זכות השיבה בחסות בג"צ . קרדיט ליונתן יעקובוביץ ולאדם גולד. בין השנים 1992-2003 היגרו לישראל למעלה מ130,000 פלסטינים מכוח איחוד משפחות. בין השנים 2001-2017 . 49 מתוכם היו מעורבים בפיגועים +90 קרובי משפחותיהם בעיקר ילדיהם. תהליך ההתאזרחות נבלם בגלל חקיקת של הכנסת בהוראת שעה נגד החקיקה הוגשו 2 בגצ"ים שנדחו על חודו של קול. למרות זאת בפסק דין שניתן לפני שבוע ע"י השופט עמית "שבהינתן שהתוצאה בשני פסקי הדין הללו הוכרעה על חודו של קול ובחלוף הזמן אני סבור שריכוך הוראת השעה הוא צו שעה". בזמן שהתקשורת עסוקה בכותרות דרמטיות על לפסטיק ,חמוצים וגרפיטי – מתחת לרדאר בג"צ ממשיך לממש את זכות השיבה ומכריח את המדינה להעניק מעמד, זכויות והטבות סוציאליות לאלפים רבים של פלסטינים. הסבר קטנצ'יק: 1.אחרי שבשנת 2005 בג"צ הכריח את המדינה לשנות את הוראת השעה המקורית. -לתת אזרחות או הקלות משמעותיות ל-16 אלף זוגות. -להחריג גברים מעל גיל 35 ונשים מעל גיל 25 כך שיקבלו תעודת זהות כחולה באופן מיידי. -להעניק אזרחות לכל מי שמתחת לגיל 14. -להרחיב באופן משמעותי מתן תעודת זהות כחולה לנערים מגיל 14 עד 18, -אחרי שחייבו חלוקת היתרים למטרות זמניות-זמני עאלק שכיום מזכים בביטוח בריאות ועוד. -אחרי מכסה שנתית 'הומיניטרית שהתווספה בשנת 2007. -אחרי שפס"ד גלאון הוסיף פרשנויות למכביר והקלות נוספות, -אחרי פסקי הדין (דופש דג'אני ועוד) שהשחילו בקלילותובנון שאלנט אלפי הקלות ואישורי אזרחות. ו-אחרי שבשנה שעברה הודיע דרעי - שר הפנים המבוהל שחרב החקירות מונחת על צווארו ואשכיו במלקחי ברזל. על מתן ת.ז כחולה ואיחוד משפחות ל-2104 בני זוג נוספים (איחוד בישראל כמובן, מה הם פראיירים להתאחד בג'נין?!) 2. אז אחרי כל זה, לפני שבוע באין פוצה פה ומצפצף – שהרי פֹה מכחידים את עצמנו בשקט, והמוות פה צנוע ומנֻמָּס – בג"ץ מורה כי "ריכוך הוראת השעה הוא צו השעה". וככה, באגביות משועממת, הוא 'מציע' למדינה לבחון הענקת אזרחות לקטינים ועל הדרך לבדוק האם עשרות אלפי פלסטינים שמחזיקים אישור זמני במשך שנים (והואילו בטובם לא לשחוט אף יהודי!) זכאים כבר לקבל אזרחות מלאה. וזה מצחיק ומסוכן ומופרך ובעיקר עצוב לאללה. כי מה הרציונל? הרי רגע אחד השמאל זועק בגרון ניחר על הימין המשיחי והמסוכן שמוביל את מדינת ישראל לכליון ולמדינה אחת עם אובדן הרוב היהודי, וברגע שאחרי הוא עושה כל שביכולתו (באמצעות עמותות, לחץ תקשורתי וכמובן בג"צ השולט האמתי וזה שמכריע מה באמת יקרה פה) להכניס לישראל כמה שיותר פלסטינים בתואנות שונות ומשונות. 3. מה התועלת בהסדר מדיני כשגם בתסריט בדיוני בו הערבים יחליטו להפסיק לשחוט אותנו, הם יוכלו במחי טופס 'להתאחד' בנחת לחמולה מאושרת ולחיות את חייהם בחסותו האדיבה של ביטוח לאומי?! מי אתה בכלל השופט עמית שבהינף קולמוס אתה רוצה להציף אותנו בהגירה פלסטינית ? מי בחר בך?
אנגלית זה לא הצד החזק שלך, אבל בעברית אני מצפה שתבין את המשמעות של ״שעה״. הוראת שעה היא דבר זמני. שהכנסת שבה בחרת תחוקק, כפי שהיא אמורה לעשות, חוקים המסדירים את העניין. אז בג״צ לא יצטרך להתערב. בכל מקרה, אם אתה כזה לחוץ מ130,000, מה יהיה עם כמה מיליונים?
אמרתי לעצמי שלא אתייחס לטיפש קנטרן שכמוך אבל אתה ממשיך לשקר להכפיש ולהעליל במצח נחושה כשבתאכלס זו מטרתך היחידה. ובכן חמור גדול המחדל הזה התחיל בתקופת הממשלות של אהוביך. כשאין ברירה לכנסת כשמשלחת מלאכי רעים של אלו המממנים אותך מהקרן עותרים לבג"צ .אז השר הממונה מציל את המצב בהוראת שעה. כוונת השופט עמית לא באה כנגד הוראת השעה אלא במטרה לרכך אותה לטובת הפלסטינים כדרכם בקודש. וכדרכם בכל ההחרגות שבוצעו במהלך השנים למען אוצר המילים הדל שלך החרגה-הוא מי שמחריגים את החוק למענו באשר לאנגלית היא טובה משלך אני בטוח שהציון שלי גבוה משלך . אל תטרח לענות טרול ממומן ממילא לא אענה לך בשנית אני לא עונה לפחדנים למרות שאיני חייב לעשות את העבודה במקומך.כי אתה באופן קבוע קורא רק משפט ראשון ושני ומגיב על אוטומט- למען הקוראים האחרים שיבינו במה המדובר. מי שהלכה למעשה גרם במישרין לאישור איחוד משפחות כשוחד בחירות לראאד סלאח היה אהוד ברק זוהי כל ההיסטוריה של החוק,ההחרגות המתחכמות של בג"צ והאישור להאריך בהוראת שעה מידי שנה לתקופה שתפחת משנה. מדובר בחוק הזה: חוק האזרחות והכניסה לישראל – ויקיפדיה בינואר 2012, בהרכב מיוחד של 11 שופטים, דחה בג"ץ את כל העתירות כנגד החוק. השופטים "הכירו בקיומה של זכות חוקתית לחיי משפחה, אך עם זאת קבעו כי היא לא חייבת להיות ממומשת דווקא בישראל. עוד נקבע כי גם אם ישנה פגיעה בזכויות חוקתיות בהן הזכות לשוויון, הפגיעה היא מידתית ועומדת בתנאים של חוק היסוד".[13][14] השופט אשר גרוניס, שתמך בדחיית העתירה, כתב בנימוקיו לפסק הדין ש"זכויות אדם אינן מרשם להתאבדות לאומית." אם אתה רוצה עבור אהוביך איחוד משפחות? בבקשה אני בעד רק שיעשו זאת ברמאללה ויקחו אותך יחד איתם
עבודה מועדפת זה משהו אחר. ניפוח מחירים לקורסים בפסיכומטרי זה לגמרי שוק חופשי. הביקוש פשוט עצום. הפיתרון פה בהחלט סבסוד של הצבא או בית הספר. אני עשיתי קורס פסיכומטרי בי"ב. עלה לי איזה 500 שקל. פיקדון הוא לא מענק. מענק אתה יכול להגביל לפיצויים שאתה מקבל אחרי שעוזב את העבודה. פיקדון כשמו הוא זה אמורה להיות השקעה. חוץ מזה אחרי 5 שנים, אתה כן יכול למשוך את היתרה לחשבון הבנק. עדיף המצב הנוכחי מאשר שאנשים יפזרו את הכסף בחודש ברומניה.
אלכס גם אתה וגם הטרול המתחרז בחרא לא מדייקים. החייל רשאי לקחת ע״ח המענק כסוג של הלוואת גישור לכל אותן שש המטרות החל ממחרת השחרור.ככה שהכסף זמין במיידי. הגישה לבחור עבור החייל המשוחרר מטרות איכותיות נועדה לעשות סוג של ״רגע חושבים בוא נרגיע״ ולא נתחרע על טיול בדרום אמריקה או הודו או יו ניים איט. בכל מקרה בתום חמש שנים כל הכסף עומד לרשותו כסוג של תכנית חיסכון בתנאים מצויינים. זוהי החלטה פופוליסטית של פודל ליברמן להגדיל את קהל מצביעיו בקרב החיילים. https://www.hachvana.mod.gov.il/maanak/pikadonnishi/Pages/mimushpikadon5.aspx
לא רק מרצ ברחה מהציונות גם המחנ"צ בורח מהציונות. הנה השמאל במבחן ה6 עפ"י משה איפרגן מחודש יוני השנה מבחן ראשון: התיישבות יהודית בנגב ובגליל. הנגב והגליל הם שני חבלי ארץ בעלי חשיבות עצומה. הפיכתם לבעלי רוב יהודי הייתה בעבר הלא רחוק עמדה ציונית קונצנזואלית מובהקת. האם השמאל עדיין מחויב לא רק לאידיאולוגיה, אלא גם להתיישבות היהודית עצמה בנגב ובגליל? התשובה היא לא. מי שעוסק בנגב ובגליל, קורא להקמת יישובים, נאבק נגד גזל הקרקעות בנגב ונגד הבנייה הערבית הבלתי-חוקית בגליל, הוא בעיקר הימין. בשמאל לא רק מגינים על הבנייה הבלתי-חוקית, אלא חוששים אפילו לדבר עליה במונחים עברייניים. מבחן שני: חוק האזרחות. חוק האזרחות מ-2003 נועד למנוע כניסת פלסטינים לישראל דרך מוסד הנישואין. פלסטינים רבים – עשרות אלפים – נכנסו לישראל באמצעות חתונה עם בן או בת זוג מערביי ישראל. עתירה נגד החוק נדחתה בעבר בבג"ץ ברוב של חמישה שופטים מול ארבעה. לולא החוק, היו נכנסים לישראל מאות אלפי פלסטינים, שהיו מסכנים את ישראל כמדינה יהודית. העמדה הציונית כאן ברורה מאליה – אבל גם כאן, השמאל איננו חלק מהמאבק בעד חוק האזרחות, וכאשר הוא מעורב, הוא נוקט בדרך כלל עמדה נגדו. מבחן שלישי: מסתננים. בעשור האחרון חדרו לישראל מסתננים רבים מאוד מאפריקה, רבים מהם מוסלמים. מדובר בסוגיה של דמוגרפיה לאומית. בישראל הקטנה, 100 אלף איש הם הרבה מאוד. כבר עתה מדובר בכ-7,000 ילדים ומעלה שנולדו בישראל. זוהי גם סוגיה חברתית-כלכלית, שמחריבה את דרום ת"א ואזורים אחרים המתאפיינים באוכלוסייה חלשה שמתגוררת בהם. הכניסה הבלתי-חוקית לישראל היא כמובן גם עניין של שמירה על שלטון החוק. העמדה הציונית, שוב, ברורה מאליה. אבל גם כאן קולו של השמאל לא נשמע, או גרוע יותר, נשמע בעד השארת המסתננים ושיפור תנאיהם. כך, אגב, גם ה"מרכז", ששתיקתו מהווה הזדהות עם השמאל. מכל בחינה, ציונית, כלכלית-חברתית וחוקית, היה צפוי שהשמאל יוביל את המאבק. בפועל קורה ההפך הגמור. מבחן רביעי: הח"כים הערבים. בשנים האחרונות עברו הח"כים הערבים תהליך של הקצנה ניכרת. הם מתנגדים בתוקף לישראל כמדינה יהודית, ומפגינים קיצוניות בשלל התבטאויות ומעשים. ח"כ אחד תומך בעונש מוות לערבי שמוכר אדמות ליהודי, ח"כ אחר מביע תמיכה ברצח מתנחלים, ח"כית משתתפת במשט המרמרה, ח"כ מבריח פלאפונים למחבלים בכלא, ועוד. גם כאן, השמאל מגלה את ריחוקו מהציונות. ברור לכל שנושא כזה לא היה הופך לפולמוס בין ימין לבין שמאל לפני ארבעים שנה. אבל השמאל כיום מעדיף את הגוש החוסם הערבי, מאשר להיאבק בהקצנה המסוכנת הזאת ללא היסוס. מבחן חמישי: פגיעה בריבונות. ארגוני השמאל הקיצוני נתמכי הקרן החדשה לישראל, כמו 'בצלם', 'שוברים שתיקה', 'עדאלה' ועוד, פועלים במימון של מדינות זרות כדי לקדם התערבות בינלאומית על חשבון הריבונות של מדינת ישראל. כל אדם ציוני חייב לגנות פעילות כזו, משום שהיא מערערת את ריבונותה של המדינה היהודית. אבל לשמאל של היום כנראה לא אכפת מכל אלו, ואפילו רדיפת חיילי צה"ל והכפשתם כפושעי מלחמה לא גורמת לו לנדות מקרבו את הגורמים הללו. מבחן שישי: לימודי האזרחות. זוהי דוגמה פרדיגמטית. למקצוע האזרחות הנלמד בבתי-הספר חדרו מאז שנות ה-90 שלל תיאוריות פוסט-לאומיות ופוסט-ציוניות. גם כאן, הימין לא רק נלחם לבד, אלא מוצא את עצמו נלחם נגד השמאל. מסתבר שמי שבתחום המדיני טוענים שכל תכליתם היא הגנה על ישראל כמדינת-הלאום של העם היהודי, לא רוצים שבבתי-הספר ילמדו שזו תכלית הקמתה של המדינה, אלא שתכליתה היא להיות מדינת כל אזרחיה המאמר המלא כאן השמאל צריך קונגרס ציוני, לא ועידת שלום
מעניין,כי אותי לימדו ששופטי העליון הם סופר ישרים, נושאי הלפידים של החברה נשיאת העליון לשעבר מרים נאור על חוק המסתננים: לא ביטלתי שום חוק - חדשות רוטר
איפה טענתי אחרת. וזו לא הלוואה. זה כסף של החייל אבל 5 שנים אפשר לנצל בצורה מוגבלת, רק למטרות שהוגדרו.
השאלה אינה האם בג״צ יתערב או לא יתערב, אלא האם סביר שהוראת שעה תהיה ל15 שנה. שום דבר לא מונע מהקואליציה לחוקק חוק המסדיר את ההוראות, מדוע אינה עושה זאת? כשבג״צ יתערב בסוגיות ערכיות ולא מנהלתיות הקשורות לשלטון חוק אז הביקורת יכולה להיות מוצדקת. פה זה סתם הסתה. בינתיים כל מקור שהבאת פה באנגלית היה מלווה בציטוט חלקי שלך המעיד על חוסר הבנה באנגלית ו/או על היותך שקרן. אם זה רק השני אז בבקשה תודה בכך ואני אקח בחזרה את ההערה שלי על האנגלית. הביקוש לתפוחי אדמה עצום עוד יותר, אבל הם לא עולים 8000 ש״ח לקילו. בעצמך אמרת שאפשר לקיים קורס בעלות של 500 ש״ח, אז מדוע זה עולה כל כך הרבה? התשובה היא כמובן שלרוב המשתתפים יש סכום מכובד שאין להם שום דבר אחר שאפשר לעשות איתו באותו הרגע מלבד קורסים למיניהם. האוניברסיטה תלויה בתוצאות הקורס. אם לדוגמא הסכום יכל לשמש את המשוחררים לטיול בלי הצורך לעבוד כמלצרים או מתדלקים בתקופה המקבילה ולחסוך שנה אז לדעתי זה דבר סביר בהחלט. כרכע זה מהווה אפליה לטובת בעלי אמצעים. @Lebron המכונה הערימה עלייך. היא ניצלה את החולשה האנושית שלך וביצעה את המניפולציה הישנה בספר, להיעלב. אל תקנה את זה בבקשה.
ידעתי שזה מה שמציק לך.שעם לברון אני מסוגל לנהל דו שיח אמיתי. יודע מה?אני לא לוקח שום קרדיט לעצמי,את כל הקרדיט אני בוחר להעניק ללברון. הבנאדם לא כמוך!! הוא אינו מפחד להביע את עמדותיו. אותו אני מכבד כי כל דיון איתו יגיע לבסוף לשורת סיכום בהסכמה או שלא אבל מכבדת ושאינה גולשת אל ה-אד הומינם. לעומתך אתה פחדן!! אין מצב בעולם שדיון איתך נשאר ענייני בתחום העובדות. אני יודע בדיוק מדוע אתה מפחד. אבל בינתיים אשאיר את זה בחוץ. אלא אם תבחר להמשיך לנבל את פיך. לאורך כל דו השיח ביני לבין לברון נבחת מבחוץ כמו כלב רחוב בתקווה להיכנס לדיון. מצטער אי אפשר לנהל איתך דיון ולכן שם תישאר זה מה שאתה כלב רחוב!!