שני משחקים ששוחקו אתמול נגמרו בתוצאה זהה כאשר קולון הפתיע את סנטראל בחוץ וניצחה אותה 1-0 כמו גם חימנאסיה שניצחה בבייתה את הוראקאן באותה תוצאה. קולון בלתי מנוצחת עדיין בטורניר בעוד חימנאסיה צוברת נק' חשובות במאבק כנגד הממוצע. 1. לא ידעתי שהחתימו אותו , שיהיה לו בהצלחה ברסרבה שם. 2. לא בהכרח אם ריאל מחתימה יש בו משהו http://img352.imageshack.us/img352/7838/100pxncambiassofg5.Xxx http://img237.imageshack.us/img237/2936/rolyzaratezf9.Xxx מזל טוב לנבחרת האולימפית :aaa021:
קולון מאוד מפתיעה עד עכשיו. התיקו מול ריבר במחזור הראשון הגיע אחרי משחק טוב והרבה חוסר מזל לקראת הסיום, ומאז הם ניצחו גם בחוחוי ואתמול ברוסאריו (שער ניצחון של הבלם אגילאר, שער שני רצוף שלו). התחלת עונה טובה לאנטוניו מוהאמד. * סן לורנסו: בשורות טובות לקבוצה אחרי ההדחה מהסודאמריקנה. ההעברה של פאבלו באריינטוס אושרה סוף סוף וכמוהו, גם קלמנטה רודריגס מגיע בהשאלה מרוסיה. שני אלה מצטרפים לכריסטיאן לדסמה באגף שחקני הרכש, והשבוע אמור לחתום את הרשימה סנטיאגו סולארי.
ולא מספיק כל מה שעובר עליינו לאחרונה כנראה אנחנו נשארים גם בלי מאמן החל ממחר... סולארי חותם בוודאות ? זה לא איזשהו תרגיל בשביל לפשר לו למצוא קבוצה באירופה או משהו ?
פאשלות של ריבר.. יום לפני הקלאסיקו מסתמן שבורגי מעלה הרכב התקפי שבא להגיד שהפעם לא מסתפקים בתיקו. ולמען האמת, אחרי השבוע העגום הזה אני לא חושב שמישהו יסתפק בפחות מנצחון. הרס את כל החשק לדרבי, אני לא זוכר את עצמי יום לפני משחק עם ראסינג בחוסר איכפתיות שכזה. ההרכב המסתמן: אינדפנדיינטה: אסמאן |מת'או,חיודה,רודריגז |פוסינרי,לדסמה,מארקה | היגוואין,מונטנגרו | גאנדין ונונייז.
ומי מנצח את ריבר? ניקולאס ברטולו, שרק לפני שבועיים הגיע לבאנפילד מבוקה ג'וניורס. ברטולו כיכב לאורך כל המשחק וכבש את השני בניצחון קבוצתו 1-2 על האלופה (ריימונדה עם הראשון של באנפילד; פלקאו צימק בדקת הסיום) ואח"כ אמר: "50% מהניצחון אני מקדיש לאוהדי בוקה ואת ה-50% הנוספים לאוהדי באנפילד". עוד אתמול: ולז - טיגרה 1:1. לולז: ויקטור ספאטה (56); לטיגרה: מתיאס חימנס (69) חוחוי - ניואל'ס 0:1. לחוחוי: ססאר קראנסה (32) ארסנאל - גודוי קרוז 1:2. לארסנאל: פאפו גומס (4), מאורו מטוס (85); לגודוי קרוז: מרטין אגירה (28)
אתמול(ראשון) התקיימו 4 משחקים בליגה הארגנטינאית, בוקה ג'וניורס ניצחה את לאנוס 2:1 משערים של פביאן ורגאס הקולומביאני(28) שבישל את שער הניצחון לצ'אבס הצעיר(68), ללאנוס כבש סאנד בדקה ה-7. סן מרטין דה טוקומן סיימה בתיקו 0:0 ביתי מול ארחנטינוס ג'וניורס את הניצחון המרשים של המחזור השיגה סן לורנצו שהביסה 3:0 את אסטודיאנטס משערים של לדסמה(10), רומאו(72) ומננסגווז(90) בקלאסיקו הראשון של עונת האפרטורה 2008 הסתיים הדרבי של אווז'נדה בין ראסינג קלוב ואינדפנדיינטה בתיקו 1:1, את השער לרוחו כבש דניאל מונטנגרו בדקה ה-40 אבל ראסינג הצליחה להוכיח אופי אולי בפעם הראשונה מזה הרבה שנים והשוותה בדקה ה-90 משער של פרנקו סוסה, ראסינג אוגרת נקודה ראשונה העונה. ----------------------------------------------------------------- את הרגע הטראגי של המחזור חווים אוהדי בוקה ג'וניורס, חלוץ הקבוצה מארטין פאלרמו נפצע אתמול במשחק מול לאנוס והאבחנה הראתה על קרע ברצועות הצולבות של ברך ימין, פציעה שתשבית את הסקורר למשך שבעה חודשים וכנראה תסיים קריירה מפוארת בצורה טראגית מאוד.
חבל על פאלרמו. אותה פציעה קרתה לו ב-99, אבל אז הוא עוד היה צעיר והייתה לו את היכולת להתאושש. קשה לראות איך הוא יחזור בגיל 35 מקרע שני ברצועות. עכשיו בבוקה בטח מצטערים על השחרור של בוסלי בפגרה, למרות שלדעתי יש להם אפשרות לצרף שחקן במקרה של פציעה כזאת. במשחק עצמו תיקו היה משקף טוב יותר את מצב העניינים. במחצית הראשונה לאנוס הייתה הרבה יותר טובה, אבל ההגנה שלה עשתה שטויות ואיפשרה לבוקה לחזור משום מקום. ככל שחלף הזמן בוקה הלכה והשתפרה, בעיקר בזכות החבר'ה הצעירים והקולומביאני ורגאס, שמראה פתאום שהוא גם יודע לכבוש (שני שערים בשני משחקים). התוצאה של סן לורנסו באמת מרשימה. כנראה שההדחה מהסודאמריקנה, ובעיקר החזרה של באריינטוס ולדסמה (שניהם נזרקו ישר להרכב), עשו טוב לקבוצה של רוסו. לובו לדסמה גם היה זה שפתח את מסכת השערים במשחק. אסטודיאנטס מאוד מאכזבת במחזורי הפתיחה, בעיקר ביחס לקבוצה שנחשבה למועמדת בכירה לאליפות. ההגנה שלה, שהייתה מצוינת בעונה שעברה, לא מתואמת ומספקת יותר מדי מצבים ליריבות ועל אנדוחאר כבר אין מה להוסיף. אני לא מבין למה בארבוסה לא מקבל את הצ'אנס בשער כבר עכשיו. התיקו בקלאסיקו של אווז'אנדה היה צפוי. הפסד היה מדרדר את שתי הקבוצות לתהום ואף אחד לא רצה שזה יקרה דווקא מול היריבה המרה. לפי הדיווחים, ראסינג הייתה טובה יותר והשחקנים הראו רצון ורוח לחימה לאורך כל המשחק. נראה אם תהיה לזה המשכיות.
ראיתי חלק מהמשחק בשידור באינטרנט שחבר ארגנטינאי הביא לי ועד הגול של רוחו (מטעות קשה של קרלוס קאסרס נדמה לי אבל אני לא סגור על זה כי האיכות הייתה גרועה בלשון המעטה) ראסינג שלטו והחמיצו ממצבים קורצים, בעיקר פאבלו לוגרסיו שכמה דקות לפניי הגול החמיץ בשלומילאליות מול השוער. אבל זה לא חדש כי זה קורה לראסינג הרבה מאוד שהם יותר טובים מהיריבה ובכל זאת לא מנצחים, הפעם למזלם הם לא הפסידו, כי הפסד ועוד ליריבה הגדולה היה בכלל מקרקע את הקבוצה שגם ככה נמצאת במצב קשה מאוד. בנוגע למשחק של בוקה גם לדעתי תיקו היה משקף את המשחק הזה בצורה טובה יותר אבל כשבוקה מנצחת אני אף פעם לא מתלונן, בכלל היה משחק טוב בבומבוניירה ואני מאוד שמח שהחחמצה של ואלטירי לא עלתה לנו בסופו של דבר בנקודות כי ב3 דקות האחרונות של המשחק לאנוס הגיעה למצב או שניים טובים. אבל מעבר לניצחון מה שהכי אהבתי במשחק של בוקה זה שצ'אבס, ויאטרי, נויר ועוד שחקן מהנוער שיחקו כולם בהרכב של בוקה למשך חצי שעה שלמה, זה היה מרגש הרבה יותר מהניצחון על לאנוס השנואה והמעצבנת שאני עדיין לא שוכח לה איך היא דפקה לנו את האליפות לפניי כמה טורנירים. ד"א זה רק אני או שנויר מזכיר בצורה מפחידה את רודריגו פלאסיו?
פלאסיו הוא האליל שלו, לכן גם הצמה המגוחכת הזו והניסיון להידמות לו. בכלל, מישהו צריך להגיד להם ששנת 1993 נגמרה מזמן - גם פלאסיו, גם נויר וגם גרסיאן עם אותה צמה מכוערת. בחלומי אני רואה את דניאל פסארלה מגיע לאמן את בוקה רק כדי לגזור לשלישייה הזאת את הצמות. ואז, כמובן, מתפטר.
חותם בוודאות לעונה אחת. נקווה לראות את אחותו מגיעה לעודד במשחקים... בינתיים בבוקה מחפשים חלוץ שיחליף את מרטין פאלרמו בטורניר הקרוב. המועמד המוביל כרגע הוא מריאנו פאבונה מבטיס, שעשוי להיכלל כמושאל בעסקה שתעביר את לוסיאנו מונסון לספרדים (ולא להמבורג בסופו של דבר, למרות כל הסיכומים והידיעות על חתימה קרובה). אם פאבונה לא יגיע, ינסו בבוקה להביא את ססאר דלגאדו (ליון) או את שותפו לחוד של רוסאריו סנטרל והנבחרת בעבר, לוסיאנו פיגרואה (ג'נואה).
מצטער מראש זו הולכת להיות הודעה ארוכה אחרי העדרות ארוכה של יומיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לשמחתי הרבה גם באיטליה מצאתי שידור טלויזיה של המשחק תודות לערוץ ערבי כלשהו המחצית הראשונה הייתה הטובה של ראסינג בשנה האחרונה ללא ספק ראסינג שטפה את המגרש בעוד אינדפנדיינטה בהרכב של 3 חלוצים +רולפי לא הצליחה לייצר כלום מלבד מצב אחד שנגמר בגול (אם אני לא טועה במהלך הזה נבעטו 2 הבעיטות היחידות של הרוחו במשחק) , מקסי מוראלס שתופקד כחלוץ שני היה מצוין ויצר המון מצבים בניגוד ליכולתו מאז שחזר מרוסיה כמו גם לוסרו ופריצ'ודה באגפים אך מעל כולם לאורך כל המשחק היה ז'אקוב שנתן את משחק חייו , כזה שמצדיק את סרט הקפטן והציפיות מאחד מכוכבי המונדיאליטו האחרון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx . הנק' החלשות היחדיות במחצית הזאת היו הסיומת הרעה של לוגוארסיו (שמצדיק את הממוצע גולים הרע שלו לאורך הקריירה) וחוסר התרומה של המגנים להתקפה (חבל ששאפר נתקע בעוד מסוסה אף אחד לא מצפה לכלום). במחצית השנייה חזרה ראסינג של השנים האחרונות , הרבה לחימה אפס רעיונות , כשהפציעה של מקסי לא תורמת בכלל. למזלנו בורגי שהתחיל את המשחק עם 3 חלוצים+רולפי ביצע שלושה חילופים (הראשון מתבקש וכם השאר לא...) הגנתיים וסיים את המשחק רק עם רולפי בחלק הקדמי ובלי יכולת להגיע למצב , בעוד בצורה לא אופיינית ראסינג הצליחה להשוות בדקות הסיום ועוד מרגלי השחקן החלש בשורותיה שלשום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx . מסקנות לעתיד מהמשחק הזה: רצוי שיופ ישאר , לוגוארסיו שחקן נהדר שמשקיע הרבה אבל הוא לא 9 וחייבים להביא אחד כזה , מקסי צריך לשחק משוחרר ולא באגף , מגן ימני במקום סוסה דחוף ולקוות לנס שיגרום לאחד מהשוערים האומללים שלנו להפוך לשוער לגיטימי. חובה לציין אוירה מדהימה ביצעים מצד שתי ההינצ'אדות כמו בכל מפגש. דווקא לו שלו , סוסה סגר גרוע בבעיטה הראשונה ומיגליורה הדף גרוע בפעם היחידה במשחק שנדרש לכך. השם אגב הוא מרקוס ולא קארלוס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx דווקא אופי לא הוכחנו , שלטנו לאורך כל המשחק כאשר במחצית הראשונה אנחנו מחמיצים הרבה בעוד היריבה מגיע למצב אחד כל המשחק ועדיין נגמר בתיקו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx לא רק נק' ראשונה גם גול ראשון העונה :aaa021:
טוב ואחרי שסיימיתי עם הקלאסיקו של יום ראשון קצת תגובות על המחזור והחדשות האחרונות. :aa1: היכולת המצויינת של ברטולו במשחק מול ריבר היא המשך ישיר לפתיחת העונה הנהדרת שלו , שלושה משחקים מצוינים פלוס שערים ובישול בקצב הזה בינואר הוא לא יחזור לבוקה אלה יעבור לספרד ולא לקבוצה קטנה.. :aa1: קודם כל חבל לפאלרמו יפרוש ככה (למרות שלדעתי הוא עוד יחזור הדפוק הזה) אבל עדיין מקצועית זו רק ברכה לבוקה לדעתי , כבר הרבה זמן שהוא לא מבריק. מבחינת המועמדים אין ספק שפאבונה יהיה תחליף מצוין , הרבה יותר טוב אפילו , לדעתי כיום הוא האחד משלושת ה 9 הקלאסים הטובים שיש לארגנטינה יחד עם ליצ'ה וקאבנאגי. לוצ'ו פיגרואה ודלגאדו הרבה פחות טובים. :aa1: סאן לורנסו עם כל הכבוד לסולארי ואחותו (ושני האחים השחקנים שלו , דודו וכו'... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ) שהוא השם הגדול ולבאריינטוס שהוא השחקן הנוצץ החיזוק המשמעותי של סאנלו לדעתי הוא לדסמה האפור. מאז "שהזאב" עזב סאנלו רק מדרדרת , ועכשיו הם חוזרים להיות מועמדים חזקים לאליפות (לפחות על הנייר).
עברו כמה ימים, אבל בכל זאת קצת חדשות מהשבוע: :aa1: בוקה ג'וניורס זכתה ברקופה אחרי 2-2 ביתי מול ארסנאל (בוקה ניצחה 1-3 במשחק הראשון). רודריגו פלאסיו חזר להרכב וכבש שער נהדר בפתיחה, אך ארסנאל חזרה עם צמד (סבסטיאן קאררה ומאורו מטוס) רק כדי לפתח תקוות שווא, לראות את השופט משאיר אותה ב-9 שחקנים ואת חואן ריקלמה חוזר כמו גדול מבייג'ין וכובש את שער השיוויון בכדור חופשי (עם מעט עזרה מהשוער קמפסטריני). הזכייה בתואר וכל החגיגות, עמדו כמובן בסימן מרטין פאלרמו, שקיבל השבוע איחולים מכל כיוון אפשרי. תקציר המשחק :aa1: סנטיאגו סולארי יוצג היום כרכש החדש של סן לורנסו, אבל לא ישחק בקלאסיקו מול ריבר פלייט ביום ראשון. :aa1: אגוסטין פלטיירי, הקשר האחורי של לאנוס וממצטייני האליפות ההיסטורית בשנה שעברה, עובר בהשאלה לאא"ק אתונה ומרחיב את המושבה הארגנטינאית ביוון, המונה כעת 34 שחקנים (ב-13 מתוך 16 הקבוצות בליגה הראשונה ביוון יש לפחות ארגנטינאי אחד). שימו לב לליגה הארגנטינאית ביותר באירופה. :aa1: קרלוס מתאו, בלמה של אינדפנדיינטה, סיכם את תנאיו בקליארי האיטלקית. כעת נותר לבלם לעבור את הבדיקות הרפואיות באיטליה ולהפריך את הטענות שעלו ברוסיה, לפיהן לא חתם בלוקומוטיב מוסקבה בשל בעיות קרדיולוגיות. משחקי המחזור הרביעי: שישי: טיגרה - סן מרטין, לאנוס - חוחוי שבת: גודוי קרוז - ולז, קולון - ניואל'ס, סנטרל - באנפילד, ארחנטינוס - ראסינג ראשון: הורקאן - בוקה, אסטודיאנטס - ארסנאל, אינדפנדיינטה - חימנסיה, ריבר - סן לורנסו (צפוי שידור דחוי בספורט 5)