היה לו חלק בשער של הנורבגים, אבל היה לו גם חלק עיקרי מאוד בשער של תורג'מן, ככה שזה התקזז בנושא הזה, חוץ מזה שהוא עובד על המגרש וזה התפקיד שלו, לעבוד, הוא לא זוהר, הוא לא נוצץ, הוא לא יוצא כל יום בהצהרות על בלגיה או במקרה של ביטון "בנפיקה", אלא פשוט בא ונותן כל מה שיש לו, פעם זה הולך מצוין, פעם זה הולך חרא ופעם זה הולך לא רע אבל הוא לא מפחד על הרגליים ותמיד נותן הכל וזה חשוב מאוד לשחקן בתפקיד שלו, השער זה רק הבונוס על כל העבודה השחורה שהוא עושה. בנוגע לבעיטות: מסכים איתך שהוא לפעמים בועט יותר מדי והוא חייב לעבוד על זה שהבעיטות שלו יהיו טובות יותר.
זה לא סתם גניבת דעת, זה שוד מזוין שלה. במשפט אחד אתה גם מדבר על ההרחקה של גולסה כתירוץ לתבוסה לאיטליה וגם מקפיד להתעלם מזה שלנורווגיה הורחק מולנו שחקן וגם קיבלנו פנדל מפוקפק. היכולת שלך לעוות את המציאות מרשימה. תרשו לי רגע לצאת מהקו המערכתי של "זה המקסימום שאנחנו שווים" ולשאול: האמנם? האם בטורניר ביתי שבו הוגרלנו לבית החלש יותר אנחנו לא צריכים לפחות להתמודד על העליה לחצי הגמר? ראינו היום מול אנגליה, ובחצי השעה הראשונה מול איטליה, שיש לנו לפחות מספר שחקנים טובים מאוד, ובנוסף לוזון השאיר בבית שלושה שחקנים מצויינים בגלל אינטרסים לא ברורים. עם כל הכבוד לנורווגים, האם בבית, כאשר אנחנו ביתרון מספרי, אנחנו לא מסוגלים וצריכים לנצח אותם? האם במקום להמשיך ולנסות לתקוף בצורה כושלת בעשרה שחקנים מול איטליה, לא היה עדיף לרדת להגנה ולנסות לשמור על תוצאה מכובדת, שתשאיר לנו סיכוי לקראת המחזור האחרון? קבלת ההחלטת של לוזון, מבחירת הסגל, דרך ההכנה הטקטית (או שמא נאמר, אי ההכנה) וכלה בהרכבים ושיטת המשחק של הנבחרת, היתה לקויה. ואני מדבר פה רק על הצד המקצועי, כי בכל מה שמסביב קבלת ההחלטות שלו היתה גרועה. שיהיה לסטנדרד ליאז' בהצלחה.
אמרתי, הוא בונבון לעומת ביטון. איך נותנים לדבר הזה להיות קפטן אני לא מבין. לא יודע אם הוא צריך לעבוד על הבעיטות, אבל הוא צריך לבעוט פחות. זה לא שכונה, לא יכול להיות שהוא בועט כל כך הרבה פעמים מרחוק. זה לא כאילו מדובר בבועט ברמה גבוהה... אגב, בקשר להצהרות על בלגיה וכאלה, הוא כולה משחק בבית"ר בזמן שהיא קבוצת אמצע טבלה\תחתית, עם כל הכבוד. הוא גם לא היה אף פעם שחקן בולט בנבחרות צעירות (תקן אותי אם אני טועה) לכן שמו גם לא נקשר אף פעם עם מעבר לאירופה (אולי גם אין לו סוכן מספיק "טוב" כמו דהאן או השד יודע מי במקרה של ביטון). ברגע שיהיו שמועות כאלה, נראה איך יגיב.
להאשים את קריאף בגול זה לא לעניין. מי שהיה אמור לסגור את סינג זה הקשר ההגנתי - אבל לא היה קשר הגנתי על המגרש אחרי הפציעה של ביטון. אי אפשר לצפות מקשר אמצע למודעות הגנתית בתפקיד שהוא לא מכיר. האשם בגול הוא זה שלא היה לו אף קשר הגנתי על הספסל.
מה ז"א אין לו מודעות הגנתית? הוא עומד לידו, זה תוספת זמן... זה שלא היה בכלל קשר אחורי בסגל (מה ביטון אמור להיות?) זה שערוריה אחרת.
אין שמועות על מעבר של אופיר לבלגיה מסיבה אחת פשוטה: הוא לא מעוניין בזה, ברגע שתהיה עליו הצעה רשמית הוא ידבר, לא כמו שחקנים מסוימים שהסוכנים שלהם מפיצים בכל יום שני קשקוש על זה שמתעניינים בהם.
תרשה לי לפקפק בזה שהוא מעדיף לשחק בקבוצת אמצע טבלה\תחתית פה בארץ, שהעתיד הקרוב שלה לא נראה מעודד, מאשר באירופה, תמורת שכר גבוה בהרבה ניתן לשער. או שהתכוונת שהוא לא רוצה שיהיו שמועות? לא חושב שזה בהכרח היה תלוי בו בכל מקרה. הסוכנים מפיצים שמועות (כבר ראיתי אחרי המשחק שהוא "על הכוונת" של מכבי).
כנראה שלא הבנת אותי נכון, אני לא מדבר על מעברים כי זה ברור שהוא יעדיף אירופה וכסף גדול על פני להישאר בבית"ר, אני מדבר על שמועות שלך התעניינויות, אני יכול מחר בבוקר להפיץ שקריאף מחוזר על ידי עשרות קבוצות מבלי שזה יהיה נכון, אצל אופיר זה לא יהיה ככה, אופיר לא רוצה שיופצו שמועות סרק, והוא הנחה את אבא שלו שלא לדבר מילת סרק ורק אם באמת תהיה קבוצה שמתעניינת(כמו לדוגמא מכבי תל אביב שהיום מיד לאחר המשחק צלצלה לאבא שלו והיא זאת שגם אמרה את זה לוואן) ורוצה אותו ותגיש הצעה לבית"ר, אז שיפרסמו.
אוקיי. אולי גם במקרה שלו זה שונה כי אתה אומר שהסוכן שלו זה אבא שלו, אז אפשר להאמין שמה שמעניין אותו זה טובת השחקן (הבן) בניגוד לסוכנים סטנדרטיים שרק רוצים לגזור קופון. מצד שני, כמו שאתה אומר היום היתה פנייה ממכבי, וזה ישר פורסם. אז אני יוצא מנקודת הנחה שעד היום לא היתה התעניינות אפילו חצי רצינית מאירופה.
לא הייתה, חד וחלק אני יכול לומר לך, אבל גם כשתהיה אתה לא תשמע על זה מהצד שלו, גם את זה אני יכול לומר לך בוודאות.
כשקריאף ראה אותו זה כבר היה מאוחר מידי, לא היה לו מספיק זמן לסגור אותו. ביטון הוא עד כמה שאני יודע הקשר ההגנתי היחיד בסל (אולי כבהא אמור להיות גם על תקן קשר אחורי? בכל מקרה הוא גם היה בהרכב וגם נפצע).
כי אני בניגוד אלייך, יודע להבדיל מול דברים. נבחרת נורווגיה הצעירה היא נבחרת טובה מישראל, ככה שגם ב-10 שחקנים הההיתרון שלנו עליהם לא משמעותי. נבחרת איטליה גדולה על ישראל בכמה וכמה מידות גם ב-11 שחקנים, אז בוודאי שב-10 שחקנים, שמרחיקים לישראל את השחקן החשוב ביותר שלה והשחקן הכי טוב שלה- כן גולסה הוא הכוכב של הנבחרת גם עם לא היה טוב, הוא השחקן הבכיר ביותר בסגל ביחד עם ביטון. בסופו של דבר, יש הבדל בין שתי המקרים.
נורווגיה שיחקה מול ישראל בלי ארבעה שחקנים שהיו עם הבוגרת. הרבה יותר רלוונטי מגולסה שגם ככה היה על הפנים. בבית, מול 10 נורווגים, אנחנו לא אמורים לנצח? עשית מהם ברזיל של 1970, כולה נורווגיה הצעירה.
ללא ספק היה לו חשוב המשחק הזה כל כך חשוב שהוא אפילו לא נכנס לפניו לחדר הלבשה לתדרך את השחקנים! לעשות פוזות מול המצלמות כל אחד יכול, אבל הזלזול שלו עבר הפעם כל גבול.