אלופות: שאלקה משפילה את אינטר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏4/4/11.

1. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

הישג עצום וחסר תקדים לשאלקה 04.
    הם לא יזכו אבל הערב המדהים הזה יזכר לעוד שנים רבות.
    רנגניק הוא לא קוסם, אבל כמו שאמרתי שעוד היה מועמד לליברפול אין הרבה מאמנים חכמים ממנו.
    היה ניכר בעיקר במחצית השניה שהוא הצליח לייצב את ההגנה ולשחק הכי חכם שאפשר נגד אינטר.

שאפו לשאלקה שמייצגת השנה נהדר את הכדורגל הגרמני ועוד יותר שאפו לראול המלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

2. Raulito Madridista

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2011/04/06/futbol/equipos/real_madrid/1302068555_extras_portada_1.Xxx

ערב טוב לך! איזה לילה עצום אתמול - נותנים בראש לטוטנהאם וחוזרים למקומינו הטיבעי - חצי גמר ליגת האלופות, וגם המלך ראול ממשיך לשלוט על הממלכה שלו - ליגת האלופות כמובן(לא שער היסטורי ולא נעליים - הוא כבר עבר את אינזאגי קודם לכן) ומוביל את שאלקה להישג חסר-תקדים. יש מן קסם כזה באוויר כאשר גם ריאל מדריד וגם ראול הבטיחו כבר אמש ובצורה 'בוטה' את ההעפלה לחצי גמר ליגת האלופות. הוא היה קשור, הוא קשור ויהיה קשור אליינו בצורה כזאת או אחרת - תמיד.

עמדה מולינו קבוצה לא רעה בכלל ובכל-זאת הצלחנו לנצח 4:0 וזה משכנע. לא באמת התאמצנו ולכאורה למעט מרסלו ואלונסו המצויינים(לאו דווקא בסדר הזה) - אף-אחד לא היה בשיאו ואני מתכוון בעיקר למסוט אוזיל. צריך לקחת גם בחשבון שגומז הדף כמה כדורים לא רעים וגם הגנת טוטנהאם בלמה מס' ניסיונות.
    אבל - אסור לצאת מפרופורציות. ברור שהכרטיס האדום שאפשר היה לוותר עליו - שינה עוד יותר את יחסי הכוחות. גם לא בכל משחק ניהיה כ"כ משוחררים מתוצאה משער מהיר. אדבאיור לפחות אתמול מקבל מנוחה ממני ואשים בצד את הביקורת עליו. חבל שהיריבה בחצי הגמר היא דווקא ברצלונה. אלמלא העובדה המצערת הזאת אולי הייתה אפילו יותר שמח.

עכשיו נעבור למצטיינים - צ'אבי אלונסו ומרסלו. תצוגת אומן של אלונסו לאורך כל תשעים הדקות אמש בברנבאו - כל-כך הרבה תאקלים נהדרים ועוד בשליש האחרון של המגרש - חטיפות כדור מסוכנות מצד היריבה, כל מסירה לכתובת והוא כנראה כל-כך קריטי למשחק שלנו. ההופעה הטובה ביותר של אלונסו במדי ריאל מדריד. בנוגע למרסלו - התמיכה ההתקפית שלו מוסיפה המון לקבוצה גם אם זה לא התבטא אתמול בשערים או בבישולים. משחק כמו אתמול הוא קלאסי בשבילו - נוצר מצב בו הוא לא עשה כלל הגנה - לא הגיעו מולו לאף עימות של אחד על אחד.

קצת מחשבה בנוגע לגומלין - צריך לשחק עם רצינות אך גם עם שכל, כלומר לוותר על רונאלדו ודי-מאריה למשל. קשה לראות בהרכב פתאום את קנאלס או פדרו לאון וגם קאקא נורא כבד בשביל משחק מהיר באנגליה - אבל אני סומך על מוריניו שיידע מה לעשות. אני מקווה שלמרות הרכב משני, אם יהיה, נמשיך את הרצף המכובד של עשרה משחקי צ'מפיונס ברציפות בלא הפסד - שיא מועדון כמדומני.

ההנאה האמיתית התחילה קצת אחרי שדי-מאריה זנח בצד את המנהג שלו לבעוט חלש ולמרכז ופשוט תקע את הכדור בחיבור של גומז - השער השלישי חתם את ההתמודדות הכפולה הזאת וכניסתם של היגואין וקאקא הייתה מאוד הכרחית. היו דקות של כדורגל איטי אך מהנה. הבישול של קאקא לרונאלדו(לא התלהבתי מהמשחק שלו) היה פינאה מצויין לערב טוב.

אגב, כמה מילים על השידור המשעשע מאתמול(לא הפסקנו לצחוק שם במאש) - נתעלם לרגע מההשוואה של איציק זוהר בין גאלאס ומאקללה - ברור! - שמתם לב כמה פעמים הזכירו שם את המונח 'ספורטינג חיחון'?

ונעבור לשאלקה וגראנדה ראול: גורלו של לאונרדו נחרץ סופית, הוא לא ימשיך בעונה הבאה. שתי תבוסות קשות תוך שבוע אחד והעונה של אינטר נגמרת בצורה קודרת. היה קשה להבין איך שחקנים ברמה כ"כ גבוהה מסוגלים להציג משחק הגנה כל-כך מרושל. מי זוכר בכלל איך הערב ההוא נפתח מבחינת אינטר - שער עצום של סטאנקוביץ בוולה אדיר ממחצית המגרש. אבל למי בכלל אכפת מאינטר - ואמוס שאלקה! גראנדה ראול בכל-זאת עושה עם הקבוצה הזאת היסטוריה. מי חלם שם בכלל על חצי גמר הצ'מפיונס בתחילת העונה. אחד הנצחונות הגדולים בתולדות שאלקה וראול, שבדר"כ אכל חצץ באיטליה בניסיונות האלה עם ריאל מדריד - טועם ניצחון גם בארץ המגף.

נערך לאחרונה ב: ‏6/4/11
  3. johnnie walker Member

דווקא את ההגנה הוא לא הצליח לייצב, אינטר הגיע למצבים של 100 אחוז פעם אחר פעם והחטיאה בלי הפסקה,
    זה היה משחק בלי הגנות שבו שאלקה ניצלה את ההזדמניות שלה ואינטר לא, אחרי השער השלישי של שאלקה אינטר נשברה מנטלית ושאלקה פשוט עשתה מה שבא לה במגרש, כמובן שהטקטיקה ההתקפית של ראנגניק "לא הפריעה" לה לכבוש 5 שערים מול אלופת אירופה.

ראנגניק אגב לא היה מעולם באמת מועמד לליברפול מחוץ לפורום הזה.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הן זה, והן זה, ברמות של המועדונים הבכירים, עוד יום בהיסטוריה...

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

והשמחה על הטרבל של 2010 תשמח כל פעם שיעלו אותה. נו? זה חלק מהמשחק מה אתה רוצה? מה ברצלונה לא הושפלה על ידי דינאמו קייב בבית 4:0 והודחה בשלב הבתים מליגת האלופות? וצ'לסי לא ניצחה את מנצ'סטר יונייטד 5:0? מישהו היום זוכר את זה פרט לאיזה איזכור פה ושם? לא. עוד כמה שנים גם את זה לא יזכרו. איך אומרים? יגידו "עוד יום בהיסטוריה". דברים הזויים קורים בכדורגל, אתמול היינו עדים לאחד מהם, בדיוק כמו בגמר של 2005, גמר 99 ועוד כהנה וכהנה.

Xavi6, כן מושפל לא מושפל, מה זה משנה? אם זה גורם לי להיות מושפל, אז אני די בטוח שעכשיו זה עוד יותר גורם לך להיות מושפל על זה שאכלתם מאיתנו 3 ולא הגעתם לנו לשער 180 דקות...אז סבבה, אני מקבל עליי את ההשפלה של אינטר, אבל זוכר שלפני 10 חודשים עשינו שמות באירופה. כדורגל אתה יודע...גם התבוסה הזאת לא תמחק את ה-4 השנים האחרונות, וכמו שאמרתי, אני קונה עוד 4 שנים כמו אלה שעברו על אינטר, ושבשנה החמישית נאכל 5:2 בבית ומצדי מסנטה קולומה.

6. AW forever Member

אמנם רשמתי את זה בדיון של טוטנהאם באנגלי, אבל אני שם את דעתי על מוריניו גם כאן:
    אני כאילו "חייב" לשנוא אותו בגלל כל הכניסות המכוערות שלו בונגר, חלקן ממש לא מוצדקות. אבל זה קשה. נכון שכמו כל הגדולים באמת הוא לא יודע להפסיד בכבוד, אבל יש מעט שיודעים להיות כ"כ נאצלים כשהם מנצחים- החיבוק והמילה הטובה שלו לרדנאפ (אמר לו לפי הפרסומים שיתעודד כי זה בלתי אפשרי להצליח בתנאים כאלה), הטפיחת עידוד לקראוץ' כשהוא ירד מורחק- נדיר למצוא את המאמן שעושה את הדברים האלה. רספקט.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מוריניו די מצחיק בעניין הזה. אין עוד מאמן שנע בין קלאסה מוחלטת לכל כך היעדר קלאסה כמוהו.

8. alexshw Member

יש השפלות שהן קריטיות ויש שלא. יונייטד הפסידה 5:0 במחזור ליגה רגיל ובתחילת העונה. זה לא הפריע לה לקחת אליפות מצוינת, ואל תשכח שבכל זאת צ'לסי באותה עונה הייתה קבוצת ליגת האלופות.
    את התבוסה של ברסה לדינמו קייב יזכרו לעד.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

יזכרו לעד? אני לא רואה את אוהדי ריאל מנגנים עם זה לבארסה כל היום...גם הם שכחו את זה, דינאמו קייב אולי תזכור את זה מהצד שלה כיום עצום, אולי הגדול בתולדותיה המודרניות, אבל בברצלונה? עוד יום בהיסטוריה. בדיוק כמו שה-5:0 שיונייטד אכלה מצ'לסי כשהיא עונה פוסט הטרבל המפורסם הוא עוד יום בהיסטוריה ובדיוק כמו ה-5:0 שהיא אכלה מניוקאסל בעונה שעוד איכשהו לקחה אליפות אם אני לא טועה? תקנו אותי? וריאל מדירד אכלה 2:6, ו-5:0 השנה. נו אז מה? בסופו של דבר זה יתוקתק בספרי ההיסטוריה והסטטיסטיקה, עכשיו זה טרי, זה צורב, זה כואב, בעתיד כבר לא ייחסו לה חשיבות, במיוחד אלה שעוקבים אחרי אינטר ויודעים שהעונה הזאת, ברובה, היא גרועה יותר מעונות בתקופה השחונה של אינטר, והאמת? בלי ה-3 וחצי חודשים של ליאונרדו עד השבת האחרונה, אינטר לא היתה מסיימת אפילו מעל מקום 7 ואני לא מגזים.

10. alexshw Member

התבוסה של ברסה גרמה לה להדחה משפילה בשלב הבתים(גם בקייב הם חטפו 3:0 משפיל), התבוסות של ריאל מסמלות את הדומיננטיות המוחלטת של ברסה ומן הסתם גמרו להם את סיכויי האליפות.

התבוסה של יונייטד הייתה מכה קלה בכנף.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו אז הנה, אם בארסה הגדולה גם אכלה כמו אינטר תבוסה שכזו, וריאל לדעתי אפילו התבזה עוד יותר בקטע הזה (וגם בהדחות של האלופות עם כל הקבוצות לקבוצות המדיחות), אז גם אינטר יכולה להרשות לעצמה את זה. כך או כך זה לא משנה את העובדה שזה קרה, זה יקרה וימשיך לקרות לקבוצות בכדורגל העולמי, כי זה חלק מהמשחק ובעוד שנה, כשנסתכל על המשחק הזה נוכל להגיד שהיה משחק גדול, גם אם לאינטר יש הגנה פח.

12. alexshw Member

ברסה אבל לא הייתה אלופת אירופה מכהנת. אין תקדים בליגת האלופות להשפלה כזו של אלופת אירופה. אותו הפסד של מילאן היה בחוץ.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין תקדים? הרגע ציינת אותו. זה לא משנה אם זה היה בחוץ או בבית, עצם העובדה שהיא אכלה 4:0 והודחה בבושת פנים כן מראה לך שזה כן קרה. וכן זו היתה הדחה משפילה, לא פחות מזו של אינטר אתמול, במיוחד כשהם ידעו בדיוק מה צריך לקרות בשביל שהם יודחו. אפשר להגיד זילזול ואלף ואחד דברים, עדיין זו היתה הדחה מבזה.

14. Rudess Member

דנידין, לא בא לך להכין איזה חתימה בסגנון של עומר רק עם " 5 באפריל, תבוסה משפילה בסאן סירו"?

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

חחח האמת שחשבתי להכין משהו כזה בשבילי אבל אמרתי, טוב נו, נתענג על הרגע היחידי שהיה שווה משהו לקבוצה שלי העונה. (אם קאבאני יעשה סנסציה וייקח סקודטו הוא יקבל חתימה חחח)