היא הייתה אפורה, והיא הייתה בינונית. היא לא ניצחה בבית למרות יום רע מאוד של אחת הקבוצות הפחות חזקות בליגה. חוץ מזה, אולי כמו שאתה אומר "אנחנו לא יודעים כלום על העונה הזאת" (למרות שזה סתם אוהדי מכבי ת"א שמתעקשים לטמון את ראשם בחול ולהתכחש למציאות), אבל אני בסה"כ הצבעתי על מגמה שקיימת בקבוצה. מגמת הידרדרות. וזה הכל עובדתי. כולם מדברים על העונות הגרועות עם גרנט, אבל לא הייתה באף אחת מכל השנים שלו במועדון שהוא סיים במקום שהקבוצה סיימה בעונה שעברה, הקבוצה תחת הדרכתו תמיד הייתה עם מאזן שערים חיובי, ותמיד עם יותר נקודות. ועדיין מסתכלים על זה כעונות השפל של הקבוצה. קלינגר הביא את הקבוצה בעונה שעברה לעונה הגרועה ביותר שלה מזה למעלה מ-10 שנים (אולי גם יותר, אני לא יודע), ומגדיל לעשות העונה שבהרכב שחקנים שכולל את ברקוביץ' ורוסו מפסיד לכפ"ס. אני רק יכול לנחש מה מכבי חיפה הייתה עושה לליגה אם גם 2 השחקנים האלו היו אצלה. לגבי התחזית שלי לעונה הבאה: אם החברה הזקנים של מכבי לא הצליחו העונה לנצח את כפ"ס, אז סביר להניח שבשנה הבאה יהיה להם אפילו יותר קשה. זו דעתי.
ממה שאתה אומר אני מנחש שלא היית באיצטדיון ולא הזמנת את המשחק... אז אני הייתי באיצטדיון וראיתי את מכבי שוטפת את המגרש, עושה מהלכים יפים ומסדרת לגמל אלפי מצבים שהוא החמיץ. "שלישיית הזקנים" דפקה משחק גדול. גם ההגנה והקישור האחורי היו מצוינים והעבירו כדורים מהר להתקפה. הכל הלך פיקס במשחק הזה חוץ מניצול המצבים העלוב. בגלל זה אני אומר לך לא להספיד את מכבי אבל מה לעשות שכולם אוהבים להתעלק על הקבוצה הזאת וזה כבר מאוס לגמרי... וד"א, אין שום הבדל בין מכבי של עונת 04\03 למכבי של עונת 05\04. ב04\03 סיימנו מקום שני בגלל חולשה נוראית של הליגה שלא היתה כמוהה בכל הזמנים. הייתי אפילו אומר ש05\04היתה יותר טובה כי אז לפחות עשינו הישגים יפים בליגת האלופות.. מכבי של שנה שעברה וגם של שנה לפני זה היתה יורדת ליגה בכל אחת מהעונות של שנות ה90
אתה יודע מה הבעיה איתכם? שאחרי הנצחונות על בית"ר והפועל במחזורי הפתיחה, כל מי שקשור במכבי ת"א נכנס לאופוריה מטורפת. הרציקוביץ' נראה מאושר כאילו זכה בהגרלת ה-50 מיליון של מפעל הפיס, קלינגר כבר פינטז על הכיסא המתנדנד של פרנק רייקרד בברצלונה, השחקנים התהלכו עם האף בשמים כמו בימים שאחרי ההעפלה לשלב הבתים בליגת האלופות והאוהדים היו משוכנעים שהנה, בעונה שבה כל קבוצה מוכתרת לגלאקטיקוס, רק להם יש את המוצר האמיתי. אבל לא כל החלומות מתגשמים. לעיתים הם מתנפצים היישר בפרצוף. רק שלושה שבועות חלפו מאז הניצחון על אוסף הגרוטאות של אלי אוחנה, ופתאום שק התירוצים של קלינגר (שהפעם שותפים אליו גם האוהדים) מתחיל להיות מאוד מאוד כבד: מדברים על זה שנבנתה קבוצה חדשה, שהרבה שחקנים פצועים, שכל העולם נגדם, שאין חלוצים, המון החמצות (באימונים הרי זה נכנס בצרורות) וחוסר ניסיון של מספר שחקנים (תזכירו לי אם שכחתי משהו). לי זה מתחיל להזכיר מאוד את העונה שעברה, שאתה בעצמך מודה שהיא הייתה אחת הגרועות שאתה זוכר. כל עוד נותנים האוהדים מתרצים בשביל קלינגר, הם נותנים לו את הגיבוי להמשיך לעשות את זה. תבינו שאין מה לתרץ: לסגל כמו זה של מכבי העונה לא אמור להפריע יום ענק של אושרי לוי כדי לנצח את נצרת עילית. לא אמור להפריע להם גם שאננות כדי להוציא לפחות נקודה מכפר סבא. אבל זה כן מפריע, אז כנראה שגם הסגל של מכבי לא משהו כמו שחשבנו בהתחלה. אז סגל בינוני + מאמן רע = עונה מוצלחת/בינונית/גרועה (בחר את התשובה הנכונה).
בעונה שעברה מכבי חיפה לקחה את האליפות במחזור השמיני. מי לקח את גביע הטוטו? מי היו שמונת הקבוצות שהגיעו לרבע הגמר?, לחצי הגמר הגיעה קבוצה מהליגה השנייה ועוד אחת מהליגה השלישית! הגביע זה לא כמו הליגה שמדובר ביכולת טובה לאורך זמן, בגביע זה משחק ביום נתון שבו הכל יכול לקרות. להודיע מעכשיו חצי שנה לפני תחילת המפעל שחיפה תיקח את הגביע בהליכה זה שטות. וזה לא שרשמת את זה רק פעם אחת, אתם רושם את זה כל הודעה שנייה,תבדוק בעצמך. המילה טריפל לא מעצבנת זה פשוט טענה חסרת בסיס.
כל עוד מכבי חיפה לא מגיעה לפנדלים, אני יכול להצהיר גם אני שהיא תזכה גם בגביע סוף סוף. אבל ברגע שמגיעים לפנדלים, אפשר למחוק אותו מהרשימה.
אני חושב שהגיע הזמן שחיפה תנצח בפנדלים. יש לה את הבועטים הטובים בארץ (בין הכי טובים בארץ) ובפנדלים הם מקבלים רגליים קרות. בקשר לדיון עומר. משנה לשנה חיפה ניראית חזקה יותר . בעונת 02-03 היא הגיעה לליגת האלופות,התחילה את העונה טוב אבל בגלל שלא ידעה לחלק את הכוחות בצורה שווה היא הפסידה המון נק' .זה לא בגלל שמכבי תל אביב היו יותר טובים מהם,זה ממש לא נכון והשנה למכבי חיפה אין את ליגת האלופות והם יכולים להתרכז רק בליגה הישראלית,אני עדיין חושב שמכבי תל אביב תרוץ חזק לאליפות ,אבל לפי איך שזה ניראה כרגע מכבי חיפה הכי טובה בארץ כבר 5 שנים,יהיה קשה לעצור אותם.
שימו לב לכתבה הבאה, שאני אתרגם את עיקריה: שלטונה של סקונטו ריגה על הכדורגל הלטבי, שנמשך 14 שנה, הגיע לסיומו, כשקבוצת מטאלורגס השיגה את התואר הראשון בהסטוריה שלה. בעונה שעברה היא הייתה קרובה קרובה אבל החמצת פנדל במשחק נגד ריגה העניק עוד תואר לרצף הארוך. http://www.uefa.com/competitions/UCL/news/...sId=349177.html חברים, גם כשזה נראה אבוד, לא לאבד תקווה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
היום הענק של אושרי לוי הפריע רק כי בהתקפה עומד לו ליצן גמלוני שבצדק זכה לכינוי "גמל". מה לעשות שדוארטה נפצע?? מה קלינגר אלוהים שהוא יכול לגרום לזה שלא יהיו פציעות? ושלא תבין שאני מסנגר על קלינגר הבונקריסט שזרק שחקנים גדולים ממכבי ושם בהתקפה ליצנים כמו רועי דיין במקום אופיר חיים ושמביא שחקן לפני שהוא בודק אם הוא חלוץ או לא(טריקה). פשוט דברים כמו פציעה קשה בגיד של שחקן שבנו עליו כ"כ הרבה זה לא בידיים של אף אחד
כמה שטויות שי, קודם כל, רובו המוחלט של הסגל ימשיך גם בעונה הבאה. אולי חוץ מברקוביץ' ורוסו, שגם להם יש מחליפים לא רעים (לירן כהן, טריקה אם ישאר). נמני ושאר הקשרים (חוץ מאולי טריקה וקאקו) ימשיכו להיות צהובים. ההגנה המצויינת גם היא תישאר, וגם החלוצים. מכבי אפורה? אתה בסדר? מכבי שטפה את המגרש מול נצרת עילית והגיעה לעשרות מצבים. 8-0 היה משקף יותר את מהלך המשחק. סגל בינוני? זה הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על הסגל שלנו. אפשר לעצור את מכבי חיפה, זה בכלל לא בלתי אפשרי, רחוק מזה אפילו. ההגנה בינונית במקרה הטוב, השוער ליצן, והישור וההתקפה משחקים לפי מצב הרוח שלהם (יום כן, יום לא, יום למה לא). רק בעמדת הקישור האחורי מכבי חיפה עולה על מכבי ת"א, ובהרבה. דירסאו וטל יכולים לעצור את מכבי במשך 85 דקות, אבל הברקהאחת של ברקו\נמני\רוסו מחסלת גם את היתרון הזה.
נכון להיום, ואני חוזר על עצמי, היום, אין אף קבוצה בישראל שיכולה להיאבק עם מכבי חיפה על האליפות, על הנייר, אלא אם חיפה תזלזל, אלא אם רוני לוי יעשה שטויות(ומזה אני מאד חושש), אלא אם תיפול מסיכת פציעות, אלא אם המצב החברתי בקבוצה לא ישאר על כנו, אלא אם החוסר רוטציה לא תפגע במשחקים ששחקנים יחסרו, אלא אם תהיה ירידת מתח כבר במחזור העשירי...... ויש עוד אלף דברים, אנשים מדברים פה על טריבל, בחייאת רבאק מחזור רביעי, על הנייר הכל נראה יפה, גם פתיחת העונה משחקת לטובתה של חיפה, וזהו, אנחנו תמיד אוהבים לצאת בהצהרות, טריבל קריבל בר בליעל, בואו נדבר במחזור ה 20, אז נהיה הרבה יותר חכמים, ולזה בדיוק אני חושב התכוון עומר, ואתם יודעים מה, הוא צודק! תשאירו את הנבואות לשוטים!
גיא, אתה מדבר פה על ההגנה הכי טובה בארץ(ולראיה כל הנבחרת שלנו מבוססת על ההגנה הזאת), ואתה מדבר על קישור אחורי שיכול לשחק באירופה! אתה יכול להגיד הרבה דברים על החלק ההגנתי של חיפה, אבל להגיד שהם בינונים(הם לא),להגיד שהשוער ליצן, בגלל שהוא עושה פעם ב.... טעות גורלית(ואלדז וקניזארס ואלימלך גם, נו אז), בסה"כ מדובר בשוער הישראלי הטוב ביותר לצידו של אוואט. ואלו ידידי עובדות!
רובו של הסגל יישאר, אבל מבוגר בעוד שנה. בשנה הבאה הקישור יהיה עוד יותר איטי ממה שהוא העונה. "ההגנה המצוינת גם היא תישאר".... איזה הגנה מצוינת? נתנו משחק וחצי טוב ומשום מה כולם בטוחים שמדובר בחומה בצורה. זה מוחק את המשחקים העלובים בבית מול בני יהודה, הפועל ת"א ואפועל ניקוסיה? בכל אחד מהם, להזכירך, חטפתם שלישייה. בבית. אז בוא נאמר שקצת ניסחפת בתיאורים. וגם כן, הגנה ללא התקפה לא מביאה אליפויות, ובטח שלא מביאה אוהדים. "גם החלוצים יישארו" איזה חלוצים?? אין אף חלוץ במכבי. והמשיח העונה לשם דוארטה עדיין לא הוכיח שהוא שווה את הציפיות והפסטיבל סביבו. הוא יכול באותה מידה להתגלות כבלוף. מכבי מאוד אפורה. בדיוק כמו בשנה שעברה. מכבי שטפה את המגרש מול נצרת עילית? גם כפר סבא שטפה את המגרש מול מכבי ת"א, גם הפועל אשקלון שטפה את המגרש מול עירוני ראשון לציון (רק שהקבוצות הללו השיגו נצחונות) - זה אומר שהן לא אפורות?! אם זה הטיעון שלך, אז כנראה שאתה זה מבינינו שמדבר שטויות. ד"א- אם אתה מכנה את הגנת מכבי מצוינת, אז איך אתה יכול להגדיר את הגנת מכבי חיפה "בינונית במקרה הטוב". עכשיו אני כבר בטוח- אתה מדבר שטויות. דוידוביץ'- גם אם לא מדובר בקסיאס, הרי שללא ספק יש להם יתרון בעמדה הזאת עליכם (יתרון שיש כמעט לכל קבוצה עליכם, אגב). בכל עמדה מכבי חיפה עולה על מכבי ת"א, כולל עמדות הצוות המקצועי והצוות הניהולי. מכבי חיפה תאכיל את מכבי ת"א הרבה אבק גם העונה (במקרה הטוב).
שחקן 13, המילה טריפל זה באמת הדבר הכי מטומטם שאפשר לומר בהקשר לכדורגל שלנו, וזה מראה שאתה באמתם סתם מנחס. מתי בפעם האחרונה קבוצה לקחה פה טריפל? תראה את הקבוצות שלקחו גביע בשנים האחרונות, אף פעם אבל אף פעם לא הפייבוריטיות לקחת אותו מאז הדאבל של הפועל. וגביע טוטו? נו באמת, איך אתה יכול לדעת על בטוח שחיפה תיקח את גביע הטוטו ולא תעלה בהרכב שני לאיזה משחק רבע גמר, תעשה טובה.. לא חושב שההשוואות ל02/03 במקום, זה היה משהו חד פעמי ובטח לא מדד לאורך זמן, ב03/04 עלינו למשחק מול ז'ילינה עם אותם 11 שלקחו אליפות ולא צריך להזכיר איך זה המשיך משם. אפשר לעצור את חיפה, אבל בשביל זה חייבים להוציא את הנקודות מול הבינוניות והקטנות, ואין אף קבוצה שעושה את זה בינתיים, זה הכל.
מכבי תל אביב היתה יכולה לתת פייט רציני לחיפה כבר בפתיחה אם הם היו עושים את הדברים נכון. למשל להביא עוד חלוץ בנוסף לדוארט'ה ולא את טריקה הליצן . מה קלינגר חשב שהוא יעשה אם דוארט'ה יפצע (בהנחה כמובן שהוא היה פותח את העונה) /מורחק?מביא את רועי דיין? עם כל הכבוד ההתקפה של מכבי לא מאיימת כל כך ובטח שאי אפשר להשוות אותה עם ההתקפה הדורסנית של חיפה . דבר שני למה לשחרר את אלי ביטון המוכשר?הוא היה יכול לעזור למכבי . ודגו ?דווקא הוא עם המהירות שלו היה יכול לסייע. ולדעתי יש גלאקטיקו אחד יותר מדי ,ברקוביץ' או רוסו אחד מהם לא ממש נחוץ למכבי,לדעתי רוסו הוא המיותר (למרות המשחק המשובח שלו בדרבי). החלק ההגנתי של מכבי מתפקד לא רע דווקא ,גול 1 בארבעה משחקים בלבד זה מצויין. אני מאמין שאם מכבי היתה מתכוננת כראוי לליגה היא היתה יכולה לתת פייט רציני . אגב אני לא פוסל את האפשרות שמכבי תחזור לעצמה במהלך העונה ותיתן לחיפה פייט רציני,אבל זה לא הכל . אני גם מאמין שאם בית"ר תביא מאמן בכיר שאף אחד לא יתערב בעבודה שלו תוך שנה -שנתיים בית"ר בהחלט תוכל לרוץ עם הקהל שלה ,השחקנים הרעבים לתארים. מכבי פתח תקווה לדעתי בשנה הבאה תבנה קבוצה חזקה מאד שתרוץ חזק לאליפות ,אתם שואלים למה? כי המענק שהם יקבלו משלב הבתים בגביע אופ"א יאפשר להם להביא שחקנים יקרים ואיכותיים. גם הפועל תל אביב השנה עוד לא אמרה את המילה האחרונה . לדעתי חיפה קבוצה טובה מאד ,אבל זה לא אומר שאי אפשר לעצור אותם בכלל.
מתי ניקוסיה שמה לנו שלישיה? אני מציע שתבדוק מחדש את תוצאת המשחק... הפועל? וזה שהשופט הליצן ההוא העיף את יחיאל זה לא נחשב? וזה שאף אחד לא שם זין על גביע השוקו זה לא נחשב? בינתיים העובדות הם שההגנה הזאת קיבלה גול אחד ב4 משחקים ושהיא מורכבת משחקני נבחרת ישראל ואואוגוואי ומאבו סיאם המצוין שמפתיע לטובה. ההגנה השניה הכי טובה בליגה. אתה מחפש בנרות בעיות במכבי אבל מכיוון ההגנה אתה לא תמצא אותם