לא ממש היה צפוי שאחרי שני משחקים בית עם ספרד, גרמניה, הולנד ורוסיה כבר מוכרעת במחזור השני. שתי הנבחרות שהגיעו עם סגל מלא ימשיכו הלאה. ברור שגרמניה עם רויס, גצה ודקרסלר לא היתה אחרי שני משחקים ללא נקודות. אין מה לעשות, זה מה יש. ספרד אולי לא ממש מייצרת כמויות של הזדמנויות, אבל אני מאד רוצה לראות אם הולנד (אם נעלה ביום רביעי עם ההרכב הכי חזק) ואיטליה מסוגלות לעצור את הספרדים. ההרגשה שלי היא כן, אבל יש סיכוי לא קטן שספרד גם מסוגלת לשחק יותר טוב.
ביזיון הכרטיסים ממשיך ואפילו באיצטדיון ענק כמו טדי היו כאלה הולנדים תמימים ונחמדים שקנו מספסרים כרטיסי הזמנה במאה שקל כי לא טרחו לומר להם שישנה אפשרות לרכוש כרטיסים באיצטדיון עצמו. בנוגע למשחקים, הייתי במשחק של הולנד, אחלה משחק, הרבה איכות בחלק הקדמי יש להולנד, אדם מהאר שחקן גדול, אולה ג'ון וווינלאדום שני קיצוניים מפחידים ומהירים בטירוף אבל מי שאותי הכי הרשים זה ואן חינקל, איזה אומן, גם במסירות, גם בשליטה בכדור, גם בניהול המשחק, פשוט שחקן פנטסטי, אצל הרוסים דזאגוייב פתח טוב אבל המשיך גרוע וסה"כ לדעתי הם נבחרת שלא ננופלת מהולנד ברמה של ארבעה שערים וחבל על הכרטיס האדום הלא מוצדק והפנדל שלא נשרק לה. מבחינת קהל היה רוב להולנדים אבל מי שהרג אותי זה איזה רוסי מבוגר כזה, נראה בן אדם לא קל וכל כך הרבה קללות הוא המטיר על השופט ועל הבחור ששמר את דזאגוייב שזה היה קורע מצחוק.
הם מתחרות נגד נבחרות כמו גרמניה ורוסיה, לא נגד סלובניה וקפריסין. חוץ מיזה, אותי מרשימה גם ההגנה הספרדית שלא סופגת עוד שער. לא ראיתי את המשחק היום, אבל שוב מוראטה כובש, ושוב הוא בספסל, לא מובן לי למה? שוב, אני מחזיק מאוד מהשחקן הזה, וצומח כאן כשרון פנטסטי, חלוץ ברמה גבוה. אגב, טייו שוב היה פח?
ברנד לנו מבחינתי אכזבת הטורניר. השער היום, בין אם הוא רוצה או לא, הוא שלו. לא סוגרים ככה את הפינה, לא שולחים את הרגל בתקווה שהכדור יפגע בה ויעוף לקרן. מאוד מאכזב, ובכלל הנבחרת הגרמנית באה ונראתה רע. קיוותי שהיא תגיע רחוק כי בסך הכל באמת הנבחרת מורכבת משחקנים מאוד מוכשרים, אבל הם לא עמדו במבחן המעשי.
יובל,אין מה לחפש אשמים כי הנבחרת הזאת פשוט לא מספיק מוכשרת כדי לעלות.נגד ספרד והולנד ראו בבירור את פערי הרמות בין הקבוצות ובשני המשחקים הגיע לגרמניה להפסיד.באמת שאין שם שחקן אחד מוכשר שאפשר לבנות עליו קדימה.אולי רק הולטבי שאפשר לומר עליו שיש בו משהו.אז ככה שאני לא יודע איפה אתה בדיוק רואה כשרון כי ספרד עולה על גרמניה בכל עמדה.מוניאין ומוראטה שיכולים להיות הכוכבים בגרמניה,שחקני ספסל בספרד.אם אתה שואל אותי לא הייתי לוקח אף שחקן מגרמניה להרכב של ספרד. שמפוצצת בכשרון. בינתיים גרמניה נתנה מחצית אחת טובה והייתה גרועה בצורה מוגזמת ב3 האחרות.באמת שאני לא זוכר מתי קבוצה שיחקה כל כך גרוע כמו גרמניה במשחק נגד ספרד.אשכרה הרמה שם הייתה נמוכה יותר מליגת העל,פשוט משחק זוועה.גרמניה לא הצליחה לעבור את החצי או לחבר שתי מסירות במשחק שהיה הצ'אנס האחרון וזה כבר אומר הכל.שלא נדבר על להגיע לשער של ספרד שזה לא היה נראה קרוב אפילו.לרגע חשבתי שזאת נבחרת ישראל משחקת,אגב זה גם מתאים עם השער בדקה ה-86.
גרמניה לא מספיק טובה, וההייפ שהגיע איתה בגלל הנבחרת הבוגרת וכל הכשרונות שם לא היה מוצדק, ומי שראה את הנבחרת הזו לדעתי היה יכול לצפות את זה - לפחות בכל משחק שיצא לי לראות אותם הם לא הרשימו בכלל והיו דיי תלויים על איזה רגל קם הולטבי. איטליה ספרד והולנד כצפוי מראות שהן כמה רמות מעל השאר בטורניר. תחושה שלי היא איטליה וספרד.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390252,00.html טור מצויין של אורי קופר שממחיש את מה שרובנו מרגישים. ולכן, כמו שכבר אמרנו אתמול, כל המחאה והזילזול של הקהל בנבחרת שלו היתה לגיטימית וצודקת לחלוטין.
מוראטה תותח, כל פעם הוא מקבל פירורים ומבקיע את שער הניצחון. אם היינו אוהד מכבי הייתי אומר אפילו 'השחקן ה-12', אבל יאללה, הגיע הזמן שיפתח בהרכב. רודריגו בינוני בינתיים אם אני מתייחס ליכולת באליפות הזו בלבד. אהבתי את המשחק של הנבחרת אתמול, הרבה סבלנות ויסודות כמו בנבחרת הבוגרת+פריצות באגפים(טאיו כל-כך מהיר אבל קצת מפוזר, בכל-מקרה פוטנציאל עצום) וגם בעיטות מרחוק בזכות ילרמאנדי הנפלא שהוא שחקן-שחקן ועובר שחקנים בקלילות. רציתי לראות את קרבחאל אבל מונטויה מצויין ובטוח בעצמו ואיסקו באמת קופי של אינייסטה. כמו שאמרתי, מוראטה צריך לשחק ואני מאמין שהוא יפתור קצת את בעיית החוד. אני לא מתרגש מקצב ההבקעה של הולנד, אבל חשוב שהנבחרת תיגמל מה-1:0 הזה. קוקה היה מהפחות טובים אתמול בשורות הנבחרת אגב.
אני מאמין שיש סיבה שלופטגי לא פותח עם מוראטה. אולי הכושר הגופני. המאמן הזה הביא אליפות אירופה לפני שנה ואני מחזיק ממנו. איסקו מתעולל ביריבים שלו עד עכשיו כאילו הוא משחק מול ילדים. קוקה היה אפור אתמול, אבל לא זייף. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
גם אני מחזיק מלופטגי, אבל קשה לי להאמין שמדובר בכושר גופני, רודריגו היה החלוץ הבכיר במוקדמות וגם היה מלך השערים של המוקדמות, והוא גם בצורה קצת אבסורדית- מלך השערים של כל הזמנים בנבחרת עד גיל 21. לופטגי כנראה שומר לו אמונים, אבל זה ברור שמוראטה צריך לפתוח. אם ההיכרות שלי אם מאמנים ספרדים, אני יכול להגיד שאני ממש לא יופתע עם רודריגו ימשיך לפתוח, קשה להם לרדת מהאג'נדה שלהם, אבל להוציא את זה הוא עושה עבודה טובה. לקחנו את האליפות עם אדריאן, נוכל לקחת אותו גם עם רודריגו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אצל הספרדים לטעמי המצטיין עד כה בטורניר הוא איאראמנדי הקשר האחורי. יציב, מחזיק את הקישור, החלטות מצויינות עם הכדור - משחק מצויין ב-2 משחקים עד עכשיו. לא יישאר בסוסיאדד עוד הרבה זמן.
מסכים, לא הכרתי אותו לפניי אבל עושה רושם של שחקן פנטסטי, מסירות מדויקות, בעיטות פצצה, ניהול משחק טוב, אחלה שחקן.
דור, איסקו קופי של אינייסטה? יש הרבה דברים שהם שונים באים, איסקו עם ראש הרבה יותר התקפי שמשל אינייסטה והוא גם יותר וירטואוז עם הכדור. אני לא אומר שהם לא דומים כי הדריבל והמסירות בהחלט גורמים לדמיון בין השניים, אבל אם כבר איסקו מזכיר מישהו זה יותר את דוד סילבה. מה שאותי הכי מרשים בנבחרת הספרדית זה התיאום בין שני הבלמים, מרטינז ובארטרה. מרטינז קודם כל הרשים אותי במשחק הראשון נגד רוסיה, לא הכרתי אותו לפניי וראיתי בלם שקט, חזק שגם את מעט האתגרים שהיו לו נפנף כמו כלום. אבל התיאום ביניהם ברמה גבוהה מאוד לדעתי, וזה גם מוציא מבארטרה יכולת טובה. מרשים שבנבחרת רואים תיאום כזה בין הבלמים. אותי אישית הכי מרשים בטורניר עד עכשיו מרקו ואן חינקל ההולנדי. השחקן המרכזי של הולנד, שכל המשחק עובר דרכו וזו גם הסיבה למה הולנד נראית כל כך טוב, כי הבחור הזה מנהל משחק ברמה גבוהה. יש לו מסירות ארוכות נהדרות, הוא כל הזמן בא לבקש את הכדור, הוא מניע את הכדור מהר קדימה ויש לו ראיית משחק נהדרת. שחקן כזה משתלב נהדר עם אולה ג'ון ו-ווינאלדום הנהדרים באגפים, שנוח מאוד לשחק על מתפרצות וכדורים ארוכים עם סילונים כאלה(למרות שהולנד לא בהכרח מבססת את המשחק שלה על סיגנון כזה). גם פדרסן מנורבגיה נהדר, אבל ואן חינקל עושה רושם של פוטנציאל עצום. פדרסן כבר נמצא בגיל שהוא צריך להיות בשיא שלו.
מסכים עם כל החברה מעלי, אייארמנדי עושה עבודת קודש בקישור, מכסה שטחים ומפנה לטיאגו, איסקו, קוקה ושאר הקשרים את החופש בהתקפה. הוא גם גם יודע לצאת קדימה, ויש לו הרבה כדורגל, יחסית לקשר אחורי. אני אישית מת על קמאצ'ו, ומקווה שלופטגי יתן לו מקום בהרכב נגד הולנד, אבל הבאסקי עושה עבודה גדולה. בקשר לציוות של אינגו מארטינז ובאראטרה, מדובר בשתי בלמים כשרוניים ביותר, לא לחינם פיליפ מונטנייר מאמן סוסיאדד שסיימה רביעית בספרד, אמר שמארטינז השחקן הכי חשוב בקבוצה שלו, אני עוקב שנתיים אחרי הילד הזה, וצומח בלם מעולה. ברצלונה עוקבת אחריו גם לא מעט זמן ויש סיכוי שיגיע למועדון גדול השנה או בשנה הבאה. גם בארטרה נהדר, שקט, אינטלגנטי ואחראי, וגם פורץ קדימה בצורה מרשימה ביותר לבלם. אני מקווה שלופטגי יתן צ'אנס למחליפים נגד הולנד, קמאצ'ו, קארבחאל, נאצ'ו, מונסייה, אלברו ואסקז, זה הזמן שלהם.