אסטודיאנטס מחזיקת גביע הליברטאדורס 2009

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏1/2/09.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

יופי של סיקור, אליאס. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

אין ספק שהבראזילאיות ניראות טוב, כאשר גרמיו וקרוזיירו ייעברו שלב, תוסיף לזה את פאלמייראס או ספורט (כנראה פאלמייראס) וגם סאו פאולו פייבוריטית לעלות. אגב, ארזואגה הקולומביאני עובר עונה נהדרת בסן מרטין, שבוע שעבר כבש שלושער בליגה ועכשיו כבש את השער מול גרמיו במבצע נאה.

אני גם כן מתרשם מאוד מאסטודיאנטס. לא יודע מה מצבם בליגה, אבל אחרי ההתחלה שלהם בליברטאדורס הייתי בטוח שהם ייתרסקו כאשר הגיעו לשפל בהפסד באקואדור שאיים על בהדחה, אבל אז הגיעו שתי רביעיות לשער של קיטו ושל קרוזיירו ומפה הקבוצה רק הלכה והשתפרה ומשחקת כדורגל טוב ואני בהחלט רואה אותם יחד עם בוקה נאבקות עם הבראזילאיות. האמת שקצת חבל לי על ליברטאד, שכל הסיבוב הראשון הפנטסטי שהם עשו כנראה יירד לטימיון.

לגבי המשחק של הקטנות, קאראקאס נגד קואנקה, אני דווקא הולך על הונצואליאנים שימחקו בבית את היתרון של האקואדוריאנים, מה גם שהם כבשו שער חוץ כך ש-1:0 יספיק להם. בכל מקרה עלייה לרבע יהיה הישג אדיר לכל אחת מהקבוצות הקטנות האלו וחסרות המסורת במפעל.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חדשה שקראתי זה עתה באחד האתרים הקולומביאנים ובו נכתב כי הקבוצות המכסיקניות, צ'יבאס גואדלאחארה וסן לואיס פוטוסי, פורשות מגביע הליברטאדורס. הקבוצות, שהיו צריכות לפגוש בשמינית הגמר את סאו פאולו ונאסיונל מונטבידאו בהתאמה, איימו שאם לא יוכלו לארח במכסיקו, ייפרשו מהמפעל. לאחר שקולומביה וצ'ילה דחו את אירוח המכסיקנים במדינותיהן, אמרו הקבוצות שאם לא יוכלו לשחק במכסיקו יעדיפו לפרוש מאחר ואין ערך ספורטיבי. מאחר וההתאחדות הדרא"מ לא הכריחה ולא יכולה להכריח לאור המצב הבריאותי במדינה את הקבוצות להגיע למכסיקו, הודיעו הקבוצות האורחות, סאו פאולו ונאסיונל, כי אין בכוונתן לסכן את בריאות השחקנים ולהגיע למשחק, למרות הפקס ששלחה ההתאחדות המכסיקנית לקבוצות ובו הורידה הממשלה במכסיקו את מצב החירום מצבע כתום לצהוב. נכון לעכשיו סאו פאולו ונאסיונל "ייהנו" מהפרישה של הקבוצות המכסיקניות ויעפילו אוטומטית לרבע הגמר, אם כי אין ספק שזו הדרך האחרונה שרצו בקונמבול לראות קבוצות שעוברות שלב בצורה זו.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה הכל מאבקים פוליטים, המקסיקנים לא באמת רוצים לפרוש מהגביע שכן זה יכול לפגוע בהן בעתיד, הם הרי כבר היו בדרך לשחק במגרש נייטרלי (אקוואדור אישרו כניסה) אך אז בדיוק הורידו את מצב הכוננות מבחינת המגיפה. אז עכשיו המקסיקנים מנסים ללחוץ על הקונמבול כדי שילחץ על סאו פאולו ונאסיונאל... צריך לחכות ולראות מה ייסגר בסוף.
    אגב גם המחזור הקרוב שישוחק במקסיקו לא יהיה בדיוק בדלתות פתוחות- יהיה קהל אבל יהיה "מרחק ביטחון" בין כל צופה וצופה ועוד כמה צעדי בטיחות שלא עוזרים להרגיע את האורחים.

בקשר לבוקה ואסטודיאנטס- במידה ושתיי הקבוצות תעבורנה הן יפגשו ראש בראש ככה שרק אחת תישאר לתת פייט, אסטודיאנטס מאז חילופי המאמן משחקת טוב אבל יש לה הרבה בעיות ונק' תורפה בסגל, קשה לי לראות אותה מגיעה לגמר כמו גם את בוקה שרק בשל המסורת אולי יכולה לסחוב עד הגביע איכשהו.

גם לי נראה כך, הקבוצה מונצואלה עשתה רושם יותר טוב לאורך הגביע וגם הפעם לולא ההרחקה אולי הייתה מנצחת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/5/09
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא יודע, יכול להיות שהמכסיקנים מנסים "לעשות שרירים" אבל הבעיה שבכל מקרה לא נראה לי שהקונמבול יכריחו קבוצות בעלות השפעה ומסורת כמו סאו פאולו ונאסיונל לשחק מולן. אולי אם היה מדובר בקבוצות קטנות יותר. עד כמה שהבנתי הפרישה כרגע היא סופית, אם כי גם אני חושב שהקונמבול ייערכו דיונים בנושא לפני שייקבלו את ההחלטה שסאו פאולו ונאסיונל יעלו אוטומטית.

לגבי בוקה ואסטודיאנטס, לא ידעתי שהם ייפגשו ברבע וקצת חבל לי. אני דווקא חושב שאסטודיאנטס בהחלט יכולה לנצל את המומנטום המצויין שלה ואפילו לעבור את בוקה (שגם ככה נשאר לה רק הליברטאדורס) וממה שראיתי מהם קיבלתי רושם חיובי. בליגה הם לא מרשימים?

נערך לאחרונה ב: ‏9/5/09
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אסטודיאנטס יכולים לעבור את בוקה במידה והן יעלו, אני רק אומר ששתי הקב' לא נראות לי מספיק טובות מקצועית בשביל לאיים על הגביע אבל לבוקה יש את הפלוס של המסורת והנסיון שיכולים לעזור להם להתגבר על החסרונות המקצועיים והיכולת הבינונית. צריך לקחת בחשבון שבוקה יכולה עוד להחליף מאמן בשבוע הקרוב במידה ותפסיד לסאן לורנסו בקלאסיקו.

אסטודיאנטס נראית טוב בליגה מאז חילופי המאמנים, אבל עדיין לא בצורה כזאת שאני חושב שהיא יכולה לקחת את הגביע, יש לה יותר מדי שחקנים שלא מספקים את הסחורה ביחס לציפיות כמו גם כמה פציעות בחלק האחורי שלא השפיעו יותר מדי לבינתיים כי השוער אנדוחר נותן עונה נהדרת. יש גם משהו אפור ושבלוני במשחק שלה, משהו שלא יעבוד מול קבוצה שתשחק חזק ותלחץ במרכז השדה (כמו שקרה להם נגד ראסינג בליגה).

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

עושה רושם שכנראה אחת מהבראזילאיות, שנהנות מטורניר פנטסטי, תיקח את הגביע. כפי שזה נראה, 4 מתוך 5 הנציגות שלה יעפילו לרבע הגמר, כמחצית מהקבוצות! וגם זה בגלל שפאלמייראס פגשה את ספורט כבר בשמינית. סאו פאולו, קרוזיירו וגרמיו בהחלט נראות ככאלו שיכולות ללכת עד הסוף, קואנקה או קאראקאס לא יפריעו ברבע הגמר, בוקה ואסטודיאנטס ייפגשו כנראה ביניהן ורק נאסיונל מונטבידאו יכולה לעצור אחת מהן אם תמשיך ביכולת הטובה משלב הבתים. (אם כי היה לה בית די קל, בטח ובטח איך שריבר נראים השנה).

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני גם חושב כמוך, בניגוד לשנה שעברה לא תהייה לנו פה הפתעה גדולה. פאלמייראס או גרמיו יקחו לדעתי.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אז לא נראה שיש כבר דרך חזרה מפרישת המקסיקניות ונאסיונאל (אורוגוואי) וסאו פאולו (ברזיל) ידלגו ישר לשלב רבע הגמר, שתי קבוצות שהצטרפו כבר לרבע גמר הן פאלמייראס הברזילאית ופ.ק קאראקאס, כשעוד שלוש עולות יוכרעו כבר ביומיים הקרובים והאחרונה מבין בוקה ודפנסור בשבוע הבא.

משחקי אתמול:

פ.ק קראקאס 4 (1) - דפו. קואנקה 0 (2) - לקבוצה הונצואלנית הייתה משימה למחוק פיגור של גול אחד מהמשחק הראשון כדי לעשות היסטוריה ולהעפיל לראשונה בתולדות המועדון לשלב הרבה גמר, החבורה מקראקאס לקחה זאת ברצינות והביסה את האורחת 4-0. להתחשב כך שונצואלה לא ידועה במסורת הכדורגל שלה אני מאוד הופתעתי מהאוירה הבייתית שנראית בתקצירים, כנראה שהמקומיים הריחו את ההיסטוריה ורצו "לקחת חלק פעיל" בה. מסכת השערים נפתחת מפנדל, שבניגוד לשדרן, נראה לי מאוד מפוקפק אבל מה זה משנה. בהמשך צמד של רנטריאה (ה 3-0 מגולאסו אדיר, לא מבין את הסיבוב שהכדור תפס) ושער של מומחה הבעיטות החופשיות מונצואלה, ריי, סגרו את הסיפור. ברבע הגמר היא תפגוש כנראה את גרמיו אם לא תהייה הפתעה ענקית.

http://img231.imageshack.us/img231/1356/57239059.Xxx
    דאריו פיגרואה הארגנטינאי- סחט וכבש את הפנדל שפתח את החגיגה באדום

ספורט רסיפה 1 (1) - פאלמייראס 0 (1) , (3-1 בפנדלים) - מבצע נהדר של לואיסאנו הנריקה בבישול השער לווילסון משווה את התוצאה בשקלול שני המשחקים ומעניק לספורט רסיפה תקווה מול פאלמייראס הגדולה. ספורט שהפתיעה בשלב הבתים כשסיימה ראשונה בבית המוות (לפני פאלמייראס הסגנית) קיוותה להמשיך במסע של בגביע, לאורך שלבים רבים במשחק היה נראה שהיא תצליח. אך בסופו של דבר לאחר שהמארחת לא השכילה להכריע את המשחק עוד במהלכו, על אף ריבוי המצבים, הגיעו שתי הקבוצת לפנדלים, שם הניסיון של מארקוס(מצויין גם לאורך המשחק) בשער האורחת היה מכריע. ככה שיש לנו מודחת ברזילאית ראשונה (ואחרונה אולי?), ברבע הגמר פאלמייראס תפגוש את נאסיונאל.

תקצירים וגולים בלחיצה על כותרת המשחק

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

משחק נהדר של קאראקאס, מעניין לראות האם הם יהיו הקוקוטה של 2007 או הליגה דה קיטו של שנה שעברה, אם כי הסיכוי שלהם לעבור את הרבע שואף לאפס לדעתי. יופי של שערים של רנטריה ושל ריי (שחקן אתלטיקו נאסיונל לשעבר). אגב, גם לדעתי ההכשלה כביכול של השוער בפנדל נראית גבולית משהו. עושה רושם כאילו השחקן זורק את עצמו. קאראקאס כנראה תפגוש את גרמיו, אני לא רואה מצב שהם עוברים את הבראזילאים בכושרה הנוכחי של הקבוצה מפורטו אלגרה.

לגבי ספורט, די חבל לי עליהם מאחר והם היו צריכים לגמור את המשחק הרבה לפני הפנדלים, לא עשו זאת ושילמו ביוקר. בשלב הבא תפגוש פאלמייראס את נאסיונל מונטבידאו שעלתה ישירות לרבע וזה יהיה משחק שקול מאוד, לדעתי עם יתרון קל לאורוגואים שנראים קצת יותר טוב, אם כי ההפסקה הארוכה יחסית מהמפעל אולי תפגע בהם מעט.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

האמת שנאסיונאל מאז החלה "המנוחה" שלה מהגביע רק השתפרה בליגה, השיגה 2 נצחונות רצופים במשחקים לא פשוטים, למרות שלא הולך לה כ"כ טוב בטורניר. פאלמייראס לא מרשימה כלל בגביע אבל יש לה תחת ושוער מצויין - אני מאמין שיהיה מפגש טוב.

אבל למה להקדים את המאוחר, בינתיים עדיין בשמינית יש לנו עוד את המפגש של דפנסור חביבתי מול הקבוצה המעוטרת ביותר ביבשת (ובעולם יחד עם מילאן לדעתי). עידן אני כבר אומר לך שאם אתה מהמהמרים אני ממליץ ללכת על האורוגוואים במשחק הראשון (מקס' תיקו), בוקה בלי ריקלמה נראית רע ודפנסור תדע לנצל את זה. בגומלין זה סיפור אחר...
    צעד מעניין של דפנסור שהחליטה למכור כרטיסים למשחק בכ- 2.5 ש"ח, זו לא קבוצה עם הרבה קהל וההנהלה יודעת שבשביל לא לבזבז את יתרון הבייתיות במגרש כ"כ גדול מול אלפי אוהדי בוקה שיגיעו הם צריכים הרבה בקונטרה. בינתיים עובד להם שנכרו כ 35 אלף כרטיסים לדעתי רק באורוגוואי.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גרמיו 2 (5) - אוניברסידד סן מרטין 0 (1) - כצפוי גרמיו לא מתקשה להדיח את הקבוצה הפרואנית כשגם ברבע הגמר היא פייבוריטית ברורה אל מול אלופת ונצואלה. מקסי לופס שבת מהבקעה הפעם אך בישול יפה שלו סידר לחברו הארגנטינאי חרמן "כמעט גול" הררה את השער השני שחתם את תוצאת המשחק.

היום אני מריח הפתעה באורוגוואי, ואמו דפנסור קאראחו!!! :aaa021:

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

טוב אז נגמרו להם חמשת מפגשי שמינית הגמר הראשונים כששבוע הבא בוקה תארח את דפנסור ותקבע העולה האחרונה (סאו פאולו ונאסיונאל עלו אוטומטית). בינתיים אין הפתעות כשכל הקבוצות שניצחו במפגש הראשון משיגות גם את הכרטיס לשלב הבא, מלבד קראקאס שחזרה מפיגור 2-1 במשחק הראשון כצפוי.

משחקי רביעי + חמישי :

קרוזיירו 1 (3) - אוניברסידד דה צ'ילה 0 (1) - כצפוי קרוזיירו משלימה את המשימה בבייתה אחרי הניצחון שהשיגה בצ'ילה, המארחת תקפה לאורך כל המשחק על אף היתרון מהמשחק הראשון ולא השאירה תקווה לצ'יליאנים שהתקשו לפתח משחק ראוי בהתקפה, לא מפתיע כשמתחשבים במאזן הבייתי המדהים של קרוזיירו ב-24 המשחקים האחרונים- 21 נצ', 3 ת'. האורחת שחסרה את רפאל אולארה המורחק התקשתה להסתדר עם התקפת קרוזיירו, בעיקר עם קלבר (אקס דינמו קייב) שאף חגג את שער הניצחון אחרי מהלך יפה של רמירס שהצטיין גם הוא. ברבע הגמר תפגוש הברזילאית את סאו פאולו שנחה בשלב זה עקב פרישת המקסיקניות.

ליברטאד 0 (0) - אסטודיאנטס 0 (3) - אחרי הניצחון החלק במשחק הראשון הארגנטינאים הגיעו בעיקר כדי להעביר את המשחק בשקט בדרך לשב הבא, לליברטאד היו תכניות אחרות כשהיא פותחת בסערה ומגיעה להמון מצבים במחצית הראשונה כשיכול טובה של אנדוחאר בשער, חוסר מזל וטעות שיפוט מונעים ממנה שער (הייתי נדיב ולא הערתי על יכולת הסיום). במחצית השנייה המשחק התאזן כשליברטאד כבר מתייאשת והגיע תור האורחת להחמיץ קצת, כשאפילו השופט מיישר קו ומאזן את הטעויות לרגע קצר אך רגע אח"כ טועה שוב לטובת אסטודיאנטס. בכלל השופט האורוגוואי לא היה מחובר במיוחד למשחק כשלא זיהה פנדל לכל קבוצה והרחיק שחקן לאחר שנעשתה עבירה עליו, בנוסף לכל זה הצליח השופט לאבד שליטה ולשלוף 10 כרטיסים במשחק רגוע. הפינצ'ה יחכו ברבע למנצחת מבין בוקה ודפנסור שבוע הבא.

דפנסור (אור) 2 - בוקה (ארג) 2 - זהו המפגש הראשון בין השתיים בשמינית הגמר כאשר הגומלין יערך שבוע בארגנטינה, דווקא דפנסור הקטנה מגיעה מהמקום הראשון בליגה המקומית בעוד בוקה הגדולה מדשדשת במקומות האחרונים. סה"כ אפשר לחלק את המשחק לשני חצאים בצורה ברורה - בראשון דפנסור שלטה בצורה מוחלטת אך התקשתה לייצר מצבים, בחצי השני בוקה לקחה את המושכות והצליחה לייצר מס' מצבים. ככה שלמעשה החלוקה מוצדקת אם כי לדעתי דפנסור הייתה מעט עדיפה, לצערי עכשיו בבוקה יהיה לאורוגוואים קשה מאוד לנצח בשביל לעלות.

תקצירים וגולים בלחיצה על כותרת המשחק

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/5/09
  13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בוקה 0 (2) - דפנסור 1 (3) - הפתעה אחת גדולה בשמינית הגמר, דפנסור הקטנה מאורוגוואי מגיעה ללה בוקה ומנצחת את הארגנטינאית אחרי תיקו במשחק הראשון, בוקה מפסידה לראשונה מזה 6 שנים בבית במסגרת הגביע. לא ריקלמה ופאטו שחזרו מאירופה, לא שמות כמו באטאגלייה, פלאסיו ופאלרמו, לא צעירים מבטיחים ולא שחקני נבחרות קולומביה ופאראגוואי יכלו לקבוצה המאורגנת והלוחמת מאורוגוואי.
    בוקה פתחה טוב ויצרה מספר מצבים עד שבדקה ב-27 מהלך התקפי יפה של דפנסור, הראשון שלהם במשחק, מסתיים ברשת של פאטו. בוקה החלה לתקוף אפילו יותר וייצרה הרבה מצבים או בעיטות מרחוק אך ללא הצלחה, במהלך המחצית השנייה אישיה ביצע חילופים שאני אישית לא מבין (חוץ מבאטאגלייה שנפצע) מה שגרם לבלבול במשחקה של בוקה ולמתפרצות מסוכנות של האורוגוואים, למרות עוד מספר מצבים לשני הצדדים עד הסיום המשחק נשאר על ה 1-0 מתחילתו, 1-0 שמעלה את דפנסור לרבע הגמר שם תפגוש את אסטודיאנטס - השורדת הארגנטינאית היחידה.
    איש המשחק היה מרטין סילבה שוערה של דפנסור, מצפייה בתקציר המשחק אפשר לחשוב שזו קלטת שנערכה על ידי סוכנו, קלטת משכנעת.

http://img36.imageshack.us/img36/8017/tapar.Xxx
    סופו של עידן בבוקה, כשלון מוחלט בגביע ובליגה למרות כל השמות וההבטחות בסגל

עידן - מה אתה אומר על דפנסור עכשיו ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

14. Don Joan Roman Member

זה מהש קורה שקבוצה במפעל אחד נותנת הכל ובמפעל השני מזלזלת, בסופו של דבר תבוא הקבוצה העיקשת ותדיח אותה וחבל שזה קרה בבוקה.

15. xeneize Member

פאק איזה זין אני פשוט לא מאמין לא יכול להיות שזה קורה
    כנראה שצריכים קצת יותר מריקלמה פאטו וביאנצ'י כדי להצליח
    ואיסצ'יה הטמבל הזה שיחק בליגה עם הרכבים כל כך דפוקים עם שחקנים שמשחקים פעם בלא יודע מה ושמר שחקנים יותר מדי לליברטדורס
    כמו שתשחק באירופה עם ההרכב הכי חלש שלך כל הזמן ופתאום מכניס את הטובים
    זה פאק ממש רציני של איסצ'יה ההפסד הזה, אני יכול רק קצת להתנחם בהפסד של הגשינאס ושל אינדפנדיינטה בליגה