לברון עדיין בשלב התמימות. ברור שעם כל ה״כבוד״ שאתה רוכש לו, אין לך בעיה להתהפך עליו כשהוא יגיד משהו שמעצבן את המעסיק שלך. אני מגיב לשקרים שלך, אתה מוזמן להגן עליהם. העובדה כי אתה בוחר לא לעשות זאת מעידה שכנראה אין לך יכולת, כי זה כאמור שקר. בכל מקרה, התגובה שלך אליי באופן ספיציפי אינה משנה, שכן אתה גם ככה תתקוף אותי משתמשית ותזדעק כמו כלב מיוחם עם הערות כלליות, לכן תגובה או היעדה אינה משנה את התוכן שנאמר או את הצורך בלהציג אותו. אני לא יודע ממה אני מפחד, כל שכן למה אני מפחד. אתה מוזמן לרשום מה שתרשום, זה כנראה יהיה עוד שקר.
אמרתי לך לא מעט פעמים שאתה עילג בתחפושת!!! רצית כל-כך להחזיר לי על השימוש במושג כלב רחוב שזה מי שאתה!! אז אמרת שאזדעק כמו כלב מיוחם. צר לי אדיוט ייחום קורה רק אצל נקבות.
@סיונרה לא הבנתי, חוק המסתננים זה הוראת השעה? בכל מקרה לפי מה שהבנתי בג"ץ לא פסל את זה בגלל שזה הוראת השעה אלא בגלל שהעונש "לא מידתי"
ברטרוספקטיבה התהליך שעברה מר"צ התרחש גם בשלום עכשיו,בצלם וכיו"ב וקורה ממש עכשיו גם במחנ"צ. השתלטות גורמים פוסטציונים שמקבלים המון כסף עד שבשלב מסויים הפונדקאי מושמד בנזק בלתי הפיך. https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22815321_1712081175532379_4775490662654553602_n.Xxx?oh=1b2d17ea2baf01a2336cf695cbf0faf8&oe=5A6E80F6
חוששני שאני לא ההנתי. האם דיברתי על חוק המסתננים? בג״צ לא פוסל רק הוראות שעה, ואם זה מה שהבנת ממה שכתבתי אז הבנת לא נכון. בבחינת כל מקרה לגופו, החלטות שמתקבלות בגלל שהממשלה לא מקפידה על שלטון החוק ומשאירה ״הוראת שעה״ ליותר מ-10 שנים זה עניין אחד, והחלטות שמתקבלות כי בית המשפט חושב שכליאת אדם לזמן בלתי מוגבל על עבירה לא-חמורה הוא לא מידתי זה עניין אחר. אין קשר בין המקרים. כמו אגב שאין קשר בין הריסת בנייה בלתי חוקית ובין הריסת בתי מחבלים.
אני לאט לאט מתחיל להסכים עם ההסבר שהמסתננים והסבל של תושבי דרום ת״א הם נכס פוליטי שאין למצות אותו בצורה לא צינית מהר מדי. רק אם יהיה ערך פוליטי רב ראש הממשלה ושריו הרלוונטיים יפעלו בנושא. עד אז אין שום סיבה להתעסק בזה. אם כבר אז יותר הגיוני להזהר ולתת לזה להתבשל. שיסוי אכלוסיות אחת בשניה זה הטריק הפוליט העתיק ביותר. זה יהיה חסר אחריות מצד ראש הממשלה מבחינתו לפעול בנושא אלא אם כן הוא זיהה שיש סיכוי רב ביותר שהוא לא יהיה המרוויח הראשי מכל הסיפור ושאין סיכון רב שזה יתפוצץ לו בפנים. זה נהדר גם שיש את בג״ץ שמתפקד בפועל כמו אסלה שכולם מחרבנים עליה. בג״ץ הוא בג״ץ אם יש אפשרות לפסוק בצורה חוקית לטובת המסתננים זה יקרה. ראש הממשלה הזה ממזמן (שלא באשמתו האמת, הוא טוב בזה וזו המערכת הקיימת) מתעסק המון בהישרדות פוליטית. הרדיפה התקשורתית של הקנדציה הקודמת (זאת שלפני עשור וחצי) מתקנת את עצמה בקדנציה הנוכחתי. וכרגיל כמו תמיד בפוליטיקה התיקון הוא לא מדתי. דוגמא נהדרת היא שמונה שנים של ליברלים ואובמה בשלטון שמתוקנת בצורה לא מידתית עם טראמפ.
@סיונרה אני לא יודע איך זה היום בבתי הספר ולא לכל נער בן 17 יש כוח לעשות פסיכומטרי בי"ב ואין להם ראיה רחוקה מספיק. היום הצבא כן מעודד לפחות להשקיע את הסכום שנצבר בפיקדון בדבר שיועיל בטווח הארוך (אגב חבל שאפשר לנצל לטיול שאחרי הצבא. אם אין לך אל תטייל). דווקא המצב הנוכחי מטיב יותר עם המשוחררים מהשכבות היותר החלשות שרוצים לחסוך ללימודים. אם תתן את הכסף הזה סתם ככה לאותו בחור משכבה יותר חלשה יש מצב טוב שהוא יבזבז אותו מהר לטווח קצר. קרי לא קידמת אותו בכלום.
אבל יש לך, את הפקדון. זה כסף שהרווחת בתקופה שלך בצבא. יש הרבה מאוד חיילים שמסיימים את הצבא עם חובות שיכלו להיות משולמים עם הכסף הזה לדוגמא. בפועל מה שקורה זה אינפלציה במחירי קורסים לחיילים משוחררים והרבה פעמים גם כל מני פרשיות הקשורות לדיווחי שקר כדי להוציא את הכסף מוקדם. זה לא שהפקדון באמת מספיק לממן את התואר או את המחיה הקשורה אליו. מעדות שלך עשית קורס שעולה לחיילים משוחררים בערך פי 10 ב500 ש״ח בלבד. אני עשיתי במהלך הצבא ב800 ש״ח. אם השכבות החלשות רוצים לחסוך ללימודים אז אין דבר שמונע זאת מהם. להיפך. אבל לדוגמא זה לא עוזר לצעיר שקיבל מלגה לתואר לממן כלום, כי זה כסף שניתן להוציא רק בשביל לשלם למוסד הלימוד.
כסף שהרווחת מהצבא שאפשר להקביל לפיצויים מהעבודה זה המענק. הפיקדון אפשר להקביל לקרן להשתלמות. הפיקדון לא עוזר למממן את המחיה. צריך או לחסוך לפני זה בעבודה, או גם לעבוד במקביל לתואר או להיעזר בהורים. אבל כן הוא יכול לעזור משמעותית בתשלום על התואר במיוחד אם עכשיו מעלים את השכר לחיילים והקרביים בכלל יגיעו לסכומים יפים.
קרן השתלמות זו בסך הכל דרך יפה להעלים מס לעובדי מדינה וכדומה. מה ההבדל בין המחיה ובין התשלום לאוניברסיטה? חוץ מזה שיותר 50% מהאוכלוסיה לא הולכת ללמוד בגילאים הללו. באופן כללי ויכוח ללא נתונים אמפירים הוא קצת עקר.
מרבית הסטודנטים לא הופכים לכאלה בתווך הזמן של עד 5 שנים מהשחרור? לא חושב. ואני חושב שבזכות המכללות יש יותר ויותר אנשים שהולכים לעשות תואר. וגם אם לא לימודים, יש שם עוד מטרות כמו לימודי נהיגה או חתונה. מחיה אתה יכול לצמצם משמעותית אם אתה לומד קרוב לביתך ולא משכיר דירה. שכר לימוד זה שכר לימוד. תמיד קיים.
אישית אף אחת מהמטרות לא הייתה רלוונטית עבורי. 25 אלף שקלים לטיול היו חוסכים לי שנה וחצי מהחיים לפחות. המכללות אמנם הרחיבו את המעגל של ההשכלה הגבוהה אולם בסוף תואר במדעי הרוח ממכללה בפריפריה לא בטוח שיקדם אותך, אז אולי לא הדבר הכי טוב לממן לך דווקא את זה. רציתי ללמוד אדריכלות ושילמתי סכום מופקע על מכינה, שהייתה עולה חצי מזה אילו לא היה קיים פיקדון. ל50% מהאוכלוסיה יש תואר, אולם זה כולל כל מני עובדי מדינה, שוטרים וחיילים בקבע שעושים תואר רק בשביל השכר.
מתוך חוקת הליכוד: מתוך המציאות : השרים יצביעו היום על הגבלת התחרות בין קופות החולים - בריאות - TheMarker האם לפי עופר בינשטוק, שכאמור טענתו היא שאין לחבר ליכוד זכות להסכים רק עם חלק מהדברים, חבר הכנסת דוד דודי אמסלם לא מתאים לחברות בתנועה?