ניגריה עולה אחרי ניצחון 4:5 בפנדלים אחרי 0:0 ב-120 דקות. מאיוקה כבש נגד אניימה בפנדל, ואניימה בעצמו כבש את הפנדל החמישי, כשבעט שטוח שמאלה, השוער הזמבי זינק ימינה, והוא ומאמן הנבחרת כנראה לא שמעו על אניימה שבועט כל פנדל שלו שטוח שמאלה, יכלתי לשים את הבית שלי שהוא יבעט לפינה הזאת והוא כבש. לא נורא לפחות מאיוקה ישחק נגד עכו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
הפסקת חשמל בדיוק בפנדלים!!! אבל כל הכבוד לזמביה על משחק הקרבה מצוין, הם לא נפלו בכלל מניגריה. רק חוסר מזל מנע מהם ניצחון. ואגב, זה רק אני או שהמשחק בין מצרים לקמרון אתמול ארך יותר מ-130 דקות ברוטו? לכל מחצית השופט הוסיף זמן, גם למחצית הראשונה וגם לשני חלקי ההארכה. בהחלט היה שם משחק סוער...
חצאי הגמר בחמישי ,ב18:00 גאנה - ניגריה, וב21:30 אלג'יריה - מצרים. ומסתבר שבכל זאת, ממשלת אלג'יריה תסבסד איזה רכבת אווירית {4 מטוסים} נחמדת לאנגולה, ובתוכה כאלף אוהדים אלג'יראים. אי אפשר להתחמק מזה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
מסתבר שלא טעיתי עד כה. התפרקות מנטלית של אלג'יריה ומצרים רוכבים עליהם. אבל בשם האל הרחום והרחמן, אינשאללה גאנה יפתיעו אותנו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
למעשה מאז שהשופט העניק למצרים פנדל שלא היה ועוד העיז להרחיק שחקן אלג'יראי בכרטיס צהוב שני לאחר שפלט כמה מילים, המשחק הסתיים. היה צפוי שמאותו פנדל שנכבש מצרים תשלוט במשחק לאורכו ואף תנצח.
שלושת האדומים לאלג'יריה היו מוצדקים לחלוטין. אפילו האדום השלישי, שהייתי מוותר עליו במקרים אחרים כשיש פיגור של שני שחקנים ושלושה שערים, היה הכרחי ולא היה מקום לשיקול דעת לשופט, כי הכניסה של השוער היתה ברוטאלית. הפאול של בלהג'י היה קיצוץ רגליים ברוטאלי שמשמעו אדום ישיר, והפנדל היה מוצדק לחלוטין כמו האדום לחאלישה. בקיצור, אלג'יריה באה לכסח, אולי להוציא תסכולים על אירועי קהיר ואומדורמן (למרות ששם יצאו עם ידיהם על העליונה, לפחות בענייני כדורגל), ומצרים נתנו להם בראש. אני לא צופה להם עתיד מזהיר במונדיאל. ראינו נגד מלאווי, נגד חוף השנהב והיום מה ההגנה שלהם שווה. חבל שמצרים לא תהיה שם.
כמו שאמרתי, אני עד עכשיו לא מבין למה אנשים וכמעט כל הפרשנים בארץ אמרו שאלג'ריה יותר טובה. ראיתי את מצרים בקונפדרציות, וכמה משחקים באליפות אפריקה, היא נבחרת הרבה יותר טובה מאלג'ריה, היא משחקת כדורגל מהנה, וחבל מאוד מאוד שהיא לא במונדיאל ואלג'ריה הבינונית שלה. בלי שום ספק הנבחרת הטובה באפריקה, 2 זכיות רצופות, גמר שלישי ברציפות.
אחת התעלומות הגדולות בכדורגל העולמי... איך כזאת נבחרת (ועוד כרגע היא נמצאת בלי הכוכבים הגדולים) לא מעפילה לפאקינג מונדיאל?!?!? שתי זכיות רצופות באליפות אפריקה (עם כדורגל מצוין), גמר שלישי רצוף, הציגה בקונפדרציות כדורגל גדול מול ברזיל וניצחה את איטליה, ומנגד נכשלת מול פאקינג אלג'ריה, עם כל הכבוד... לא ברור.
הכישלון שלה לא היה מול אלג'יריה...טענתי עוד לפני שהתחילו משחקי הבית הזה שלמצרים יש בעיה פסיכולוגית שכל פעם הם פייבוריטים ברורים לעלות למונדיאל ואיכשהו נכשלים במשחקי חוץ נגד מדינות חלשות ונדפקים בסוף...קשה להסביר את זה...פשוט לא הולך להם וחבל, כי אנחנו נפספס נבחרת מאוד מהנה במונדיאל אין ספק שזאתי אחת מ 4 הנבחרות האפריקאיות(חוץ מהמארחת) שהייתה צריכה להיות במונדיאל...לדעתי היא גם יותר טובה מגאנה ומנבחרת ה"כוכבים" של חוף השנהב...אבל כרגיל, הם יצטרכו לראות את המשחקים מהבית
מצטרף לתמיהה של האחרים, איך פעם אחר פעם מצרים לא מצליחה להעפיל למונדיאל, פשוט בלתי נתפס לאור ההצלחות באליפות היבשת (אפילו בלי הכוכבים כרגע).
זאת בעיה מנטלית בעיקר, מישהו זוכר מה מצרים עשתה אחרי ההופעה הטובה נגד ברזיל והניצחון על איטליה? כן, הרסה הכל והפסידה את כל מה שהיה לה להפסיד, עלייה לחצי הגמר עם הפסד מביך לארצות הברית. במוקדמות המונדיאל אם מישהו יודע, היא הפסידה למאלאווי {לא היה קריטי, אבל בכל זאת}, מול זמביה בבית היא הפסידה שני נקודות יקרות שעלו לה במונדיאל, ובכלל בכל הקמפיין שלה היא לא הרשימה אותי במיוחד, בקושי ניצחה את המשחקים שלה. מה שכן, מצרים מצליחה מכיוון שהיא מאוד מגובשת והולכת הרבה זמן ביחד, אחמד חסן, וואל גומעה, עיסאם אל חאדרי כבר מובילים הרבה זמן את הבסיס של אל-אהלי, זמאלק ואיסמאעילי שהם הקבוצות החזקות בליגה המקומית. מצד שני, עקבתי אחרי אלג'יריה ושאר נבחרות כמו ניגריה, חוף השנהב וקמרון, שיש להם לגיונרים מוכשרים ומעולים וגם שחקנים חובבנים. הנבחרות האלה במונדיאל עקב הניסיון האירופאי של אטו, דרוגבה, זיאני והשמות המוכרים. אבל בגביע אפריקה הזה כולם איכזבו מאוד, חוץ ממצרים. אינשאללה הנבחרת הצעירה של גאנה תפתיע.
אומנם מתקשר יותר לאליפות אפריקה הבאה אבל בצעד תמוהה למדי הCAF מחליטה להשעות את נבחרתה של טוגו משתי האליפויות הבאות (גאבון וגינאה המשוונית 2012 וליבריה 2014) בטענתהתערבות הממשלה בהחלטות ספורטיביות ואני שואל זאת פוליטיקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
על פי חוקים יבשים של פיפ"א יש בזה הגיון, כי אם הבנתי נכון ההתאחדות של טוגו רצתה שהנבחרת תחזור לטורניר והממשלה אסרה זאת. למיטב ידיעתי פיפ"א אוסרת על כל התערבות של הממשלה בהתאחדות לכדורגל. זה החוקים היבשים, אבל גם לי הצעד צורם