אליפות העולם עד גיל 17 - מקסיקו 2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏17/6/11.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מגרש טוב? לא יודע, אני לא אוהב לראות משחקים על סינטטי וגם ממש לא אוהב על לשחק על סינטטי בעצמי. מה שכן, שתי הנבחרות לא רגילות לכך באותה מידה לפחות. אגב, המשטח פה מקפיץ את הכדור הרבה יותר מאשר אלו שהיו בקנדה במונדיאליטו 07.

2. Muurad Member

כמובן שהכל יחסי, המגרשים האחרים באליפות בעיקר בגלל הגשם הם על הפנים. כן הכדור ממש קופץ לשמיים, השוערים כמעט נופלים בפח כשהם לא מחשבים נכון את גובה הקפיצה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/7/11
  3. Muurad Member

פיאזון חייב להפסיק לחשוב לנהל את המשחק ולשחק כקשר התקפי כשהוא מתחיל תנועה מ-40 מטר מהשער, ולשחק ליד הרחבה... הוא משחק ממש רחוק מידי מהשער וסתם מבזבז אנרגיות מיותרות על דברים שלרוב לא מועילים למשחק שלו בשלב הזה בקריירה שלו.
    יכול להיות וכנראה שלאט לאט הוא יתפתח וישפר את הכישורים שלו, אבל כרגע הוא צריך להיות ליד הרחבה נקודה, ואם כבר הוא מתחיל תנועה 35 מטר מהשער שזה יהיה דאבל פאס וישר תנועה לאיזור הרחבה.. כל פעם שהוא מתמהמה ומחזיק בכדור ברגל זה פוגע בנבחרת הברזילאית.
    זה יפה שהוא מנסה ורוצה לקחת על עצמו והאמת גם מעודד לקראת העתיד - אבל זה לא יהיה הפיתרון.

ברזיל גם חייבת לשתף ולתת לאדמילסון לגעת כמה שיותר בכדור - כל פעם שהוא נוגע בכדור משהו טוב קורה במשחק, ובנוסף לזה להכניס מישהו שייקח מפיאזון את האחריות לייצר משהו באמצע המגרש וירשה לו לשחק כמה שיותר קרוב לאדמילסון.

האורוגוואים מצידם משחקים כמו שצריך.. מצופפים ומחכים להזדמנות למתפרצת שתציג אותה בפניהם, אם לא אז לא מנסים בכוח ומסתכנים.. מרשים לברזיל לשחק לתוך הידיים שלהם.

4. Muurad Member

והנה ה2-0 שדיברתי עליו, סאן מרטין אחרי עבודה טובה של מנדס - ועוד פעם ברזיל משחקת בכאילו בהגנה.

אלא אם יקרה משהו ממש לא צפוי זה סוף הסיפור למשחק הזה, ובהחלט מגיע לאורוגוואי בכלל על הדרך שלהם עד חצי הגמר, וגם על המשחק היום - כבשו ראשונים כמו שהם רצו ושיחקו וסגרו בהגנה והקישור כמו שהם יודעים ורוצים.

החיסרון של אדריאן אצל ברזיל כ"כ משמעותי.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אכן לידיים שלהם, ברזיל נראתה הרבה יותר טוב אבל החדות בסיומת של האורוגוואי בהתקפה הזו כנראה גמרה את המשחק. מאורוגוואי אני רואה הרבה לחימה ומעט כדורגל.

6. Muurad Member

כל הכבוד לאורוגוואי. נבחרת שאני מאוד אוהב ומחבב מאליפות דרום אמריקה בגלל הסדר וההגנה, ואני שמח לראות שזה מה שמביא אותם לגמר לעומת הרבה אחרים אני משער.

מרגע שהם כבשו ראשונים לא היה לברזיל הרבה סיכוי, אבל התוצאה בהחלט משקרת.. עכשיו נחכה לראות מי תהיה היריבה.

יש לזכור שאת כל הדרך הזו אורוגוואי עושה בלי הכוכב שלה שיושב פצוע על הספסל, מה שעושה את זה למרשים עוד יותר.

7. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

כנראה שכל מונדיאל מכסיקני יספק איזה חצי גמר מטורף. ראיתי את הדקות האחרונות במשחק והמתח היה עצום, אחרי השיוויון של אספריקואטה בקרן, האצטדיון בטוראון היה בשיגעון ודווקא (למי שלא יודע, אין הארכה, מגיעים ישר לבעיטות מ11 מטר) אז בדקה התשעים חוליו גומס נתן עוד שער, אבל איזה שער, דה צ'ילנה, 2-3 בסוף עם מספרת אדירה. יש לי תחושה שהיה משחק קצת שכונתי, כמו ש"האוהד הנייטרלי" אוהב, וחוסר הניסיון של כמה שחקנים גרם לדברים להיראות דרמטיים בצורה בלתי רגילה. עכשיו השאלה הגדולה - האם האצטקה בסיודאד יהיה מלא.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/11
  8. Muurad Member

בלי ספק המשחק הטוב בטורניר, ועוד בחצי הגמר.

מקסיקו שלטה ללא עוררין בכדור, אבל 2 הקבוצות תקפו להגיעו להמון הזדמנויות.. השערים במשחק הזה היו פשוט מטורפים אחד אחד.. גומז כמו סיפור מהסרטים יצא מהמשחק עם דימום בראש אחרי אותו השער מהקרן ונראה היה שלא יחזור ולא היה למקסיקו עוד חילופים, ואז הוא חוזר למגרש ועוד כובש שער ניצחון בדקה ה 90 במספרת שנייה לפני הפנדלים.. מדהים.. הייתי ממש עייף אבל האווירה והאנרגיה במשחקת השאירה אותי ער לכל אורכו.

הגרמנים יכולים להיות מאוכזבים כי הם באמת נתנו טורניר יוצא מן הכלל לכל אורכו, וחבורת הילדים הזאת תדבר חזק גם בגילאים הבאים בלי ספק - אבל אם היה מגיע במשחק הזה לטעמי זה היה למקסיקו.. המשחק הלך בדיוק כמו שחשבתי עד לדקה ה-76, אבל אז מקסיקו פשוט לא הפסיקה לתקוף וללחוץ והשיגה את שער הכרטיס לגמר.. החילוף של קאן לדעתי מוטט לגמרי את הגרמנים, הוא היה חייב להשאר עד סוף המשחק כמנהיג הבלתי מעורער של הנבחרת הזו.

הולך להיות גמר מצויין - אבל הפעם אפילו עם האהדה וחיבה שלי לאורוגוואי וההגנה המצויינת, אני אפסיק לזלזל במארחת ואלך עם מקסיקו, שעתידה לשחזר את ההישג של ג'יובאני דוס סנטוס, קרלוס ולה וחבריהם מ-2005 באותה אליפות מצויינת כשהם דרסו את כל מי שעמד בדרכם בדרך לזכייה בגביע העולם עד גיל 17 מול ברזיל של אנדרסון ודנילסון... הם מראים פעם אחר פעם שאין הגנה שהם לא יכולים לפרוץ ושהם לא מפחדים ומקבלים על עצמם את השליטה בכדור.. נגד אורוגוואי זה יהיה יותר קשה מגרמניה שלה הגנה כמו שציינתי לפני לא כזו שכדי לספר בבית - אבל עדיין עם הקהל מאחוריהם וכל המומנטום יהיה טפשי להמר נגדם.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/11
  9. XabiAlonso Member

המשחק על המקום השלישי בין גרמניה לברזיל פשוט מדהים! הגרמנים הפכו פיגור ל 1-3 ומובילים 3-4!

חייב לציין לטובה את החלק הקדמי של הגרמנים. כ"כ מוכשרים וטכניים ברמה גבוהה מאוד. בעיקר יזיל.
    נראה עוד כמה זמן יעבור עד שהם יחטפו ע"י אריות היבשת.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

למרות התוצאה שמרמזת על משחק שכונה, מן הסתם הקרב על המקום ה-3 נלקח באופן פחות רציני, היה משחק ברמה גבוהה ביחס למה שאני רגיל מהגילאים האלו. ההתקפות היו טובות וההגנות פחות כמובן, אבל הדהים אותי במיוחד החולשה של שחקני ההגנה הברזילאים בדברים בסיסיים. אני לא מדבר על סגירה נכונה, תיאום וכאלה, אלא על נסיונות תיקול מגוכחים כמו של הבלם בגול השלישי (אולי הרביעי?) של גרמניה, זה שהתחיל הוצאת חוץ. אתה ניגש לכדור בתוך הרחבה תעיף אותו לאלף עזאזל מה זו הרכות הזו!

מה שכן, אוירה אדירה בשביל הגילאים האלו, כל הכבוד למקסיקנים.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ברכות לאלופה

12. RiverPlate#35 Member

שאלה פה ל"מומחים" מה שנקרא...

בתכלס מי היה השחקן שעליו אמרו שהוא שחקן גדול בטורניר הזה?.. ואחרי שנגמר הטורניר מי באמת יצא השחקן הגדול של הטורניר?...

דבר שני - סתם שאלה, איפה ארגנטינה בכל העסק?..., אז ברזיל הגיעו לשלבים מאוחרים אבל איפה ארגנטינה בכל העסק?.. גם פה הם יצאו לוזרים?...

13. xavi6 Member

ברזיל הגיע לחצי גמר והפסידה. ארגטינה בושה לכדורגל. במיוחד השוער והמגנים. האלופה מקסיקו. השחקן הכי טוב היה איזה חלוץ מחוף השנהב לדעתי, ברח לי שמו. מה זה משנה? 80% מהכוכבים של הגילאים האלה לא תשמע מהם בעתיד.

14. RiverPlate#35 Member

למה שלא נשמע עליהם בעתיד?.. ברור שלא כולם אבל לפחות אחד/שניים?...

וסתם שאלה ככה לידע, מי יצא מלך השערים בטורניר הזה?...,היה טוניר מדהים...

15. Yotam Member

סולימאן קוליבלי מחוף השנהב שלדעתי נתן טורניר מדהים נבחר למלך השערים כמובן שלפיכך קבוצות רבות רצות אחריו.