קסיאס עם עוד הופעה לפנתיאון. העיקר שהוא יתן כמה הדיפות רפלקסים מדהימות נגד אוססונה ואז יספרו לנו שהוא השוער הטוב בהיסטוריה. מה שהילדונים לא מבינים זה ששוער טוב מתבטא ביציבות מעבר לכל דבר אחר ושלא חוכמה לתת הדיפות בלתי אפשריות אם על כל חצי עונה טובה יש חודשיים בלהות. בופון (לאורך רוב מוחלט של הקריירה שלו) ו-VDS (בשנים האחרונות שלו) לא רואים אותו ממטר. שוער גדול, אבל בטח לא הגדול בהיסטוריה ואפילו לא הכי טוב בדור שלו. נמאס לי מההייפ סביבו. עריכה: אני מכיר את כל הטענות שלכם. תביאו לי רשימת תארים של קסיאס ואולי קליפ אקראי של טעויות כאלו ואחרות של אדווין וג'יג'י. אל תשעממו אותי ואל תבזבזו 20 שניות מהחיים שלכם על ניסיון לספר לי את מה שאני כבר יודע.
בדיוק מהסיבה שבאת עם הטענה שפאלקאו חלוץ טוב, אבל לא יותר מהיגוואין ובנזמה, "כי הוא לא משחק מול ההגנות הטובות בעולם". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
אגוארו סיפק ציטוטים שספק רב אם ישמחו את קבוצתו הנוכחית וגם את זו שממנה הגיע, אתלטיקו מדריד "אם ריאל הייתה רוצה אותי, הייתי משחק כאן. לא הייתה לי שום ברירה אלא לחתום במנצ'סטר סיטי. אף פעם לא אמרתי שאני לא רוצה לשחק בריאל כדי לא לבגוד באוהדי אתלטיקו". מאוחר יותר החלוץ שנבהל מהעובדה שבאנגליה יודעים לתרגם טקסט מספרדית, אמר "רק כדי להבהיר, ההחלטה לעבור לסיטי הייתה הטובה ביותר שקיבלתי בחיי, אני מאושר במועדון"
אכן כן, הוקרת תודה לשחקן שתרם רבות לנבחרת ספרד. בנוסף, יש שיגידו שבהוקרת התודה הזו יש פן פוליטי גרידא ואף התנכרות כזו או אחרת לקטאלונים, שכידוע מעוניינים בעצמאות לחבל הארץ שלהם (ואף יצאו לרחובות בחודש האחרון במספרים עצומים), בניגוד לתושבי מדריד שידועים בהיותם פטריוטים ואוהבי ספרד.
האמת שאני די מסכים עם הטענה הזאת.קסיאס שוער ענק ואולי הטוב ביותר שראיתי במצבים של 1 על 1,אבל במצבים נייחים לדוגמה הוא אף פעם לא היה טוב,יש לו חלק גדול בכך שריאל סופגת המון במצבים נייחים למרות שכמובן אני לא מאשים רק אותו בכך. לא חושב שאפשר להשוות אותו לקאן או לואן דר סאר ובטח שלא לבופון.אבל כמובן שאתה שוער של ריאל מדריד זה כבר עושה את ההייפ בעצמו. בכל זאת אין ספק שכרגע הוא בין 3 השוערים הטובים בעולם,בהיסטוריה ממש לא.
קצת הגזמתם עם קסיאס. נכון שהמצבים הנייחים הם באמת העקב האכילס שלו ושל כל הגנת ריאל מדריד, ובשנה האחרונה הוא לא מראה יכולת מעל למצופה כפי שהתרגלנו ממנו, אבל זה ממש לא אומר שהוא לא בין השוערים הגדולים בהיסטוריה. אולי אני סובייקטיבי מדי, אבל סאן איקר הוא השוער הכי טוב שיצא לי לראות בשיאו יחד עם בופון. אני אישית לא ראיתי שוער שסיפק הצלה כמו זו של קסיאס מהבעיטה של דייגו פרוטי מסביליה לפני שלוש שנים. הוא הציל את ריאל מדריד בעבר כ"כ הרבה פעמים ויש לו חלק מרכזי ביותר בזכייה של ספרד במונדיאל אחרי ההצלה שלו מול רובן. בשנה האחרונה היה אפשר להבחין בירידה קלה ביכולת שלו, הוא כבר לא מגיב טוב לכדורי גובה וקשה יותר לראות ממנו הצלות שמשאירות אותך בפה פעור, אבל בלעדיו ריאל מדריד לא הייתה כמו שהיא היום, במצב שהיא באמת יכולה לקרוא תיגר על ברצלונה. יחד עם זאת, אי אפשר להגיד על קסיאס שהוא לא שוער יציב ואני בהחלט לא יודע על איזה חודשיים בלהות אתה מדבר (חוץ מהמשחק האחרון נגד ולנסיה, אני לא זוכר עוד משחק שבו ריאל לא ניצחה בעיקר בגללו), הוא לא איזה ויקטור ואלדס. לא סתם הוא השוער "הנקי" ביותר בהיסטוריה של הנבחרות. לפי מה שהבנתי גם לאוליבר קאן הייתה בעיה עם מצבים נייחים, במיוחד בשלבים האחרונים של הקריירה שלו. בקשר לדיון שהיה פה על די מריה, יש לו פוטנציאל להיות השחקן הטוב ביותר בעולם כשיעבור זמנו של מסי, ומי שראה את היכולת שלו בחצי הראשון של אשתקד יודע על מה אני מדבר. אין לי כוח להיכנס לכל מיני ויכוחים מטופשים על האם הוא טוב יותר מנאסרי או סילבה, אבל יש לו מקום בהרכב של כל קבוצה בעולם.
מילאן 'בנתה' השנה קבוצה ברמה של גביע אופ"א, לא יאומן כמה היא חלשה. רעדו להם הרגליים מול אנדרלכט בסאן-סירו והאורחת הייתה יותר מסוכנת ואביאטי עבד קשה. תהייה קטנה לגבי איברהימוביץ' - לא מערער על כך שמדובר בשחקן ענק אבל מישהו יכול להגדיל ראש ולהשיג סטט' עם כמות הפנדלים שכבש בכל עונה? יש סיבה ששחקן מסוים הוא הפנדליסט של קבוצה והוא מן הסתם מבקיע כמעט כל בעיטה אבל נדמה לי שקרוב למחצית משעריו הגיעו דרך הפנדלים. פחות 'סקורר' בצורה מסוימת. התפתח כאן דיון מעניין על כל המסביב בין ריאל מדריד ומנצ'סטר סיטי - חלוקה לנק': - קרלוס טבז חלוץ טוב יותר גם מגונזלו היגואין וגם מבנזמה. מדובר במפלצת כדורגל. כתבתי כבר שאם רונאלדו היה עוזב עאלק אז היחיד שקרוב להחליף אותו מבחינת כוח הרתעה, דומיננטיות וכן-הלאה הוא טבז. שילוב של כוח וטכניקה, אבל גם בעייה קלה במוח. גם אגווארו עדיף לטעמי על היגואין(עם כל האהבה אליו) ובנזמה. - קסיאס מציג פתיחת עונה חלשה מאוד והוא לא נתן את האקסטרה, אין ספק. אבל אומרים ששחקן גדול מגיע למשחקים גדולים. אני זוכר דווקא מספרים מטורפים של רצף אי-ספיגה בנוק-אווט - מעל 500 דק' וכמובן את ההתעלויות בגמר המונדיאל מול רובן בפעמיים אחד על-אחד, הפנדלים ביורו מול איטליה וכן הלאה. גם אשתקד הוא הדף פנדלים מול באיירן. בופון הוא קלאסה ויותר מרתיע מקסיאס רק בואו נזכור שעם הגנת הברזל של יובנטוס הוא היה עומד במבחן במקרים מאוד נמוכים. קסיאס היה אחראי ישיר לזכייה של ריאל בגביע אירופה כבר בגיל 21. בניגוד לבעייה עם כדורי הגובה 'מחלה ישראלית' - שטופלה עם השנים והניסיון - המצבים הנייחים הם נק' תורפה חזקה. כולם זוכרים את סאנטי קאסורלה. - הביקורת על מנצ'סטר סיטי מוגזמת. לא כל קבוצה היא ברצלונה ולגיטימי שיש פערים בין היכולת במשחקי הבית למשחקי החוץ. אתמול המערכים של מנצ'יני בטח לא עזרו למרות שהחילופים לכאורה התבררו כמוצלחים גם כי קולארוב גנב גול לא קשור לכלום. סיטי קבוצה חזקה מאוד. אבל ברור שההרכב שלה הוא לא ה-11 הטובים בעולם בכל עמדה. הארט קרוב לזה, טורה הוא רמה בפני עצמו וגם טבז ואגווארו. השאר זה קו התפר פחות או יותר. קומפני ולסקוט שחקני הגנה טובים אך נחותים גם מפפה וגם מראמוס.
בליגה הוא כבש 10 מתוך ה-28 שלו מהנקודה, בליגת האלופות נראה לי 1 מ-3. זה מהעונה שעברה. את עניין הפנדלים אי אפשר לקחת ממנו - הוא הפנדליסט הכי טוב שראיתי בחיי. כל פנדל שלו זה פנדל ששום שוער לא יכול לעצור. דווקא אתמול בעט חלש אבל כנראה הוא זיהה שהשוער קפץ לפינה הנגדית.
Team: Cech; Ivanovic, D Luiz, JT ©, Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Oscar, Hazard; Torres subs: Turn, Azpili, Cahill, Bert, Rom, Mata, Moses הפתעה אחת והיא כמובן אוסקר במקום מאטה. סוף סוף הוא מקבל את ההזדמנות לפתוח, למרות שבמקום השחקן הלא נכון לדעתי לפחות. סטארדיג' לא על הספסל אפילו, לא מובן. לא יודע אם זה רשמי: Buffon; Chiellini, Bonucci, Barzagli; Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Asamoah; Vucinic, Giovinco.
לאחר שני משחקים שעלה מהספסל מרטינז פותח היום לצידו של שווינשטייגר - יש למה לצפות! רובן וריברי חוזרים, מולר על הספסל והפתעת היום פיזארו פותח על חשבון מנדז'וקיץ. אני מניח שזו משמעות המילה רוטציה.
יובנטוס - צ'לסי 3 שנים עברו מאז הפעם האחרונה שהמנון המפעל הושמע לשחקני יובנטוס, באותו הפסד משפיל לבאיירן מינכן. 3 שנים שבהם עברה הקבוצה, מותיקות המפעל, מהפכה של ממש. ההנהלה כולה הוחלפה באחת חדשה, צוות האימון כמובן התחלף גם הוא מספר פעמים ומהשחקנים של התקופה ההיא נותרו מעט מאוד שרידים. החיסרון הגדול ביותר הוא כמובן אלסנדרו דל פיירו, הסמל המובהק של הקבוצה והשחקן הגדול בתולדותיה, שנפרד מהמועדון בקיץ ועבר לשחק בסידני האוסטרלית. ההתרגשות סביב החזרה של יובה למפעל הבכיר, לפחות באיטליה, עצומה. קפטן הקבוצה, ג'יג'י בופון, ששיחק משחק או שתיים בליגת האלופות, הביע את התרגשותו האישית ושל הקבוצה כולה לקראת המשחק בסטמפורד ברידג': "אנחנו מדברים רבות על ליגת האלופות בחדר ההלבשה, משום שלאחר שלוש שנים יש לנו סוף סוף הזדמנות להשתתף בה". בשישי האחרון הוסיף ג'יג'י "ביותר מדי ערבי שלישי ורביעי נאלצתי לצפות בטורניר מהכורסה. יש לי טלוויזיה נחמדה, אבל להיות על המגרש זו חוויה אחרת... התגעגעתי לזה וכך גם חבריי לקבוצה, אבל שתי העונות האחרונות היו טובות בשבילנו. כעת אנחנו נילחם עד טיפת הזיעה האחרונה בכל משחק". מאמן הקבוצה המורחק, אנטוניו קונטה, שזכה עם יובה במפעל בעבר, אמר שליגת האלופות היא המקום הטבעי ליובנטוס. גם קפטן-המשנה, קלאודיו מרקיזיו, אמר לתקשורת "אנחנו מכבדים את כולם אבל לא מפחדים מאף אחד. אנחנו לא יכולים לחכות לתת את כל מה שיש לנו בליגת האלופות". אז בעיות מוטיבציה לא קיימות ביובנטוס, גם לא בעיות כשירות. עם חסרונו של אנטוניו קונטה על הקווים למדו ביובה להסתדר כשמחליפו, מאסימו קאררה, עושה עבודה טובה עד כה ורשם 4 נצחונות מ-4 משחקים, זכה בסופרקופה האיטלקי וגם האריך את הרצף חסר ההפסדים בליגה ל-42 משחקים רצופים. נקודת החולשה ביובה תהיה, כמו תמיד, האחוזים הנמוכים בניצול המצבים הרבים שלה. מול ג'נואה בתחילת השבוע יכולת פושרת (בעיקר של ההגנה) הספיקה לניצחון אבל מול צ'לסי בביתה היא תצטרך יכולת שיא בכל חלקי המגרש. בניגוד למשחק מול ג'נואה, הפעם ארתורו וידאל ישחק בקישור האחורי וגם קוואדו אסמואה ייפתח כבר בתחילת המשחק מה שיוסיף הרבה כסחנות למרכז השדה. גם מירקו ווצ'יניץ', האיש שבישל פעמיים והבקיע פנדל בניצחון ביום ראשון ייפתח כבר בהרכב הראשון - ויהווה את הסכנה הגדולה ביותר על הגנת צ'לסי. אולי מלבד פירלו. http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2012/3/19/1332153874982/Andrea-Pirlo-celebrates-a-006.Xxx המטרונום של יובה ונבחרת איטליה - אנדראה פירלו. יובנטוס - הרכב משוער: בופון; קייליני, בונוצ'י, ברצאלי; אסמואה, וידאל, פירלו, מרקיזיו, ליכטשטיינר; ג'ובינקו, ווצ'יניץ'. אלופת אירופה הטרייה תעלה הערב על כר הדשא לראשונה מאז הזכייה הבלתי צפויה. זו הפעם הראשונה שצ'לסי תתחיל את קמפיין ליגת האלופות כמחזיקת הגביע, ועל אף שהיא אינה פייבוריטית ברורה לזכייה בתואר, זוגות עיניים רבים יופנו לכיוונה. הכחולים ממערב לונדון רחוקים מלהרשים, אולם הם עדיין מוצאים את עצמם בפסגת הליגה האנגלית לאחר ארבעה מחזורים. צבירת נקודות בכושר בינוני היא אבן דרך בהצלחה פוטנציאלית של קבוצה. לדי מטאו מגוון אפשרויות התקפיות מעניינות לרשותו, דבר שלא הכיר כשהחליף את בואש באמצע העונה החולפת. עם זאת, מלבד עדן אזאר הוא לא מרבה להשתמש בכלים הללו, כאשר הדבר בא לידי ביטוי ביום שבת נגד קיו.פי.אר; רמירז וברטרנד פתחו כחלק מהשלישייה ההתקפית. יש היאמרו שהיעדרותם של אוסקר ומוזס ממשחקי קדם העונה היא הסיבה המרכזית לכך שדי מטאו בוחר באופציות בטוחות יותר. ליגת האלופות חוזרת ועימה האלופה. היא עלולה למצוא את עצמה שאננה למדי, אבל מספר גורמים יכולים להוביל את הקבוצה לרצות לשחזר את הבלתי ייאומן; שחרורם של חלק מהותיקים ורכישת שחקנים צעירים יותר העיקריים שבהם. האינטגרציה של השחקנים היא בגדר סימן שאלה כרגע, אבל במידה והשילוב יהיה מוצלח, כאשר הניסיון יחד עם המוטיבציה (של השחקנים הפחות מנוסים) ירכיבו קבוצה חזקה למדי, לקטרג את צ'לסי כאנדרדוג יהיה טעות. כל זה עוד רחוק מאיתנו. מרחק של שמונה חודשים, אפילו. משחק הפתיחה, למרבה האירוניה, יכול להיות המכשול הגדול ביותר שיעמוד בפני צ'לסי. אלופת איטליה מגיעה עם ביטחון רב לאחר הפסקה די ממשוכת - יחסית לסטנדרטים שלה - מהמפעל היוקרתי. כאשר המוטיבציה בשיאה והשיטה בה קונטה משתמש מהווה בעיה מסויימת עבור הקבוצה ממערב לונדון, צריך להיות הוגנים ולקבל את העובדה שלשתי הקבוצות סיכויים זהים למדי הערב. הדרך ארוכה, וההסטוריה מלמדת שקבוצות לא נוטות לזכות במפעל היוקרתי פעמיים ברציפות. לצ'לסי משימה קשה, ותחילתה בעייתית מתמיד. http://cdn.belfasttelegraph.co.uk/multimed...teo_681423t.Xxx המאמן האיטלקי, רוברטו די מטאו, רוצה להמשיך את הצלחתו במפעל. הרכב משוער: צ'ך; איבנוביץ', לואיז, טרי, קול; מיקל, למפארד; רמירז, מאטה, אזאר; טורס. תודה לשי ולגולדינג.
באטה בוריסוב עולים ליתרון של 2-0 בצרפת מול ליל, ק''ש לא הייתה יכולה לעשות את זה.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
באמת מה נסגר שם בליל? 3-0 לבאטה בוריסוב שלא הראתה שום דבר מיוחד מול ק"ש...הזוי שער ענק של אוסקר מול יובנטוס אחרי השער הראשון עם עזרה של בונוצ'י...ו2 דקות אחרי זה יובנטוס מצמקים בינתיים אחלה משחק עם אחלה קצב
13 שערים במחצית ענק אתמול היה 9 במחצית. ההבדל העיקרי היום הוא פשוט שערים יפים נכבשים אוסקר עם שאר המחזור בסיבוב. מה זה באטה מול ליל זה אמיתי ליל לא משחקת 3-0 לבלרוסים פשוט הלם.אבל זה רק הוכיח שלא צריך להרגיש פריירים שלא עברנו את הבלארוסים אנחנו פשוט הכדורגל הישראלי מתחת לרמה הנורמלית באירופה. לסיכום אחלה מחצית מי יתן ויכבשו עוד 13 שערים במחצית השניה