כן, כמובן, הכוונה היתה שהשחקנים ישתקו. אבל. אני גם מסכים עם מה שכתב itai. הקטע הזה של "השחקנים לא התאמצו מספיק" הוא פופולרי מאוד אחרי משחקים ותוצאות לא טובות. האמת היא ממש לא כל כך שחור ולבן.
מעניין מה היה קורה אם תורג'מן היה מצליח לדחוק את הכדור כמו שצריך והיינו עולים ל1-0 חצי דקה לפני שקיבלנו אותו בצד השני, ואולי היינו מוציאים פה איזה 1-1. בטח היינו שומעים על איך השחקנים טרפו את הדשא בהתחלה וכאלה.
סליחה קודם כל על הטעות, חשבתי שהתכוונת לקהל. דווקא אתמול זה היה שחור בולט מאוד, סביר להניח שמי שראה את המשחק אתמול בטלוויזיה פשוט לא ראה את העמידה של הנבחרת אלא רק את הכדור.
אז מה אתה בעצם אומר, שעם עמידה נכונה והרבה יותר לחימה, שלטענתך לא היו אתמול, היינו מוציאים 0-0? מפסידים 2-1? מה היה קורה לדעתך? היינו רואים את הכדורגל של החצי שעה הראשונה 90 דק'? הסוד הגדול הוא שהנבחרת לא עמדה נכון ועל זה היה האולה הזה בסיום? זה העניין? גאוני הכדורגל ביציע זיהו עמידה לקויה על כר בדשא של 10 ישראלים מול 11 איטלקים ולכן היה ראוי לעשות להם אולה אולה כזה מזלזל?
אולי זה נראה ככה. אני לא מאמין לרגע שהשחקנים לא ניסו להשקיע כל מה שיש להם. אני בהחלט יכול לקבל את זה שאחז בהם שיתוק והם פשוט לא ידעו כבר מה לעשות. הגעת לטורניר ביתי, הציפיות בשמים (לא ריאליות, אבל ככה זה, ישראל). קיבלת על המשחק חום מכת-מציאות שמראה לך היכן אתה באמת נמצא. אתה מגיע למשחק השני, אנדרדוג ברור, מתחיל בסדר, סופג, מילא, אבל אז מקבל אדום... בשביל אנדרדוג כמו ישראל זו מכה אנושה. והשחקנים האלה לא עמוסי ניסיון, בטח בדרגים האלה. סביר שהם מעולם לא פגשו יריבה כל כך טובה. אני חושב שצריך לתת להם הנחה במקרה הזה.
אולי. אבל אתה כנראה לא מפנים שהתוצאה זה הדבר האחרון שמעניין פה, כי אף אחד לא ציפה שישראל תעלה שלב. אבל כשמאמן נבחרת אומר משפט כמו "אני לא מכיר את שחקני היריבה" כאילו שהוא דל בוסקה שמתכונן למשחק מול האיטי ואח"כ אומר שנורבגיה תגיע לגמר (למרות שהוא טען שהוא בכלל לא מכיר את היריבה), אז זה לעשות צחוק ממך ומכל אוהד הנבחרת שמייחל להצלחה. או כשהשחקנים אומרים שהם לא באו מוכנים לטורניר ולא חשבו שאלו הבדלי הרמות (למרות שכל אחד שקצת מתמצא היה יודע לומר להם זאת), זה נראה לך כמו משהו שצריכים לומר לתקשורת אחרי הדחה בטורניר בינ"ל חשוב? ועוד בבית? אחרי שהם ייחצנו אותו במשך שנתיים? אז מה לעזאזל עשיתם שנתיים שלמות אם לא ללמוד את היריבות הצפויות לבוא לכאן? זה מה שמעצבן, אותי לפחות, הרבה יותר מניצחון או הפסד מול נורבגיה או איטליה. לי ציפיות מזמן כבר אין מנבחרת ישראל, זה הזילזול של השחקן הישראלי שחושב שהוא פאלקאו ומרשה לעצמו לזרוק את החרא שלהם על הקהל (יש להם דוגמא שקוראים לה בניון). הפסדתם? לא קרה כלום, לפחות תורידו את הראש. בכל מקום בעולם מתנצלים בפני האוהדים, גם אם זה רק בתקשורת, אבל בטח לא יוצאים נגדם. רק בישראל השחקנים רגישים פתאום.
אני מסכים זו המאניה דיפרסיה הקבועה שלנו זה אולי ישמע כמו איזה תירוץ אבל בחצי שעה הראשונה ישראל הייתה ראויה לשער. האדום גמר את המשחק, זו עובדה. איך שלא תהפכו את זה, עד האדום ישראל שיחקה כדורגל. זה שאחריו ה"מוד" כנראה השתנה לאנדורה, זו בעיה אחרת.
מה שקורה בנבחרת מזכיר לי את באר שבע, כשהקהל שלנו מוחה הוא לא מוחה על חוסר הצלחה אלא על חוסר לחימה ומחויבות, וזה בהחלט מה שהיה אתמול בבלומפילד ככה שיש לכל אחד ואחד זכות לזלזל כי הם עושים בדיוק אותו דבר. שלא יספרו לכם סיפורים, כל אחד ואחד מהם בלי יוצא מן הכלל עלה לדשא בשביל לשמור על עצמו ובמקרה הטוב להשיג חוזה באיזה קבוצה קיקיונית בארץ נידחת שהעיקר שהיא מיבשת אירופה, וזה היה ניכר מאוד על הדשא. האדום של גולסה היה מוצדק מאוד, את השופט ממש לא מעניין אם הוא התכוון או לא כשאתה גולש עם שני רגליים לרגל של שחקן, וזה היה פשוט מביך לשמוע את כל הפרשנים המומחים מתרצים את ההחלטה של השופט בכך שגולסה לא התכוון. לא אגיד שנהניתי לראות את הנבחרת מתרסקת ככה, אבל כבר הרבה שנים שאני מרגיש סלידה כל כך גדולה מהנבחרת הזאת על כל שנתוניה, אפילו לא צדיק אחד בסדום שעולה ונלחם ומפסיד בכבוד.
בסדר גמור. זה נכון ששיחקה כדורגל. אבל אדום זה חלק מהמשחק שלאחריו ברור שיהיה יותר קשה ועוד מול איטליה. אבל כמו שאמרת, כאילו שפתאום הנבחרת ירדה ב-3 דרגות ממה שהציגה וזה מה שהכעיס, לא ההפסד עצמו. ופה כמובן שמבחינתי האשם העיקרי הוא לוזון שהיה צריך לעשות את ההתאמנות והמערכים המתאימים ב-10 שחקנים כדי לא להפסיד כ"כ בקלילות. וכן, היה כאן אדום מוצדק וחוסר אחריות מצידו של גולאסה.
לאיטליה קרתה התפרקות זהה בגמר היורו כשהם עברו בפיגור לשחק ב10 שחקנים. אלה דברים שקורים גם ברמות הכי גבוהות, לא צריך ליפול על החבר'ה שלנו. הבדלי הרמות הם באמת תהומיים.
עדיף שכל הקהל היה קם וצועק נגד מי שצריך לקבל את כל הבוז והלגלוג וזה לא רק השחקנים אלא משפחת לוזון ועושי דבריה. מה שקרה פה זה פשוט בושה - מינוי מקורבים, בחירת סגל על פי החלטות לא מקצועיות, הכנה שהיא בדיחה אחת גדולה, וארגון טורניר בזיוני בנושא הכרטיסים- כמו הכתבה הזו של אוהדי הולנד שאני אחד מהם אגב ולא רוצה לקנות כרטיסים לשלבים הגבוהים אם הקבוצה שלי לא תהיה שם. במידה והיא במקרה תהיה שם כנראה שלא יהיו לי כרטיסים בגלל החלמאות\טמטום\תאוות בצע או מה לא. המשחק הראשון של הנבחרת היה אחד הגרועים שיצא לי לראות, ואלמלא שופט הזוי לחלוטין, הנורווגים היו מנצחים בקלות. אז עכשיו לבוא ולבקר את השופט זה מגוחך ופתטי. ל"התכונן" שנתיים לטורניר ואז לעשות מהפכה בהרכב אחרי משחק נפל אחד רק מראה על המקצועיות של הנבחרת הזו. אף אחד לא ציפה לחצי גמר, אבל לאוהד כדורגל, היו ציפיות לכדורגל סביר ולארגון טורניר סביר, מה שקורה כאן הוא מבזה, אין כרטיסים לחצי הגמר ולגמר כשאף אחד אפילו לא יודע מי ישחק שם. כולה יורו צעירות, לא יתכן שלא יישארו 2000 כרטיסים לחלק לנבחרות שכן יהיו שם.
הדבר היותר הזוי זה שאתה פונה לבנק דיסקונט בבקשה לרכישת כרטיסים ממה שהוקצה להם והם אומרים שהכל חולק שאתה פונה לידיעות אחרונות לבדוק אפשרות לקבל מהם כרטיס והם אומרים לך שכל הכרטיסים חולקו למנויי העיתון אנשים אשכרה קיבלו כרטיס בתוך העיתון, יכול להיות מצב שזקנה בת 100 קיבלה בתוך העיתון כרטיס לגמר היורו וזרקה אותו לפח! העיקר התגאו שמכרו כמות כרטיסים מטורפת, ביזיון.