אליפות אירופה עד גיל 21

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏1/6/13.

1. AFCA Member

בתור אחד שהיה במשחק אני מצדיע לאיטליה ולמאמן שלה על מחצית שנייה אדירה טקטית. מחצית ראשונה אינסינייה נכנס לאמצע ותמיד נוצר לנו יתרון באגף ימין שואן ראיין היה פנוי, שהם באו לסגור את האגף היה נוצר יתרון מספרי על שטח קטן ושיחקנו מצוין. חבל שלא ניצלנו את המחצית הראשונה, לדעתי בעיקר בגלל שואן חינקל היה חלש ומאהר לא היה מספיק מעורב.
    מחצית שנייה המאמן האיטלקי עשה את ההתאמות, וראטי לקח אישית את מאהר והרג אותו, היה לחץ על ואן חינקל ועל סטרוטמן מהחצי, והדבר היחיד שהיה אפשר לעשות זה להעביר את הכדור לאגפים ושם תמיד היה מלכודת של עוד שחקן.(ובלי קשר למלכודת, גם במחצית הראשונה אולה ג'ון הראה כמה הוא אוברייטד, חסר כל טכניקה ויכולת לקחת החלטה, שהמגן שלו לא פחות מהיר ממנו אין לו מה למכור.)

מאכזב, לדעתי פוט היה צריך להכניס את פר שיכניס יותר אנריגה וורסטיליות למשחק במקום ואן חינקל. האיטלקים עשו את שלהם ומגיע להם כל הכבוד, אבל מול ספרד ביכולת כזאת, כולל העמידה הטובה במחצית השנייה, אין להם מה למכור.

מה שכן, באמת לא זוכר מתי ראיתי עד כדי כך הרבה נפילות ומשיכת זמן כמו האיטלקים אחרי הגול.

נערך לאחרונה ב: ‏15/6/13
  2. AS R Member

הייתי בחצי הגמר של איטליה - הולנד. חייב להגיד שהייתה אווירה מעולה, שונה לגמרי ממשחק ליגה שבו כל אוהד מעודד קבוצה מסויימת, כאן כל הקהל מריע למהלך יפה ולגולים ולא משנה של איזו נבחרת.

האיטלקים קצת הפתיעו אותי לרעה בצורת המשחק שלהם, אבל האמת שככה גם הנבחרת הבוגרת שלהם נראית בשנים האחרונות. משחקים בצורה מאוד טקטית ודי בונקריסטית ומחכים למתפרצות. אחרי הגול שאיטליה הבקיעה השחקנים שלה החלו להתחזות ולהעביר את הזמן בצורה מגעילה למדי. לא מתאים למעמד.

אינסינייה שחקן נהדר. הוא נראה כל כך קטן ונמוך שבהתחלה חשבתי האמנתי שהוא בן 22. הבחור מתנשא לגובה של מטר שישים וקצת. עדיין חסר לו ה'תכלס' במשחק שלו. להעביר לשחקן בין הרגליים 40 מטר מהשער זה נחמד, אבל לא אפקטיבי.

לפי איך שאיטליה נראתה היום ואיך שספרד נראתה כל הטורניר הזה, אני לא אהיה מופתע אם בגמר נקבל שיחזור של התוצאה מהגמר של היורו לבוגרים (0-4 לספרד).

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/13
  3. Ajacied Member

אם הולנד באמת היתה רוצה לשחק התקפי, היא היתה מגיעה ליותר הזדמנויות ומבקיעה. היא יצרה כולה 2.5 מצבי הבקעה לכל אורך המשחק ושלישיית ההתקפה נראיתה אנמית לחלוטין, במיוחד ג'ון ודה יונג. משחק מאוד איטי בחלק הקדמי, בלי שום יצירתיות.
    ולא נראה לי שזה קרה בגלל הגנה איטלקית חזקה...פשוט היה משחק חלש של שתי הנבחרות.
    די חבל שככה זה נגמר כי בסיכום הכללי הולנד לא היתה פחות טובה, למרות הכל...

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

נכון שראיתי רק את התקציר אבל במשחקה של ספרד מול נורווגיה השוער הנורווגי פשוט נתן תצוגת שוערות שהרבה זמן לא ראיתי כמותה. לקח שם כדורים גדולים. אני לא יודע אם יש קבוצות גדולות שמתעניינות בו, אבל בהחלט גדל שם שוער רציני לעתיד.

5. Ice Cream חסה

אף מילה על המהלך של אינסינייה והמסירה שקדמה את הבישול שלו? הבלם ההולנדי פישל, אבל עדיין הכדור שאינסינייה הכין לבוריני זה כדור שכל חלוץ חולם לקבל.

6. Don Joan Roman Member

מסירה גדולה של אינסנייה ומהלך ענק של בוריני, עצירת כדור וסיומת מצויינים אבל כשרוצים להתמרמר מוצאים דרך.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא פחות מרשים, לדעתי גם יותר, הייתה המסירה הארוכה (וההשתלטות) שקדמה לבישול.

8. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק. וזהו היה גביאדיני, שלמרות שלדעתי הוא החלוץ הטוב ביותר בנבחרת, הכניסות שלו כמחליף פשוט משנות את המשחק והופכות את הנבחרת האיטלקית להרבה יותר קטלנית, בדיוק כמו נגד אנגליה ונורבגיה. סופר-סאב משולם.

בוריני היה חלש, אך כמה יפה הכדורגל ששער הניצחון הפך אותו לגיבור המשחק. את מה שהיה מוטל עליו לעשות הוא ביצע בצורה נהדרת, ולדעתי ייפתח גם בטדי. אימובילה עבד מאוד קשה על המגרש והפיזיות שלו נותנת לו יתרון מסויים על ההולנדים, אבל אתמול הוא התקשה לבוא לידי ביטוי על אף שעד כה מאוד נהניתי ממנו בטורניר. לפי דעתי, מאנג'ה צריך להמשיך לשחק עם הצמד הזה נגד ספרד, ולהכניס את מאנולו במהלך המחצית השנייה.
    לצד השליטה בכדור האדירה של אינסינייה, הוא מוסיף ערך מוסף בדמות סיוע רב להגנה ובטורניר הזה התוודעתי ליכולת המסירה המרשימה שלו. מי שבאמת איכזב אותי היה פלורנצי, ואולי זה בגלל שאני מצפה ממנו להמון, אבל אתמול הוא התקשה להשפיע על המשחק. במרכז הקישור הרומאי בא לידי ביטוי בצורה טובה יותר, אך פאוסטו רוסי עושה עבודה טובה ולא הייתי מחליף אותו. אולי כדאי לשקול את הצבתו של ספונארה באגף הימני. ההולנדים סגרו את וראטי לאורך רוב המשחק, ולכן הוא לא הצליח להציג הופעה גדולה, בנוסף לכרטיס המוקדם שספג אשר מנע ממנו להציג את משחקו הפיזי.
    החלק הקדמי של ההולנדים אדיר ולמרות זאת, ההגנה האיטלקית ביצעה עבודה טובה מאוד למעט מספר חורים. שוב פעם הם מפתיעים לטובה ומוכיחים שהתיאום המושלם והעבודה הקבוצתית, חשובים יותר מהיכולת האינדיבידואלית של כל אחד. מי שאתמול כיכבו בחלק האחורי הם דונאטי ובארדי. צפוי להם עתיד מזהיר, מקווה רק שלא באינטר.

מדברים פה על בונקר של האיטלקים כאילו שהם ביצעו איזשהו פשע. לא רימינו, לא צללנו, ולא ביצענו שום דבר לא כשר במשחק. תבינו שכדורגל הוא ספורט תחרותי וכל נבחרת/ קבוצה רשאית לשחק בצורה המתאימה לה ביותר כדי להצליח. מה גם, שלפי התגובות פה ניתן לחשוב שאיטליה העמידה 11 שחקנים ברחבתה, אבל לא כך היה, אלא ניהול משחק נפלא של מאנג'ה (תקראו את ההודעה של שי האיטלקי). במבחן התוצאה, הנבחרת האיטלקית על שלל גילאיה היא מעצמת כדורגל בינלאומית ומטחנת תארים, והולנד והעלאק כדורגל סקסי, נשארת רק עם מחמאות, שלמיטב ידיעתי לא מזכים בשום דבר.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי הכל עניין של פילוסופיית משחק. בהולנד מאמינים באחזקת הכדור וניסיון להבקיע. באיטליה מאמינים קודם כל בהגנה, לשמור על רשת נקייה ולצאת למתפרצות. זכותם.

מבחינתי איטליה גנבה אתמול ניצחון, אבל זה לא משנה את תוצאת סיום המשחק. יש לי טענות קשות להולנד שברב הטורניר גם לא שיחקה במחצית השנייה. נגד 10 רוסים מאד קל לנצח, אבל גם שם ראינו שיש להולנד בעיה. אדם מאהר, שחקן שעוד ירשים המון אנשים הגיע תמיד רק ל-45 הדקות הראשונות. גם לרב זה היה המקרה עם ויינאלדום ואולה ג'ון.

לצערי הכתובת היתה אתמול על הקיר. מחצית ראשונה יותר טובה של הולנד, הזדמנויות טובות להבקעה, אבל התוצאה נשארה 0-0. אחרי ההפסקה איטליה הולכת אחורה (מצדי אל תקראו לזה בונקר), חיכתה לטעות אחת בהגנת הולנד וניצחה את המשחק. הנבחרת שלי מצידה בזבזה 45 דקות עקרות ולא בעטה כדור אחד מסוכן לכיוון השוער. ככה אי אפשר לנצח!

את שיטת המשחק האיטלקי לעולם לא אוהב, אבל זכותה לשחק כך. עם תוצאות אי אפשר להתווכח ולכן אני גם לא עושה את זה. לדעתי הבעיות שלנו כבר מתחילות בהמנונים...מצד אחד 11 שחקנים אדישים כשמצד שני 11 חבר'ה שאוטוטו היו הולכים להרביץ אנשים אחרי השמעת ההימנון האיטלקי...גם זה עניין שמאד מעצבן אותי. בהולנד אתה ניאו נאצי אם אתה הולך עם מעיל מעוטר בדגל המדינה...פה הכל 'מולטי קולטי'...

לחזור לכדורגל.
    איטליה הצליחה לחשוף לחלוטין את הבעיות בנבחרת ההולנדית וכמו שאני אומר אלו בעיות ידועות לכולם. הגנה חלשה היא אחת הבעיות. אי אפשר לזכות באליפות כשסופגים 7 שערים ב-4 משחקים. ספרד עוד לא ספגה שער אחד בלבד ואיטליה לדעתי רק אחד. בהולנד יש כבר שנים ויכוח על העניין הזה ולצערי נראה שאיטליה תמשיך לחשוף את הבעיה הזאת כמעט בכל פעם מחדש.

והנה סוגרים את המעגל. שתי נבחרות עם הגנות חזקות, אבל שיטת משחק שונה...להולנד לא היה אתמול את איסקו או מוראטה שיכולים בגמר לעשות את ההבדל. לי אישית ברור שאיטליה תתן לספרד לעשות את אותו דבר כמו שראינו אתמול בפתח תקווה. אני רק יכול לקוות שספרד הולכת הביתה עם הגביע כמו במונדיאל.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ראיתי בלילה שידור חוזר של המשחק, ומזל שכך כי אם הייתי מאמין לחלק מהתגובות פה הייתי חושב שאיטליה גנבו ניצחון. או שהאיטלקים כיסחו ולכלכו על ההולנדים התמימים והספורטיביים. לדעתי הולנד לא עשתה יותר מאיטליה על מנת לנצח את המשחק, ההתקפה שלה אנמית, חסרת רעיונות ומשעממת. אם גם ההגנה לא טובה אז מה נשאר?

לגבי ההתנהגות, מכיוון שמדובר בשחקנים די בוגרים כבר זה פחות מגעיל, כי התרגלנו וזה המצופה. בשתי הנבחרות היו שחקנים שהתנהגו בצורה דוחה, או סתם לא יפה. דקות הסיום היו כבר ממש דוחות מבחינה זו, אבל זה התבשל מההתחלה שהראשון שזכור לי הוא ההולנדי של בנפיקה שהתנהג כמו ילד קטן ולשמחתי הרבה הפגין משחק חלש.

אמנם ידעתי את התוצאה מראש, אבל ההרגשה שלי לאורך כל המשחק הייתה שאיטליה יותר מסוכנת. בדקות שהיא לחצה גבוה היא לא הייתה רחוקה מליצור עוד כמה מצבים מסוכנים, וחשפה את החולשה ההולנדית בהנעת הכדור, שהייתה סתמית ולרוחב ללא שום יצירתיות.

בגדול משחק מאכזב באיכותו, אבל היו דקות טובות מצד איטליה (בעיקר בלחץ כאמור) שהפכו אותו לשווה לצפייה.

ונבחרות אחרות לא מאמינות בניסיון להבקיע? שטויות. אבל אם לזרום איתך, ממה שאני רואה בהולנד מאמינים בהחזקת כדור וזהו, את הניסיונות להבקיע בקושי ראיתי...

11. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

לא אחזור על הרבה דברים נכונים שנאמרו פה, אבל חשוב היה לי להדגיש שמאנג'ה חיפש את הכרטיס כניסה לירושלים, לא לחזור הביתה עם מחמאות כבר פה. אני עקבתי אחרי הנבחרת הצעירה הזאת מהמשחק הראשון במוקדמות בהונגריה, ואני חושב שזה היה המשחק הכי רע מבחינת יכולות התקפיות. הקבוצה שלו בדרך כלל שולטת בכדור, בדרך כלל תוקפת, אתמול זה היה היוצא מהכלל. אני לא צריך להראות לכם משחקים מהמוקדמות ובטח לא את התבוסה של הולנד הצעירה 3-0 באוגוסט האחרון לשערים של פלורנצי, אימובילה ואינסיניה. מאנג'ה: "ההולנדים יגידו שהיינו הגנתיים? שיגידו..."

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

וחשוב (?) גם לציין שאתה יכול להישאר בלי זה ובלי זה, כי הולנד נשארה בלי הכרטיס ואני לא יודע אילו מחמאות היא יכולה לקבל על ההופעה אתמול.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אליאס, אתה יודע למה אני מתכוון.
    הולנד כמו ספרד, ברזיל וגרמניה החדשה מאמינות קודם כל בהתקפה. איטליה מאמינה שצריך קודם כל לשמור על רשת נקייה ורק אחר כך מנסים לכבוש שערים.

בגלל שלא מקבלים שום נקודות על אחזקת כדור או בעיטות לעבר השער הויכוח הזה תמיד ישאר. האחד אוהב לנצח ככה, השני בצורה אחרת. שוב, על תוצאת הסיום אני לא מתווכח, אלא רק על הדרך. אני רק יכול להגיד שאני מעולם לא מבין למה מדינה עם תרבות, אוכל ומוסיקה כל כך מרשימה כמו איטליה מעדיפה את השיטה ההגנתית בשביל לנצח, אבל זו זכותה.

ברור לי שבגמר שוב נקבל את הויכוח הזה, אבל לשמחתי כבר לא אהיה שותף לזה...מבחינתי הטורניר נגמר אתמול.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא הבנתי את הקשר. גם ונסואלה זו מדינה עם תרבות, אוכל ומוסיקה ואפילו ריקודים, טלנובלות ודוגמניות יפות. אני חושב שאם היא תשחק קודם כדי להתקיף, היא תספוג חמישייה. רק מה הקשר לתרבות, אוכל ומוסיקה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי