אליפות אירופה בכדורסל 2007- רוסיה אלופת אירופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י לירן, ‏3/9/07.

1. Milevskiy Member

2. הרצליה Member

יצא לי לראות רק חלק קטן מהמשחק הזה אז רק נצטרף פה למחמאות ונאחל המון בהצלחה בהמשך, חבל שהכדורסל לא מקבל יותר חשיפה.

3. ניז Member

עדיף ספרד כדי שיוון ילחמו מול קרואט ויעזרו לנו

4. Dimitar Berbatov Member

אדירים, ווינרים ענקים, אני עדיין לא מאמין.
    ראיתי רק את המחצית הראשונה והאמת, הייתי בטוח שתבוא נפילה ונפסיד. פתאום אני שומע מחבר שהוא שמע שהובלנו בעשר הפרש ברדיו, אני כהרגלי כבנאדם פסימי הייתי בטוח שהוא שמע לא נכון, והנה זה לא חלום. האמת, ממה שראיתי במחצית הראשונה נבחרת קרואטיה לא כזאת גדולה, יש לה קלעים נהדרים לשלוש אבל הגארדים היו לא היו בגדולתם, ממש לא. ועדיין שאפו ענק לנבחרת.
    מאיר טפירו כרגיל עם ניהול משחק נהדר, אחד השחקנים הגדולים שצמחו כאן והכי פחות מעורכים, יניב גרין במשחק נהדר נוסף מתחת לסלים וסוף סוף הספסל ובעיקר דרור חג'ג' נותנים את שלהם. צפיתי לפני המשחק שאם נראה את הספסל בראשות חג'ג', נאור ופניני ובעיקר חג'ג' טובים זה אפשרי לנצח.

ושאפו הכי גדול לצביקה שרף. כל התקשורת במהלך הקיץ קטלה את הכדורסל על ימין ועל שמאל, אמרו שלאף אחד לא אכפת מהנבחרת, שהשחקנים משתמטים ממנה ורק אחד עמד איתן וממש לקח את הכדורסל על גבו. הבנאדם הדגול הזה פשוט מנהל את הכדורסל בארץ, הוא החייה אותו אחרי הבושה הגדולה בהפסדים לפורטוגל. ווינר, בנה נבחרת של לוחמים, לא מוכשרת וכל-כך אנטי ישראלית.

לפני מה שאני מבין, מספיק לנו נצחון אחד נגד פורטוגל ונסיים במקום ה-4 בהנחה שפורטוגל לא מפתיע את אחת הגדולות ושקרואטיה לא תפתיע את יוון או רוסיה.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לדעתי יוון נמצאת בבעיה קשה, הם פשוט לא נראים טוב מהיום הראשון של האליפות. נגד ישראל וסרביה הבינוניות הגיעו לניצחון אחרי משחק צמוד ומול רוסיה וספרד החזקות פשוט לא יכלו וחטפו בראש. יום ראשון אנחנו נגד הפורטוגלים וקרואטיה נגד היוונים, כמובן שמעל להכל אנחנו חייבים לעשות את שלנו ולנצח אחרת חבל על המילים, אבל אנחנו חייבים גם לקוות שיוון יתחילו להתעורר ושינצחו את קרואטיה. ניצחון קרואטי על יוון אומנם יגרום לכך שנעקוף את יוון בטבלה אבל אז אסור לשכוח שביום שלישי אנחנו מול ספרד החזקים ויוון מול פורטוגל החלשה מה שכנראה יגרום לקערה שוב להתהפך לרעתנו.

בקשר לצביקה שרף, כל מי שזילזל בא שיאכל את הכובע, ביי פאר המאמן הישראלי הכי טוב. נראה את פיני גרשון מוציא משהו מהנבחרת הנוכחית.

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/07
  6. New Comer Member

בהנחה שישראל מנצחת את פורטוגל החלשה, שכזכור כבר ניצחה אותנו פעמיים במוקדמות אליפות אירופה, ומפסידה לספרד החזקה להלן הדרך היחידה שבעזרתה ישראל תעלה לשלב הבא:

היא צריכה שהמפסידה במשחק בין קרואטיה ליוון תפסיד גם במשחק הבא שלה. כלומר, שקרואטיה תפסיד לרוסיה או שיוון תפסיד לפורטוגל.

בגלל הזלזול הכללי בפורטוגל ובאפשרות שלה להפתיע את יוון, התקשורת טוענת שקרואטיה צריכה להפסיד פעמיים. אך אם יוון תושפל מול קרואטיה ותראה רע מאוד, אולי היא תפסיד גם לפורטוגלים. אין לדעת.

בהנחה שנפסיד לפורטוגל וננצח דווקא את ספרד, ישראל תייחל לצמד ניצחונות רוסיים, צמד ניצחונות יוונים, או צמד הפסדים קרואטיים. במידה ורוסיה מנצחת את ספרד ומפסידה לקרואטיה ויוון מפסידה לקרואטיה או לפורטוגל.. ניצחון רוסי על ספרד גם עשוי להספיק.. ואז ישראל תהיה תלוייה בהפרשים שלה בשני משחקיה האחרונים באליפות. ישנן ספקולציות נוספות. בקצרה, ישראל תעבור לשלב הבא אם לא תסבול מחוסר מזל.

בהנחה שישראל תנצח גם את פורטוגל וגם את ספרד, היא תקווה שיוון תפסיד לקרואטים או לפורטוגלים בכדי לסיים שניה, או שרוסיה תנצח את קרואטיה ותפסיד לספרד וישראל תנצח את הספרדים בהפרש גדול. אחרת תסיים שלישית. ישנן עוד ספקולציות.

מקווה שנהנתם.

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

בהחלט משחק לחימה הירואי של נבחרת ישראל. באמת להסיר את הכובע בפני הקבוצה הזאת ובפני המאמן הזה.
    אני זוכר שהעפתי מבט לסגל לפני התחרות ואמרתי לעצמי " וואי איפה הימים של ג'מצ'י, דניאל והנפלד ממש סגל בינוני ומטה יש לישראל כיום" והנה אנחנו אומנם לא בחנוכה והפלא המדהים הזה קורה.

קצת ריאלסטי לגבי המשחק, לא ברור לי איך הקרואטים ניצחו את הספרדים, אבל זה נבחרת שבלי השלשות שלה לא שווה הרבה.

איך שזה נראה כרגע רוסיה רמה אחת מעל התחרות הזאת, אולי ספרד, אולי יכולה מול בלאט והחבורה שלו.

8. תומר22 Member

מדהים, מדהים, ושוב פעם מדהים. פשוט כיף לראות את הנבחרת הזו משחקת כרגע. כמה לב ומלחמה שהם נותנים על המגרש במשך 40 דקות, ועכשיו זה גם מגיע בתוספת של כדורסל חכם ומודרני. צביקה שרף עושה עבודת קודש בנבחרת הזו, ולמעשה, מנהל לבד את הכדורסל הישראלי תמורת "פינאטס"(7,000 ש"ח למאמן לאומי, בואו רק נחשוב כמה מרוויח קשטן). גם אם לא נעלה לרבע הגמר, הנבחרת הזו היא(כמעט כרגיל) מקור גאווה גדול לספורט הישראלי.

פיספסתי את רוב המחצית הראשונה, אבל כשראיתי שנשארנו קרובים לקרואטים למרות שהם לא הפסיקו להפציץ משלוש, ידעתי שניקח את המשחק בסוף. האחוזים שלהם ירדו בצורה קיצונית במחצית השנייה, והאמת, מגיע להם. כדורסל כל כך דוחה ואנוכי לא ראיתי כבר הרבה זמן(בעצם, גם סרביה שיחקה ככה לפני יומיים). שחקנים של חצי מיליון יורו ומעלה משחקים משחק סוליסטי ומפציצים משלוש כמו קבוצה בלאומית ב' - זוועה.

הרבה כבוד לשחקני הנבחרת, ובראשם יניב גרין שממשיך טורניר מצוין ושולט כרגיל מתחת לסלים. הדבר היפה אצלו זה השיפור הניכר באחוזים מהקו, רק שימשיך ככה. ואיזה כיף לראות את קוז'יקרו ואת גיא פניני נלחמים, צובטים ומפוצצים את השחקנים שמולם. מאיר טפירו שוב סחב את הנבחרת על הגב הקורס שלו, ועוד ביום בינוני מינוס של הלפרין(גם הוא כבר מותש). ביום כזה, שהכל הולך טוב, אפילו מתן נאור קולע שלשה מכרעת בדקה הראשונה שלו על הפרקט, עמית תמיר יורה שלשות בלי הכרה וחג'ג' המצוברח פוגע מהקו בשניות הסיום. ומילה אחרונה על המתאזרח של הנבחרת, ג'רון רוברטס. איזה מזל שג'יימי ארנולד לא ענה לטלפונים. כך קיבלנו את רוברטס, שחקן ללא אגו, שבא לעבוד גם בהגנה ולא מחפש את התהילה האישית שלו ואת שיפור הסטטיסטיקה. שאפו אדיר לכולם. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אתה מתכוון אולי בבית הישראלי... כי בטורניר יש גם את ליטא שנראית מצויין ותמיד פייבוריטית גדולה ללכת עד הסוף, סלובניה גם באותה רמה לדעתי. ויש גם את צרפת שהיא נבחרת שאני מאוד מעריך וכמובן שאת גרמניה שעם נוביצקי שאותה אי אפשר לעולם להספיד.

אבל אי אפשר לדעת, יוון כל כך מנוסה במעמדים האלה שאסור לפסול מצב שהיוונים יתחילו לדרוס כל מה שזז ברגעי האמת של התחרות.

למרות שרוסיה מאוד מרשימים עד עכשיו וקירילנקו הוא המצטיין הגדול של האליפות עד כה, קשה לי לראות אותם הולכים עד הסוף, הלוואי- בשביל דיוויד.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

עם כל הכבוד לצרפת ולסלובניה, ליטא אולי הבאמת יחידה ששכחתי.
    רוסיה או ליטא יהיו אלופות אירופה. אני בגלל החברה ובגלל שאראס עם ליטא http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני קצת לא מסכים איתך ידידי... דבר ראשון מוזר שדווקא אתה השמטת לחלוטין את גרמניה מהמשוואה.....

דבר שני, אני לא רואה שום סיבה למה רוסיה כן וסלובניה לא. סלובניה קבוצה נהדרת, מה גם שמבחינת המומחים הרוסים לא היו מספר אחד לפני הטורניר לפניהם היו לפחות יוון וספרד אם לא ליטא גם, אולי זה קצת השתנה כי בהחלט הרוסים נראים טוב יותר לפחות מהיוונים והספרדים.

אבל בל נזלזל בסלובניה... אסור לנו לשכוח שרוסיה נשענת 70 אחוז על קירילינקו, שזה לא מצב בריא לשום קבוצת כדורסל, נכון שיש גם את הולדן וחרייפה אבל בלי קירילינקו הרוסים לא יוכלו לעשות משהו ואם מישהו בתחרות הזאת ימצא לתותח הזה אז הרוסים יהיו בבעיה.
    שוב, ההבדל בין הרוסים לכל קבוצה אחרת זה קירלינקו. לסלובנים יש את נסטרוביץ' מטורונטו שאני מאוד מחזיק ממנו, הוא סנטר נהדר, יש לו באליפות משהו כמו 8 ריבאונדים למשחק (לקירלינקו אומנם יש 14 אבל ניחא...) סמודיש קלעי נהדר, לאקוביץ' שחק מצויין, לורבק נותן אליפות יוצאת מן הכלל. בקיצור, אני אומר שכן צריך לקחת את סלובניה בחשבון, אבל לפני רבע הגמר יהיו לה מבחנים קשים ביותר נגד טורקיה, גרמניה וליטא ואז נוכל לדעת אם אני צודק בקשר אליהם או שנפלתי בגדול...

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

גרמניה נשענת תמיד על נוביצקי, וזה גם המגרעה שלה כי אני חושב שיש לה צוות סייעים לא רע. הבעיה היא שהכל מתמקד בשחקן אחד, נבחרת של שחקן אחד, כן גם אם הוא ה MVP של ה NBA, לא יכולה להצליח ברמות כאלו.
    סלובניה תגיע אולי לחצי גמר, אולי אפילו לגמר, לזכות היא לא תזכה.
    ספרד עוד יכולה בעזרת יתרון הביתיות לגרום לשינוי מסויים ביחסי הכוחות.
    אז אחת מהשלוש ספרד, ליטא או רוסיה יזכו.

רוסיה\ כי כפי שהיא מציגה בטורניר היא הגיעה מוכנה מאד לטורניר ויש לה מאמן מצויין שיודע להתשמש בשכל במה שיש לו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/9/07
  13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מדהים מדהים מדהים.
    אין מילים לתאר את הערכה שלי לשחקנים על המשחק אמש. הלחימה היא הדבר המרכזי אשר ראינו לכל אורך המשחק, ובנוסף לכדורסל חכם ראינו נבחרת שפשוט כיף לראות.
    גרין היה ענק, לדעתי אחד המשחקים הטובים ביותר שלו בקריירה. גם בהגנה, גם בהתקפה פשוט אדיר. טפירו שוב הוכיח כי בדקות האחרונות הכדור צריך וחייב להיות אצלו, אילו מסירות מדהימות בדקות הסיום, צביקה שרף תיאר זאת הכי טוב: "תנו למאיר את הכדור, אתם תעמדו בפינות. אל תדאגו הכדור יגיע אליכם פנויים".
    גם עמית תמיר בדקות ששיחק תרם רבות, גם נאור עם שלשה גדולה ולמעשה כל הנבחרת בערב מצויין מלבד שחקן אחד. כן כן שוב זה הלפרין שבדקות החשובות והמכריעות, אלו שצריך את הלפרין במיטבו גרמו לכך שלא נראה אותו, ששוב הוא לא יבוא לקחת את הכדור ויעלם. חבל כי אנחנו כבר מצפים ממנו להרבה יותר, והוא מוכיח פעם אחר פעם כמה הוא לא מתאים לרמות האלו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/9/07
  14. שגיא Guest

אני יכול להצטרף למילים הטובות שנאמרו פה לפני. צביקה שרף מצליח להוציא מחבורת השחקנים שלו יותר מ200 אחוזים. יניב גרין הוכיח שהערב מול סרביה לא היה חד פעמי ואתמול שוב היה בכל מקום במגרש עם מספר מדהים של ריבאונדים. סופסוף עמית תמיר הגיע לטורניר ותרם 3 שלשות חשובות משלו. לאט לאט גיא פניני הופך לשחקן מפתח. אם בתחילת האליפות הוא היה אחד משני השחקנים האחרונים על הספסל, הרי שהוא הפך להיות שחקן רוטציה חשוב לכל דבר, ובכך לדחוק לעומק הספסל את מתן נאור, שגם הוא, בשני המשחקים האחרונים נכנס בדקה האחרונה ותרם את שלו, אם זה זריקות עונשין מול סרביה או שלשה ענקית מול הקרואטים.

נכון, יצטרכו לקרות עוד כמה וכמה דברים כדי שנעלה, אבל זה בהחלט לא בשמיים. אנחנו חייבים לנצח את פורטוגל, למרות שהם ניצחו אותנו, אנחנו פשוט נבחרת יותר טובה מהם. השאר זה לקוות שקרואטיה תמשיך להראות רע.

15. Broshi Member

מתאים גם מתאים. בכל משחק, גם בטורניר ההזדמנות האחרונה, גם בטורניר הגמר של ההזדמנות האחרונה, וגם בכל משחק באליפות פרט למשחק הזה (שגם בו הוא לא היה גרוע) הוא נתן משחקים ענקיים עם הרבה קור רוח. להגיד שהוא שוב נעלם בדקות האחרונות זאת שטות, כשזה המשחק היחיד מהאליפות שראית.

מי שכן נעלם, לא שזאת הפתעה גדולה, זה מר ליאור אליהו. אני אישית כבר איבדתי תקווה.