אליפות העולם לנערים: שוויץ אלופת העולם!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י צהוב שחור בנשמה!!!!, ‏23/10/09.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

יואב, אני אומנם לא אובייקטיבי אבל אני אחלוק עליך. אין ספק שמול שוייץ הסיפור יהיה קשה מאוד, אבל אני בספק גדול אם הם פייבוריטים ברורים. קולומביה (שכזכור איבדה לפני הטורניר את כוכבה הגדול ביותר) מאוד הפתיעה אותי בנחישות שהפגינו מול גמביה, ארגנטינה וטורקיה, כאשר חזרו ממצבים לא פשוטים של פיגור והישוו לקראת הסוף במשחקים שברוב החלקים גם היו עדיפים על יריבתם ולבסוף נעשה צדק והם ניצחו. גם שוייץ עשתה דברים גדולים בטורניר ואני צופה משחק שקול ביותר, אך העפלה שלנו לגמר לא תפתיע אותי בכלל.

2. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

עם ה17 נשמות של קולומביה גם אני לא אופתע.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חמסה, חמסה, חמסה, שום בצל , שום בצל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ......

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

משחק אדיר בין ספרד לאורוגוואי, כמה אופי יש לצ'ארואס זה בלתי יאומן. גאז'גוס שחקן נהדר, למרות שבהתאם לגילו וחוסר נסיונו הוא עדיין לא בשל. זאת בניגוד לויז'אלבה הארגנטינאי שעד כה ממה שראיתי הוא השחקן הכי בשל שהיה בטורניר.

עריכה: חשבתי שהמשחק יוכרע לאחד הכיוונים כבר בהארכה, אבל בסופו של דבר הבשורה המאכזבת מגיעה מהנק' הלבנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/11/09
  5. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

הספרדים מנצחים בפנדלים במשחק מרתק!

עכשיו לא משנה מי תעלה בין דרום קוריאה לניגיריה, יהיה חצי גמר מרתק!

אני מקווה שספרד תעלה לגמר ונראה גמר אירופאי בין ספרד לשוויץ או קרב בין ספרד לקולומביה.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני עם ניגריה, לא בגלל שאני אוהב את הנבחרת הזאת ספציפית, אלא בגלל שאהבתי את זו שפיספסה מול גרמניה במונדיאליטו במצרים - סוג של פיצוי זה יהיה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

7. riquelme1 Member

ספרד פשוט נתנה לאורגוואי לחזור במתנה, אורגוואי כבר הייתה מפורקת ב10 שחקנים, ספרד שלטה לחלוטין במשחק והגיעה להרבה יותר מצבים, שאוורגוואי בקושי מתקרבת לשער, אבל כרגיל הנאיביות של הספרדים וההגנה הגרועה נתנו לאורגוואי לחזור משום מקום, במצב של 3-1 סגירה רעה מאוד של הבלם הספרדי וטעות של השוער נתנו שער לא חוקי לאורגוואי, והגול השלישי כבר היה שערוריה ששחקן אורגוואי עובר 3 שחקנים בלי להץאמץ ברחבה.

בערכה השחקנים של ספרד פשוט נפלו מהרגליים(כושר גופני?!), אורגוואי יוצאת להתקפות והשחקנים הספרדים פשוט נופלים על המגרש, היה מביך בדקה ה110 לראות שחקן ספרדי נופל באמצע המגרש ואפילו לא טורח לקום ולרוץ אחרי השמן שלו, משום מה זה הזכיר לי את משחק הסרוכים הידוע לשימצה.

מבחינת יכולת, אין ספק שהפסרדים טובים יותר, מבחינת וח לחימה הגיע לאורגוואי.

בורחה נירא כמו גירסא משופרת של ארזימנדי, לא רואה בוא משו יוצא דופן, עומד כמו בול עץ לקבל כדורים ובקושי נוגע בכדור, למרות גובהו הוא לא מספיק פיזי ודי רשלן. לא התרשמתי בכלל, וזה כבר משחק שני רצוף שאני רואה אותו באליפות. ההגנה הספרדית ביזיון, ורואים מגיל צעיר שהעבודה עם הצעירים על הגנה היא שערוריה, כל התקפה של אורגוואי חצי גול.

נערך לאחרונה ב: ‏10/11/09
  8. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אורוגוואי היא זו שרצתה את הפנדלים. פעמיים בשבוע 120 דקות זה לא לגיל הזה.
    קיבלנו אותו חינם, כמין בונס על רכישת לדה קבררה.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אמת, ולא רק בגלל המאמץ אלא גם בגלל שספרד הייתה עדיפה, אבל ההפסד של הסלסטה הוא עדיין בשורה מאכזבת בשבילי...

לא ידעתי שגאז'גוס הגיע לאתלטיקו יחד עם הבדיחה העצובה, סקאוטינג טוב במקרה אחד ורע בשני לדעתי.

10. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

3-1 לניגריה על דרום קוריאה.
    משחקי חצי הגמר ב12 לנובמבר:

קולומביה - שוויץ (17:00)
    ספרד - ניגריה (20:00)

קצת סטטיסטיקה:

* בחצי הגמר ישתתפו נציגה אפריקאית, נציגה דרום אמריקאית ו2 נציגות אירופאיות בהשוואה לשנה שעברה בה היו 2 נציגות אפריקאיות ו2 נציגות אירופאיות.
    * המפגש בין ניגריה לספרד הוא שחזור של הגמר מהטורניר הקודם, אז ניגריה נצחה אותה 0-3 בפנדלים.
    * לניגריה יש הזדמנות לשבור 2 שיאים ולהשוות שיא אחד. היא תשווה שיא של 2 זכיות רצופות לברזיל אם היא תזכה השנה, היא תשבור את שיא הזכיות של כל הזמנים אם תזכה השנה והיא תוכל להגיע להישג הכי גבוה שהמארחת הגיעה אליו אם תזכה (השיא הוא של סקוטלנד, שסיימה כסגנית ב1989 כשאירחה את הטורניר).
    * לספרד היו הרבה נאחסים בטורניר הזה כשסיימה בו 3 פעמים כסגנית ופעם אחת במקום השלישי והיא תקבל הזדמנות לשבור את הנאחס ולזכות בפעם הראשונה.
    * ניגריה היא הנבחרת היחידה מבין ה4 שזכתה בטורניר.
    * שוויץ העפילה לראשונה לטורניר הזה והיא מעפילה גם בפעם הראשונה לחצי הגמר. אם היא תזכה בטורניר היא תשווה שיא לברית המועצות שזכתה ב1987 להישג הכי גבוה לנבחרת שהעפילה בפעם הראשונה לטורניר.
    * קולומביה הגיעה פעם אחת למעמד הזה ב2003, אז סיימה רביעית עם הפסדים לברזיל וארגנטינה, עכשיו כשברזיל וארגנטינה מאחוריה היא תנסה להגיע להישג גבוה יותר.
    * ניגריה העפילה 5 פעמים לחצי הגמר ואף פעם לא הפסידה בו!

נערך לאחרונה ב: ‏10/11/09
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מהצד הקולומביאני, הנבחרת מתכוננת למשחק חצי הגמר הקשה מחר (17:00, שידור ישיר ביורוספורט) מול שוייץ. כפי שכבר נאמר כאן, קולומביה הגיעה לחצי הגמר ב-2003 והודחה ע"י בראזיל רק כדי להפסיד בדו קרב פנדלים מול ארגנטינה ולסיים במקום הרביעי והמכובד. החבר'ה נתנו כאן טורניר מצויין והכל כאמור ללא כוכבם הגדול אדווין קארדונה. בחצי הגמר תחסר קולומביה את אחד משחקניה המצטיינים, החלוץ פביאן קאסטיז'ו ואת דניאל קאטאניו הקשר, עקב כרטיסים צהובים. למרות ההתלהבות מהשוייצרים ומההצגות שנתנו בטורניר הזה, אסור להמעיט בערכה של קולומביה שנותנת כאן טורניר פנטסטי והראתה אופי אדיר מול גמביה, ארגנטינה וטורקיה כשחזרה מפיגור של שער ולעיתים שניים ומגיע למעמד המכובד בצדק.

ההרכב המשוער של קולומביה:

כריסטיאן בוניז'ה; דניאל סנטה, חואן סאיז, ג'ייסון מוריז'ו, ג'וג'אן קאיסדו; הקטור קניונס, קרלוס רובלס, סטיבן מנדוסה, סנטיאגו אריאס; חורחה לואיס ראמוס, ווילסון קוארו.

בהצלחה קולומביה!!

12. riquelme1 Member

שוויץ מביסה 4-0 את קולמביה ועולה לגמר, לא ראיתי את המשחק אבל לפי מה שהבנתי שליטה מוחלטת של השווצרים שמוכחים כל הטעוניר שהם נבחרת מעולה, קולמביה עלתה עם הרבה מזל, אבל פה זה נגמר.

עכשיו החצי השני ספרד נגד ניגריה המארחת.

:aaa21:

13. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

משחק מדהים של השוויצרים בדרך לגמר היסטורי.
    אם ספרד מנצחת יהיה לראשונה בטורניר גמר אירופאי, אם ניגריה מנצחת יהיה גמר מוזר בתאכלס...ניגריה - שוויץ..אבל לא משנה איזה גמר יהיה, זה יהיה גמר מוצדק!

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אובייקטיבית, הנבחרת הטובה יותר עלתה לגמר, ללא כל צל של ספק. הדבר שאני הכי שונא בעולם זה לתרץ ומול 4-0 אין תירוצים, רק חבל שבמעמד כזה של חצי גמר גביע העולם לנוער, השופטים לא מפעילים שיקול דעת והורסים משחק שלם. למי שלא מבין, מדובר בכרטיס האדום שהשופט הוציא למגן אריאס כבר בדקה ה-11 אחרי נגיעת יד ברחבה במצב של 0-0. פנדל ברור ללא ספק, אבל אף אחד לא הבין מדוע אריאס קיבל אדום כאשר הנגיעה לא היתה מכוונת והכדור לא עשה דרכו לשער. גם השדרים טענו כי קולומביה קופחה ובעצם שיחקה 80 דקות ב-10 שחקנים, אבל גם זה אינו תירוץ מספק עבו רהיכולת החלשה שהציגו הקולומביאנים במשחק. מגיע לשוייצרים תואר, מקווה שיקחו אותו ביום ראשון.

15. riquelme1 Member

ספרד מביישת את המעמד, בעיטה אחת לשער כל המחצית ורק במזל זה לא 3-0 לניגריה שפשוט שולטת המגרש ללא עוררין. מה שהולך באגף שמאל של ספרד זה שערורייה כל התקפה של ניגריה משם זה חצי גול, וגם הגול כמובן הגיע משם.

ההתקפה לא עושה כלום, בורחה עומד למעלה ולא עושה כלום.