אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ג'רי בית הלוי, ‏21/1/04.

1. THE STRETFORD END Member

דניס,

ביום שתפנים שהתנחלויות לא תוקעות שום מקל בגלגל של שום תהליך אתה תצליח לראות את התמונה בצורה ברורה יותר.
    עד אז אתה חי מקלישאות,שקרים,תירוצים ופעולות שמעידים על כך מצד הצד הפלסטינאי.
    ואיך שלא תסתכל על זה,ההתנחלויות מקבלות את הפיגועים,לו לא היו שם ישוביים יהודים(ואני לא מדבר על מאחז של 3 קראוונים אלא ישובים כמו איתמר) אז הפיגועים היו מתקרבים גם אליך,פנימה יותר בישראל ובקלות רבה יותר
    ושלא תחשוב לרגע שאם לא היו התנחלויות הם לא היו מנסים ומצליחים להגיע גם למרכז ישראל,הם הוכיחו והצליחו לעשות זאת גם בעבר.
    בדיוק כמו שהטילים על ישוביי הדרום התקרבו ומתקרבים ויגיעו גם למרכז ישראל ולאחר הנסיגה מעוטף עזה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/3/11
  2. StevieG Member

ועוד איך שההתנחלויות תוקעות מקל בגלגלים של ההסדר האמיתי. זה לא משנה בכלל אם יהיה או לא יהיה הסכם שלום. אם אתם רוצים שיהיה איזשהו סוג של הסדר כדי שלא תווצר מדינה דו לאומית(שתהיה אסון לכולם), אז ההתנחלויות האלה, במיוחד מסוגן של איתמר, יצהר וכד' חייבות ללכת. הן חייבות להיות מפונות.

ודניס,
    זה הערך שלהם לחיי אדם כנראה. ילד שווה 1,000 יחידות דיור. זה אמנם קצת יותר מהערך לחיי אדם של הפלשתינים, אבל זה רק מראה לך כמה הם דומים להם.

ארשאבין,
    אותי לא מעניינים דיבורים, אותי מעניינים מעשים. מבחינתי, ללכת לאמצעי תקשורת של הצד השני ולדבר איתו זה מעשה. לדבר עם עיתונאים, להזמין אותם לרמאללה ולהציג להם את העמדות שלהם, זה גם מעשה. זה צעד אקטיבי ולא התבצרות במקום, כפי שמנסים לרמוז פה סטרטפורד וגאס.

3. THE STRETFORD END Member

ודניס,

בכדי לחדד את העניין,תקרא את ההודעה שלי מאתמול בערב,גם זו עם הדוגמאות מוקדם יותר היום ותקרא גם את זה:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4041936,00.html

זה המקל שתוקע את התהליך,פעם אחר פעם אחר פעם וזה לא מקל שאנחנו מביאים ותוקעים אלא הצד הפלסטינאי.

אם זה היה רק עניין של להחזיר שטח מסויים,לקבוע קו גבול ושלום על ישראל ממזמן היה הסכם מצידנו,
    אבל תנסה להבין,הם לא רוצים אותך בשום מטר מרובע,מאיתמר עד חוף הים של ת"א,צפונה לראש הנקרה,דרומה לאילת.

סטיב ג'י

ביי ביי

4. Gass12 Member

1.
    http://www.youtube.com/watch?v=124FMepsDH4

2.
    http://www.youtube.com/watch?v=Skl_K_eMNoY&feature=related
    3.
    http://www.youtube.com/watch?v=Pv9JwXa--yE&feature=related
    4.
    http://www.youtube.com/watch?v=63K96c609hY&feature=related

יש תכנית מאסטר לכל הדבר הזה. הכל מכוון למחיקה של הישות שלנו
    מכאן.הם ניסו במלחמות ומהר מאוד הבינו שדרך זו לא תועיל להם.
    פנו לדה לגטימציה כולל שימוש ציני ביהודים תוך תשלומי עתק כאתנן
    שעובר בדרכים עקלקלות.קבל קמצוץ שתבין שאתה פיון קטן בתעמולה משומנת.
    5.
    http://www.youtube.com/watch?v=DpKBMje1QQU&feature=related
    6.
    http://www.youtube.com/watch?v=L1N3kBYzmno&feature=related
    7.
    http://www.youtube.com/watch?v=1PNgf5ZxHf8&feature=related
    הקפדתי לתת לך טעימונת בתמונות כי הבנתי שאתה עצלן מדי לקרוא.

5. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרטפורד - נתפסת על זה שאמרתי שהם תוקעים את התהליך, זה דיון שאנחנו לא נגיע בו לשום מקום, גם הצד הפלשתיני וגם הישראלי שניהם לא עושים מספיק לדעתי ובזה אני אסגור את העניין.

עובדתית מאז שפינו את ההתנחלויות מעזה, הפיגועים הפסיקו (וזה למרות שפלאקט שלח אותי לאתר ראש הממשלה, לעמוד שיש בו רשימה של מאות פיגועים ולפי מה שראיתי הכל מהגדה). על סמך מה אתה אומר שאם המתנחלים יצאו משם, הפיגועים יגיעו לתוך הארץ? אם כבר, הדוגמא עם הקסאמים היא יותר ריאלית. והקסאמים זו הסיבה שזה צריך להיעשות בתהליך מסודר ומאורגן, לדאוג שיהיה שם מי שירסן את הטרוריסטים ביום שנצא, לדאוג שתהיה גדר, שיהיה גבול מסודר. מה שהולך בגדה היום זה בלאגן ובגלל זה כל כך פשוט להוציא פיגועים משם, אבל מעזה כמעט בלתי אפשרי לעשות את זה.

המתנחלים עצמם לא מגינים על אף אחד. מצדי שיסכנו את החיים שלהם שם כמה שבא להם, כל אחד והבחירות שלו בחיים, אבל רבאק גם את הילדים שלהם הם סוחבים לשם? יש בגדה מפלצות שמסוגלות לשחוט ילדים, אני לא מצליח להבין איך הורה לוקח את הילד שלו לגור במקום כזה ומסכן אותו ביודעין, כי הוא בטוח שאלוהים הבטיח לו את האדמה הזאת.

אז עזוב רגע את תהליך השלום (גם אם נניח שאני מסכים איתך שההתנחלויות לא פוגעות בתהליך, הן בטח לא תורמות לו), למה ילדים וחיילים צריכים לסכן את התחת שלהם בשביל אידיאולוגיה הזוייה, בשביל חבורת האנשים שפרינציפ החליטו להתיישב בלב אוכלוסיה נחשלת שרבים ממנה היו שמחים לרצוח אותה בדם קר? זה הפשע האמיתי של ההתנחלויות.

6. THE STRETFORD END Member

דניס,

אם אתה רוצה להתעלם מהעובודות והן עובדות שראש ממשלת ישראל בזמנו,אהוד אולמרט הציע לפלסטינאים כל מה שאתה מבקש להציע להם והם התחמקו מלחתום על הסכם,זו בעיה שלך וזו בעיה חוסר היכולת להבין את הדברים.

איתמר זו לא אידיאולגיה הזוייה,זה ישוב בן עשרות בשנים שהוקם באמצע שנות ה 80 בעידוד מדינת ישראל בזמנו בדיוק כמו מקומות אחרים.
    והתושבים שם הם תושבי ישראל לכל דבר,לפי חוק,הם תורמים בדיוק כמו אזרח שמתגורר בת"א
    והם זכאים לשמירה והגנה כמו כל אזרח אחר במדינה.

לא מדובר בכמה קארוונים שחיים בהם כמה הזויים קיצוניים,מדובר ביישוב בן עשרות משפחות,יישוב מכובד
    של אנשים שמשרתים בצה"ל,משלמים מיסים,תורמים למדינה.

אתה רוצה להפקיר אותם כי זה לא מתיישב עם הדעה הפוליטית שלך?

7. Blaugrana Blood Member

בגדול לגור בשטחים לא יותר מסוכן משאר חלקי הארץ...
    ילד שגדל בתל אביב חשוף ליותר סכנות מילד בהתנחלויות (בישובי קבע).

8. Gass12 Member

צדיקים. מלאכתם נעשית בידי אחרים.
    אמרת הכל למעשה. המפלצות האלו כאן.שם.ובכל מקום ירדפו אחרינו בכל ס"מ
    הדרך היחידה שנגרום להם לא לרדוף היא להכות בהם חזק. להוציא לכושלאמאשלהם את החשק עד שיסכימו לחיות בשלום כשני עמים. אם הם לא יפנימו בדרך הקלה תמיד תמיד נוכל לפתור את הבעיה בדרכים אחרות
    ולדאבוני תהיינה כוחניות יותר. כי כנגד אלימות פיוס לא עובד...

9. shabaaz Member

לא...אתה לא מבין באמת מה העניין:לפני שנתיים שהציעו להם 97% הם לא היו רציניים באמת באמת.היום הם כן רציניים ממש.
    פשוט אנחנו הצענו רק(!) 92%(ומחיקת רוב ההתנחלויות)...זה אנחנו שלא רציניים בעצם.

אם נציע להם עוד 5% זה בעצם יהפוך את הקערה.

רק לידיעתך סטיבי ג'י:היה היו 100% שעליהם באמת התנהל דיון רציני בזמנו(הרבה פחות מאלה של היום).והוכח שהפלסטינים סתם מושכים את הזמן בשביל עוד כסף וגיוס דעת קהל שלילית עלינו.
    גם אם היית מציע להם 100% ממה שנידון עליו בזמנו...הם כל פעם משנים את הגרסא שלהם לגבי ממה מורכבים ה-100% הללו(באופן מעשי מה שאולמרט הציע היתה הצעה הרבה יותר גדולה משל רבין ז"ל).והדוגמא הכי בולטת לכך היא מעלה אדומים.
    מעלה אדומים אפילו לא היית נושא לדיון בפסגת קמפ-דייויד בה ברק בעצם נתן הכל ולא קיבל כלום(בא קלינטון בעצמו וחשף את השקרנים ויחד יתו שמעון פרס בראיון המפורסם לערוץ 1 בו הוא זעם על עראפת).אבל היום לפתע הפלסטינים קיבלו אומץ והתחילו לטעון שיש לפנות גם את מעלה אדומים.
    בעיניהם זאת גם התנחלות...
    זאת רק טעימה מהיכולת של "הפרטנר" שלך לשנות את הגרסא והטיוטה לגבי מה הם רוצים "באמת" והכל בכדי לקחת עוד ועוד עד לרגע שבאמת יגיע\הגיע רה"מ שכבר לא שם זין על האינטרס הפלסטיני.
    אני מזכיר לך:את הפרטנר שלך לא העם הפלסטיני בחר אלא אתה(אנחנו היחידים בעולם שראו בפת"ח סוג של קרש קפיצה.מעשית-אין אפילו משפחה פלסטינית אחת בישראל או בעולם שמכירה בהם וההוכחה היא הלגיטימציה לחמאס).
    גם היום,מי שמכיר פלסטינים יודע שאין שום טעם למו"מ איתם מאחר ומה שהפלסטינים רוצים באמת זה לא רק להחזיר אותך לשטחי 67',אלא להשפיל אותך בשדה הקרב כמו שאתה הבסת אותם(ריאלית-לא ניתן לזה לקרות).ולא הם בלבד,אלא כל מדינות ערב חוו את הטראומה שהם מסרבים להכיר בה:מדינה קטנה וחכמה הביסה אותם מתוך אינטרס קיומי.
    מאז הם ממציאים סיפורי אלף לילה ולילה בכדי שאולי יום אחד הם יוכלו "להחזיר לך" וזה רק מעצים את העובדה שלא מדובר ולא נידון פה שלום אלא עד כמה הם מסוגלים לסחוט אותך בשביל שבאינתיפאדה הבאה הם יהרגו יותר ונקודת הפתיחה תהיה על 100% שונים.
    זה הדגל שהם הניפו ויניפו:טרור בכפוף למו"מ.ולא הכרה אמיתית.
    מדובר כאן על משהו הרבה יותר גדול מפיסת שטח כזו או אחרת...אלא על חוסר יכולת שלהם להניח לעבר ולהמשיך הלאה כעם שמודע לעובדה שהם הפסידו ואנחנו כאן בכדי להישאר(כן...למרות כל הפנטזיות שלך אנחנו כאן בכדי להישאר).מדובר על העובדה שזה תמיד יתחיל בעוד פיסת שטח אבל תמיד יוצדק בשורה של פיגועים על ה"התנחלויות" החדשות שהם סימנו(זה משנה אם הן באמת התנחלויות או עיר קיימת עשרות שנים?גם לזה חייבים הוכחות? ואם כן-למי?! בטח שלא למחבלים שיטבחו בך גם במרכז כל שכונה בכל עיר שבעיניהם היא התנחלות).

העובדה שגם אם ניתן שטחים(וזה קרה בעבר שניהלנו מו"מ תחת מעטה של פיגועים) יגיעו יפי נפש כמוך שלפתע יטענו שגם ב"ש היתה בעבר שייכת להם,וגם אילת,וגם וגם וגם...
    בנאדם שרוצה שלום אמיתי עם שכנו לא מתווכח על אחוז או שניים(זה מה שקורה בפועל אדוני היקר) הוא בא ולוחץ את היד,ובולע את הכאפה שחטף לפני 45 שנה מתוך הכרה שיש לו חבר חזק ולא אויב.הם פשוט אוהבים את המצב שבו אנחנו נאלצים לרדת לרמה שלהם.וברור לחלוטין שאתה לא אדם שפגש את הרחוב הפלסטינאי האמיתי-זה שלא סובל אותך ומסוגל להחליף מנהיג כל שני וחמישי.את זה אנחנו לא צריכים.
    את תפסיק להטיף פה מוסר על הנכונות שלנו לשלום ומו"מ...
    עוד בשנות ה-60 המלך חוסיין נפגש עם פרס ודיין בסודיות.וכולם ידעו גם אז שהעם הירדני לא בשל לשלום.כך בדיוק הפלסטינים:עם(אם בכלל) שלא בשל לשלום.

10. StevieG Member

סטרטפוקד וגאס, הכרטיס עלה לי 375$.

איך אתם מעדיפים לשלם? העברה בנקאית? צ'ק? מזומן?

11. xavi6 Member

אני חצי ואריאל חצי. וכן אריאל, אני תימני אבל אני אשלם חצי למען מטרה נעלה כמו לשלוח את סטיבי ג'י לאנגליה...

12. StevieG Member

13. Gass12 Member

אוי ואבוי. איזה טבח נורא בשמשות.איזה רצח מכוניות איום.....
    מה קרה? סירבו לקבל אותך לשיט בלי מצופים ועם משקולות בנהר הויסלה?..

סע כבר האמן לי לא נתגעגע. בהקשר להתיישבות בשטחי יהודה ושומרון
    יהיה בסדר.אל תדאג. אנחנו בונים והרבה...אם פעם תבוא לביקור אני מבטיח לך שלא תכיר את המקום...ומה הכי מצחיק? החברים שלך אלו שאתה אוהב אותם הפלסטינים. הם הבנאים,הברזלנים,הטפסנים,הטייחים והרצפים.

נערך לאחרונה ב: ‏16/3/11
  14. StevieG Member

זה לא העניין בכלל מה נפגע. החשיבות בקטע שהבאתי, מאתר ימין קיצוני, הוא שהמשטרה והצבא עוזרים לפורעים ביהודה ושומרון. בתור היסטוריון, האין זה דומה לפוגרומים ביהודים בסוף המאה ה19 ותחילת המאה ה20(מלבד האבידות בנפש, שלדעתי עוד יגיעו)? האין המשטר עזר לאותם מבצעי פוגרומים בשטחי רוסיה הצארית?

15. Gass12 Member

תשמע אתה פשוט בן אדם הזוי.
    על בסיס מה אתה יכול להשוות.שם המניע היה אנטישמיות לשמה ללא שום עכבות מוסריות. רצח,אונס,שריפה,שחיטה וכל מוות מזעזע שאתה יכול להעלות בדעתך.
    מה מתוך זה אתה מזהה אצל יהודים?
    קדושת החיים ביהדות היא ערך עליון ולכן אנחנו פשוט לא עם של רוצחים.
    אנחנו מתאמצים לשמור על חיינו אבל באותה המידה גם על חיי אחרים...

הגישה מתהפכת כשקמים עלינו להשמידנו. או אז זו הגנה עצמית ואנחנו מצווים
    ב.". הקם להורגך השכם להורגו"וכאן אני לא יכול להאשים את הצבא ואת השוטרים.ברור מאליו שהייתה הזדהות עצומה עם קורבנות הטבח המזעזע מצד כל יהודי (אולי חוץ ממך למרות שאמרת שאתה מזןעזע.סלח לי אני לא מאמין לך.
    זה רק מס שפתיים שאתה מנסה להיראות מצטער)..אם תרצה לשפוט את העניין באובייקטיביות.דמיין מה היה קורה אם יהודי היה משסף גרונם של משפחה ערבית.
    אני אומר לך שהיינו מקבלים המון ערבי פנאט משולהב שהיה שוחט/שורף/כל מה שבדרכו.