אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. סיונרה Member

קלאסי ערס. לא חושב, העיקר ש"עלה לו הדם לראש". מספיק לקרוא מה הלך במשפט כדי להבין שאם המחבל הזה היה באמת עם פצצה אז כנראה שהאידיוט הזה היה גורם להרג של יותר אנשים.
    הוא לא הראשון שחבר שלו נדקר, אחרים לא הגיבו ככה.

2. סיונרה Member

הכפייה משתדלת לעצור היכן שיש השפעות שליליות, אם יש חוקים אחרים שעושים את זה אז אני בעד ביטולם. לגביי סמים, זנות, חוקי עבודה או אב שאונס את הבת שלו (באמת?!), ההנחה היא שהשימוש בהם יביא לתופעות שישפיעו על שאר האנשים ועל החברה. קשה לי להאמין שאתה לא רואה את ההבדל.

הדמגוגיה היא לזרוק מספר ולטעון שזה הוכחה למשהו, זה סתם עלבון לאינטיליגנציה, האם בכלל קיימת קורלציה בין שביעות רצון ובין מספר ילדים (בין מדינות בטוח שלא, אבל גם בתוך המדינה אני בספק אם זה נכון)? האם לדוגמא משפחות שיורדות מהארץ מביאות יותר או פחות ילדים ממשפחות דומות שנשארות פה? יש לי עוד 1000 שאלות שאני מניח שנית שאתה בעצמך מכיר בהן אבל מחליט להתעלם ומביא לנו השוואות די רדודות.

3. FelaKaT Member

מי קובע מה זה השפעה שלילית?

4. סיונרה Member

זה כבר לדיון יותר רציני, אבל זאת הדרך שבה כפייה יכולה להצדיק את עצמה.

5. Clichy COYG

דה פאקטו מה שקורה זה שאסור לך לראות טלוויזיה.
    עכשיו השאלה שלי היא למה המדינה מחליטה שזה לא עובר בכיפור? למה זה מפריע לאדם דתי שאדם חילוני יצפה בטלוויזיה בביתו?
    על אותו משקל, מה ההבדל בין זה לכך שהיו מכריחים את כולם יום בשנה ללכת לבית הכנסת? לצום? וכד'.

לא יודע על איזה חוקים אתה מדבר, אבל כל חוק שמתערב בחיי הפרט ולא נועד בשביל למנוע פגיעה באדם עצמו/באחרים - אני נגד.

6. cheddar Member

7. סיונרה Member

Cup of Tea אוהב/ת את זה.
  8. Cup of Tea Liverpool, UK

ב-1 ו-2 ענית לעצמך (מה שהדגשתי) והראית למה מה שאני אומר לגיטימי.
    לגבי 4 אין ויכוח מבחינתי, אפשר להאמין ועדיין לא ללכת על עיוור ולפתוח את הראש לרעיונות שונים וחדשים (כמו שיש דתיים שלומדים ביולוגיה באוניברסיטה). כאן הבעיה האמיתית, באנשים שמתעקשים ולא מקשיבים. מדע זה לא כפייה, זה הדבר הכי בטוח שיש לנו כדי להבין איפה אנחנו חיים ואיך הדברים עובדים ועל בסיסו והמסקנות שמדענים גאונים עבדו עליהן במשך מאות שנים כולם (גם החרדים) גדלים ופועלים לפי גם אם הם מאמינים שאלוהים ברא את הכל ככה. להם אין דרך להסביר ולמדע יש, אז מבחינתי אין ויכוח. זה לא אינטלגנטי יותר אינטלגנטי פחות, זה עניין של נדמה לי - לעומת מציאות מוכחת ומוסברת. היית רוצה לחשוב שאם שני אנשים נותנים הסבר למשהו והראשון אומר שהייתה לו הארה והשני פורס תיאוריה ומראה ניסויים שערך כולל ביקורות ולאחר עבודה של שנים וביקורת עמיתים הגיע למסקנה, נראה לי שהשני קצת יותר משכנע, או לכל הפחות, שווה להקשיב למה שיש לו להגיד ולחשוב על זה ברצינות לעומק.
    לגבי 3, לא אמרתי שכל מי שמצביע שונה ממני הוא אידיוט, כי אני א-פוליטי ולכן זה לא רלוונטי בכלל להגיד דבר כזה (אפילו שכל בנאדם שני ששומע את זה ישר מתייג אותי כשמאלני וחושב שאני פשוט מפחד להגיד:sm_dontknow:אהמ אהמ). למיעוט אכן יש הרבה כח בלכתוב, אבל כי זה גם לא משנה כלום בסופו של דבר. אם דברים היו מתחילים לזוז בגלל זה זה היה מושתק תוך רגע. כל השלטון פה מורכב מאנשי צבא ודת (כאלה של ממש או כאלה שהם לשעת צורך) שיש להם פה יופי של פריבילגיות והם חיים טוב ויודעים טוב מאוד 'לטפל' באנשים שלא חושבים כמוהם, יש להם הרבה כח על הציבור שמה לעשות, לא כל כך אינטלגנטי.

9. Gass12 Member

Cup of Tea

כמדומני המיני דיון שהחל בליברפול נסוב בעיקר סביב "החוצפה" של הרשויות (ממשלה,כנסת וחוקים)לחסום ו/או להחשיך את המסכים בשאר הערוצים כך שהתוצאה הסופית תמנע ממך וממי שמזדהה עמך לצפות במשחק נגד פריס ביום כיפור.משם זה התפתח לכפיה דתית וכפיה בכלל .אם אני טועה אשמח שתתקן אותי.

1.תהיתי אם דיון שכזה היה יכול להתקיים אם מדינת ישראל היתה מדינה מוסלמית (זו לא אפשרות מונפצת כלל )
    2.המשכתי לתהות איך יכולת להתמודד עם האפשרות שימנעו ממך ללגום בירה קרה ו/או כמה צ'ייסרים של סינגל מאלט
    3.בכלל התחרפנתי כשנזכרתי שחטפת מכות רצח רק כי העזת לאכול את הכריך שלך על ספסל בטיילת בצום הרמדאן .
    4.אחד השיאים היה כשזרקו מגג מגדל המופתי חאג' אמין (עזריאלי בשמו הקודם) את חבר הילדות שלך רק כי יצא מהארון.
    5.אבל השיא האמיתי היה כששמעת צלצול בדלת באישון לילה וכשפתחת את הדלת התנפלו עליך שוטרים רק כי העזת לכתוב פוסט כנגד ארדואן.

לכבד נשים עטויות בורקה בעודך מטייל באירופה זהו שיח מכיל, בו בזמן שיהודי חובש כיפה או יהודיה שקשרה מטפחת לראשה מעורר תחושת קבס.
    פרופורציות זה משהו שחסר לנו מאוד במדינה הקטנטנה שלנו.

10. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

הייתי מעדיף שנחיה ממש טוב ולא יותר טוב מהשכנים.
    הפוליטיקאים שמגנים את שריפת התמונה של דרעי חוששים שזה יהפוך לטרנד וגם את התמונות שלהם ישרפו. לי אין בעיה עם זה וחוץ מזה בשביל דרעי אני שקוף.

11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתי מה זה אמור להיות. יש פואנטה לדברים שלך, או שאתה אשכרה מנסה להשתיק ביקורת על המדינה בטיעון שיש מקומות גרועים יותר?

אתה לא ערס בן 15 בפייסבוק, אתה יכול לספק טיעון טוב יותר מ"אם לא טוב לך עוף לעזה נראה מה יעשו לך".

Scouser אוהב/ת את זה.
  12. DRORIKO Member

את הטיעון הזה אני בהחלט מוכן לקבל אבל לא בגלל זה הוא חטף שנה כלא

13. Gass12 Member

אתה צודק אכן לא הבנת.אם הייתי מתכוון ל:"אם לא טוב לך עוף לעזה נראה מה יעשו לך" מן הסתם הייתי כותב זאת.

14. Cup of Tea Liverpool, UK

בדיוק מה שאני חשבתי, קראתי לפי הסדר ואז ראיתי שאתה כתבת. כאילו WTF? :sm_bduh:

ולא, אני לא נגעל מיהודים ומכבד ערבים.

אז אם לא התכוונת לזה, אז למה התכוונת?

15. סיונרה Member

ברור שלא על זה, הוא חטף על הפרה חמורה של פקודות הפתיחה באש. הוא קיבל בסך הכל שנה בכלא צבאי שהייתה נגמרת מוקדם בהרבה אילו לא היה שומע לכל האחיתופלים שרק רצו להשיג פרסום על הגב שלו.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 28)

1. DRORIKO
  2. RubberSoul