הכרזה חד צדדית שלהם אומרת שאני גר בשטח פלסטיני? ממש לא, זה אומר שבמקום אוטונומיה בשטחי A וB הם יקראו לזה מדינת פלסטין. ירצו מדינה הגיונית שיכולה להתקיים שיראו שהם פרטנר ויכנסו למשא ומתן. אם לא אבו מאזן יכול לדבר עד מחר על מדינה שבירתה היא ירושלים, אבל בפועל בשביל לצאת מהלשכה שלו ברמאללה לכיוון שכם או ג'נין הוא עדיין יפנה לקבל אישור מאוגדת איו"ש ופיקוד מרכז... הקלפים כרגע אצלנו בואו לא נמהר לפזר אותם במתנה לאויב.
ומה אתה חושב שיקרה? שהעולם יישתוק על זה? כשהעולם רוצה, העולם פועל כמו שצריך. ואם תהיה הכרזה חד צדדית והאום יקבל את זה, וישראל תתנגד ותתעלם, צפו לסנקציות ו"סגר אווירי" גם על ישראל. חכמים גדולים.
נו באמת.. אתה חי בסרט גדול וזאת לא פעם ראשונה שהדמיון שלך מפותח יותר מהרגיל. אתה פרנואיד או שסתם מנסה להפחיד פה מישהו אבל לא הולך לך. חוץ ממדינות מוסלמיות, אף אחד לא יעשה צעד כזה או אחר נגד ישראל בגלל זה.
מי זה העולם בשבילך? האו"ם? שם גם הצעה לחיסול ישראל תתקבל ברוב קולות. העולם המערבי וארצות הברית בראשו, גם כשמגנים את ישראל תמיד דואגים להוסיף שהם מחויבים לאינטרסים הביטחוניים שלנו ושישראל היא ידידת אמת של המערב. כבר 63 שנה שאנחנו נתונים ללחץ בינלאומי מכיוונים שונים, בינתיים התקדמנו לא רע בכלל ונמשיך להתקדם למרות שאנשים כמוך מאחלים שיגיעו כל הסנקציות למיניהם. תמשיך לחלום...
עם 60 מדינות מוסלמיות באו"ם ועם רוב אוטומטי.תוכל להעביר החלטה המאשרת את לידתך כחייזר בתיבת נוח.שהתגייר כהלכה ושבגלגול קודם התגוררת בדיר יאסין.רוצה חתימה למשכנתא? בוא אתי לאו"ם אני מסדר לך בשניות. בדיוק בגלל זה אמר בזמנו בן גוריון "אום שמום"... 60 מדינות מוסלמיות עם תקציבי ענק איזו תוצאה ציפית לראות בין ברצלונה להפועל ירוחם?
הנה יש לך עכשיו מדינה אוייבת דרומית מערבית.בוא נראה גיבור גדול קורבן עיתון הארץ.איך התמודדת מולם? הם משתינים עליך טפטוף יומי של פצמ"רים.ביום גשום עולים מדרגה לגראדים ביום המחזור של עאישה.הוא יורה "קורנט" על אוטובוס צהוב שבכל העולם ידוע כמסיע ילדים... הם "מתקרבנים" שיש סגר עליהם.מה שלא מונע מהם להבריח כל מה שתדמין וגם מה שלא. העולם המוסלמי לצידם בכל פעם שתנסה להעלות את רף התגובה. כשזה לא מספיק הם שולחים "מרמרה" כזו או אחרת. כשזה לא עוצר את "הציונים" האכזרים. שורפים דגלים במצרים ובמדינות ערב המתונות יש הפגנות לסילוק השגריר. אם הצלחת להביא להם מכה בראש. מייד תגוייס מועצת הביטחון בזעקות שבר. "עצרו את הטבח הנורא" כי... המוסלמים באירופה עושים לנו בית ספר בהפגנות ענק עם כאפיות והבערת פחי זבל ומכוניות.ואוטוטו ישרפו את המטרו או האנדרגראונד... אחש'לי אתה חי בסרט ללא תסריט. ללא במאי. ללא תקציב.אפילו שחקנים למשחק הזה אין לך...
לשמחתי, לא יוצא לי לקרוא את ידיעות ומעריב על בסיס יומיומי, ולמעשה כמעט לא. אני מבין ששני העיתונים הללו מוטים באופן בוטה נגד נתניהו (בכל הסיפור של הנסיעות לחו"ל וכו', שאני עוד לוקח בערבון מוגבל ביותר). כך או כך, אם כן, אז טוב שכך, כי ישראל היום מוטה באופן בוטה לא פחות לטובתו... עוד לא ראיתי מימי עיתונות כל כך "מטעם". עוד לא ראיתי פעם שמסקרים "פרשה" באופן כזה. ביום הראשון ל"פרשה", בישראל היום התעלמו ממנה לחלוטין. מאז, הם מסקרים אותה רק מצד אחד - זה של נתניהו, של התביעות נגד ערוץ 10 ומעריב וכו'. זה מביך לעיתונות, זה מביך לכתבלבים שלא נשלחים להביא ידיעה על מה שקורה אלא להביא ידיעה ספציפית ביותר, או לעורכים שמטים אותה בצורה שפיקדו עליהם בעלי העיתון. היום אין חדשות של ממש בעניין הפרשה. זה לא מונע מישראל היום מכוח האינרציה להקדיש לזה עמוד, שאין בו ניוז של ממש, רק כותרת (נוספת) של עורך הדין של נתניה שקורא לזה "לא היתה הוצאת דיבה כזו בתולדות המדינה", בלה, בלה, בלה. ושוב, אני לא אומר שידיעות או מעריב שונים, אני לא רואה אותם. אבל מה שאני כן רואה, מביך. זו לא עיתונות שלוקחת צדדים. זו לא עיתונות כמו הבריטית או האמריקאית, שלקראת בחירות מכריזה בעד מי היא. זו פשוט עיתונות שמייצרת מציאות שמתאימה לה. זה וואן, רק בעמודי החדשות.
אמיר ע אתה טועה,גם ביום הראשון לפרשה,בישראל היום היתה כתבה לגבי הנושא בכמה דפים פנימה,לא בכותרת או בעמודים הראשיים אבל כן היתה התייחסות. כמו בהרבה מקרים בישראל,הכל קיצוני והכל אישי. יחד עם זה,בישראל היום יש פתחון לכמה עיתונאים בכירים בכל הנוגע לכתיבת הטורים שלהם,לא נוגעים להם בזה ולכן אתה יכול לקרוא את דן מרגלית שהוא ממש לא איש של נתניהו כותב וגם מעביר ביקורת. אתה יכול גם לקרוא את יוסי ביילין,יהלי סובול ואחרים וגם להם אף אחד לא נוגע בחומרים. בעמודים הראשונים של ידיעות ומעריב ובעלי הטורים אתה בעיקר תמצא את בן כספית ונחום ברנע והקו שלהם הוא הכי חד צדדי שיש.
לא יודע, סטרטפורד, אני בודק שוב את גיליון ישראל היום של 24 במארס, יום חמישי (המקור משודר ברביעי), ואיני רואה דבר. אלא אם זה קבור בפסקה בתוך ידיעה, ללא אזכור בכותרת, במשנה או בביניים כלשהו, זה פשוט לא שם. נראה שבישראל היום קיוו שמהסיפור לא יתפתח דבר ובוודאי לא רצו להיות אלו שיפיצו אותו. רק ברגע שהם ראו כי הסיפור מתפתח בכל זאת הם נאלצו להתחיל לכתוב עליו, כמובן בקו מאוד ברור. תמיכה מוחלטת, עד לרמה של ניסיון להשחיר את פניהם של יריביו הפוליטיים של נתניהו מבלי לבצע אפילו עשירית מהתחקיר של המקור (שגם לגביו תוצאותיו יש סימני שאלה, ללא ספק, אבל דרוקר לפחות עבד והתאמץ...). לא אמרתי שאין בישראל היום פתחון פה לאנשים בעלי קו שונה, אבל זה נכון גם בעיתונים האחרים. כל אחד יראה את מה שמתאים לו. הבעיה שגם אז נראית לעתים עריכה בעייתית. יומיים אחרי הפרסום המקורי בערוץ 10, ראיתי בישראל היום טור של דן מרגלית בנושא נתניהו. ונדהמתי. הכותרת, הליד - זה נראה כמו הצהרת תמיכה של מרגלית, שזכותו לצאת בה כמובן, אלא שרק יום לפני כן שמעתי שהוא מבקר את נתניהו על הסיפור הזה. אז מה השתנה? רק כאשר קראתי את הטור הבנתי שהוא המשיך באותו קו בדיוק, רק שהכותרת והליד שבחר העורך יגרמו לכל קורא שלא טורח לקרוא טקסטים אלא רק כותרות (90% מהאוכלוסיה?) לחשוב שמרגלית טוען אחרת. והופ, גם בעל קו אחר לזה של העיתון מצטייר פתאום אחרת. אני שוב אומר, לכל העיתונים יש בעיות, לכל העיתונים יש קו. אבל זה של ישראל היום מביך במיוחד. הם באותה מידה יכולים לצאת בכותרת "היידה ביבי, תקרע את השמאלנים האפסים האלה". זה כבר אותו דבר. להפך, זה יהיה טוב יותר כי אז הם לא יסתתרו תחת מלים גדולות כפי שהם עושים כל הזמן, והקוראים שלהם יידעו בדיוק מה הם קוראים. אגב, אם לא הבעתי את דעתי בעניין, הנה היא - כל עוד לא הוכח שהם היו צריכים לתת "תמורה" בעבור הטיסות והנסיעות, שהפוליטיקאים יטוסו וייהנו. העיקר שיעשו את העבודה שלהם כמו שצריך.
אמיר ע אני זוכר שראיתי התייחסות מיידית לעניין,אבל אולי אני טועה ביום ואין לי את הגליון מול העיניים. הקו של ישראל היום ברור,אני לא יכול להגיד אחרת,זה עיתון שמראה את ביבי באור אחר לגמרי,אגב,אור שאני מסכים איתו ועוד הרבה לפני שישראל היום היה קיים,אבל וזה החשוב,יש שם פתחון פה רחב יותר ולכל הצדדים ובצורה מאוזנת הרבה יותר מידיעות,מעריב וכמובן הארץ מה שהופך את העיתון להרבה יותר טוב. אם אנשים בוחרים לקרוא רק כותרות ומשם להסיק מסקנות אז..זו בעיה שלהם בעיקר,זה כמו להסתכל על הקנקן ולא מה שיש בתוכו. אני כמעט ולא קורא ידיעות ומעריב אבל בכל פעם שאחד מהם נופלים לידיים שלי אני חושב שמחר זה סוף העולם ממש מבחינת ישראל,הנטייה שם "להכנס" בקרביים של ביבי נתניהו היא מגוחכת הרבה יותר מהקו החיובי שבו ישראל היום מציג אותו, זו עיתונות הרבה יותר רעה וקיצונית. המצחיק הוא שבידיעות אחרונות מרבים לדבר על החינמון שמחולק ברחבי הארץ, מספיק להגיע לתחנת רכבת בכל בוקר ולראות לצד ישראל היום את ידיעות אחרונות...ובחינם.
תגיד, אתה חושב ששרון שבנה את ההתנחלויות בעזה ביוזמנתו, יותר מכולם זה הוא, רצה לצאת מרצונו מעזה? תגיד אתה רציני? היה כאן לחץ בינלאומי ולכן יצאנו. לא ירחיקו הימים ונצטרך לצאת משאר השטחים. לטובת ישראל, עדיף שלנחם לעשות זאת עם הסכם שיטיב עימנו יותר. אם נחכה, אולי נקבל את זה במתכונת הכי רעה בלי. מה שבטוח, זה יגיע ולקבור את הראש בחול כמו חסידה ולהגיד אין פרטנר, לא משרת את האינטרס הישראלי אלא מזיק לו.
אני נגד נסיגה חד צדדית אבל מה שאתה מדבר עליו זאת גניבת דעת ענקית של הימין. כאילו בגלל ההתנתקות והנסיגה מלבנון המצב נהיה יותר גרוע. אתה זוכר מה היה לפני? לימין יש אינטרס להציג את ההתנתקות כאסון לאומי בגלל שהתנחלויות פונו וכדי למנוע מהממשלה לעשות זאת שוב בגדה. בת'כלס, למרות שהתנתקות חד צדדית היא צעד גרוע, היא כן שיפרה את המצב מאד, שלא לדבר על השקט בגבול עם לבנון לעומת מה שהיה לפני שנת 2000.
ואם התמורה אינה מיידית כמו שמתרחשים במציאות יחסי הון-שלטון? בסגנון שלח לחמך על פני המים.זה נראה לך הגיוני שמנכ"ל משרד ראש הממשלה או כמעט כל ממלא תפקיד ממשלתי ברמה כזו או אחרת שפורש מתפקידו צונח אל עמדת דירקטור בחוץ או אל עמדת ניהול בכירה במשכורת דמיונית? קשרים-ניצולקשרים-מינוף קשרים זה שם המשחק וכולו מבוסס על טובות הנאה שאינן ניתנות להוכחה... היום אני מקבל ממך טובה ענקית בקיצור ביורקטריה על אדמות מדינה.שיפור אחוזי בנייה.זירוז תכניות מתאר.זירוז שינוי בתב"ע. והנה אני כבר חייב לך ....... מעטים הפוליטיקאים שאינם נגועים.
http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P100411/e.0.1004.60.1.9.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx