קבוצות שכבר שפכו מאות מיליונים בבניית סגל, לא צריכות לשפוך עוד מאות מיליונים על רכש. לא לכולם יש את הגב הכלכלי של משלם המיסים בספרד (ריאל מדריד). קודם כל לא צריך לפסול את מנצ'סטר סיטי, כי בכספים שהיא מוציאה היא תגיע לתפוס מקום קבוע בליגת האלופות. מעבר לכך, צ'לסי מתכננת להוציא מעל 100 מיליון ליש"ט על רכש בכדי להתחזק למען ליגת האלופות. אחרי עונה זוועתית אני מניח שנראה את ליברפול מנסים לעשות שינויים (במידה והם לא יפשטו רגל קודם) ויוציאו כמות מכובדת מאד של מזומנים.. מנצ'סטר שתסיים השנה כנראה עוד עונה לא תואר משמעותי, תבין שהיא צריכה חיזור ותפתח את הארנק. בכל זה ישנה את ארסנל שבנתה קבוצה טובה במחירים שפויים, ואפילו מרוויחה כסף מהמועדון, אבל היא היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. הליגה האנגלית היא העשירה ביותר, גם מבחינת שווי כלל השחקנים, גם מבחינת משכורות, וגם מבחינת שווי המועדונים.
7 רביעיות בתולדות היסטוריית ליגת האלופות. זה נכון שאתה לא צריך להיות הכי טוב בעולם בדי לכבוש ארבעה שערים במשחק אחד בליגת האלופות, אבל אתה צריך לתת תצוגת שיא, וזה לא דבר של מה בכך. ועכשיו מכל כובשי הרביעיות, כמה מהם היו קשרים ? התשובה 0. מסי הוא הקשר הראשון בהיסטוריה של ליגת האלופות שכבש רביעיה.
piston - לא שאני מנסה להמעיט במה שמסי עשה מול ארסנל (גם אם אנסה, לא אצליח), אבל הוא לא שיחק בקישור. בגדול, הוא שיחק בקו אחד עם פדרו ובויאן וכל הזמן החליף איתם מקומות, כשלרוב הוא נמצא באמצע.
לכבוש רביעייה, על אחת כמה וכמה כשזה ברבע גמר ליגת האלופות, הוא דבר שלא הגיוני לבטל. ויכוחי הסרק של "הכי טוב בהיסטוריה", "השלישי הכי טוב בהיסטוריה", "הכי טוב כיום", "השחקן הראשון שהייתי לוקח להפועל ביר-אלמכסור" הם לא רלוונטיים. השוואה אינסופית של שחקנים לא הגיונית, כי שחקנים משחקים בעמדות שונות. בסגנון שונה. בשיטות שונות. ההגנה של ארסנל הייתה החזקה ביותר שלה למעט חיסור אחד - במקום גאלאס סילבסטרה. וזה פער לא קטן, כי סילבסטרה בימים כתקנם שחקן לא אמין בעליל, וזה עזר לבארסה לפחות פעמיים. חיסור בהגנה הוא משמעותי ועדיין - לא יכול לגמד את מי שהשכיל לנצל אותו. גם אם בחצי הגמר מסי "לא יגיע", זה לא יגרע ממנו במאומה, כמו שאתמול אמנם היה חותם אדיר ובלתי נשכח שלו, אבל לא אמור לשנות במאומה את מה שכבר ידענו שיש לו. כבר ידענו שהוא יודע לקחת על עצמו משחקים באופן קרוב לבלעדי, אבל אם העונה מחדשת משהו זה שהוא פשוט כובש בצרורות שעוד לא ראינו ממנו. ועדיין, הכישרון של מסי לא הוכח אתמול. הוא הוכח מזמן. לכן להתחיל לברבר על כמה גדול הוא, זה משהו שמשום מה מתעסקים בו רק בארץ. הוא ענק. מהטובים בעולם בלי למצמץ. עכשיו בוא נראה למה זה יספיק העונה.
אין מה להגיד - מרגש. לקום בוקר אחרי משחק שכזה,לפתוח את העיתון,לזפזפ באתרים,להסתכל בתמונות ולא להאמין שיש לנו פנומן כזה שלובש את המדים של ברצלונה. כל אוהד בארסה אמיתי נושא על עצמו מין כתם בלתי נמחק שמזכיר לו כל הזמן מי זאת בארסה וכמה קש ומרור אכלנו איתם (אגב,עד לא לפני יותר מדי זמן),איך נאלצנו לראות את האליפויות הולכות לשלל קבוצות (בעיקרן ריאל מדריד בדקות ה90),איך נאלצנו לראות קבוצות נפל שביישו את השם הגדול של ברצלונה וגרמו לנו להרגיש לוזרים. עכשיו,כשיש לנו את השד הקטן הזה על המגרש,כל הפחדים נעלמים,הידיעה הזאת שיש את הבחורון הארגנטינאי הזה שיכול במהלך אחד להציל את כל הקבוצה זה פשוט הרגשה שקשה לתאר במילים. אל תיקחו לנו את השדון הזה,הוא תרופה לאוהדי בארסה ולאוהבי הכדורגל. אה כן,ובשבת קלאסיקו.
המשחקים האלה ואיך שהם התפתחו היו צפויים ברגע שנקבעה ההגרלה. ההתקפה, ההגנה ואפשר להגיד שגם השוער(אבל פחות קריטי) של ארסנל לא מספיק טובים לרמות הללו.
תפסיק אתה לברבר שטויות כי בכל העולם לא מפסיקים להשוות את מסי לגדולים אחרים ולבדוק איפה הוא נמצא. כי זה כל הכיף של הכדורגל. יהיה משעמם לא לדבר על שחקנים ולנסות להשוות ביניהם, אחרי זה על מה נדבר? על ה4-4-2 של מנצ'סטר יונייטד? אני כבר עומד לפהק. אז אני חושב שהוא צריך לעבור עדיין את מראדונה זיזו ורונאלדו.
דווקא ההתקפה של ארסנל מצויינת(למרות חסרון במחץ), הבעיה היא כמובן ההגנה והשוער החלשים מאוד וההסתמכות היתרה על שחקנים צעירים שמביאה אי יציבות.
הקצנתי, הפואנטה הייתה שמתוך 10 משחקים ב-7 לפחות ברצלונה באותו הרכב מנצחת את ארסנל באותו הרכב ודי בקלות.
אני מניח שהרוב המוחלט של הכותבים בפורום (והרוב הגדול בעולם) יגידו שאני טועה, ושאני אומר את הדברים כדי להוריד מערכו של מסי, ואני לא. מסי אומנם עשה הישג ענק כשהבקיע רביעיה מול ארסנל חסרת ההגנה ברבע הגמר, אבל כמו שאמרתי, לארסנל פשוט לא הייתה הגנה ומסי היה חופשי יותר מבדרך כלל. הסגירה על מסי הייתה מזעזעת, וראו שגאלאס היה במשחק הראשון מסי שיחק גרוע. מסי לא מרבה להבקיע, או פשוט להופיע למשחקים מול קבוצות אגרסיביות, עם הגנה חזקה מאוד. דוגמה טובה היא צ'לסי, שאני לא זוכר מתי הוא שיחק "נורמאלי" מולם, או מול הרבה קבוצות (או לא הרבה) עם הגנה נורמאלית.
מסי באמת עושה דברים שלא עשו קודם. והוא רק בן 22, תחילת הקריירה - זה מה שמטורף כאן. בינתיים יש לו ברזומה שלוש אליפיות ספרד ושתי זכיות בליגת האלופות. עונה אחת של 38 שערים(אשתקד) והעונה הוא כבר עבר את המספר הזה. וונגר צדק בכל מילה שאמר שהוא ממש כמו פלייסטיישן. מסי עם 25 שערים בצ'מפיונס יוכל לעבור את ראול שמדורג ראשון וכנראה זה גם יקרה לצערי. אני חושש שהוא יעבור אותו גם במסכת הכיבושים בליגה הספרדית, למרות שיש לו עוד הרבה עבודה. לא רוצה להיכנס לוויכוח של מונדיאל או לא מונדיאל, אין טעם גם לעשות השוואות בין שחקנים מהדור הזה לבין שחקנים מהדור הקודם - קשה להשוות בין זידאן למסי. כשמסי התחיל את הדרך המהירה שלו לטופ של הכדורגל, זיזו כבר היה עם שארית כוחותיו. אפשר להשוות בין זידאן לפיגו, בין ראול לרונאלדו(ההוא מברזיל), את מסי לכריסטיאנו...אבל מיותר לעשות דיונים כאלו על שחקנים שהם משנים אחרות לגמריי. מילה נוספת על ארסנל - בשנתיים האחרונות היא ספגה מפלות מיונייטד ומבארסה, שתי הקבוצות הטובות ביותר, וזה נראה לכאורה בסדר, מן מחשבה כזאת של 'הגרלה אכזרית' או 'קבוצה אחרת היינו עוברים'. אבל זה לא ככה. כדי לזכות בגביע צריך לנצח את הטובות ביותר. וארסנל הודחה גם נגד ליברפול לפני שנתיים אחרי משחק הגנה רשלני. ליברפול הייתה קבוצה מצויינת אבל היא הייתה רחוקה מלהיות מפלצת כדורגל. הנקודה אלייה אני חותר - סילבסטרה או גאלאס, זה לא היה משנה. לא היה לארסנל סיכוי. גם בהרכב מלא. וונגר צריך להסיק מסקנות לא בגלל המשחק הזה דווקא, אלא בגלל ארבעת המשחקים שלו העונה מול יונייטד וצ'לסי. בכולם ארסנל הפסידה ורק במשחק אחד היא היוותה יריב. בנוגע לכל עניין הפציעות - זה אכזרי, זה מתסכל, אפשר להוסיף עוד עשרה תיאורים כאלה. בטח שכל הפציעות מגיעות באותו הזמן, למרות שכידוע אין זמן טוב לפציעות. אבל צריך להסתכל על הסגל של ארסנל בראייה כללית - ואן-פרסי שיחק 26 משחקים באנגליה בעונה הכי ארוכה מבחינתו ורוזיצקי היה שחקן שברירי גם לפניכן. לארסנל יש בסגל כמה שחקנים עם רגל חרסינה. כמו שרובן הגיע לריאל ולא הפסיק להיפצע - לא היינו מופתעים.
בנטנדר? Like...Really? עם כל הכבוד לגול שהוא שם את זה להגיד על חוד שמורכב ממנו(ארשבין וRVP פצועים) שהוא מצויין זה די עצוב.
המבין - כמה שחקנים אתה מכיר שהיו כובשים רביעיה מול אותה ארסנל של אתמול? Igi - גם אני ממה שראיתי בבנדטנר בתחילת העונה זלזלתי בו, אבל הוא מתפתח לחלוץ לא רע בכלל. שער אתמול (ספק עברה), עוד מצב של גול (שנפסל בנבדל לא נכון) ונגיחה לקורה. כל זה נגד ברצלונה שמחזיקה בכדור הרבה יותר. אני לא חושב שהוא שחקן ששווה הרכב בקבוצה מהדרג הראשון באירופה (לא שארסנל כזאת לדעתי, אבל שואפת להיות), אבל בתור גיבוי הוא ראוי.
סליחה על ההצתה המאוחרת, רק עכשיו חזרתי מהבסיס, אבל curtis moreira הדברים שכתבת על זאנטי ומונטארי הם באמת בדיחת השנה והעשור ומראים על כך שלא צפית באף משחק של אינטר העונה. זאנטי הוא טרקטור, אף אחד לא לוקח אותו למאבק פיזי ומנצח, ואת המהירות שלו גם בגיל 36 אין להרבה שחקנים. הוא שומר על הכדור בצורה אבסולוטית ומתקל באומנות. לקראת חצי הגמר מול ברצלונה, אין שחקן בעולם שהייתי מציב לשמור אישית על מסי חוץ מזאנטי. וכן, ידידי הנכבד, אתה מראה שגם את המשחקים של אינטר מול צ'לסי לא טרחת לשבת ולראות לפני שאתה אומר שזאנטי לא יכול להתמודד עם רוסים גבוהים וחזקים(הפלא ופלא, הוא הצליח לסיים את המשחק בעליונות מוחלטת על שחקני צסק"א ולא עם פינוי למחלקה הגריאטרית במוסקבה!). אין לנו מה להפנים, זאנטי מאז ומתמיד הוסיף לחכמת המשחק והמנהיגות גם מהירות, כוח פיזי אדיר, ודריבל פנטסטי, ואני מצטער שאצלך במנג'ר/פרו אבולושן הוא לא סיפק את הסחורה ונאלצת למכור אותו. ותאמין לי, היית שמח אם היית עושה את המשאל הזה לגבי זאנטי, התוצאות היו גורמות לך להזיע. מונטארי העונה הוא פח זבל, הוא מאבד כל כדור שהוא נוגע בו, הוא מכסח ללא סיבה, מקבל כרטיסים שלא לצורך על ימין ועל שמאל, הוא לא מצליח למסור פס מדוייק, לא מצליח לעצור כראוי שום כדור שנמסר אליו, והוא לא מצליח לייצר בעיטה אחת נורמלית לשער כל העונה. מוריניו בחר להביא אותו? כן, כי בעונה שעברה הוא היה סביר, העונה הוא אפס מאופס ובגלל זה הוא מתייבש על הספסל. אתה מושפע יתר על המידה ממשחקי המחשב, שם מונטארי מציג סבירות כלשהי במשחק שלו. מונטארי הוא לא שחקן להפועל עכו, הוא שחקן לקבוצת "מנופי אבי" בעכו שדוהרת לאליפות בליגה למקומות עבודה. ועומר, פלורן מאלודה לא עשה שום בית-ספר לזאנטי כי זאנטי שיחק כמגן שמאלי אצל אינטר ומאלודה שיחק כמגן שמאלי אצל צ'לסי כך שכלל לא הייתה היתקלות ביניהם במשחק הזה.