אני לא רוצה להרוס את הדיון, אבל מה דעתנו על פיטוריו יותר מתאים כבר לנושא בנוגע למכבי ת"א, לא? וכנ"ל לגבי המעומדים..
החלטה מעולה: פשוט נמאס מהתירוצים שלו. כשהוא מפסיד במחזור הראשון לבית"ר הוא אומר שהירושלמים גנבו לו נקודות. כשהוא מפסיד במחזור השני לכפ"ס הוא אומר שהקבוצה עדיין לא התחברה. כשהוא עשה בונקר מול הפועל פ"ת זה החיסרון של נימני העיה אשם. כשהם יצאו תיקו מול בית"ר בבונקר של החיים הם החזירו לבית"R על הגנה של המחזור הראשון. כשבסיום העונה הוא סיים שלישי והושפל בדרבי זה קרה בגלל שלא היה לו חלוץ ואם היה לו חלוץ. הוטא היה לוקח אליפות. במשחקים של העונה הזאצת כל הזמן התירוצים שלו: "לא התחברנו", "בשבוע הבא כשהחיבור יהיה טוב יותר נראה יותר טוב", "אנהחנון עדיין מחכים להתחבר" וכל הקשקושים הזולים האלה במקום לבוא ולהתעמת עם הבעיה הוא רק דחק אותה הצדה וזרק אותה למקום אחר. אלי כהן מאמן לא רע בכלל אבל הוא בן אדם מעצבן, מאוד מעצבן, התירוצים שלו יכולים לעצבן את הבן אדם הכי רגוע בעולם.
ההחלטה לפטר את אלי כהן מוצדקת, אבל זה היה צריך לקרות עוד הרבה לפני. אני מחזיק מאלי כהן מאמן טוב בניגוד לרבים, אבל אף אחד לא יכול לשרוד במכבי ת"א מלבד קשטן. אלי כהן עשה טעות גדולה בבניית הקבוצה. קשר אחורי היה צריך לבוא לפני הרבה זמן ולא להשתמש באי הבאתו כתירוץ ליכולת החלשה, עוז יפרח בלם טוב לליגה לאומית ולא יותר מזה וכמובן השיטה הבונקרסטית שבה שבחון לא יכול לשחק עם נמני. לדעתי ניצן שירזי ריך להיות המאמן, אבל אני לא חושב שהוא יעזוב את בני יהודה ואני לא חושב שדמאיו וחזי מגן יתנו לו ללכת. אם כך אני מחזיק מאוד ממוטי איווניר, הוא סמל במכבי, הוא מאמן כדורגל טוב. גם גיא לוי יכול לעשות דברים יפים במכבי.
הפיטורין של אלי כהן בהחלט במקום, אולי שינוי בעמדת המאמן תביא גם לשינוי ביכולת המקצועית של הקבוצה. אבל רק לטעמי אלי כהן לא הבעיה המרכזית במכבי ת"א? כל עונה נפתחת עם ציפיות רבות מהקבוצה ותמיד מסתיימת (או יותר נכון מתגלה לאחר כמה מחזורים) כאכזבה בשנים האחרונות , יש חדש?
אני חושב שהבעיה המרכזית של אלי כהן היא שהוא לא הבין שרף הציפיות העונה גבוה בהרבה מזה שהיה בעונה החולפת. הוא צריך להבין שהקבוצה הזו אמורה להלחם על האליפות, ואם לא כך אז לפחות להתמודד בצמרת הגבוהה. לשמוע את אלי כהן לאחר ההפסד לפתח תקווה אומר: "בעונה הקודמת פתחנו את העונה גרוע יותר" מסכמת למעשה את הכל.
לפני חודש. אמרתי או לא אמרתי? עבר שבוע והתוצאה לפניכם. דרך אגב, ניר לוין מסתובב משבוע שעבר ומדבר(חברים שלי שמעו אותו) על כך שהוא יאמן את מכבי ת"א.
כרגע שמעתי שדווקא גיא לוי יותר קרוב,הוא גם מקומבן וגם יקמבן את מכבי עם הנוער ולא ייגע בשטרית וכאלה בטח.
מכבי טעו כשויתרו על אלי כהן בשלב כל כך מוקדם של העונה לא מפטרים מאמן במחזור שני... בטח לא מאמן שהצליח יפה מאוד שנה קודם לכן מכבי טעתה כי אין אף מאמן טוב עכשיו בשוק אם הם לא רצו את אלי כהן הם היו צריכים לפטר אותו לפני שהעונה מתחילה אז עוד ניצן שירזי ויסי מזרחי היו פנויים גיא לוי זו אופצייה רעה מאוד עבורם... הוא נכשל בכל מקום שבו היה(חוץ מהאולימפית) בגלל השוק הדל של המאמנים, מכבי צריכה לעשות את הצעד המתבקש כל כך ולתת לנימני לאמן אותה... זה גם ככה מה שהוא עושה בפועל אם הוא לא יצליח שמה כבר אף אחד אחר לא יצליח