנו כמו האחרים תראה שיהיה כאן סבבה.
    לרוסים מותר לשחוט בצ'צ'נים.
    לפוטין מותר לטבוח בגיאורגיה אוסטיה ואבחזיה.
    לטורקים מותר למחות מעל פני האדמה את הארמנים ולהכחיד את הכורדים.
    לנשיא הסורי לרצוח את בני עמו (וסין ורוסיה מטילות וטו בגלל אינטרס כלכלי)
    בקיצור ידידי אעבור איתך מדינה מדינה ואוכיח לך שלכל אחת יש קופת שרצים
    אז שאף אחד לא יטיף לי.אנחנו העם הכי מוסרי לא רק במזה"ת אלא בכל העולם.

אתה יודע? כשאתה מתקרצץ לבחורה שאתה ממש "חם" עליה.היא לא בדיוק זורקת לכוון שלך.ברגע שתראה לה חוסר איכפתיות.תראה איך היא נדלקת עליך.
    המשל והנמשל ברורים.אני שם זין על העולם.כי העולם צבוע ומתחסד.
    אף אחד לא יכול לשפוט אותי בטרם ישפוט את עצמו.
    בבחינת "נאה דורש נאה מקיים"

נערך לאחרונה ב: ‏14/10/11
  2. אלי מתחן Member

הרוסים חיות, הטורקים זונות, הסורים חלאות אדם. איפה בדיוק אנחנו "אור לגויים".
    כל הזמן אנחנו מנסים לטעון שאנחנו שונים מהשאר, ובסוף אנחנו מתנהגים בדיוק כמו כולם.
    לא צריך תקשורת, אני רואה שאיפה שאני עובד, כמעט כולם בדרגות הנמוכות ערבים, חלקם עם תואר ראשון וקצת למעלה כולם יהודים.
    מישהו מדבר פה על טבח? חלאס לזרוק טיעונים לא קשורים לשום דבר. אולי פעם אחת תענה למשהו ולא תזרוק מיליון דברים, או שאולי תזכיר את השואה ותרגיש שעשית את שלך.
    כשהמזרחים התלוננו על קיפוח, לא ראיתי שמישהו אמר "שיגידו תודה המצב שלהם במדינות ערב היה עוד יותר גרוע".

3. Gass12 Member

הלקאה עצמית זו התשובה שלך.
    אני חושב שאתה לא ממש קורא.או לא לא מצליח להבין את המילים הפשוטות שכתבתי במיוחד עבורך.
    ראשית תתפקס על עצמך. אם אתה טוען שיש אפרטהייד כמדומני קיבלת תשובה.
    אבל מאחר וגם אתה טוען שאין.אלא סתם קיפוח.כמדומני הבהרתי את עמדתי.
    ברגע שהמיעוט האתני הזה יכבד את החוק במדינה.
    ברגע שהמיעוט האתני ימלא את חובותיו.
    ברגע שהמיעוט יחדל להתנהג כאוייב.נוכל להתייחס אליו בפחות חשדנות
    איך אתה מסביר את אותו אב ששכל את בנו או בתו בקטיושה ששיגר נסראללה
    והוא לא מאשים אותו אלא אותנו?
    איך תסביר את אותם אלפי ערבים שרקדו על הגגות כשישראל חטפה טילים מלבנון?
    הלקאה עצמית לא בבית ספרי. נסה אותה במכללת פודל ביילין ושות'
    או אצל מלשינוני גולדסטון.

4. Ice Cream חסה

אפליה זה משהו שיקרה בכל מקום, ולא רק נגד ערבים אלא גם נגד נכים, מכוערים או נמוכים. העולם/ תת המודע של העולם עוד לא מספיק נאור בשביל זה.

אני מסכים עם גאס שאנחנו גם ככה מרוב מוסריות נהיינו ילדי הכאפות של העולם, ואם ננסה להיות פעם אחת צודקים ולא וונאבי חכמים ("מוסריים")- יכול להיות מזה רק טוב.

5. אלי מתחן Member

אמרתי בפירוש שאני לא מדבר על אפרטהייד ואתה ממשיך להזכיר את זה. אני תוהה אם יש לך איזה מסמך טיעונים שאתה פשוט עושה ממנו העתק הדבק או שאתה כותב משהו מקורי כל פעם.
    קיפוח קיים, הוא לא על פני השטח, זאת המשמעות של תקרת זכוכית. יהודי שסיים תואר מחפש עבודה בממשלה או חברה פרטית, ערבי עם תואר ראשון מחפש להיות פקיד קבלה במלון או עבודה במקדונלדס. זה ההבדל.
    נראה לי קצת סותר שאחרי פעולות של המתנחלים אתה אומר לא להכתים ציבור שלם, אבל אין לך בעיה להכתים את הציבור הערבי כשזה מתאים לך. אולי הם לא היו מתנהגים ככה אם הם היו מקבלים פה יחס של שווים, כנראה שזה לא עלה לך בראש.

בדיוק כמו שאתה תסביר לי איך זה שישראלי שלא מתבייש בעצמו מוכן לחלל אנדרטה לזכר ראש ממשלה לשעבר.

רונן, לא אוהב להגיד את זה, אבל אתה באמת עוד ילד שלא ראה כלום. תצא קצת לעולם ואז תדבר. אנחנו מתנהגים כל הזמן כאילו אנחנו צודקים, משתדלים לעמוד בכל מני דברים שאנחנו צריכים לעמוד בהם. אני לא חושב שהסטנדרטים שלנו ושל אסד הם אותו דבר, ביום שנשפוט את עצמנו על פי מה שמצפים מאיראן או מסוריה, אני לא ארצה לחיות במדינה כזאת.

6. FelaKaT Member

7. אלי מתחן Member

גם מצבם של האתיופים בארץ יותר טוב משל האתיופים באתיופיה, זה לא אומר כלום על העובדה שגם הם מגזר מקופח.
    הערבים הישראלים הם אזרחי ישראל, אתה צריך להשוות אותם לאזרחי ישראל, לא לחברים שלהם מעיראק. משווים אותם לערבים ברחבי העולם, אל תשכח שהערבים פה בארץ הם לא מהגרים אלא מוצאם פה במדינה.
    כמה יהודים עם תואר ראשון אתה מכיר שעובדים בתור מנקים? אני יכול להבטיח לך שיש הרבה ערבים כאלה. כמה ערבים עובדי מדינה ביחס לחלקם באוכלוסיה?

למה היהודים יכולים לרצות לחיות כמו באירופה, והערבים צריכים להסתפק בלחיות יותר טוב מבסודן ועיראק?

8. FelaKaT Member

קודם כל ביקשת להראות שאנחנו אכן אור לגויים, ונוכחת לדעת (אם קראת עד הסוף) שאנחנו אור לגויים לא רק לסוריה ואיראן, אלא גם לבלגיה, בריטניה וגרמניה.
    הכתבה מביאה מספר עובדות מוצקות לגבי מצבם של הערבים ברחבי העולם, כי עובדתית אוכלוסיות אחרות על אף היותן שונות ואולי אף מקופחות מצליחות לא רע בכלל.

כמה יהודים אני מכיר שעובדים בתור מנקה? ובכן, הרבה ולא רק עם תואר ראשון. אינספור עולי ברית המועצות הינם פרופסורים ודוקטורים ועדיין עובדים בתור פקידים/עובדי ניקיון או עבודה אחרת שלא קשורה בעליל לתואר שלהם. יש לך סטטיסטיקה על עובדי הניקיון הערבים בעלי תואר ראשון או ששוב אתה מביא עובדות רק ממקום העבודה שלך וממה שהתקשורת אומרת?

המשפט האחרון שלך מוכיח שלא קראת את הכתבה, אחרת לא היית כותב אותו.

9. אלי מתחן Member

והנה התעלמת מזה שרשמתי שלא צריך להשוות אנשים שחיים פה מאות שנים למהגרים דור ראשון או שני כמו הערבים באירופה או הרוסים בארץ. לא עבדתי במקום עבודה אחד, יש לי היכרות טובה מאוד עם שוק העבודה ומצבם של הערבים בו.

10. Gass12 Member

גונב דעת.זה מה שאתה.אתה מוציא משפט אחד שנוח לך להתמודד איתו
    ומה עם המשפט הזה?שגם הוא כתוב שם מיד בהמשך?

"איך תסביר את אותם אלפי ערבים שרקדו על הגגות כשישראל חטפה טילים מלבנון?" הם לא אזרחי המדינה הזו?
    כמה שתנסה לייפות את המציאות היא תטפח לך חזרה על הפנים.

11. Ice Cream חסה

כי הם צריכים לדעת את מקומם בהיררכיה החברתית שיש בעולם ולא להיות חזירים.
    כל בני מיעוט או אנשים שונים ירגישו מקופחים, ואני חושב שמה שאנחנו נותנים לבני מיעוט או לשונים זה מהמדינות המובילות בעולם.

הם יכולים ללכת למדינה שבה הם לא יהיו חלק ממיעוט, או פחות "שונים" מאשר פה בקרב היהודים, והם עדיין ירגישו יותר טוב פה.

אנשים צריכים להפסיק להסתכל על אחרים ולהרגיש מקופחים ולומר תודה על מה שיש להם, להיות שמחים בחלקם. גם בקטע הכלכלי ד"א.

12. vasisualy Member

תביא הוכחות או קח את המילים שלך בחזרה.

תיקון - אנדרטה לזכר נבלה שמכר את העם ואת המדינה ואמור היה להישפט ביחד עם נבלות אחרות כמו ביילין, פרס, אלוני ועוד.

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלפי ערבים?

זה מעניין. גאס, האם יש ביסוס לזה?

14. סטפן שאלוי Member

15. אלי מתחן Member

בזה הרגע הגדרת למה הם אזרחים סוג ב'. זאת אומרת שהם לא שווים פה במדינה.

הוכחות למה בדיוק אתה רוצה?
    שהם לא קיבלו מספיק? מה מגדיר מה זה מספיק?
    כסף זה לא הכל בחיים. דיברתי עם אחותי והיא סיפרה לי על חלק מהתנאים שהמתמחים צריכים להתמודד איתם, וזה לא רק שנשמע מסריח, זה גם סותר כל רצון שלנו לקבל שירות כמו שצריך.

לדעתך. אל תשכח את המילה הקטנה והפשוטה הזאת.

באותה דרך שבה הסברתי את הקודם.
    שוויון זה זכות, לא משהו שמרוויחים עם עבודה קשה או לא יודע מה.
    אם הצלחתי להוציא ממך את העצבים עם הכללה אחת, כנראה שאני צודק. אין לך בעיה עם הכללות, כל עוד היא נגד האוייב שלך. שאני מכליל את המתנחלים בתור קיצוניים שאכפת להם רק מהרב שלהם ועצמם פתאום יש כאלה ויש כאלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/10/11