אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Lebron Member

אפילו ערד ניר מתייחס אליו כאנטישמי, זה פשוט מדהים כמה חומרים מספק החלאה שלא מותירים מקום לספק. למפלגת הלייבור הבריטית אין זכות קיום אם הם בחרו בזבל הקומוניסט הזה כיו"ר המפלגה שלהם

2. Lebron Member

זה לא כתבה, זה טור דעה. אבל כן, רמה כתיבה נמוכה מאוד, מביך לקרוא דיפלומט ישראלי בכיר מתנסח ברמה כזאת נמוכה

3. מזגן Member

הייתי מצפה מטור דעה דווקא למלא כמה דפים בקלות ולא איזה שלוש פסקאות מסכנות של רמת כתיבה לדבילים.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

או שתמיד כשאתם קוראים שיהודים בעולם קיבלו מכות כי הם יהודים, תדעו שהם היו ראויים לכך.

5. DRORIKO Member

6. Gass12 Member

מסכים ביג טיים, זה מאכזב במיוחד לאור העובדה שבתפקידיו השונים במערך משרד החוץ הוא היה עילוי.
    היה חשוב לי להדהד את הידיעה הזו כי כמוהו אני מרגיש שקורבין המנוול והאנטישמי הוא כוח עולה מסוכן מאוד ליהודי אנגליה.

7. Lebron Member

אני לא מאמין שהוא ייבחר לראש ממשלת בריטניה, לדעתי הרבה מצביעי לייבור מסורתיים לא יצביעו לו, הוא והמפלגה הלכו לקיצון של השמאל. הוא יקבל קולות שמאלנים קיצוניים, מוסלמים בעלי זכות הצבעה ואולי אפילו כמה ימנים קיצוניים שיוקסמו מהאנטישמיות שלו, אבל לא נראה לי שזה יספיק לו, למרות ההישג הנאה שצבר בבחירות האחרונות אני לא רואה אותו מקבל יותר או אפילו משחזר אותו. מצד שני, אחרי כל מה שקרה בשנים האחרונות אי אפשר כבר לדעת

8. Gass12 Member

מביך זה אנדרסטייטמנט.

9. golding מנהלים

ממש her milkshake brings all the boys to the yard.

10. DRORIKO Member

אני פשוט לא מבין מה הופך את אלאור אזריה ל"ערס".

11. DRORIKO Member

אמרה הרמאית שב"ישראל שלי" היתה מאד לוחמנית, אבל מאז שמונתה לשרה לא מפסיקה להתרפס בפני השמאל, העיקר לקבל עוד כתבה מחמיאה בתקשורת. הפרינססה יושבת לה בוילה ברמת החייל ואומרת לתושבי דרום תל אביב איך צריך להפגין, חסר רק שתגיד עליהם שהם לא נחמדים.

12. yonmu Member

בהמשך לדיון בליברפול -

@Clichy
    לא אמרו לך שאסור לך לראות טלוויזיה. מחשיכים את הערוצים במדינה. למדינה יש שידורי טלוויזיה שעוברים אצלה והיא מחליטה שביום כיפור זה לא עובר. לדבר על זה כ'התערבות בוטה' בחיי הפרט זה לא רציני. יש אינספור חוקים לא דתיים שמתערבים בחיי הפרט פי מיליון יותר מזה, ואותם אף אחד לא מציג ככפייה.

@Cup of Tea
    1. קולקטיב עם כפייה דמוקרטית זה ממש לא דיקטטורה. כל דמוקרטיה מאז ומעולם הייתה כזו. נכון, צריך לוודא שאין פגיעה במיעוט (ולמען האמת אין דרך אמיתית לוודא את זה, אבל זה דיון אחר), אבל זה לא מה שהופך מדינה לדיקטטורה. כל הכרעה מחייבת של מדינה כופה גם את היחיד, ותמיד יהיה מיעוט שהתנגד. זה לא דיקטטורה.
    2. כן, הפוליטיקה מלוכלכת ומחורבנת. אז מה? יש אלטרנטיבה? זה מה שיש.
    3. ההמשך של הדברים שלך פשוט מזלזל בציבור בצורה מאוד לא דמוקרטית. להחליט שמי שמצביע אחרת ממך זה כי הוא אדיוט או כי מאיימים עליו או כי הוא לא למד אבל הדעות שלך הן באמת שלך כי באמת חשבת עליהן זה לא רציני. כל אחד מושפע מהסביבה שלו וכל אחד חושב בעצמו וכל אחד עומד בקלפי ומחליט בעצמו מה הוא רוצה לבחור ומה לא.
    להתבכיין על חופש הדיבור זה בכלל מגוחך. תבדוק בכל כלי תקשורת רציני במדינה - למיעוט יש הרבה יותר כח לכתוב מה שהוא רוצה מאשר לרוב. תסתכל על הדיון האחרון ביחס לחוק הפונדקאות ותראה כמה קשה היה למצוא מישהו שתומך בחוק (פאקינג עמדת הקואליציה במדינה, כן? הרוב הכל כך אגרסיבי שאתה מתאר) שמקבל במה להגיד את מה שהוא חושב. במדינה הזאת המיעוט מקבל יופי של מיקרופונים. להתלונן שעמדות אופוזיציה לא מקבלות במה זה אבסורד.
    4. אין 'יש אמונה ויש מדע'. אתה לא תחליט שהעמדות שלך הם עמדות שבשמן מותר לכפות והעמדות של מישהו אחר הן לא לגיטימיות מאחורי הכותרת הזאת. אתה חושב א' כי אתה חושב א', אני חושב ב' כי אני חושב ב'. אין לך שום יתרון על מה שאני חושב, וזה לא משנה אם אתה חושב א' כי למדת את זה בפקולטה לפיזיקה או בפקולטה למגדר או בישיבה בבני ברק או במנזר בודהיסטי. העמדה שלך לא לגיטימית יותר מעמדה של אדם אחר, והכפייה שלך היא כפייה בדיוק כמו הכפייה של האחר.

@Walkon
    1. אני משווה כפייה לכפייה. רוב הציבור מאמין בהתחממות גלובלית ולכן כופה עליי לא לזהם את הסביבה, רוב הציבור מכבד את יום הזיכרון ולכן מונע ממני לראות ליגת האלופות בשידור טלוויזיוני-ישראלי, רוב הציבור מכבד את יום כיפור ולכן מונע ממך לראות ליגת האלופות בשידור טלוויזיוני-ישראלי. כמו שאמרתי לקאפ-אוף-טי, הכפייה היא אותה כפייה.
    2. שוב, אתה חושב שX פוגע בך ולכן משתמש בכח פוליטי כדי למנוע ממני לעשות X.
    אני חושב שY פוגע בי ולכן משתמש בכח פוליטי כדי למנוע ממך לעשות Y.
    אין שום הבדל בין המקרים, רק שאתה חושב שאתה צודק ולכן מה שאתה עושה בסדר אבל אני טועה אז מה שאני עושה הוא 'כפייה דתית!'. לא.
    משנה לך אם זה בגלל שאתה פוגע בערך שחשוב לי או בבריאות שלי? נניח שיש הבדל, לא קריטי. יש מספיק חוקים במדינה שכופים על ערכים. מותר לחרבן על הדגל? לא. כפיייה!!!!!
    3. לא טענתי שהמערכת הפרלמנטרית מושלמת. טענתי שזה מה שיש אם רוצים פה דמוקרטיה. אני מבין שיכול להיות שיהיה לך יותר נוח בדיקטטורה שבה אתה הדיקטטור, אבל לרובנו זה פחות מתאים, אז הקמנו שיטה כזאת שבה כל ציבור מקבל ייצוג בכנסת ולפי זה מקבלים החלטות קולקטיביות. תאמין לי שאני יודע שמבאס להיות בצד המפסיד - במיוחד בדברים קריטיים יותר מאשר משחקי כדורגל - אבל אין אלטרנטיבה.
    אגב, אם המפלגות החרדיות תופסות את המדינה בביצים - מה היה בקואליציה הקודמת, שבה יאיר לפיד וציפי לבני היו חברים, וש"ס ואגודה היו בחוץ? גם אז הציבור החרדי תפס אותך בביצים? למרות שהוא היה באופוזיציה? (קצת עונה על השאלה שלך גם כן, @ג'ורדי נלסון אגדה )

בכל מקרה, כל עוד אני רואה דיבורים על גל עלייה אדיר מאנגליה לישראל (ולא להיפך), כל עוד אני רואה שבבריטניה אישה מביאה 1.8 ילדים בממוצע ובישראל 3.1, אני מרשה לעצמי לחשוב שאולי הם אלה שצריכים ללמוד ממנו ולא אנחנו מהם.

benos ו-FelaKaT אוהבים את זה.
  13. סיונרה Member

ההתנהגות הזאת של "עלה לי הדם למוח כי אני גבר על ולכן אני אדפוק למניאק כדור בראש". זה שאתה חושב שערס חייב להיות מזרחי זה שוב בעיה אצלך ולא אצל אחרים. ערס זה לא כינוי עדתי, אלא כינוי לקבוצה של אנשים שמסווגת על בסיס ההתנהגות.

לא זה לא.
    יש דבר שנקרא השפעות חיצוניות שליליות. הראשון שקול לזה שתגיד שכפייה זה למנוע ממך לעלות שיכור על הכביש או לחייב אותך לאסוף את הקקי של הכלב. ויש להתערב לך בחיי הפרט, כאשר אתה לא פוגע (פיזית) בסביבה או באנשים אחרים. אם אני לא אוהב לראות אנשים עם כיפה בקיץ, האם יש לי איזושהי זכות מוסרית להשתמש ברוב בקואליציה כדי למנוע את זה?

באנגולה 6 ילדים בממוצע, מה הנקודה?

14. DRORIKO Member

אתה שמעת אותו אומר דבר כזה? כי לפי מה שנראה הוא היה בסערת רגשות מזה שאותו מחבל דקר את חבר שלו. זה נקרא אצלך ערס?

15. yonmu Member

@סיונרה
    יש אינספור חוקים שאוסרים דברים בהסכמה. סמים, יחסי מין שונים (זנות, בתוך המשפחה), החובה לכבד את הדגל, חוקי העסקה.
    הכפייה המדינית מעולם לא עצרה ב'לא נגעתי בך אל תיגע בי'.

כמות הילדים בישראל יחד עם ההגירה אליה היא אינדיקציה ברורה לשביעות הרצון של התושבים בה. לזרוק אנגולה זה דמגוגיה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 3, אורחים: 32)

1. DRORIKO
  2. RubberSoul