אלופת העולם לשעבר - איטליה

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Nesta, ‏24/5/10.

1. רמי Member

אין ספק שהותיקים ביזו את עצמם ביכולת מזעזעת, אבל מי שאשם הוא המאמן שנותן להם את חולצת ההרכב.
    השאלה למה? האם יש לאיטליה בלמים טובים יותר מקנאברו וקייליני? האם יש מישהו טוב יותר מזמברוטה? כרגע לא עולים לי שמות בראש..

בנוסף, החבר'ה ה"צעירים" גם לא בדיוק נלחמו עבור הנבחרת והמדינה. היחידים שאני יכול לציין לטובה הם דה-רוסי ומונטוליבו. מעבר לזה לא היה שם כלום.

מעבר לעובדה שהשחקנים לא ספקו את הסחורה, לדעתי ליפי פשוט חירב שם גם את מה שלא היה. לא ברור לי למה פאציני לא קיבל אשראי עוד לפני הטורניר והיה החלוץ הבכיר? למה הוא נזכר בקואלירלה כ"כ מאוחר?

--

לדעתי ההרחקה מהקו של שקרטל הייתה שער חוקי.

בשער השני קייליני ומארקטי (עצוב שזה השוער המחליף של אלופת העולם) צריכים לבקש סליחה מהעם האיטלקי כי זו פשוט שערוריה מצד שניהם השער הזה!.

2. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים למרות שעובדתית לגבי היום זה לא נכון. ההפסד הוא נטו על ההגנה והביזיון בשערים השני והשלישי.

3. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכל היה ידוע, הגנה בינונית, התקפה בינונית, קוואליירלה שלא מקבל קרדיט. ואת הקרדיט שליפי קיבל במונדיאל 2006 הוא הצליח למחוק, אצלי לפחות, ברגע. תודה לך על אליפויות, 4 גמרים וגביע אחד וגם אליפות עולם, אני מקווה מאוד שלא לראות אותך מאמן יותר.

4. 亚历山大帕托 Member

ההגנה של איטליה היא לא החזקה בטורניר, בלשון המעטה, אבל אפשר להסתדר גם עם קנאבארו במרכז כאשר הקישור וההתקפה מתפקדים כמו שצריך, לא משאירים שטחים פתוחים במגרש, ולוחצים באופן סדיר את היריבה בחצי שלה. תיזכר בהתקפה איטלקית לפני השער הראשון. את שני האחרים היא חטפה כי היא נזכרה לרוץ לתקוף, וליפי גם ויתר על השליטה במרכז השדה.

5. gonzo18 Member

מוטי איווניר עכשיו בחדשות הספורט: אורן ניסים בשיאו שחקן יותר מוכשר מיקווינטה. אני מחזיק באיווניר כאיש מקצוע אדיר ואדם מקצועי ברמה גבוהה מאוד,אתם מסכימים?

איטליה נראיתה זוועה ומה שהכי הרתיח אותי זה שהם ניסו לשחק כדורגל רק ברגע שהשעון התחיל לתקתק והפיגור עלה ל2-0. ז"א שהם כן מסוגלים לשחק כדורגל נורמלי,אבל הם לא עשו את זה כול הטורניר אלא רק ברגע שלא היתה להם ברירה ולכן מגיע להם לעוף הביתה כבר בשלב הזה. וכמה אני מאוכזב,כבר בניתי על איטליה נגד הולנד בשמינית. סעמק!

6. אלי מתחן Member

זאת כמובן הגזמה, אבל איך שיאקווינטה נראה מאז שאודינזה העפילו איתו לצ'מפיונס לא יכולה להקנות לו מקום בסגל של איטליה, שחקן בינוני מדי.

7. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

את שני השערים האחרים חטפנו לא בגלל שנזכרנו לרוץ להתקפה, אלא בגלל שההגנה לא הצליחה לעצור כדור קרן וחוץ. דברים בסיסיים עבור הגנה איטלקית גם אחרי משחק של 2000 דקות.

8. yonmu Member

טורניר מביש בהנהגת ליפי.
    מאמן צריך גם לבנות את הסגל שלו וגם להוציא ממנו את המקיסמום. הסגל שליפי בנה רחוק מאוד מהסגל הטוב ביותר שאיטליה יכולה להעמיד, וגם עם הסגל הבינוני הזה ליפי הצליח לאכזב בענק.

להוציא את כל השחקנים לפרישה מוקדמת זה לא רציני אבל יש שחקנים שפשוט היו עלובים בטורניר הזה. גם הנבחרת בעצמה, כגוף, שיחקה רע, בלי מוטיבציה, כאילו הם נדבקו ב'אנחנו אלופי העולם אנחנו בטוח מנצחים' של ליפי. שערים שטותיים (כמו השתיים האחרונים היום) והתקפה אימפוטנטית. הקישור היה סביר (בהשוואה לזוועה שלמפניו ומאחוריו) ברוב הזמן (בטורניר, לא היום).

קאנאבארו, כבר לפני שנתיים היה צריך לפרוש (לפחות מהנבחרת). שלושה שערים (מתוך 5) באחריותו, בשלושה משחקים. זה ממוצע יותר טוב משל קאלאדזה בשנים האחרונות.
    גם יאקווינטה וג'ילארדינו לא תרמו כלום במאות הדקות שלהם.

9. uri מנהלים

אחד הימים הכואבים והטרגים של חיי. אני מתוסכל מדי בכדי להיות עצוב. הדכאון בטח יגיע מאוחר יותר.
    תודה לכל אחד שלחם עבור הנבחרת ונתן את כולו עבורי כאוהד. זה זמן טוב לקחת קצת חופש מהכדורגל התובעני הזה. אני אוהב את כולם, גם את אלה שאחראים לכאורה על הנעשה. לכשנתבגר, נפתח עידן חדש, מוצלח לא פחות נקווה. עידן פראנדלי. פורצה איטליה! פורצה אדזורי!

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/10
  10. 亚历山大帕托 Member

איטליה רצה קדימה כנגד השעון, זלזלה מבחינה הגנתית והסלובקים ששיחקו על מתפרצות ניצלו את זה. לא היתה סגירה טקטית כלשהי של כל הקבוצה, היו מעט שחקנים שהגנו ולא רק ניסו להתנפל ולחטוף כדורים כדי לחזור להתקפה. אבל למי אכפת מחצי השעה האחרונה הזאת? את הטורניר איטליה הפסידה עוד לפני.

11. מראדונה Member

ליפי הוכיח שגם אצלו יש מה שנקרא העדפה.אחרת לא יכול להיות שיאקווינטה נשאר 90 דקות.
    המונדיאל הזה מבחינת ליפי יזכר כביזיוני ויכתים את הקריירה שלו,אין לי ספק.
    כבר בהודעה הראשונה שלי שיחררתי פה בפורום קיטור על המצב הנוראי של הכדורגל האיטלקי,על זה שלנבחרת כמו איטליה אין שחקן אחד בקבוצת טופ בעולם.אבל לא,זה כמובן לא אומר כלום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx
    חשבתם פעם למה יובנטוס הגיעה למצב כזה?אולי בגלל שהבסיס האיטלקי שלה הוא ביזיון?אולי זה אחד מהסיבות?! שקנבארו שכח איך קוראים משחק? שקייליני זה חתיכת ליצן ואברייטד מטורף שדומה לינשוף?! למה איטליה ככה נראית? אולי בגלל שהיא קמה ונופלת על השחקנים הגמורים של יובנטוס?

זה היגיון פשוט.לא להסכים עם המצב הגרוע של הכדורגל האיטלקי זה עצימת עיניים.אין דבר כזה שנבחרת תוכל להגיע עד הסוף מבלי שישחק אצלה אף שחקן בקבוצת טופ בעולם.אנחנו כבר ב2010, ב90% מהמקרים מי שברמה הכי גבוהה משחק בקבוצות ברמה הכי גבוהה,ואם השחקנים הם ברמה הכי גבוהה אז הקבוצות שלהם יהיו ברמה הכי גבוהה.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לומר על ההגנה האיטלקית שהיא זילזלה זה להחמיא לה מאוד... זה פשוט מה שהיה שווה, השחקנים האלה לא שווים יותר ממה שהראו, קנבארו כמובן לא אשם, קראו לו, הוא מתייצב, אשמים מי שהעמידו אותו במצב, הוא לא לרמות האלה יותר, כנ"ל קייליני שוויטק סובב לו את הראש היום לא פעם ולא פעמיים.

איטליה עפה גם (לא רק) בגלל ההפסד היום, וההפסד הוא בגלל ההגנה, כל קבוצה אחרת, טובה יותר ממול, זה נגמר בהרבה יותר מ-3.

13. gonzo18 Member

עוד לפני שהטורניר התחיל ידעתי שאיטליה היא הנבחרת הכי בינונית ביחס לאימפריות של אירופה (מבחינת סגל גם יותר מצרפת) אבל לא האמנתי שהם יסיימו מקום אחרון בבית עם ניו זילנד (נבחרת חצי חובבנית) סלובקיה ופרגווואי. זה פשוט בלתי נתפס. רק לפני 12 שנים איטליה העמידה את אחד הסגלים הכי איכותיים שנראו בהיסטוריה של המונדיאלים,והיום הסגל שלה פשוט לא מדגדג אפילו את מה שהורגלנו לראות. כשהייתי ילד קטן לפני 18 שנים ורק התחלתי לראות כדורגל אז גדלתי לעולם שאיטליה היא איפריה,שאיטליה היא אחת הנבחרות הכי חזקות בעולם. היום המצב לא ככה,והדור הצעיר שזכה לראות את איטליה הנוכחית פשוט לא קיבל את הרושם שאנחנו קיבלנו כאשר היינו ילדים קטנים. היום איטליה היא נבחרת שמורכבת משחקנים שעבר זמן ומשחקים בינוניים שמשחקים בקבוצות בינוניות בסריה אה. ואני מציע לכול אחד להכנס לויקפדיה ולהיזכר בסגל שהיה לאיטליה במונדיאל 98.

14. Raulito Madridista

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-300/765584-18.Xxx
    איטליה נפרדה מהכתר מהר מידי

גם אם הדור הנוכחי של איטליה פחות טוב מהדור הקודם שהביא את המונדיאל(קייליני נחמד אבל הוא לא בידיוק נסטה לטעמי וגם אין חלוצים גדולים כמו אינזאגי, דל-פיירו, ויירי או שחקנים יצירתיים בדרג של טוטי), ואני לא האדם המתאים שיכול לדון בכך - אני חושב שחלק גדול מהכישלון רשום על שמו של מרצ'לו ליפי. גם במונדיאל הקודם לאיטליה לא היו כוכבי על בסגל, אבל הקבוצתיות עשתה את ההבדל. הפעם לא הייתה תחושה שאיטליה תראה ווינריות ותבקיע נגד למהלך המשחק.

הוא הגיע למונדיאל כאלוף העולם אך הוא השתמש בטייטל הזה לרעה. ליפי הפך לשחצן, הלך נגד הזרם וחשב שמשום שהביא הישג נפלא לפני ארבע שנים - אז הוא המציא את הכדורגל. ההתעלמות מאנטוניו קאסנו פשוט מגעילה, זה מוציא אותי מדעתי. קאסנו הוא כבר לא בידיוק הילד המופרא של פעם, ועל היכולת המזהירה שלו מיותר להרחיב. אין לו את האופי לשנות קבוצה מקצה לקצה, אבל אין לי ספק שאיתו הכל היה נראה טוב יותר. דבר נוסף - לא רק שההרכב של איטליה מאוד מוגבל - ליפי לא העלה את ה-11 הטובים ביותר שעמדו לרשותו. די-נטאלה היה צריך לשחק יותר וגם פאביו קוואליירלה שהביא לשינוי אדיר במשחק ומנגד ג'ילארדינו וקאמורנסי במשחקים מסויימים היו מיותרים.

אגב, אי-אפשר בלי כמה מילים על פאביו קנבארו - היום הוא לא היה אשם ספציפית בגול אחד, ובמדי הנבחרת הוא היה נראה פחות גרוע מאשר מה שהיה במדי יובה - אבל בכל-זאת חבל לי על מה שקרה במשחקים הקודמים. קנבארו היה אשם בשני שערים וזה חלק חשוב מאוד, הוא היה לא מספיק מהיר בטורניר הנוכחי ולא הצליח להביא ליציבות בהגנה. אני אעדיף לזכור לו את המונדיאל הפנומנלי מלפני 4 שנים. מקנבארו הטוב נשאר רק השם וגם הגיל עושה את שלו. יכול להיות שזו הייתה טעות גדולה לבנות עליו וליפי, מאמן בעל שיעור קומה, היה צריך לקחת החלטה אמיצה ולספסל אותו לטובת שחקן הגנה אחר. אני רוצה לסיים דווקא עם מילה חיובית - אם כולם בנבחרת היו רצים כמו קנבארו, מבחינת ההשקעה והתשוקה - בכל-זאת המצב היה יכול להיות טוב יותר. אחד הבלמים הטובים בעשרים השנים האחרונות.
    קנבארו הוא שיאן ההופעות של נבחרת איטליה עם 137 משחקים במדי האזורי, במהלכם כבש שני שערים. הוא שיחק בנבחרת 14 שנים, בין 1997 ל-2010. בינואר 97' הוא ערך את הופעת הבכורה שלו במדי הנבחרת מול צפון אירלנד במשחק ידידות. השתתף בארבעה מונדיאלים ושלוש אליפיות אירופה.

15. אלי מתחן Member

הליגה האיטלקית מציגה חומר מקומי הרבה יותר איכותי מזאת הספרדית או האנגלית. הבעיה היא שהמאמנים שהיו לנבחרת מאז 2006 לא חשבו על חילופי דורות, והשחקנים שגם ככה כבר היו מבוגרים מספיק לפני 4 שנים הדרדרו ברמתם.
    נבחרת איטליה צריכה פשוט חילופי דורות בתקווה שהיא לא תפסיד את הדור שעכשיו בשיא הקריירה (מיקולי, קסאנו) ליורו.