אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ג'רי בית הלוי, ‏21/1/04.

1. Gass12 Member

Selby על פי רמת ההתנסחות שלך לא נראה לי שישכרו את שירותיך.
    תוכל לנסות את מזלך במחסום וואטש. או אצל הקרן החדשה לישראל.מבחינת חומר הגלם האנושי אתה במצב צבירה מתאים.
    http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog...f4f21d3&id=2198

תראו איזה זרועות אימתניות פיתחו האירגונים האלו. להלן קטע מתוך הכתבה.
    לא מדברים על כסף

תראו מה קורה כשבית המשפט מבקש להסיר מעט את המסכה מעל ארגון שחי מכספים שמגיעים מעבר לים. לפני כחצי שנה התנהל באולמה של השופטת עינת רביד, בבית משפט השלום בתל אביב, דיון בערר שהגישה קבוצת תושבים מבית ג'אלה נגד תוואי גדר ההפרדה. אל המערערים ביקשו להצטרף, כמומחים, גם אנשי המועצה לשלום ובטחון, במעמד של ידידי בית המשפט. שמונה קצינים בכירים במילואים, אנשי המועצה, חתמו על תצהיר התומך בטענות הערבים. מדובר באלופים עמוס לפידות, אביעזר יערי, אברהם אדן ונתי שרוני, ניצב שאול גבעולי, תתי האלופים יהודה גולן ואילן פז, ואלוף משנה שאול אריאלי. בדיון הראשון, כשעלו ראשוני הקצינים הבכירים אל דוכן העדים, החל נציג המדינה, עו"ד ניצן בן ארויה, לחקור אותם אודות האינטרסים שלהם ואודות מקורות המימון של הארגון שלהם. אנשי המועצה, שלא אהבו את השאלות, הגיעו לדיון הבא מיוצגים על ידי עורכת הדין טליה ששון, יוצאת הפרקליטות ומרצ וחברה אף היא במועצה. "אין מקום לחקור את מקורות המימון של המועצה לשלום ובטחון", התלוננה עו"ד ששון בפני השופטת והודיעה לה בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שאם האלופים במיל' יישאלו שוב מי מעביר להם כסף הם ימשכו את התצהיר שלהם ויעזבו את ההליך. "כשעולה אלוף בצה"ל על דוכן העדים אין מקום לשאול אותו את השאלות הללו", אמרה ששון. השופטת רביד, שמעה וכתבה החלטה. "עם כל הכבוד למועצה לשלום ובטחון...אי אפשר למנוע שאלות שקשורות גם למהות של המועצה...כל מי שרוצה להגיש פה חוות דעת או תצהיר - נחקר, לרבות לגבי המניעים שלו. אין מה לעשות". ששון משכה את התצהיר של קציני המועצה ואלה קמו יחד איתה ועזבו את האולם. אם בגלל ההליך הזה צריך לספר לבית המשפט מאיפה מגיע הכסף, אז שהחברים מבית ג'אלה יסתדרו לבד.

2. shabaaz Member

אתה פשוט בנאדם מסכן שחי באשליות.
    עזה שהיתה מוגדרת בעבר כאזור הצפוף ביותר בעולם מבחינת אוכלוסין כבר מזמן ירדה כמה מקומות.

אתה מדבר על שליטה ודיכוי...
    אתה יודע כמה מחנות פליטים יש ביחוד בירדן?במצרים?באירן?
    הרבה יותר מאשר בישראל.
    האופן היחיד בו אנשים כמוך לא יודעים להבדיל בין האופן שהמוסלמים נותנים לעצמם להישלט לבין האופן שהיית רוצה שהם יביטו עלייך "כנאור" הוא העובדה היחידה שאתה יהודי והם ערבים.אף פעם לא היה מי שיטפל באינטרס הפלסטיני וגם לא יהיה כי פשוט לאף אחד לא מזיז מהם.
    לא מדובר בחברה שמייצרת אנשים משכילים או כלכלה פורחת(אנחנו תמיד היינו כאלה אפילו בזמני משבר והם פשוט לא מהסיבה שזה טבוע בגנים המוסלמים שלהם להעדיף ולחיות בחרא מאשר להיפתח).
    צריך רק לקרוא את הקוראן(שאפילו לא היה ספר פופולארי כשנכתב ע"H אדם שטוענים שהיה ספק אנאלפאבית מוחלט...כמו רוב העמים הנאורים שסביבך).

הבדואים שחיו כאן אלפי שנים לפני הפלסטינים לא דיברו בחיים על המילה דיכוי אלא מגיעים בימים אלא לגיבוש הסכם פיצויים על שטחים שבהם הם חיו ועבדו(ותכל'ס...כל העולם יודע שהשתלטות על שטח ואי תשלום מיסים זאת ברבריות לשמה).למרות כל מה שעברנו איתם ושיטת השיפוט העצמאית שלהם אנחנו והם מודעים לעובדה שבהם שווה להשקיע בעוד בערבים אין בכלל טעם להתחיל.

איך אתה לא שומע על הפלסטינים מתוקוממים למען זכותם למדינה בירדן(שם יש יותר פלסטינים מכאן)?
    כיוון ששם הם יודעים טוב מאוד שלא ידפקו להם חשבון(הפעם האחרונה היתה בשנת 72 שעראפת והחברים שלו זכולעזרה מסוריה ונטבחו כמו כבשים-גם אז הוכח שהסורים היו מוכנים לזרז טרור בכדי להיכנס באופן אינטרסנטי עם שלוש דביזיות ולכבוש את ירדן.רק עזרה של חי"א הישראלי הבהירה להם שלא יתערבו ומכאן הסיבה שירדן לא פרצה נגדנו במלחמת יום-כיפור).
    אותו דבר לגבי אירן,סוריה וירדן:חיים שם אלפי אנשים ללא פרנסה וללא תנאים ורק בכדי לרצות כמה חמולות ששולטות.
    הפלסטינים(כביכול) אף פעם לא היו רוב קובע אלא עלוקות על כל ממקום שבהם הם חיו.
    כל העולם הערבי מעודד אותם לבצע את הטרור מאחר והם יודעים שמוטב תמיד "לבזבז" את החיילים העלובים שלך(אם מדברים טקטיקות קולוניאליסטיות) ואז לזרוק למערכה את הכלים הכבדים.

אם אתה חושב שבאמת למישהו בעולם מזיז מהם או מהאינטרס שלהם תתחיל להביט סביב וללמוד היסטוריה.כי תכל'ס:הם אף לא היוו כוח משמעותי.
    אפילו אני שהייתי בהתחלה כל כך בעד ההתנתקות עדיין לא הבנתי מה היה הרווח העצום שלהם מזה?
    עוד עבודות?ממש לא...מדובר על בעיית אבטלה פי 30 גדולה מאז שאנחנו הפסקנו להעסיק עובדים מעזה.
    עוד כסף,כלכלה פורחת? רק במוח ההזוי שלך ניתן לראות בבנאדם עני ורעב ללחם בנאדם שמח רק בגלל שהוא "כבר לא נשלט ע"י יהודים".
    לצערי אתה פשוט פאתטי.מקומך לא כאן.לא עם אנשים שאוהבים את הארץ הזאת כארץ שוחרת שלום.

3. THE STRETFORD END Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

אחת ההודעות הטובות ביותר שיצא לי לקרוא פה.

4. StevieG Member

יש להם יותר חופש תנועה. לא חופש תנועה מוחלט, ואת זה יש לתקן, אך יש להם חופש תנועה בתוך הרצועה.

כולכם מספרים לי סיפורים ומעשיות עם על ההיסטוריה היהודית בארץ ישראל. ואני שואל? אז? זה נראה כאילו עשית קופי פייסט מתגובה של גאס. אני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר על הגזענות(זה טבוע בגנים שלהם? באמת?) בתגובה שלך. כל היום הרצאות היסטוריות על הקוראן, על הפלשתינים, על ירדן ועל מצרים, ולאף אחד מכם, היסטוריונים, יש רעיון אחד על מנת לפתור את בעיית חוסר הצדק(גאס - ביקשת שלא אשתמש במילה כיבוש? קיבלת!) בשטחים. מה שבטוח, שהמתנחלים מאיתמר, יצהר, שבי שומרון והסביבה צריכים לעוף משם, ולא לתקבל היתרי בנייה, במה שנראה כמו "תג מחיר" על "תג מחיר" על "תג מחיר". התנהלות רקובה של הממשלה הזאת.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4041840,00.html

רגע, מה זה? יכול להיות שאבו מאזן מאתגר את ביבי ואתכם?

תכל'ס, הוא צדק. בואו ותביאו הוכחות שיש הסתה. זה נחמד לדבר על הסתה ברש"פ, אבל בואו ותוכיחו. אם מישהו מכם יצליח להוכיח שאכן יש הסתה, משהו מעבר להסתה בלימודים הישראליים ובתקשורת הישראלית(שמדברת על חיות אדם, ולא על בני אדם, כמובן). בהצלחה עם זה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/3/11
  5. THE STRETFORD END Member

סטיב ג'י

אני אישית הבאתי פה בעבר לינקים שמראים את חומר הלימודים הנלמד בכיתות בבתי ספר פלסטינאים
    וגם צילומי מפות על קירות הכיתות,ישראל לא מופיעה שם...

אבו מאזן בפעולות שלו,בדברים שלו כנגד התנחלויות ומתנחלים נתן לגיטמציה לפגיעה בהם,חד וחלק!
    עכשיו הוא ממשיך לשחק במשחק הדלת המסתובבת,ככה זה אצל שקרנים מכחישי שואה.

אתה כמה ימים לפני טיסה לחו"ל ובתקווה שלא תחזור לפה
    ואתה ממשיך להתעסק בדברים שלא קשורים אליך והרי אתה גם לא מבין אותם ולא משנה כמה פעמים הסבירו לך עם כפית לתוך הפה,אתה לא מספיק חכם בשביל להבין אותם.
    חוץ מזה אתה אזרח העולם ואתה לא יהודי...לכן,
    תשאיר לנו את העבודה מול האוייבים והרוצחים שלנו,אתה,קח כמה מנדרינות ולך,לך תחפש את הצדק בורשה.

6. shabaaz Member

קבל את העובדות כמו שהן אדוני היקר...
    גם אני הייתי מנוער-רבין והדעה שלי פשוט השתנתה.זאת לא בושה.
    המציאות לעיתים פשוט יותר חזקה.

ועסקינינו בעובדות הנה לך עוד שביב של מידע עובדתי:רק לפני שנתיים הפליא אהוד אולמרט בהצעותיו לפלסטינים וניסח טיוטת הסכם שרשום עליה שחור על גבי לבן "96% מהשטחים וזכות שיבה חלקית" תמורת מה?
    שלום וביטחון.
    אחרי לא אחת,לא שתיים וגם לא שלוש פעמים-אלא 8!....8 טיוטות שדיברו על חלוקת השטח הפלסטינים שוב התחמקו וסירבו.
    אלו עובדות יבשות שעליהן לא קיימת מחלוקת.גם אם תקפוץ לשמיים ותזיין ת'שכל שעה...אלו הן העובדות.
    הפלסטינים הולכים איתך סחור וסחור רק בגלל שהם לא מעוניינים בך.אתה רוצה להכחיש תכחיש...
    אבל עשה לי טובה:אל תמציא בדיות.
    גם אם תיתן להם 150% מהשטח הם עדיין יבקשו 151%.
    זה קשה להבין שאנחנו לבד ושנואים בגלל דת וקנאות לדמוקרטיה ששם לא קיימת.אבל זאת המציאות.

7. StevieG Member

ואני אומר, אם אתה רציני בכוונותייך, פנה אליהם שוב עם אותה הצעה. שב איתם למו"מ קדחתני עד שייצא עשן לבן. נראה לי שהפעם הם יסכימו. כמו שזה נראה כרגע, אתה לא תקבל מהרביצה הזאת בפינה, כפי שעושה ישראל.

הרי כולנו פה מכירים את ביבי. כולנו פה יודעים שהוא לא יבצע מהלך כזה אמיץ. כולם גם יודעים איך זה ייגמר. יש מהלך פלשתיני להקמת מדינה(אמנם בתנאים חד צדדיים, אבל עדיין) ומה ישראל עושה? רק מכעיסה את ארה"ב, המדינה היחידה שעוד נותנת לה איזשהו גיבוי בשלב הזה. עם כזאת התנהלות מטורפת מצד ממשלת ישראל, יידרש נס על מנת להבטיח את התנאים הבחוניים עבור ישראל. יידרש נס כדי שהיא תשיג משהו מכל הסיפור הזה. גאס, המומחה למו"מ שלנו, בוודאי יסכים שהצעדים שהפלשתינים עושים בזירה הבינ"ל(מגייסים את אומות העולם לצידם) יוצרים איזשהו לחץ על ישראל מבחינת המו"מ. זה אמיתי וזה קורה, ואם מישהו לא שם לב לפאניקה, להיסטריה ולחרדה של שרי ישראל כשהם מדברים על ההישגים הבינ"ל שמשיגה הרש"פ, בעוד הם מכנים זאת דה לגיטימציה, אז הוא חייב לראות את זה ברשתות התקשורת העולמיות ובעמדות של מדינות מערביות ואירופאיות שתמכו בנו כמעט לחלוטין עד ממשלת נתניהו.

8. דנידין Member

ועוד איך שיש הסתה במערכת החינוך ברשות. יש לי חבר ערבי ישראלי ואומר לי, שכשהוא הולך לבקר בכמה ערים בגדה (חלק מהמשפחה הגדולה נשארה שם) הוא אומר שהם בורים ומערכת החינוך שם ענייה ודלת אמצעים. הוא אומר שלמרות שבישראל הערבי הישראלי מקופח, רמת החינוך היא ליגה אחרת בהשוואה לשטחים.

הסתה יש גם יש. העמים במלחמה ארוכה בניהן וכל אחד מראה את הצד השלו, גם בישראל. אומנם לא באותה קיצוניות כמו הפלסטינים שמאוד ממורמרים מהמצב, אבל ישראל כמובן דואגת להראות את האוייב באור שהיא בוחרת. הישראלי מאוד שונא ערבים והפלסטינים מאוד שונא את הישראלים, בואו ניהיה כנים כאן. הם פשוט במצב שהם מאמינים שהם צריכים להלחם בזמן שישראל כבר השיגה כמעט כל מה שרצתה ואין לה עוד שטח שהיא חפצה בו.

shabaaz
    העניין עם הפלסטינים היה מורכב יותר, אבל בוא נבוא מנקודת הנחה שהם לא היו שבעי רצון ממה שהוצע להם, אז זה לא אומר שצריך לוותר. כיום יש 2.5 מיליון פלסטינאים בגדה ו 1.5 מיליון בעזה. יחד הם כרגע 4 מיליון שיושבים בארץ הזאת. לנו יש אינטרס גדול יותר מלהם לעשות קו גבול ולעזור להנציח את קיומה של מדינת ישראל לדורות. בלי אותו קו גבול ועם הבנייה סביב ערים ערביות נגיע למצב שאין דרך לשים קו גבול וזאת תיהיה מדינה אחת של כל אזרחיה. אם את זה אנחנו לא רוצים, אז צריך לשאוף בכל הכוח עם לחץ בינלאומי על הרשות כדי להגיע להסכם. אם לא בהסכם, אז לפני שיהיה מאוחר, כדי לעשות גבול אפילו חד צדדי (עם כמה שאני נגד עם מהלכים חד צדדיים כמו ההתנתקות למשל). מי שחושב שהגיון, יודע שאת רוב ההתנחלויות אי אפשר יהיה להחזיק בשל היותן ממוקמות באזורים שסביבן רק ערים פלסטיניות. זה יוביל לסוף שלנו. הפיתרון שלי הוא ימני, כי הוא הסיכוי להנציח את קיומה של המדינה היהודית.

9. THE STRETFORD END Member

דוגמאות להסתה של אבו מאזן והחברים שלו...בבקשה:

דוגמאות מהחודשים האחרונים

ב-9.3.2011 קרא יועצו של אבו מאזן, צברי צידם, במהלך נאום שנשא כי יש להפנות את הנשק הפלסטיני נגד ישראל. כן דרש מהעם הפלסטיני לייחס חשיבות לבעיות משפחות השהידים וציין כי יש להעצים את יום השנה למותה של דלאל אלמע'רבי (אחת ממבצעות הפיגוע בכביש החוף, 1978) באמצעות קריאת ככר על שמה בעיר אלבירה.

ב-6.3.2011 פירסם הביטאון הרשמי של הרשות הפלסטינית, "אלחיאת אלג'דידה", כי הנהלת מרכז נוער בראמאללה הודיעה כי היא מתכוונת לקיים אליפות כדורגל על שמה של ופאא' אדריס (מחבלת מתאבדת).

ב-9.2.2011 שידרה הטלביזיה הפלס' הרשמית קליפ לרגל קמפיין שנקרא "האישה כמופת", במהלכו צוינה כדמות מופת דלאל אלמע'רבי. בקיץ 2010 נקראו על שמה מספרי מחנות קיץ לילדים.

ב-24.1.2011 העניק מושל מחוז ג'נין מענק נשיאותי בסך 2000 דולר למשפחתו של המחבל הפלסטיני ח'לדון סמודי, שנהרג בכת שניסה לפוצץ שני מטעני חבלה כנגד חיילים במחסום בקעות.

ביטאון הרש"פ "אלחיאת אלג'דידה" דיווח ב-2.1.2011 כי חבר הועד המרכזי של תנועת הפתח (ואחד ממקורביו של אבו מאזן), עזאם אלאחמד, השתתף בעצרת לציון יום השנה ה-46 להקמת הפתח במהלכה פוצצו דגמים של מבנים בהתנחלויות וצוינו פיגועים שביצע הפתח נגד ישראל. אלאחמד אמר בנאומו כי "הפתח הוא תנועה של המונים שלקחה בכוח את זכותה להשתמש בכל אמצעי ההתנגדות על מנת להשיג את מטרתה".

"אלחיאת אלג'דידה" דיווח ב-30.12.2010 כי ישראל שואפת להרוס את מסגד אלאקצא כדי להקים על חורבותיו את בית המקדש השלישי.

הטלויזיה הפלס' הרשמית שידרה ב-26.10.2010 סרט תעודה על עבודתם של צוותי רפואה פלס' בו נכללה סצינה מבויימת בה חייל ישראלי יורה בראשו של פלסטיני.

בראיון של השר הפלס' עמר אלע'ול ל"אלחיאת אלג'דידה", שפורסם ב-6.10.2010 אמר האיש כי ישראל הינה "מדינת אפרטהייד המנהלת טרור של מדינה נגד הפלס'".

הטלביזיה הפלס' הרשמית שידרה ב-10.9.2010 סרטון בו נאמר כי תפילת יהודים בכותל המערבי היא "חטא וטומאה".

הטלביזיה הפלס' הרשמית שידרה ב-21.6.2010 תכנית ילדים בה נאמר כי "היהודים הם אויבינו" וכי "החיילים הישראלים הם חיות פרא".

הטלביזיה הפלס' הרשמית שידרה ב-28.5.2010 כתבה על משפחתה של אסירה בטחונית פלס' במהלכה רואיינו אחייניותיה הילדות שאמרו שהן רוצות לשאת נשק נגד ישראל.

בספר הלימוד "היסטוריה של הערבים והעולם במאה העשרים" לתלמידי כתה י"ב בשטחי הרש"פ נלמדת מלחמת העולם השנייה. הנושא נלמד בפירוט רב יחסית, כולל קטעים על האידיאולוגיה הנאצית, אך השואה כלל איננה נזכרת בספר.

"אלחיאת אלג'דידה" דיווח ב-10.3.2010 כי הרשות הפלסטינית דחתה את חנוכתה של כיכר על שם דלאל מע'רבי בעיר אלבירהבעקבות מחאה ישראלית רשמית, אך הדבר לא מנע מעשרות צעירים לחנוך אותה בצורה עממית. דובר מנגנוני הביטחון הפלס', עדנאן אלצ'מירי, אמר כי חנוכת הצומת נדחתה 'בשל סיבות טכניות, ולא בעקבות בקשה מישראל.' הוא הוסיף: 'לא ישראל ולא אף גורם מסוגל למנוע מאיתנו להתגאות היסטוריה שלנו.' שרת התרבות, סהאם אל-ברע'ות'י, אמרה: 'זו זכותנו לחלוק כבוד לשהידים שלנו ולקרוא לרחובותינו על שם השהידה דלאל מוגרבי ביום השנה להפיכתה לשהידה, וזו זכות של העם הפלסטיני.' היא הוסיפה: 'אולם, התערבותם של הישראלים בזכות הזו היא אינדיקציה למידת ההפרה הישראלית של זכויותינו.'

הטלביזיה הפלס' הרשמית דיווחה ב-27.12.2009 כי מזכ"ל הנשיאות, טייב עבד א-רחים, הגיש ניחומים בשם הנשיא מחמוד עבאס למשפחות שלושת המחבלים שנהרגו ע"י צה"ל לאחר שרצחו את הרב מאיר אבשלום חי ז"ל. הוא העביר למשפחות מברקי ניחומים מהנשיא אבו מאזן והודיע להם על החלטתו לאמצם כשהידים של המהפכה הפלסטינית. בדברים שנשא בשם אבו מאזן, אמר טיב עבד א-רחים כי "מה שביצעו רשויות הכיבוש הוא פעולה מתוכננת מזה זמן והתנקשות מכוונת בדם קר של פעילי פת"ח, [דבר] הסותר את המוסר, את המוסכמות ואת הטענות הכוזבות ששבים וחוזרים עליהם בדבר מוסריותו של הצבא הישראלי, לכאורה. ללא ספק, מה שביצעו רשויות הכיבוש הוא פעולה פראית וברברית והתנקשות מכוונת בכוונת זדון בדם קר

נו סטיב ג'י,איפה אתה אזרח העולם לקשקש לנו?

נו דנידין,עם מי אתה רוצה שנדבר או למען מי ומה נוותר?

אחרי זה מתפלאים למה קם לו מחבל/מחבלים וטובח בילדים קטנים וההורים שלהם בזמן שהם ישנים?

10. StevieG Member

זאת אינה הסתה. זה כמו שתמצא בישראל מקומות ועמותות שנקראות על שם אברהם שטרן, לדוגמא.

בעייתי. עם זאת, אתה צריך להסתכל על העניין גם מעיניים פלשתיניות. הפתח לא יכול להתפש כמשתף פעולה עם ישראל, וישראל, יש לזכור, היא עדיין מדינה המדכאת את העם הפלשתיני(וכן, יש עם כזה, הוא נוצר, הוא קיים, הוא מתפתח).

ביטוי הסתה פרופר.

אי אפשר לטעון שזה לא קרה בעבר. קרו דברים גרועים מזה במהלך הסכסוך.

צריך להסתכל על זה מהקונטקסט הנכון. ואני גם די מסכים עם מה שהוא אומר, אבל תלוי בקונטקסט.

הסתה.

הסתה, והלוואי והדברים הללו לא ישודרו יותר בתוכניות לילדים.

פירות הביאושים של ההסתה בשנים האחרונות. אני בהחלט מקווה שהן יבינו שמאבק בלתי אלים בישראל יביא לתוצאות טובות יותר.

אני בהחלט מקווה שזה אינו נכון, ואם זה נכון, אז לפחות שישנו את זה. בהחלט יש מקום ללמוד לקחים מהזוועה הגדולה בתולדות האנושות, אך לא באותה אינטנסיביות ולאומנות כפי שהנושא נלמד בישראל.

ראה מה שנכתב למעלה.

בעייתי.

סטרטפורד, אתה צריך לזכור שמדובר במאבק על עצמאות מידי כובש זר. כמו שהמחתרות לחמו בבריטים, וכמו שעמים שונים נאבקו בנשק על מנת לקבל עצמאות, ככה הפלשתינים מרגישים. יש להבדיל בין הסתה לבין הנצחת ההרוגים במאבק על העצמאות שלהם. אני לא תומך בשום סוג של אלימות, אני חושב שמאבק לא אלים מביא לתוצאות הרבה יותר טובות מאשר שהמאבק האלים יצר. אני חושב שעוד דם שנוסף רק מגביר את האיבה ומרחיק את המדינה הפלשתינית מלהתקיים. עם זאת, יש להם זכות לקיים הנצחות של ההרוגים במאבק.

יש הסתה, ואותה צריך לעצור. הדוגמאות גם שנתת להסתה "אמיתית" הן בנות כמעט שנה. אני מקווה ומאמין שדברים השתנו מאז.

11. THE STRETFORD END Member

סטיב ג'י

כשהיועץ של אבו מאזן קורא לעם הפלסטינאי להפנות את הנשק כנגד ישראל זו לא הסתה בעינייך...מצטער,הפסקתי לקרוא שם.

ביי ביי

12. shabaaz Member

אין...אתה מדבר לקיר לא הבנת?

הבנאדם לא שווה את זה.ממש כמו איזה ילדה נאנסת שחושבת שניסו להציע לה בננה ספליט

13. StevieG Member

דיפלומטיה מתבטאת בדיבורים כלפי פנים ודיבורים כלפי חוץ. מה שחשוב אלו המעשים. הרשות כבר שנים לא תומכת בטרור.

14. A. Arshavin Member

אם כך, למה הבאת את הלינק עם הגינוי של אבו מאזן לפיגוע? הרי מה שחשוב זה המעשים, לא?

15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ד"א יש מי שמנצל את הרצח המחריד לתועלת שלו - קראתי בעיתון היום שראש מועצת השומרון התולעת התראיין ואמר שבתגובה לרצח צריך להקים עוד התנחלויות... איך זה קשור לרצח? כמובן ניצול פוליטי ציני של האירוע. כמובן שהממשלה הפאתטית החליטה לבנות עוד בהתנחלויות, מישהו מוכן להסביר לי מה הקשר בין יחידות דיור לחלאות האדם שרצחו את המשפחה?

לא אמרתי את זה אחרי שזה פורסם כי זה לא היה מתאים, אבל חייבים להגיד את זה. אני לא מבין את הטמטום של הממשלה, בואו נקים עוד ועוד התנחלויות, נשלח לשם עוד ועוד משפחות שמחבלים יוכלו לרצוח, ואחרי זה כולם יאשימו את אבו מאזן. למה ילדים קטנים צריכים להיות שם בכלל? אני מצטער אבל איזה מן הורה הולך ו"מתיישב" באמצע שטח שמלא באנשים שישמחו לשחוט אותו ואת ילדיו? הכל בשביל האדמה המקוללת הזאת, הכל בשביל "ארץ ישראל השלמה" ובגלל ש"זאת אדמה שלנו" (כמו ילד קטן שרוצה צעצוע).

ממש לא מעניין אותי כרגע הסבל של הפלשתינים בגדה, כי הרבה מזה זה דייסה שהם בישלו וממשיכים לבשל. מעניין אותי שהמתנחלים מסכנים את עצמם ואת הילדים שלהם, את החיילים שצריכים לשמור על התחת שלהם שם (והעיקר שאחרי זה הם גאים בזה שהם כביכול מגינים על המדינה עלק), תוקעים את תהליך השלום ואת האפשרות למנוע בעיה דמוגרפית נוראית... אבל העיקר להראות לפלשתינים מה זה. זה מה שחשוב, כנראה יותר מחיי אדם.

את זה שיש שם בין הפלשתינים רוצחים מתועבים, מפלצות שמסוגלות לרצוח ילדים קטנים, אנחנו יודעים כבר. אבל מה שאני לא מצליח להבין זה איך אנשים הולכים לשם עם הילדים שלהם, וכאילו נותנים להם את ההזדמנות שהם כל כך רוצים.