אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Gass12 Member

מה היתה המטרה מאחורי ההתעקשות על ״המלצות המשטרה״. מה שאנחנו רואים ושומעים וכך נראה ונשמע במשך כל השבועות/חודשים הקרובים.
    בליץ תקשורתי, מתובל בסקרים מפוברקים, שמטרתו ללחוץ על החוליות החלשות (כחלון) לפרוש ולהפיל את הממשלה. על הדרך להגדיל את הרייטינג.
    בעניין הרייטינג הצליח לנוני וזה עובד. בכל שאר המטרות ,לא יעבוד להם.

2. מזגן Member

נתניהו קיבל ממנו שוחד?

3. סיונרה Member

על פי דעת המשטרה, כן. האם לפיד קיבל ממנו שוחד לכאורה?

4. מזגן Member

אם רק המשטרה היתה חוקרת, שופט וגוזרת דין. אה. אחחחח איזו מדינה היתה לנו אז. ללקק את האצבעות (בגולג).

5. סיונרה Member

אתה מנסה להסית את הדיון לנקודה שנוחה לך. נגד לפיד, ככל הידוע לי, אין שום חשדות. כל ניסיון להכניס אותו תחת אותה מטריה זה בין שקר לבין הטרלה.

6. מזגן Member

ההאשמות שלך לגבי שיטת הדיון שלי שוות בערך כמו המלצות המשטרה נגד ליברמן.

הסיבה היחידה להכניס את לפיד לדיון היא בכדי לציין שאם נתניהו יזוכה מבחינה משפטית הוא ישאר עם הכתם המוסרי. אותו כתם יהיה תקף לגבי לפיד.
    לפיד בנסיון להפיל את נתניהו מכניס את עצמו לאותה עיסה צמיגית. העניין הוא שמאחורי לפי לא עומד כלום. לא עבר צבאי, לא עבר מדיני, לא עבר כלכלי, ולא אבק ראיה שהוא יכול להיות ראש ממשלה. הוא אפילו לא הוכיח שהוא יכול לזכות בפריימריז.
    אז עם מה לפיד נותר מהסיפור במקרה של נתניהו? נהנתנות כתם מוסרי וצביעות.

7. סיונרה Member

ממך לא ציפיתי לזה. לפיד נקרא להעיד במשטרה, זה פחות או יותר הקשר שלו למקרה הזה. זה פחות או יותר כמו להאשים את נתניהו בזה שהוא הרוויח מהרצח של רבין.
    הוא אמנם יהיה המרוויח העיקרי אם נתניהו יפול, אבל זאת לא אשמתו. גם אם נתניהו היה ראש ממשלה כל כך טוב כמו שהוא משלם לגאס12 לספר שהוא, החוק מעל כולם. זה לא רלוונטי אם לפיד יהיה ראש ממשלה טוב ממנו או פחות.

לפיד היה שר אוצר, ולדעתי די מוצלח. יותר מנתניהו בקדנציה הראשונה.

8. מזגן Member

עזוב אין מה לרדת לפסים אישיים. לפיד יהיה המרוויח העיקרי אם נתניהו יפול והמפסיד העיקרי אם הוא לא. לדעתי לא במקרה.

9. Lebron Member

אינני סובל את לפיד אבל מה הוא כבר עשה? נתן עדות של פחות משעה במשטרה שקראה לו? מה ציפית שהוא יעשה בדיוק, לא יגיע לעדות או לחילופין ישקר? ועדיין לא הבנתי איך הוא יוצא מהסיפור הזה נהנתן, ולא הבנתי איך העבר שלו קשור לעדות.

הטיעונים שלך מתחילים להישמע קצת כמו של אמסלם. נראה שגם אתה חושב שהכתם המוסרי בעניין הוא המלשנות.

אגב אין לי צל של ספק שליברמן הוא מושחת. נכון שמבחינה משפטית/פלילית לא הצליחו להוכיח את זה, אבל מי שבקיא בעובדות בהקשר של ליברמן וחושב שמדובר באדם נקי הוא או רמאי, או טיפש או עיוור. במקרה של נתניהו אני מניח שמדובר בגרושניק שמקבל מתנות, לא יותר.

10. מזגן Member

אני אישיתי עוקב דיי מקרוב הפעם. ענייני משפט תקשורת ושלטון מרתקים אותי לאחרונה. זה בדיוק התחום (כמו בכלכלה הרבה פעמים) בו התמונה המתקבלת על ידי התקשורת והפוליטיקאים היא עולם מקביל למציאות.

זה נכון בדיוק באותה הצורה לגבי החקירות בארה״ב נגד טראמפ. שימוש מלא החטא בפופוליזם שקיים אצל פוליטיקאים מוצלחים כמו נתניהו וטראמפ (על פי עומר מואב כחלון) נעשה בצורה זהה אבל זהה לחלוטין על ידי התקשורת נגדם. בנתיים המפסידים העיקריים מהחקירה בארה״ב הם הדמוקרטים. אחרי מליוני דולרים בעלויות החקירה (אם לא יותר) נמצא שרוב המהלכים המסריחים הם בכלל של הדמוקרטים וה-FBI עצמו. מעניין מי יצא המסריח בחקירה הנוכחית.

11. מזגן Member

מושחת אבל לא הצליחו להוכיח.
    אין לי מושג מי זה אמסלם. אני מתאר לעצמי שאיזה ליכודניק מתלהם?

12. מזגן Member

אגב לכל מי שיש ספק. אם היה ונתניהו נמצא אשם וכתב אישום מוגש. יהיה טוב מאוד אם ימצא את עצמו מחמם את אותו הספסל שאולמרט חימם עדיף שלאורח זמן רב יותר.

כל הפוליטיקאים שישבו מכל קצוות הקשת הפוליטית הם סממן למדינת חוק דמוקרטית ויש להתגאות בזה. ליצנים כמו טרודו טסית לאיים פרטיים של מליארדרים מבזבזים כספי ציבור במיליארדים ולא נעשה לה כלום.

13. Lebron Member

לא טענתי שהצליחו, אבל כמשקיף מהצד אני מספיק נבון כדי להבין בעצמי שמדובר במושחת, אולי המושחת ביותר בפוליטיקה הישראלית ב-20 שנה האחרונות.

בתור צרכן אקטואליה ופליטיקה ישראלית אתה לא יודע מי זה אמסלם? נגיד.

אני עדיין מחכה לשמוע איך לפיד יוצא מסיפור העדות נהנתן. אני מנסה למצוא לוגיקה בהדבקת הנהנתנות בהקשר הזה ולא מצליח.

מזגן אוהב/ת את זה.
  14. סיונרה Member

אין פה פסים אישיים, אבל לתפיסתי אתה אחד הכותבים שדווקא מסוגלים להסתכל על הנושאים בצורה סבירה, ולכן מפתיע אותי שאתה מכניס את לפיד לעניין.
    לפיד הגיע להעיד במשטרה, לא חושב שאדם שרואה עצמו ראוי להיות ראש ממשלה צריך לשחק משחקים של עולם תחתון כדי להתחמק מעדות. כל עוד הוא לא שיקר אז זה לגיטימי לחלוטין.
    לפיד ירוויח מהרשעה כמו שנתניהו הרוויח מרצח רבין, זה לא אומר שיש קשר בין הדברים. בכל מקרה, אני בספק אם התיק מתבסס לחלוטין על עדותו של לפיד.

מזגן אוהב/ת את זה.
  15. סיונרה Member

הדיבור הוא שהציעו לו נספרסו מהחדר של מפקד התחנה, בעוד נתניהו קיבל רק קפה נמס של עלית.

Lebron אוהב/ת את זה.