לצערי, צריך לעשות הפרדה בין רופאים מומחים, לבין המתמחים, ויש לכך סיבות אובייקטיביות: המומחים, באים לעבוד בשעה 07:00, הבכירים יותר ב 08:00, ובשעות 14:00-15:00 פשוט הולכים. המתמחים, עובדים יותר שעות גם כאשר אינם במשמרת, וכאשר הם בתורנות, חייהם פשוט גהינום. ברור מאליו, שלאדם שעובד 8 שעות יש באופן כללי יותר סבלנות, מאשר לאדם שעובד 26 שעות. אישית, מכיוון שהייתי חוזר תמיד לאותה מחלקה-פנימית, הכרתי את כל הרופאים והמתמחים, האחים והאחיות וכוח-העזר, ואפילו את המנקה, כך שתמיד התקבלתי בחיוך, ומה נשמע, ואת טופס הקבלה למחלקה אני הייתי ממלא ולא הם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx. אבל במיון? זוועת-עולם, רעש, יותר מדי מבקרים מסתובבים שם בין הרגליים, זמן ההמתנה ארוך, הבדיקות לא מתבצעות ביעילות, וזה גורם לחיכוך ולעיתים לאלימות ( שאינה מוצדקת, ואינה מקובלת! ). אני יכול לספר לך על מקרה שבו הגעתי באחד הלילות למיון בנט"ן, ואפילו לא היה לנט"ן היכן לחנות. הפאראמדיק אומר לי "יש לנו כאן היום ועידה",( היו 6 נט"נים בחוץ ) ובתוך המיון צוות הנט"ן חיכה איתי חצי שעה(!), עד שהתפנה מקום, ואפשר יהיה להעביר אותי מהאלונקה המתקפלת למיטת בית החולים, ולחבר אותי למוניטור של בית החולים במקום למוניטור של מד"א, שהסוללה המתרוקנת שלו כבר התחילה לצפצף. ובזמן הזה, הנט"ן הזה פשוט חסר, ובקשר המרכזן במד"א מודיע על הזנקה נוספת, והצוות לא יכול לעזוב אותי וליסוע! מאבק המתמחים אינו לחינם: המצב קשה, מערכת הבריאות קורסת, חסרות מאות מיטות-אישפוז, חסר ציוד-דימות, חדרי ניתוח, חדרי צינתורים, והמון כוח-אדם מיומן שלוקח שנים כדי להכשיר ולתת לו ניסיון מציל-חיים. ישנם מקצועות רופאים בחסר קריטי: מרדימים למשל, והחוסר הוא קטלני!
האיסור הוא להתפטר קולקטיבית. אם הם יפרסו את ההתפטרויות שלהם למשך תקופה, יכול להיות שיקבלו את הבקשה שלהם. ובתקופה הזו אולי יגיעו עם המתמחים להבנות להבנות. זה בדיוק כמו לאסור קרטלים. החברות משועבדות למדינה? או שהאיסור הזה לא שווה ללהכריח אותם למכור את מוצריהן/ לתת את שירותיהם בחינם. קח בפרופורציות את סוגי התנאים בלי להיות ראש קטן (עבודה בחינם לעומת איסור להתפטר בקולקטיביות). זה לא שאין למתמחים הללו כלים חו. מהתפטרות (שביתות, עיצומים, שיחות עם הממשלה...). חיים- אני מבין את המצב הקשה של מערכת הבריאות, אבל כנראה שאין מקום פנוי לזה בתקציב, וגם ככה נטל המיסים על האזרחים גבוה, וגם ככה האזרחים דורשים שהמיסים האלה יופנו גם לרווחה ועוד דברים שהם לא מערכת הבריאות. אולי הפרטה נוספת של חלק ממערכת הבריאות תעזור להוריד מהקושי שיש ברפואה הציבורית, עם כל הבעיות האתיות שזה כולל. אבל הדיון הזה גדול עליי. מנסים להגיע עם המתמחים להסדר וכבר הגישו להם כמו שאמר ואסיסואלי הצעה, שהדבר היחיד שצריך לחתום בנוסף זה התחייבות לעוד שנים במערכת, והם לא מוכנים. וגם אם אתה טוען שהעניין הוא תנאי עבודה קשים שמקשים עליהם להציל חיי אדם, אז מה זה יעזור עוד אלפי שקלים לשכר אם הם עדיין יהיו 3 משמרות בשבוע של 26 שעות כ"א עם הפסקות קצרות וללא ארוחה חמה.
אני מת על דניס פרייגר וההסברים הברורים שלו. אבל תחשבו רגע: אתם חושבים שאין לנו הסברה מספיק טובה או מספיק מאסיבית? שכל אנשי העולם הם בורים שלא מצליחים לראות את התמונה? יש 2 סיבות לכך: 1. ברוב מדינות העולם יש הסברה פלסטינית בעיקר, שקל יותר להעביר כי האזרחים מוקפים במוסלמים שהם מן הסתם תומכי פלסטין ולא ישראל, והתקשורת מעדיפה לרצות את הציבור המוסלמי, כמו גם הממשלות למיניהן. 2. שנאת ישראל והאנטישמיות זה משהו שנטוע בכל אזרחי העולם כמו שהיה לאורך כל ההיסטוריה בכל מקום. וזה משהו מאוד מורכב להיפטר ממנו.
באמת תודה רבה שאם יחלקו את ההתפטרויות שלהם, אז אולי יקבלו אותן... לגבי זה שהדבר ייתן זמן להגיע איתם להבנות, הרי שההתפטרות המקורית שלהם היתה לפני 70 יום! 70 יום! ו-60 מהם מוסמסו על ידי משיכת זמן, הליכה לבתי דין, ובסוף, בסוף, נתניהו - שר הבריאות, להזכירך - מבקש מהם שבועיים, כי הוא צריך חלק מהזמן הזה כדי "ללמוד את העניין". הממשלה עשתה צחוק. שיאשימו את המתחזים בביזוי בית המשפט, ויאשימו את הממשלה בביזוי המדינה.
או שכל העולם מפחד מחרם ערבי כמו בשנות ה70 שלא מכרו לעולם נפט אחרי שהעולם תמך במדינת ישראל ביום כיפור.
או שזה הכל ביחד. חוץ מזה כל ההתנגחות בישראל היא פשוט ביטוי לגיטימי לאנטישמיות שכבר נחשבת ברוב העולם ללא לגיטימית. ובנוסף לכל יש את העניין שהרוב הגדול של האנשים טיפש\עיוור מדי כדי לחשוב בעצמו ובולע את כל מה שמאכילים אותו. israel is bad.. mkay... (ובטח הבנתם את ההשוואה). דניס פרייגר הוא מההמעטים שיש להם מספיק שכל כדי לחשוב בעמצם ולראות את הדברים כמו שהם באמת. חבל שזה כל כך מעט ולא מספיק.
או שאנחנו לא כאלה צדיקים כמו שאנחנו חושבים שאנחנו.כמובן שלא הייתי מגזים ומכנה את ישראל מדינת אפרטהייד אבל 20% מאוכלוסיית ישראל הם ערבים, כמה אחוזים מהתקציבים והמשרות בשירות המדינה הם מקבלים? הרבה פחות. אני לא מדבר בכלל על האוכלוסיה הערבית בשטחים שהם כן סוג ב', אפילו לא אזרחים.
לדרוש ממך הבנת הנקרא נניח שזה קשה כי צריך לקרוא,להתרכז ולהבין. אבל לדרוש הבנת הנשמע והנצפה?זה יותר מדי? הביאו לך סרטון.כל מה שהיה עליך לעשות זה לצפות בו. דניס מדבר שם בפרוטרוט על ההגדרה לאפרטהייד. האם אנו מונעים מהערבים לבחור? האם אנו מונעים מהערבים להיבחר? האם אנו מונעים מהערבים לשרת במשרה פוליטית? האם נאסר על ערבים להתגורר בתוך ערי ישראל שאינן ערביות? האם מעבר להיותם סוג ב' מבחינת חובתם למדינה (לא משרתים בצבא ולא עושים שירות לאומי לפחות ברובם הגדול)הם מקבלים יחס סוג ב'? האם נאסרה עליהם הכניסה לשירותים ציבוריים? האם נאסרה עליהם הכניסה למסעדה בה אוכלים יהודים? האם אסרו על ערביה/ערבי להתחתן עם יהודי/יהודיה (לא ברבנות כמובן כי זה משהו אחר.זה עניין דתי) כך שברור לחלוטין שאין כאן התאמה ולו להגדרה אחת מתוך הערך "אפרטהייד" רוצה לדבר אתי על אזרחי השטחים? כשיהיו (חס וחלילה טפו טפו מלח מים)אזרחי המדינה דבר אתי... לגבי טענה כלשהי לקיפוח?אענה לך שהם מקבלים הרבה הרבה מעל ומעבר למה שהם תורמים.שלא לדבר על כל מה שהם לוקחים בכוח(בניה לא חוקית.בריונות בכבישים.גניבות עדרי בקר וכבשים.גניבה משטחים חקלאים,גניבות רכב בסיטונות) לו למדת מעט היסטוריה ועל היחס המשפיל שקיבלו יהודים בתקופה שהמוסלמים שלטו בנו(כבני חסות בארצות האיסלאם).היית מבין באמת ובתמים מה זה אפרטהייד. לענוד טלאי צהוב (כן כן זה התחיל מהמוסלמים ולא מהנאצים). להתדיין בבתי המשפט רק על פי חוקי השריעה (הפסד ברור) איסור רכיבה על סוסים איסור לבנות בתי כנסת איסור לבנות גבוה יותר מבנין מוסלמי. תשלום מס גולגולת. כשאתה הולך ברחוב וממולך מוסלמי עליך לזוז הצידה ולפנות לו את הדרך גם אם הוא נער בן 12 ואתה זקן בן 67. בכל תגרה בה מעורבים יהודים וערבים.היהודי יחטוף וישתוק אחרת ימות. שלא לדבר על תשלום נזקים בכוח. וזה רק על קצה המזלג. אז יאללה די חלאס עם כל ההלקאה העצמית הזו.
בשטחים זו מדינת אפרטהייד פרופר. בתוך הקו הירוק יש פשוט אפלייה ממוסדת ומכוונת. כרגע זה עוד מבעבע מתחת לפני השטח. לגבי השירות הלאומי, גם פה, זוה אולי יפתיע אותך, הערבים מופלים. אין מספיק תקנים לערביי ישראל. כל התקנים הולכים לנערות דתיות לאומניות והם בקושי נכנסים לתוכנית. לגבי אישורי הבנייה, הם לא מקבלים אישורים, אז איך אתה רוצה שייבנו חוקי? אני יכול לענות לך על כל ההודעה, אבל אני הולך לעבודה, אבל בקצרה: "חוק ועדות הקבלה", רבנים נושאי משרות ציבורית שמסיתים לגזענות בלי שנעשה משהו כלפיהם, חוק הנכבה ועוד. וזה כשאני מדבר רק על ערביי ישראל, כן? לא אמרתי כלום על ערביי השטחים שנמנעות מהם זכויות אדם בסיסיות.
אולי במקום לבלבל את המוח כל הזמן ("אני בעבודה"), תענה פעם אחת לעניין? אתה פה כבר הרבה זמן והודעה אחת ראויה לא ראיתי ממך.
וואו גאס מדהים כמה אתה יכול לתקוף בלי לקרוא. רשמתי שזאת לא מדינת אפרטהייד, אלא באתי להתווכח עם רון קופמן. אתה כל הזמן מנסה להוכיח למה ישראל טובה יותר מהמדינות המוסלמיות, למה אתה שופט אותנו על אותם קריטריונים שלהם. אוקיי, אז אנחנו מתייחסים לערבים יותר טוב ממה שהם התייחסו אלינו, זה לא אומר שזהו ואנחנו מושלמים. על פי ההנחה הזאת כשאתה תגיד לערבי אתה לא יכול לעבוד אצלי כי אתה ערבי, אבל תגיד "לפחות לא נתתי לך איזה ברזל בראש, תגיד תודה". גם כשהיהודים המזרחים עלו לארץ הם טענו לקיפוח, הם עדיין ענו על כל התנאים שציינת פה ללמה הערבים לא מקופחים, גם אותם אני מניח שביטלת באותה מהירות. בשטחים הם לא אזרחי המדינה, זה לא אומר שהם אזרחי מדינה אחרת. אנחנו ממשיכים לשלוט שם, אבל לא מוכנים לא לשחרר את השטח ולא להפוך אותו למדינת ישראל.
בטח שאני גונב... אף אחד לא נותן לי כסף חינם, אז מה אני אמור לעשות? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
המצב של ערביי ישראל טוב בהרבה לא רק מהמדינות המוסלמיות, אלא גם מרוב המוסלמים ברחבי אירופה, כל השטיפת מוח לא עובדת ברגע שרואים את הנתונים ולומדים קצת מעבר למה שהתקשורת מאכילה אותנו. סתם הערת אגב:אתה רוצה שנשווה בין ערביי ישראל לבין אלו שחיים בעזה או בגדה? לגבי הערבים בשטחים, הם לא האזרחים של המדינה שלנו, אין לנו שום חובה כלפיהם ואני חושב שזה ברור לכל בר דעת למה אנחנו עדיין שולטים שם.