למעט הבישול היום הוא לא עשה כלום במחצית הראשונה (למרות שכן, זה אולי מספיק...). במחצית השנייה השתלט על מרכז המגרש (עם עד כמה שזה מוזר להגיד את זה, בהתחשב בעובדה שהרבה מהכדורים פשוט עפו קדימה סתם...). משחק קודם, למעט האסיסט (ופה אני יכול להגיד ככה), הוא לא עשה שומדבר חיובי, לחפות מבחינה התקפית.
לא משנה, נכון שהם לא ספרד, אבל לאנגליה יש את השחקנים בשביל לשחק יותר מסודר ומאורגן, והמשימה הזאת מוטלת על ג'רארד ופארקר.
כן, אבל הודסון לא נראה שמעוניין בהחזקה של הכדור אלא שער ב 3-4 מהלכים, קצר ולעניין. אם הוא כן מחפש החזקה בכדור, אז מישהו שם נכשל בגדול, השחקנים או הוא, אך לדעתי זה לא המצב. הסגנון הזה לא בהכרח רע עבורנו.
תיאו וולקוט הוא מסוג השחקנים שדווקא בטורניר של 7 משחקים במקסימום יכול להבריק. מילנר? הוא שחקן שרק במשך 38 מחזורים הוא יכול לחפות את הנכות ההתקפית שלו עם לחימה הקרבה וכל השטויות שהאנגלים אוהבים, אבל במאני טיים, בטורנירים כאלה, הכישרון צריך לשחק-ותיאו וולקוט הוא חתיכת כישרון. הוא פשוט צריך לשחק בקבוצה אחרת כנראה, שינוי אולי יעשה לו טוב. ליורו שחקנים כמוהו ולנון לדוגמא צריכים להיות באנקר אם אנגליה משחקת על מתפרצות.
Mellow29, מה הקשר בין השניים? סטיוארט דאונינג הוא קיצוני טבעי ובינוני למדי ואת זה כולם כבר ידעו בקיץ הקודם מלבד קני דלגליש שהחליט להביא אותו לליברפול. לעומת זאת, ג'יימס מילנר היה קשר מרכז שדה דומיננטי בסוף תקופתו באסטון וילה שהפך להיות שחקן-כלבו בסוללת הכוכבים של מנצ'סטר סיטי. לטעמי הוא שחקן מאוד חשוב ברמה הטקטית לרוברטו מאנצ'יני, ולא סתם באחד המשחקים הגדולים והחשובים בעונה שעברה, השישייה מול מנצ'סטר יונייטד באולד-טראפורד, הוא היה מהשחקנים המצטיינים על המגרש. אנשים נוטים לזלזל בו ולטעון שמדובר בשחקן "אפור" ואפילו "אוברייטד", אך האמת היא שלמילנר יש קצת מכל דבר בנוסף למלחמה הבלתי מתפשרת שלו על המגרש - מה שהופך אותו לכלי שיכול להיות מאוד יעיל במשחקים מסויימים.
המשחק הכי טוב עד כה ביורו 2012. שתי נבחרות לא מרשימות במיוחד, אבל עם מוטיבציה להילחם ולנצח את המשחק ובסופו של דבר כמה שזה נשמע קלישאתי מי שבאמת רצתה יותר הייתה יותר טובה וניצחה. המאמן של אנגליה ביצע את תפקידו בצורה מצויינת ביורו לטעמי ומגיע לו ציון 8 עד כה, אבל באמת המשחק הבא הוא כל כך לא מובן מאליו וזה 50-50 לשתי הנבחרות, למרות שאוקראינה נבחרת די חלשה וכח רצון שיהיה להם מול הקהל הביתי כבר ראינו שיש גם לאנגלים להוכיח את עצמם. משחק סופר מסקרן צפוי להיות. היום ג'רארד ופארקר המשיכו את השילוב הטוב ביניהם באמצע, וולבק אומנם לא עשה הרבה אבל נלחם ורציתי לכתוב פה במחצית שהוא עדיין לא אמר את המילה האחרונה שלו ביורו הזה ובאמת הוא בסוף הוכיח את זה, שער מצויין ואני חושב שנראה ממנו עוד. חלוץ מאד מסוכן. גם קארול הוסיף מימד אחר היום למשחק של אנגליה, אבל את המימד הזה יוכל בקלות להשלים גם רוני כשיחזור כך שלדעתי קארול הוא זה שצריך לחזור לספסל במידה ויעלו עם שני חלוצים. השינוי במשחק היה ללא ספק מרגע החילוף המצויין של המאמן האנגלי עם וולקוט. אני לא כל כך אוהב את השחקן הזה כי למרות שהוא יכול לעשות לפעמים פעולות נפלאות, הוא מאד לא יציב ויש לו נטייה גדולה להיעלם אחרי תקופה/פעולות טובות. היה לו גם מזל היום עם השער הראשון. בקיצור, למרות שהיה היום אס מהספסל, מול אוקראינה אני הייתי מקווה שהוא ימשיך להיענות לתואר הזה וממשיך לפתוח עם מילנר. זה משחק מסוכן שהאוקראינים חייבים ללחוץ ולנצח ולוולקוט אין את האופי הזה להילחם בהגנה. דרך אגב, רוני יחזור במחזור הבא?
במקום מי אתם מרכיבים את רוני? גל ג'ונסון המשיך במחצית השנייה בתצוגה המביכה שלו עם השער, אבל אז הוא חיפה בגלישה על אלם ועוד עצירה של זלאטן. שבדיה פשוט נבחרת פאתטית! מילא להפסיד לאוקראינה המזדקנת והעייפה, אבל אנגליה במצב גרוע יותר הם לא יכלו לקבל והמצב של ג'רארד שאיזקסון הדף כשאוקס היה לידו ושום שחקן הגנה שבדי לא נראה באופק- די! חשבתי דווקא שבאנגליה משחקים שחקני ארסנל...
אני מקווה לראות את קארול נשאר בהרכב במשחק הבא ביחד עם רוני. גם מילנר צריך לפנות את המקום לוולקוט או אוקס. גלן ג'ונסון פשוט זוועה בהגנה, לא מבין איך הוא בסגל בכלל...
לא מאמין איך שבדיה למרות היותה נבחרת אימפוטנטית ועלובה במצב של 1:2 מפסידה את המשחק הזה לנבחרת לא פחות אימפוטנטית ועלובה, פשוט שתי נבחרות חלשות שיעשו טובה לכולנו אם לא יעלו שלב רחמים על זלאטן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
מה פשר הזלזול באוקראינה? אחלה נבחרת, הרבה יותר מרוב הנבחרות הלא מעצמות בטורניר ומשחק בה אחד הכישרונות הענקיים שיש לאירופה להציע(ירמולנקו כמובן).
המאמן של שוודיה שאני לא זוכר את שמו(בטח אולסן משהו) הרס את זלאטן היום.אני מבין שיש רצון לשחק עם אלמנדר בנוסף אבל למה לקחת חלוץ מטרה שלא זז להיות בעמדה 10 ואפילו לא כחלוץ שני לפחות. כאילו מה הוא חשב שזלטאן יפעיל לחץ על הקישור האחורי של אנגליה?או שזלטאן ינהל את המשחק של שוודיה? במקום לנצל את זה שיש לך חלוץ ענק ולבנות עליו את ההתקפות אתה פשוט הורס הכל עוד לפני שהמשחק התחיל. אחת ההחלטות ההזויות שראיתי של מאמן.
אז כמו שאמרתי בהתחלה, האוקראינים לא יכולים לחבר שני משחקים טובים ברצף. שום קשר למשחק הראשון מול השוודים, היום הם לא נלחמו לא היו מפוקסים ולא היו סבלניים. צרפת הביכה את ההגנה האוקראינית כמעט בכל התקפה בערך, ובניגוד למשחק הקודם אחרי השער הראשון הם קרסו מנטלית כמו שהם עושים בדרך כלל. אז המשחק מול האנגלים הפך להיות הכל או כלום, אני מקווה שעד למשחק הזה הם יפיקו לקחים ולמרות הלחץ האדיר הם יעשו סוג של מיני סנסציה וידיחו את האנגלים(אגב כל הכבוד להם על הניצחון היום, והשער של וולבק פשוט מטורף)