אלופת העולם לשעבר - איטליה

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Nesta, ‏24/5/10.

1. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

הסגל של איטליה לא כזה גרוע כמו שאתם מתארים אותו. אולי אפשר לתרץ את זה ב"חילוף דורות"? זה פשוט אין מערך קבועים, עם שחקנים קבועים שרגילים לשחק אחד עם השני (גם זה נשמע כמו תירוץ רע?).

בכל מקרה אני גם חושב כמוך שההגנה לא נראתה טוב, אבל צריך לזכור שבונוצ'י הוא חדש מאוד בנבחרת, ואם אני לא טועה זה ההופעה השנייה או השלישית שלו, ובמשחק נגד קמרון הוא שיחק כבלם בשלישיה של בלמים והיום הוא שיחק ליד קנאברו בפעם הראשונה במערך כזה. דבר שני, ג'ורג'ו קייליני כמו מאורו הארגנטינאי, נשארו עקב פציעות באיטליה, ואני מצפה שנגד פאראגוואי קייליני ישחק ליד קנאברו.

דבר אחרון: מילא ההגנה לא שיחקה מי יודע, אבל ההתקפה של הכחולים כמעט ולא הייתה נוכחת היום. זה חרד לי מאוד. לראות את פירלו ודה רוסי מאוד רחוקים משחקני ההתקפה, מארקיזיו שלא מסתדר בעמדה החדשה הזאת של קשר קדמי, זה פשוט לא עבד. בדקות הראשונות חשבתי נראה נבחרת טובה והתקפית, יאקווינטה נגח למשקוף וכמעט הבקיע. האגרסיביות והנחישות של מכסיקו נתנו לה את הניצחון המוצדק, דבר שלא היה ברוב המשחק לאיטלקים.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם יואב. בסה"כ שמתם לב מי משחק אתכם בבית? פארגוואי נבחרת נודניקית, אבל ביום רגיל לבטח לא תפסידו להם. האם האזורי אפילו אם היא פחות נוצצת מלפני 4 שנים צריכה לפחד מסלובקיה וניו זילנד?
    אני בן 34 וראיתי כבר הרבה משחקים של הנבחרת שלכם והאמינו לי אם יש נבחרת נודניקית שלעולם לא נכנעת זו איטליה (וכמובן גרמניה).

מה שיקרה בשלב הנוק אאוט תעלומה, אבל דווקא בשלבים האלה איטליה משום מה מוצאת הרבה פעמים את האקסטרה יכולת ומזל כדי שוב להופיע בשלבים המאוחרים. רק שהפעם אני חושב שאתם לא מספיק טובים בשביל ללכת עד הסוף, אבל אני לא קונה שאיטליה לא עוברת את הבית המוקדם.

3. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

שי, הימים של המונדיאל הם לא ימים רגילים, הם מלאים בדופק לב חזק ואני לא אופתע אם איטליה תירק הרבה דם נגד הגוואראני שנראים לא רע בכלל במשחקי הידידות האחרונים. אומנם פרגוואי נבחרת יותר מנוסה ממכסיקו, אבל החבר'ה של אגירה כבר משחקים המון משחקי ידידות בחודשים האחרון והם תמיד ביחד, והחברה הצעירים רק מקבלים ניסיון עם הזמן שעובר. וחכה עם ניו זילנד וסלובקיה...פרה פרה....לאיטלקים יש נטייה קשה לזלזל ביריבות בלי שם גדול.

4. מראדונה Member

Nereo Rocco - אם קבוצות כמו סמפדוריה,אודינזה,יובנטוס ועוד שמשם רוב הסגל מגיע, נמצאות במאבקים על אירופה ורואות את הגב של אינטר, זה מדליק נורה אדומה. אתה זוכר מצב שאלופה באיטליה שלטה ביד רמה כמה שנים טובות ללא שחקן נבחרת משמעותי?

שוב פעם אני חוזר לנושא שהעלתי: ב-2006 הסגל האיטלקי היה מורכב מ11 שחקנים מקבוצות במקומות 1-3. מתוכם 5 שחקנים מהאלופה. כיום המס' הוא 4 בסגל ואף לא אחד מהאלופה!

האם אין לנתונים האלה משמעות בשבילך?רק אני מתייחס ברצינות לנתונים האלה?

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/10
  5. N כמוני Member

זה נתון מטעה כי הוא נובע בעיקר מהעובדה שליובנטוס היתה עונה מאכזבת, שלא ניתן להסביר אותה. הרי אם יובנטוס היתה מסיימת בין שלושת הראשונות כמו שהיה אמור לקרות לא היית מדבר על זה בכלל.
    אני לא חושב שאיטליה תקח את אליפות העולם. לדעתי היא גם לא תגיע לגמר, אבל לא חושב שיהיה כשלון עד כדי כך.

6. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה שאינטר שולטת שנים ביד רמה לא רלוונטי בעיניי. אני לא חושב שהנבחרת אמורה להיות מושפעת מכושר של שחקן כזה או אחר לפני 3 שנים. אני מתייחס בעיקר לשנה האחרונה כגורם משמעותי לבחינת יכולת השחקנים. בעונה האחרונה אינטר - אלופת אירופה להזכירך, ממש לא קבוצה בינונית - הייתה האלופה עם אחוזי ההצלחה הכי נמוכים בליגות הבכירות. אם קבוצה כזאת כל-כך מתקשה מול אותן קבוצות בטן, כנראה שיש משהו איכותי בקבוצות הבטן האלה.

N כמוני צודק כשהוא אומר שזה נתון מטעה. זה נתון סטטיסטי מעניין, אבל בשבילי הוא לא מהווה יותר מאנקדוטה נחמדה, כי צריך לחשוב ולבדוק מה הוביל למצב הזה. השאלה מבחינתי היא כזאת - האם זה נובע ממחסור באיכות, או מצירוף של מספר גורמים אחרים? התשובה היא צירוף של מספר גורמים אחרים, לפחות לדעתי. יובנטוס לפי ההגדרה הזאת היא קבוצת בטן, מה שאוטומטית הופך גם את בופון, קייליני ומארקיזיו לשחקנים "בינוניים". זה כבר מעיד על עד כמה המשוואה הזאת לוקה בכמה גורמים משמעותיים - מה שהופך אותה לחסרת היגיון. הרי סמפדוריה נכשלה לקחת אליפות למרות שמשחקים בהרכב שלה קסאנו, פאציני ופאלומבו - לא בגלל קסאנו, פאציני ופאלומבו. זה הבדל משמעותי.

אני גם לא מבין את ההשוואה הקבועה לסגל/הרכב של 2006. הרי ברור שהסגל הנוכחי חלש יותר, אבל עד כמה זה באמת אומר משהו? ההרכב של 2006 היה אחד המושלמים שראיתי, כשכמעט כולו מורכב משחקני וורלד קלאס, ואלו שלא, כמו פרוטה וגרוסו, היו שחקנים משלימים מהרמה הכי גבוהה. כשאני עובר על הסגלים וההרכבים של הנבחרות במונדיאל הנוכחי, ספרד היא היחידה שיכולה לתת קונטרה להרכב/סגל של איטליה ב-2006. במילים אחרות - כל נבחרת שהיא לא ספרד "נחותה" על הנייר מאיטליה שזכתה במונדיאל. אז מה זה אומר? שהכל צריך להלקח בפרופורציות ורצוי בהשוואה למצב הנוכחי. מה שהיה פעם כמעט ולא רלוונטי וכל מיני נתונים פיקנטיים הם בסה"כ נתונים פיקנטיים ולא יותר. צריך להסתכל נטו על שחקנים בודדים בסגל הנוכחי, להשוות ביניהם לבין נבחרות אחרות ולהשוות בין איכות המאמנים. בשבילך התוצאה היא קטסטרופה לאיטליה ונבחרת שאין לה סיכוי מול אף נבחרת בכירה אחרת, בשבילי התוצאה היא נבחרת טובה שיכולה ללכת עד הסוף באותה מידה שהיא יכולה ליפול בשמינית.

נורה אדומה נדלקת אצלי כשהנבחרת משחקת חלש מאוד 10 ימים לפני פתיחת הטורניר, לא כשאני נתקל בסטטיסטיקה שאומרת שלפני 3 וחצי שנים אינטר סיימה במקום הראשון בהפרש 20 נקודות מהמקום השני.

7. Marchisio Member

ליפי חי בסרט טורקי אם הוא חושב שהוא יכול לצוות את יאקווינטה באחד האגפים. הבנאדם הזה בדרך להוציא תעודת נכות. אני זוכר שבעונה שעברה הוא הוא שיחק פעם אחת באגף (ימין, אם אני לא טועה) ולא נגע בכדור ולו פעם אחת. הבנאדם רץ בקצב של צב. כל עוד זה ימשך, לא נראה ממנו שום דבר (לא שככה הוא שחקן ענק, אך באמצע הוא יכול להוציא לפועל בצורה הרבה יותר טובה).

8. מראדונה Member

Nereo Rocco - אינטר הנוכחית מסוגלת לקחת אליפות בכל ליגה באירופה,הטענה שהיא עושה את זה בלי אף שחקן נבחרת מפריעה לי.
    אתה זוכר כמה שחקני נבחרת היו בתקופה של מילאן ויובנטוס?לא נענה על זה, אני בטוח שיש לך מושג ואתה מבין שהמס' שם היה גדול מאוד יחסית.

כבר טענתי שקבוצות הבטן של איטליה חזקות ואיכותיות ביחס לשאר הליגות ושאני לא חושב שיש נבחרת שמסוגלת לייצר סגל ברמה של איטליה שבסיסו הוא בקבוצות מרכז הטבלה.
    שחקנים נהדרים יש גם בקבוצות הבטן,שלא תבין לא נכון, זה ששחקנים משחקים בקבוצות כאלה לא הופכת אותם אוטומטית לבינוניים.הטענה שלי שיש יותר מדי כאלה והם הבסיס של הנבחרת. העובדה שהם לא משחקים בקבוצות דרג א' באירופה אולי מצביעה על זה שהם לא מתאימים לדרגה הזאת?

האמת שגם לי קשה לראות את המחזה הזה.
    הוא לא מסוגל לקבל כדור בלי להסתובב ולשחק עם הגב ובכך לתקוע את השטף של ההתקפה,הוא שחקן עם אינטלגנציית משחק מאוד מאוד גבוהה אבל אולי עדיף מישהו שמתחבר קצת יותר לעמדה עם יכולות יותר מתאימות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/6/10
  9. uri מנהלים

מראדונה, הרי מספיק שמיליטו היה סובל משלשול בבוקר המשחק מול סיינה וכל הטיעון שלך היה הופך ללא רלוונטי, בדיוק אותו גורל היה לטיעון אם ליפי היה מחליט לזמן את קאסטי, פרוטה וטוני לנבחרת הנוכחית. ולא שזה היה הופך את הנבחרת לטובה יותר. אז אם בדברים חטופים כאלה יש די כדי להפיל את כל הטענה, הרי שזה אומר שהטענה אינה טובה דיו. עזוב אותך עם כל ההתעסקות בזוטות.

10. uri מנהלים

יאקווינטה תרם המון לזכיה של ליפי עם הנבחרת ב-2006 כאשר שיחק כחלוץ אגף בצד ימין. היכולת של יאקווינטה לשחק באגף שמאל תרמה המון לנבחרת במוקדמות לגביע העולם הנוכחי. אז למי אכפת איזה סרט זה, בכמה אחוזי נכות הוא מחזיק והמקום שסיים בתחרות האחרונה שנערכה בינו לבין הצבים...

11. Marchisio Member

התרומה שלו מהאגף שווה ל-0... אתה יכול לשכנע את עצמך אחרת, אך יאקווינטה הוא איטי וגמלוני ובסופו של דבר השיטה להציב אותו באגף לא תלך רחוק. בדיוק כמו שהשיטה לצוות את מארקיזיו מאחורי החלוצים תעבוד.

12. uri מנהלים

אם הוא כבש ובישל כבר כמה וכמה שערים לנבחרת מהאגף אז איזו שיטה מתמטית היא זו בה זה שווה לאפס?! אני לא מנסה לשכנע אף אחד, בוודאי לא את עצמי, אלא רק רומז שאם מאמן בסדר גודל של ליפי מתעקש כבר כמה שנים טובות להשתמש ביאקווינטה דווקא כשחקן אגף כנראה שה"איטי והגמלוני" אין בהם די כדי לפגוע בתרומה שלו משם.
    אגב, יאקווינטה עצמו התראיין בעניין ואמר שהוא טוב יותר כשהוא משחק באגף שמאל, אבל התבקש להקריב את עצמו עבור הדרישות של ליפי לשחק באגף ימין.

13. Marchisio Member

על אותו משקל אני יכול להגיד לך ש"אם מאמן מסדר הגודל של ליפי חושב ככה וככה", אז למה מכיוון שהוא פוליטיקאי בשקל הוא לא זימן את השחקנים הטובים ביותר? הרי הוא יודע מה הוא עושה...

בכל מקרה, אתה מסכים איתי שהוא מסוגל לתרום הרבה יותר בתור חלוץ אמצע ולא בתור שחקן אגף. ליאקווינטה אין את המהירות, הדריבל ואת הבעיטה מהמקום שצריכה לזכות אותו לשחק באגף. אין לו שום גורם הפתעה שבנגיעה כזו או אחרת אנשים יסתכלו ויאמרו "וואו". אני מקווה שבעוד מספר משחקים אתה תראה יותר למה אני מתכוון.

14. uri מנהלים

אין זה פשע לא להסכים עם ליפי, אני גם יכול להבטיח לך, לפחות מהבחינה הסטטיסטית, שליפי בוודאות לפחות מדי פעם טועה. זה אפילו חשוב לחשוב בעצמך, להעלות רעיונות מקוריים ולשתף אותם על דפי הפורום, אבל מה בין זה לבין יאקווינטה נכה שתרומתו שווה לאפס?!

תביט שוב על ההודעה שלך שציטטתי ותחשוב על כך שכאשר ליפי הכניס את יאקווינטה לאגף ימין בגביע העולם מול גאנה הוא כבש ועזר לו לנצח 0-2. תחשוב שכאשר איטליה ירדה להערכה בתיקו 0-0 מול גרמניה הכניסה של יאקווינטה לאגף בצד ימין גרמה לכך שהערכה הסתיימה בנצחון 0-2. תנסה להיזכר במשחקים של איטליה במוקדמות מול בולגריה ולאירלנד בשערים ובבישולים של יאקווינטה מאגף שמאל שהבטיחו את העליה ממקום ראשון. כנראה שלא מדובר בסרט טורקי, אחוזי נחות לא גבוהים במיוחד וזה יהיה טיפשי ביותר (עבור כל מי שעבר כיתה ג') לדבר על תרומה ששווה לאפס. יחד עם זאת, יכול מאוד שנכון להיום, נכון לעכשיו ולמשחק הקרוב, יאקווינטה לא יתאים לשחק באגף ועדיף לליפי לנסות שחקן או מערך אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/10
  15. uri מנהלים

:aa1: אנדרה פירלו יחמיץ את שלב הבתים בשל פציעה!

נדמה שלכל מי שראה את משחק הנבחרת מול מקסיקו חלפה המחשבה שגרוע מכך לא יכול להיות. אז הנה, כן יכול להיות גרוע יותר. אנדראה פירלו (בנימה אישית, השחקן שגרם לי יותר מכולם להאמין שהזכיה עוד אפשרית) מתח בצורה חמורה את שריר השוק באחת מרגליו ונטש את מחנה האימונים של הנבחרת. מבדיקות ראשונות המתיחה נראת חמורה וישנה סכנה ממשית לכך שפירלו יעדר ל-20 יום. המילים הטובות היחידות שהצליחו למסור הרופאים הן שיש עוד זמן וישנה עוד תקווה שיבריא בזמן לסלובקיה.

http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2010/06/04/0L3HOJ5G--300x145.Xxx
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/10