יפן בהתחלה (נגיד שנות השמונים והתשעים?) ניסתה לפתח משחק זריז ומהיר (בטח לראש עולה לך הגמד נאגאטומו) כדי לכפר על חסרונות מסוימים זה נכון, אבל שאני מסתכל על הכדורגלנים המצטיינים שיפן הוציאה, או על השחקנים שהיו בנבחרת הלאומית, הרבה מהם עוברים את מטר השמונים. זכורים במיוחד טאנאקה ונאקאזאווה שהיו בלמים חזקים ופיזים. אבל לא רק שוערים כמו קאוואגוצ'י וקאוואשימה, ושחקני הגנה טובים אלא גם שחקנים טכנים ומוכשרים כמו נקאמורה (לא אשכח לו את ההשמצות), הסבה, אנדו ובמיוחד הונדה. אני מאמין שלאפריקאי בן ה17 יש יתרון פיזי על היפני בן ה17, אבל לא על יפני שכבר סיים להתפתח פיזית. דיון אנתרופולוגי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אור, תקרא לזה איך שאתה רוצה, קלישאה או משהו אחר, אבל אני חושב שפספסת בקשר לנבחרת הזאת. מהמחצית שראיתי בין ארגנטינה ליפן, הנבחרת היפנית דווקא מאוד מצטיינת במישור הפיזי ובטח שעולה על ארגנטינה בתחום הזה. קשה לי להשוות לנבחרות אחרות מכיוון שלא ראיתי כמעט דבר מהטורניר, אבל אם המשחק מול ארגנטינה הוא הקנה מידה היפנים צריכים להיות יותר מודאגים מהעדר הכישרון ולא המהירות והכוח. אז אתה רוצה לדבר על נבחרות היפניות בעבר או בד"כ? בסדר, אבל זה לא ממש קשור למשחק הקרוב בהכרח.
אבל זה בדיוק מה שאמרתי בהודעה שלי - שבגילאים האלה אין את ההבדל הזה, מה שלפחות לדעתי במרוצת השנים כן רואים כשמגיעים לנבחרות הבוגרות, ומה שלדעתי כן ישפיע אם נפגיש אותם נגד אותן נבחרות עוד 5 שנים מהיום.
לפי מיטב הבנתי שני המשחקים המוקדמים המעניינים ישודרו היום. אנגליה-ארגנטינה ביורוספורט2 ב-23:00, וגרמניה-ארה"ב ב-23:45 ביורוספורט1 (כנראה שידור מעט דחוי בעקבות מונדיאל הנשים).
אולי בכל זאת יש לאנגליה שוער? מישהו יענה לי או שאצטרך לבקר בפורום האנגלי בשביל זה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
כן הוא משחק על הפנים כל האליפות עד עכשיו.. קנה את עצמו עם הפנדלים אבל לא משהו להתלהב ממנו - אדם מורגן מצד שני חייב לפתוח בהרכב של האנגלים. --------------- בכל מקרה לא היו הפתעות בשלב השמינית ולדעתי כל מי שהייתה צריכה לעלות עלתה, בין אם זה בצורה משכנעת או לא זה כבר סיפור אחר.. צרפת חוזרת מפיגור 2-0 ומנצחת 3-2 את חוף השנהב וקוליבאלי(שכבש שער והשווה את שיא הכיבושים של הטורנירים עם 9 שערים ב-4 משחקים), ומקסיקו המארחת ממשיכה לשייט באליפות כששלטה לגמרי במשחק מול פנמה כרגיל.. גרמניה במשחק המוקדם השני מראה למה היא הנבחרת ההתקפית הטובה בטורניר ואולי הטובה סה"כ עם 4-0 מול ארה"ב בקלות יכל להיות תוצאה כפולה, כשההתקפות המתפרצות של הגמרנים הביכו את ארה"ב פעם אחר פעם. מפגשי רבעי הגמר : ברזיל - יפן אורוגוואי - אוזבקיסטן -- צרפת - מקסיקו גרמניה - אנגליה יופי של משחקים..מלבד ברזיל-יפן שאני ממש מתקשה לנסות ולנחש מי תנצח לדעתי העולות יהיו אורוגוואי, צרפת וגרמניה - עם נטייה לכיוון יפן במשחק נגד ברזיל בגלל ההגנה החלשה של הברזילאים והטכניקה של הקישור וההתקפה היפנית. גרמניה אנגליה יהיה קרב ומשחק איכותי - אבל אני לא רואה מצב שהאנגלים מנצחים את המשחק - הם אוהבים להיות עם הכדור ולהניע את המשחק - וזה משחק לידיים הגרמניות שהמתרפצות שלהם יביכו את האנגלים לדעתי ממש כמו בגביע העולם האחרון. אוזבקיסטן אורוגוואי יהיה משחק באמת אולי הכי מרתק מבחינתי שיפגיש הגנה ומשחק מסודר נגד התקפה ומשחק מבולגן וחסר אחראיות - לדעתי ההגנה כמו רוב הפעמים תראה עליונות. צרפת מקסיקו יהיה צמוד מאוד, כשהמקסיקאים עם התמיכה מהבית והיכולת הטכנית והנעת הכדור יעשו לצרפתים בעיות - אבל הפיזיות והשלישייה ההתקפית של האלר, יאסיין ובנזייה ייתנו את המשחק הזה לצרפתים. ברזיל יפן יפגיש 2 קבוצות התקפיות מאוד, אבל הקבוצתיות ההתקפית של היפנים לדעתי תגבר על היכולת האישית של הברזילאים - היכולת של היפנים להחזיק בכדור בקישור תהיה מכרעת כאן - למרות שברזיל במתרפצות תהיה קטלנית ואם תבקיע ראשונה ממש תשנה את מהלך המשחק ותנצח את המשחק.. התקפות יהיו בשפע ואני עדיין על הגדר מבחינת מנצחת, אני נוטה לכיוון יפן עם החיסורים הצפויים בהרכב הברזילאי.
זה שוער זה? אשם בכל השערים שאנגליה חטפה בטורניר עד כה, ואחראי גם על עוד כמה התקפי לב שלא נגמרו בשערים בנוסף. לדעתי אין לו עתיד בכדורגל מקצועני, וגם עוד 10 עצירות פנדלים לא ישנו את זה. כפי שאני ואליאס התרענו עוד לפני המשחק, זה משחק עם שני שוערים חשודים מאוד, שיש לשניהם חלק נכבד ביותר בשערים שהובקעו. מה שמדהים זה שהשוער של ארגנטינה נראה עוד יותר גרוע מפיקפורד... אליאס זה השוער שאמרת שלא יודע לתפוס? או שזה השוער שהחליף את השוער שאינו יודע לתפוס? כי גם הוא לא מסוגל לתפוס אפילו הרמה פשוטה. בכלל ארגנטינה נבחרת מזעזעת. יש להם שני שחקנים נחמדים בחלק הקדמי בדמותם של אוקמפוס ופריירה, אבל הם מנותקים לגמרי מחבורת הנגרים שמשחקת איתם ולא יכולה להעביר אליהם את הכדור. מדי פעם איזה כדור ארוך נפל להם על הרגל במקרה ותו לא. איזה מן נבחרת ארגנטינאית זו, שלא מניעה כדור ברוגע מרגל לרגל במרכז המגרש ומנסה לשחק על כדורים ארוכים? אלמלא הגשם המשחק הזה לא היה מגיע לפנדלים, בזה אני בטוח... אני גם חייב להגיד שלמגן השמאלי של ארגנטינה פינטו היה מגיע לראות את האדום הרבה לפני הדקה ה-90. הוא גם עשה לא מעט עבירות וגם עצר בכוונה כדור בידו, ולא ברור לי איך השופט לא שלף צהוב שני על זה. מסכים. מורגן שינה לגמרי את המשחק כשהוא נכנס 10 דקות לסיום. צריך למצוא איזה דרך לשלב אותו ואת סטרלינג יחד. אולי להציב את מורגן על כנף ימין על אף שהוא שמאלי ברגל, פשוט כי זה יהיה עוול להזיז את סטרלינג מצד שמאל של הקישור אחרי ההצגות שהוא נתן מהעמדה הזו.
מורגן הוא חלוץ בכל רמ"ח אבריו, לא יודע באיזו עמדה הוא שיחק עד כה באליפות אבל הוא חלוץ, לא בטוח שלשים אותו באגף זה חכם כל כך. לעומת זאת, את סטרלינג אפשר גם אפשר להזיז ימינה, זאת העמדה בה הוא שיחק הכי הרבה בליברפול וגם שם הוא יכול למצות את עצמו עם רגל שמאל מצוינת יחסית שתאפשר לו לחתוך לאמצע ולבעוט וכמובן היכולת שלו לרוץ על האגף ולמצוא קרוס טוב.
אליפות העולם עד גיל 17 עושה לי בינתיים רק טוב (טפו טפו טפו). נחמד לראות שאוהדים של קבוצות אחרות גם מחזיקים מהשחקנים הצעירים שאנחנו מגדלים באקדמיה. סוג של מדד. ורק לחזק את הנקודה של תומר, אדם מורגן הוא חלוץ רחבה נקודה. הוא הרבה יותר דומה לרובי פאולר בסגנון מאשר לחלוצים כמו אגוארו. אין מה לשים אותו באגף, סתם בזבוז. חוץ מזה שהייתי פותח איתו גם לפני האלם הופ של אברטון אפילו שאני לא אובייקטיבי.
אתה מגזים מצד שני... הוא לא חלוץ רחבה כמו שירר או הרננדז לצורך העניין. גם פאולר לא היה כזה. הם חלוצים שיכולים לשחק לבד בחוד אבל בדר"כ ישחקו כחלוץ שני לצד חלוץ רחבה אמיתי (אנגו שלעיתים קרובות היה פותח לצד מורגן, אואן, הסקי וקולימור עם פאולר). הם לא בסגנון של אגוארו או סוארז, אבל גם לא של הרננדז או שירר, משהו באמצע...
הוא לא מפסיק לחפש את השער שזה דבר טוב, מאוד החלטי ועושה פעולות מהירות ולא מפחד לבעוט ב-2 רגליים ממה ששמתי לב שזה מה שהכי אהבתי אצלו יחד עם הרצון והמחשבה על השער, אגרסיבי ונחוש במשחק שלו אבל גם יודע לפעול עם הכדור ליד הרגל במצבים של אחד עם אחד בגלל המהירות שלו אם זה כדי לייצר לעצמו מצב הבקעה או להגיע ולהביא מסירת רוחב לחבר כשיש לו הטעיות גוף יפות והוא בהחלט יכול לעבור שחקנים. דווקא כסוג של השוואה בגלל היכולות שלו לפעול גם באגפים עם הכדור(בעיקר שמאל) וזה שהוא מחפש כל הזמן את השער סוארז הוא השוואה נחמדה בשבילו.. לא באותה רמה כמובן אבל בסגנון או סה"כ בקווי דימיון.
לפחות במונדיאל עד גיל 17 יש לברזילאים קצת נחת. 3-2 לסלסאו על יפן, לאחר שהם כבר הובילו 3-0. הם יפגשו בחצי הגמר את אורוגוואי, שגברו 2-0 על האוזבקים. היום רבעי הגמר ממשיכים עם אנגליה-גרמניה במפגש המוקדם (23:00 שעון ישראל) וצרפת-מכסיקו במפגש המאוחר.