אליפות אירופה בכדורסל 2007- רוסיה אלופת אירופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י לירן, ‏3/9/07.

1. Dimitar Berbatov Member

אחד המשחקים החלשים ביורובאסקט הוא דווקא הגמר, אולי זאת העייפות.
    ובכל זאת, שאפו גדול לרוסיה ובלאט. קירילנקו והלדן בערב פושר ולמרות זאת הם מנצחים את ספרד. הסיפור הכי מעניין שדווקא שני הסטארים הגדולים, קירילנקו וגאסול היו במשחק חלש.
    ספרד פשוט לוזרים. המאמן שלהם פשוט טיפש, קלדרון היה רמה אחת מעל כולם, ועדיין הוא השאיר אותו על הספסל בהרבה רגעים חשובים בחצי השני.

2. George Best Member

רק אני הייתי בטוח שגאסול הולך לקלוע?(דרך אגב, אני לא בטוח שלא נעשתה עליו עבירה).
    משחק די מזעזע של הולדן, אחוזים רעים מאוד, אבל הוא גיבור המשחק.גם חטף את הכדור לגאסול, וגם קלע כמו גדול.
    ווינר אמיתי.

3. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

הדבר המצחיק כאן שברפבוליקת הבננות של ישראל הוא לא יכול לאמן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

4. duck kc samara Member

משחק גרוע של 2 הקבוצת אבל הלך צמוד עד סוף אני כבר רצתי ללכת לישון חשבתי שרוסיה תפסיד
    ופתאום שמעתי רעש של אבא שלי מתי שהולדן קלע את סל אחרון קמתי מהר להיסתכל איך רוסיה
    מנצחת את ספרד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

5. Royrubi Member

קודם כל איזה כיף שדיוויד ניצח אבל כמה חבל שפוליטיקות קטנות של אנשים עוד יותר קטנים מונעים מהספורט לנו להתקדם. במקום לאזרח בקלות שחקנים עושים להם את המוות, במקום שמאמן מהבכירים באירופה יוביל את נבחרת ישראל אומרים שחסרה לו תעודה. הגיע הזמן לנער את האבק ממסמכי המפאי שחברי איגוד הכדורסל וההתאחדות לכדורגל נשענים עליהם. לוזון, אולמרט תתקרבו למאה שלנו בבקשה.

6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לא מסכים איתך רועי. מי שלא ישראלי לא צריך לשחק. חיזוקים מזוייפים בדמוי זרים עם תעודה כחולה זה סוג של רמאות, מי בונה על דברים כאלו בכלל? ראית מישהו כזה בספרד? ראית זר מסוג זה אולי ביוון? יש אחד בישראל וגם אחד ברוסיה, אבל לא צריך להפוך את זה לתעשיה של חיזוקים... זה לא קבוצות, זה נבחרות.
    אם כבר לדייק, אז איזרוחים בשביל לחזק נבחרת זה פוליטיקות קטנות ובהם לא צריך להתעסק בכלל. צריך להתעסק בלקדם את הכדורסל בכל הבט מהילדים ועד הבוגרים, ולא את העסקנים בהתאחדויות ובמשרד הפנים.

נערך לאחרונה ב: ‏17/9/07
  7. שגיא Guest

צריך לדעת לנצח גם משחקים כאלה. למרות שהיה משחק די חלש, הולדן ידע לקלוע את הסל הכי חשוב במשחק, סל אליפות. לגאסול מהצד השני הייתה עמדת קליעה לא יותר מידי קשה, הוא גם זרק טוב תוך כדי סיבוב, אבל פה כבר נכנס המזל לפעולה, או יותר נכון העדיף שלא להיכנס לפעולה. ודייויד בלאט אלוף אירופה! כבוד גדול לו ולנבחרת הרוסית, שלא הרבה האמינו שתלך עד הסוף.

8. George Best Member

אז בוא נוציא מנבחרת גרמניה את ג'ראלד אסמואה, מירוסלב קלוזה, לוקאס פודולסקי ואחרים.
    נשמע לך טוב?

9. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כולם נולדו בגרמניה. הם יותר גרמנים מאשר אתה ישראלי.

10. George Best Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

11. samoel Member

משחק רע מאוד ובכל זאת אדיר כאחד. המתח והגדולה של המהפך הופכת את הספורט בכללותו לכל כך מעניין ומרתק ומאפשרת להגיד גם על משחק כזה שהיה משחק גדול(לא בהכרח טוב אלא כזה שיזכר).

על אדמת ספרד,מול אלפים רבים של ספרדים עושה רוסיה את הבלתי יאמן- כפי שאמרתי אף אחד לא ציפה ממנה אבל הלחץ דווקא כן ניכר על שחקניה. היתרון העצום בעמדת המאמן הורגש כל כך וזה קצת מוזר להגיד על מאמן שהוא אלוף עולם שהוא מאמן חלש(אבל ככה זה כשיש לך שחקנים שחושבים טוב-קלדרון,ווינרים אמיתיים -נבארו, שלדעתי היה צריך לזרוק את הזריקה המכריעה, ושחקנים מפוצצים בטונה של כשרון- גאסול, גארבחוסה ,קאבזס, פרננדז וכמובן לוחמים כמו חימנז).
    בלאט, עשה דבר שלא יאמן, כפי שאמר שלח, הלך עם פונקרשוב,הצעיר ועם חוטבי העצים -פאשוטין וסברשנקו. כדי להאט ולהחזיר את הרוסים למשחק, לא פחד לשחק עם קירלנקו גם שהיו לו 4 עבירות. אבל הגדולה נראית עוד יותר כשמנגד ,הרננדז נותן לנבארו להפציץ ולהוביל את הכדור וכאילו לרכז. בעוד שעל המגרש נמצא לו אולי הרכז השני בטיבו באליפות קלדרון. לרוסים אין רכז טבעי אפילו הולדן גם אחרי החינוך שעבר אצל מסינה הוא לא יותר מאשר מוביל כדור אם רק היה להם אחד כזה הם בהחלט היו הנבחרת החזקה באליפות ואולי בגלל זה אנשים התבלבלו ואמרו שספרד חזקה מהם- אז מה עם הסגל על הנייר נראה טוב יותר ועמוק יותר , יותר מדי שחקנים אצל הספרדים הם שחקנים של יום ומומנטום- גארבחוסה ,נבארו ,רייס חימנז - לא חסר.

הלחץ סוף סוף דיבר אצל הספרדים- והנבחרת מההתקפיות ביותר בטורניר הזה קלעה רק 59 וכל זה שוב הודות לדיויד בלאט ומשחק ההגנה המשובח שהוא תמיד הנחיל לקבוצות אשר אימן, אה וכן לקירלנקו אחד גדול.

ללא ספק אנדריי קירלנקו השחקן של האליפות הזאת, לא התרגש מאלפי הצופים שם כשזרק את שתי זריקות העונשין המכריעות, גאסול הראה את האופי הלוזרי של הספרדים והולדן אולי הלוזר הגדול ביותר ביבשת עד לפני שנתיים ניצח את המשחק אחרי שכ- 3-4 זריקות קודם לכן הוא החטיא. הרי ברור שאם הכדור של הולדן לא צולל פנימה רוסיה מפסידה כי גם לריבאנד לא היה נשאר זמן.

אחרי שדיברתי על האליפות אני רוצה להזכיר נבחרת אחת שלא השתתפה כאן והולכת להיות מסוכנת בקמפיין הקרוב תצחקו או לא אבל אני לא הייתי רוצה לקבל את בריטניה לבית שלי בטורניר המוקדמות:
    לואל דנג ורוברט ארצ'יבלד מנהיגים את הנבחרת של הממלכה, ולדעתי הם יבקרו בפולין ב- 2009 דנג הוא ללא ספק אחד השחקנים שיהיה קשה לכדורסל האירופי לעצור על אף כל השמות שמגיעים לאליפויות(נובציקי ופרקר ונסטרוביץ' וגאסול וקרילנקו- את כולם ראינו נעצרים במשחק זה או אחר -וחלקם אף יותר)

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מה מה מה? אם היו אומרים לך לשחק בנבחרת אנגליה או בנבחרת ישראל היית רץ שנינו יודעים לאן. הם לא אוזרחו בגרמניה כמו קולאוטי למשל, הם נולדו בגרמניה, מבין ת'הבדל? הם בחיים לא חשבו לרגע לשחק בנבחרת פולין, כי הם גרמנים, נקודה.

13. Dimitar Berbatov Member

נאברו? אתה בטוח?
    היה לו משחק חלש, אפילו יותר משל פאו גאסול.
    נאברו ווינר, אבל אם אתה שואלים אותי קלדרון היה צריך לקחת את הכדור הזה פנימה.

בריטניה? לואל דנג אמנם שחקן אדיר אבל לא הוא לבד יסחב את בריטניה לאליפות אירופה/עולם.

אגב, הארגון והניהול של האליפות היה קטסטרופה. לא פעם היו בעיות עם שעון ה-24 ובמשחק בין ספרד לגרמניה הבעיה הזאת גרמה ל-20 דקות של המתנה אם אני לא טועה. ובכלל היו המון הפסקות.

14. samoel Member

כן דווקא נבארו, אני יודע שהיה חלש מתמיד, אבל נבארו הוא שחקן לרגעים האלה, בד"כ אתה מפקיד את הכדור בידיים של גארד, האופציות ברורות, נבארו או קלדרון, אני הייתי הולך עם לה בומבה כי אני חושב שהוא הרבה יותר קר רוח.

לואל דנג הוא שחקן שלא פגשו מסוגו באירופה, היכולת האישית שלו עולה על כל שחקן באליפות הזאת, הוא יכול לשים סל על כל שומר(אולי למעט קירלנקו) וארצ'יבלד אולי בינוני לירוליג אבל בהחלט מספיק טוב בתור סנטר אירופאי.

15. Tony Adams Member

הייתי עם הבית ספר בכותל, ופיספסתי את המשחק, אבל ראיתי אותו באמצע הלילה.
    קודם כל, אושר גדול. סוף שבוע פשוט מושלם. ניצחון ענק בדרבי, ליברפול וצ'לסי נופלות, ברסה לא מנצחת שוב, ורוסיה עושה את זה ובגדול.
    אי אפשר לסכם את המשחק, כי לא היה אחד כזה. מה שהיה זה 2 קבוצות מאוד עייפות, שלא היה להם כח להכנס לצבע, אז הם זרקו לשלוש, וכשהם נכנסו כבר פנימה, כבר לא נשאר להם אויר לקלוע.
    אין מה להגיד, מלבד שזה פוקס אחד ענק. גאסול ניסה להוציא עבירה, כי כמובן לא היה לו כח לעשות משהו אחר, והולדן קרא את המהלך מצוין עם חטיפה ענקית. אבל גם הסל שלו לא קשור לכלום. הכדור עשה חשבון נפש לפני שהחליט עם הוא נכנס או לא. הולדן בכלל הסתבך עם עצמו במהלך הזה. בלאט צריך להגיד תודה רבה לספרד שנתנה לרוסיה את המשחק הזה.

WE ARE THE CHAMPIONS

:aaa021: