זה בדיוק מה שניסיתי לומר. קאקא עשוי מחומר אחר, פשוט בלתי נקלט. שלא נדבר על הגאון האמיתי מאחורי הקלעים - פירלו. נסטה ומלדיני היו מושלמים, פשוט צמד הבלמים הטוב בעולם בפער. לא יאמן, מילאן העונה הגיעו למקום החמישי בליגה, אך עדיין לא ספגו כמעט.
סלע, די להחמיא למילאן. זה הרבה יותר באיירן גרועה מאשר מילאן טובה, מילאן העונה לא משו, ובטח לא הקבוצה הטובה באירופה. ואגב, עם אתה טוען שמילאן הקבוצה הכי טובה באירופה בשנים האחרונות בגלל הנקודות שלה, אתה אמור לחשוב שהליגה הספרדית הכי טובה בעולם, למרות שלדעתך הליגה האיטלקית טובה יותר. בכל מקרה, באיירן פשוט חלשה להחריד היית היום, עם שחקנים כמו ואן בומל, פיזארו, סנטה קרוז לא לוקחים גביע אירופה.
לא רוצה לחשוב על מצב ששנה הבאה לא נראה את מילאן וקאקא בליגת האלופות. להזכיר לך את הסגל הבינוני של באיירן שהיא זכתה בליגת האלופות ב2001 וגם כשקודם לכן הייתה קרובה לזכייה ב99?! או את פורטו?! אפילו ליברפול לא הייתה עם סגל מדהים שהיא זכתה. הסגל היה בינוני אבל נכון אתה צודק השנה הסגל של באיירן ממש חלש.
לדירוג יש משקל אינדבדואלי של הקבוצות המייצגות את הליגות, ולא של כל הקבוצות בליגות. הנציגות הספרדיות אכן ענקיות, זו לא שאלה בכלל. מילאן אדירים, איך שלא תראה את זה. פעם שלישית ברציפות בחצי הגמר, פעמיים בגמר. מכיר עוד קבוצה יציבה כזו באירופה? לא זכור לי אחת כזו מאז ריאל מדריד שלקחה חמישיה ברציפות או באיירן שלקחו 3 ברציפות.
משחק הגנה מושלם של מילאן, אין מה להגיד. וכשזה בא יחד עם החדות של אינזאגי וסיידורף(משחק ענק שלו, פשוט ענק) שעקצו פעמיים, אין קבוצה שיכלה לנצח היום את מילאן. דווקא קאקה שעשה הכל במילאן כל העונה היה חלש היום וכל שאר הקבוצה התעלתה על עצמה. מגיע להם כל הכבוד. וככה מילאן נשארה לה לבד יחד עם 3 אנגליות, וגם אני מאלה שמחזיקים לה אצבעות רק כדי להשתיק את האנגלופילים. סביר מאוד שנקבל שיחזור של הגמר בין ליברפול למילאן מ2005 סה"כ 300 ק"מ מהמיקום שלל הגמר ההוא, באתונה במקום באיסטנבול. אין יותר מושלם מזה לנקמה מילאנזית.
ראיתם מה זה. איך הגורל צחק עליי. דרך אגב, לא תאמינו, אבל הימרתי נגד הקבוצה שלי בווינר. הרגשתי לפני המשחק שלא נעשה את זה. צ'לסי פשוט ווינרים. זכיתי בסכום פעוט של 36 שקלים, שמתי על צ'לסי ועל מנצ'סטר 10 שקלים.
משחק לא רע ב"אליאנס ארינה". לשתי המתמודדות היו משחקים גדולים הרבה יותר בעבר, אבל בהתחשב במצבן הן בהחלט הוציאו הרבה. ועדיין, גם באיירן וגם מילאן הראו פגיעות עצומה. השבחים למשחק ההגנה של מילאן מוגזמים. באיירן, ללא כלי התקפה מיוחדים, ישבה על מילאן במשך 20 דקות בקצב בו הם לא היו עומדים מול קבוצה טובה יותר. נסטה אמנם הניף גפיים לכל עבר וגם אודו תרם, אבל עדיין באיירן הגיעה בהרבה יותר מדי קלות לשטחים הרבה יותר מדי מסוכנים. זו מותרות שלמילאן לא תהיה מול היונייטד. באיירן מנגד פשוט קבוצה בינונית העונה. מול יריבה נחותה פקטור השם והמסורת יכול לשחק, לא מול מילאן שנמצאת באותה הקטגוריה. יותר מדי נאיביות הגנתית, קצת מדי כלים התקפיים. למרות זאת, ממש הורשמתי מואן-בומל שהיה מצויין. היו לו 4-5 מצבים בהם הוא קיבל כדור ומיד בעט, דבר אותו הוא לא עשה בברצלונה בכלל. הוא מרגיש הרבה יותר נוח במשבצת בעל הבית. במשחק בו אין צעירים שבשלים לקחת את המושכות (פרט לקאקה במשחק חלש), הותיקים צריכים להתעלות. בסופו של דבר, הנסיון של מילאן ניצח את קבוצת המעבר הלא מוכנה הבווארית. הבישול של סיידורף היה ענק, הוא לא הסתכל אחורנית משהו כמו 5 שניות לפני המסירה. אגב, החלטה מצויינת של הקוון. אמנם נבדלון, אבל זוהי ה-הגדרה של ספק. הדחתה של ולנסיה רק הורידה את העניין שלי מליגת האלופות העונה. למרות זאת, גמר של צ'לסי מול מנצ'סטר אמור ויכול להיות עסק אטרקטיבי מאוד. אני נוטה להאמין. מילאן היא אוטו עתיק ואמין, אבל מנצ'סטר מוכנה להתמודדות כזו, בייחוד עם סלעי יציבות משלה כמו סקולס, גיגס וואן דר סר. בחצי הגמר השני, ליברפול פשוט קבוצה בינונית ומטה. הברק לא מכה פעמיים, וגם מאץ'-אפים חוזרים במפעלים גדולים נוטים סטטיסטית להתאזן. צ'לסי תעלה, בדרך לסיום עונה מרתק בין הלונדונים והשדים האדומים.
תפסיק לבלבל תמוח,מילאן היום שיחקו כמו בספר. ויש משפט שאומר שעם עובדות אי אפשר להתווכח. 2002/3 - זכייה בגביע 2003/4 - רבע גמר 2004/5 - גמר 2005/6 - חצי גמר 2006/7 - חצי גמר אין לך עוד קבוצה כזאת בעולם. ב4 מתוך ה5 שנים האחרונות מילאן לפחות בחצי הגמר.
אני אולי ירגיש את ההרגשה הזאת מחר, אבל אני יקבל אותה כמו גבר ,וגם אתה עוד תקבל אותה, מנצ'סטר אולי תזכה באליפות הליגה האנגלית שממש מעניינת לי את הביצה השמאלית אבל על הצ'מפיונס אתם יכולים לחלום.
אני חושב שאני מושפע יותר מכך שההרכב שלהם שופע בשחקנים בינוניים ומטה ושהם לא נתנו עונה טובה בליגה (המדד האמיתי לאיכות קבוצה) מאז המצאת הגלגל.
אוהדי יונייטד יכולים לחלום על הצ'מפיונס? הם 3 משחקים מהגביע, על מה אתה מדבר פה? לגבי המשחק היום- מילאן באמת הפתיעה אותי. בהתחשב בכלים שהם הגיעו לשם, ולאיצטדיון כול כך ביתי, מול מאמן כול כך מנוסה ברמות האלה, לא האמנתי שהם יצליחו לעשות משהו אחרי שקיבלו 2 שערי חוץ. אבל שאפו למילאן, ולאנצ'לוטי.
לליברפול אין הרבה פרט למאמן שהוא חתיכת טקטיקן גאון ושחקן וורלד קלאס. היא מורכבת מאוסף של כוכבים אנגלים מקבוצות קטנות (בלאמי מבלקבורן, קראוץ' מסאות'המפטון, פנאנט גם כן למרות העבר שלו בארסנל הגיע מבירמינגהאם, לא?) וכל מיני חברים שראפא הביא מחטאפה. כל אלה שחקנים באמת לא רעים, אבל כפי שנאמר - בינוניים ובהחלט לא שחקנים ששווים חצי גמר ליגת אלופות שוב ושוב. זה הכל בניטז.