אלופות: מסי מפרק את ארסנל בדרך לחצי הגמר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י לירן, ‏6/4/10.

  1. piston Member

    הצטרף ב:
    ‏3/5/08
    הודעות:
    1,965
    לייקים שהתקבלו:
    3
    אני האחרון שאפשר להאשים אותו שאוהד את הליגה האנגלית, אבל הליגה האנגלית היא הליגה החזקה בעולם בפער יחסית גדול, וכמובן שזה קשור לכמות הכסף שהבעלים שופכים שם.

    עם כל הכבוד לכדורגל הספרדי, שבהחלט מייצר בשנים האחרונות נבחרת נהדרת, בספרד כבר שנים אין ליגה. זה מאבק בין ברצלונה לריאל או בין ברצלונה לעצמה.

    כל קבוצות הצמרת האחרות פחות טובות בצורה משמעותית מהשתיים, כך שאי אפשר לדבר על הליגה הספרדית כליגה הטובה בעולם.

    הליגות הגרמנית, הצרפתית והאיטלקית אולי לא מחזיקות סגלים כמו ריאל וברצלונה, אבל כליגה הן לא פחות ואפילו יותר טובות מהספרדית.

    לא סתם בערוץ הספורט מפרסמים אותה כליגה עם השחקנים הטובים בעולם (מסי, קאקה ורונאלדו), ולא כליגה הטובה בעולם.
     
  2. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,087
    לייקים שהתקבלו:
    343
    הליגה הספרדית מחרידה העונה, חוץ מבארסה, ריאל וקצת ולנסיה באמת שאין כלום, לא התייחסתי לליגה הספרדית או לכל ליגה אחרת. דיברתי על הצמרת האנגלית שהעונה ירדה ברמתה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏7/4/10
  3. 亚历山大帕托 Member

    הצטרף ב:
    ‏30/6/07
    הודעות:
    13,734
    לייקים שהתקבלו:
    0
    "דברי זבל" - מציין שהוא השחקן הטוב בעולם, הלוואי שעל כל שחקן יכתבו זבל כזה. אם אני מוריד אותו מהאולימפוס לאדמה, אני מגמד אותו? לא, אבל אני כן מגמד אנשים שחושבים שמסי לא אנושי על סמך משחקים כמו הערב נגד הגנות פח, הגנות מהסוג שהוא פוגש כל שבוע בליגת הגנות הפח. לא אכפת לי היפותטי או לא, הכל הולך לו בגלל השחקנים הסובבים אותו שהרבה יותר חשובים במשחקים טקטיים קשים, ובמקום אחר הוא לא היה גורם לאנשים שלא מבינים בכדורגל לפתוח פיות, לפחות לא יותר ממיקולי. ראיתי איפשהו דיון "מרתק" על השוואות בינו לבין מראדונה ומה כל אחד עשה. היום הוא בטח לא מתקרב אליו, לא על סמך שלושערים במדי קבוצת חלומות נגד הגנות פח. היום הוא השחקן הטוב בעולם, זו התקופה שלו כי זו התקופה של ברצלונה החלומית. הכל הולך לו, אבל זאת לא סיבה להפוך אותו למושא הפנטזיות שלכם כשאתם משפשפים בלילה מתחת לשמיכה. אני בסה"כ מנסה להוות קונטרה, ליצור קצת איזון, אבל אני ממש לא מקצין לכיוון הנגדי.
     
  4. piston Member

    הצטרף ב:
    ‏3/5/08
    הודעות:
    1,965
    לייקים שהתקבלו:
    3
    מסי עדיין לא ברמה של מרדונה, אבל הוא עשה השנה קפיצת מדרגה ענקית, השנה הוא סוחב את ברצלונה על הגב, למרות כל הכישרון שיש שם, הוא זה שתמיד מוציא אותה מהבוץ כשהעגלה נתקעת.

    מה שמארדונה עשה, כשלקח קבוצה חלשה באיטליה והביא אותה עד לאליפות איטליה זה לא משהו שמישהו יכול לשחזר היום, כנראה כבר לעולם לא. הכדורגל של היום שונה מהכדורגל בתקופתו של מרדונה, בדיוק כפי שהכדורגל בתקופת מרדונה היה שונה מהכדורגל בתקופת פלה.

    כל שחקן צריך להיבחן על פי קנה המידה של התקופה בה הוא משחק, וכיום מסי הכי טוב בעולם, ובלפחות רמה אחת מעל המתחרים שלו, וכנראה שיותר.
     
  5. George Best Member

    הצטרף ב:
    ‏8/10/05
    הודעות:
    16,733
    לייקים שהתקבלו:
    0
    צ'לסי רכשה את ז'ירקוב בקיץ, יונייטד איבדה את רונאלדו והביאה את ולנסיה ואואן, ארסנל איבדה את אדביור וטורה והביאה במקומם את ורמאלן וסול קמפבל...וגם ליברפול איבדה את אלונסו והכניסה בקיץ יותר מאשר ביזבזה.
    אני חושב שתם עידן שפיכת הכספים בפרמיירליג, להוציא את שיטי שהיא לא דוגמא לשום דבר.

    ההודעה של יותם הייתה נהדרת.
    למי אכפת מה היה קורה אם ואם ואם.
    מסי נתן משחק עצום, כבש רביעייה, תפרגנו.
    עובדה שאף שחקן אחר של בארסה לא היה במיטבו היום מול הגנת הטלאים של ארסנל, כפי שנהנתם לכנות אותה.
    וכן, מנגד, ראינו כבר קבוצות בעבר שמצליחות להעלים את מסי (יונייטד וצ'לסי בחצאי הגמר של שנה שעברה ולפני שנתיים), אבל איזה שחקן לא נעלם מדי פעם?
    אמרו על רונאלדו שהוא לא מגיע למשחקים הגדולים, אז הוא השתיק את כולם פעם אחר פעם במדי יונייטד.
    אמרו על מסי שהוא נוטה להיעלם במשחקים גדולים, אז הוא נתן גמר גדול מול יונייטד, המשיך להשפיל את ריאל והיום כבש רביעייה במעמד של רבע גמר צ'מפיונס.
    אז אמרו, מה אתם מתרגשים?

    בארסה בירידה השנה, לטעמי היא פחות חזקה וזה בא לידי ביטוי בכל המסגרות (בגביע, בליגה היא צוברת הרבה פחות נקודות וגם בצ'מפיונס לא היה לה משחק מרשים עד שפגשה את ארסנל).
    הקטע הוא ששתי הקבוצות הנהדרות של יונייטד וצ'לסי מאשתקד (צ'לסי של הידינק הייתה הטובה באירופה, חד משמעית) בירידה העונה, כך שעדיין בארסה הכי טובה והיא פייבוריטית לתואר, למרות שקרב מול אינטר שתארח את הגומלין הוא כמעט פיפטי פיפטי אם שואלים אותי.

    וכן, אני עדיין מוכן לשלם למי שיחתוך לארבל (מסכן, הוא נהיה סנילי, היום הוא נלחם בחוקי הכדורגל כשהחליט על נבדל בתוך חלק המגרש של הקבוצה התוקפת!השופט שרק לפאול של בנדטנר בחלק המגרש של ארסנל והסנילי טען לנבדל...) ובעיקר לחייזר את הלשון.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏7/4/10
  6. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,087
    לייקים שהתקבלו:
    343
    בליגה ברצלונה צוברת יותר נקודות מבעונה שעברה, ובהפרש ניכר, ונגד שטוטגארט(ב4-0 שיכל להיות 8), היא לא הרשימה?

     
  7. George Best Member

    הצטרף ב:
    ‏8/10/05
    הודעות:
    16,733
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אוקיי, מול שטוטגארט בבית...
    בבתים בארסה הייתה נוראית ואתה מפספס את הפואנטה - בארסה פחות חזקה משנה שעברה.
    לא שזה מפתיע, כי אחרי אשתקד, צפוי שתבוא ירידה מסוימת.
     
  8. hai80 Member

    הצטרף ב:
    ‏12/12/08
    הודעות:
    1,299
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תגובה מושלמת, תרשה לי רק להוסיף כי המבחן האמיתי של מסי יהיה במשחק מול אינטר , נראה אותו מסתדר מול הגנה שלא יפחדו לבעוט לו ברגליים ולא יתנו לו לנשום.
     
  9. The_Arsenal Member

    הצטרף ב:
    ‏13/6/07
    הודעות:
    4,085
    לייקים שהתקבלו:
    0
    צר לי לצנן את ההתלהבות של ברצלונה. אין לי ספק שהיא הקבוצה הטובה באירופה, אבל היום הם שיחקו נגד הרכב שני פר אקסלנס של ארסנל. ההרכב שהפסיד לסטוק 3-1 בגביע היה הרכב שני, וגם הוא נראה על הנייר יותר טוב ממה שעלה היום. קשה להוציא מקבוצה את כל חמשת הכוכבים שלה ולצפות שהיא תיתן הצגה בקאמפ נואו. אם היו לוקחים לברסה את מסי (ארשבין), זלטאן (ואן-פרסי), אינייסטה (ססק), פויול (גאלאס), צ'אבי (סונג), ובנוסף חלק גדול מהמחליפים הראשונים שלה (כמו קמפבל וראמזי למשל), אני מבטיח לכם שזה לא היה נראה טוב מבחינתה...
    ולמרות זאת, אני חושב שנתנו הופעה בהחלט סבירה, ושיחקנו הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שנשחק.

    וכמובן, שאפו למסי ולברצלונה על ההצגה.

    שונא אותם ומקווה שיעופו נגד אינטר!

    ואיך לא, שנסגור חשבון עם הגמד הארגנטינאי במונדיאל! :aaa12:
     
    נערך לאחרונה ב: ‏7/4/10
  10. JR-Riquelme Member

    הצטרף ב:
    ‏27/8/07
    הודעות:
    6,146
    לייקים שהתקבלו:
    285
    ואתה מבין כדורגל? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx אבל סבבה. מסי לא יעשה יותר ממיקולי וקסאנו(קסאנו, זה שבליגה הספרדית בהגנות פח כבר 28 שערים בעונה? או זה שלא התלבש לאימונים של ריאל מדריד?)
    ההגנות בספרד פח זה לא סוד. אבל מה עם ההגנות באיטליה? זה כבר לא השנים המוקדמות של המילניום, תוציא את הראש מהתחת, אני רואה את האיטלקיות מאירופה מקבלות בראש פעם אחר פעם. את סיפורי ההגנה תמכור למישהו אחר.
     
  11. Red Left Winger Member

    הצטרף ב:
    ‏16/8/06
    הודעות:
    2,702
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לאו מסי שחקן ענק, אחד הגדולים בעשור הזה, אבל כל פעם שהוא או הקבוצה שלו עושים משהו גדול אני כבר רואה שחור בעיניים מהיום שאחרי, הפיאסקו הזה פשוט מחליא.
    אין לי כח אפילו להתחיל להיכנס להשוואות ולתת דוגמאות במרוצת השנים, אבל באמת שאם יש משהו שערוץ הספורט יודע לעשות זה שטיפת מוח כללית לצופים שלו רק כדי כביכול "לפגוע" במתחרים.

    אם הגעתי למצב שאני מעדיף את מה שהיה סביב רונאלדו החלאה בעונות השיא שלו אצלנו על מה שיש סביב מסי, כנראה זה אומר הכל.
     
  12. yonmu Member

    הצטרף ב:
    ‏28/6/07
    הודעות:
    10,396
    לייקים שהתקבלו:
    2,655
    תירוצי ה'הרכב שני בארסנל' הם מגוחכים. אולי באמת ארסנל היתה נראית טוב יותר עם ואן פרסי, פברגאס וכו', אבל גם ברצלונה הגיע בלי זלטאן, פיקה ופויול. בקיצור - להתחיל לעשות השוואות של פציעות (מזכיר את הגמר של שנה שעברה - פלטשר והארגריבס מול כל ההגנה של ברצלונה) זה לא רציני.

    לגבי מסי - קודם כל, אני באמת חושב שההגנות בליגה הספרדית, באופן כללי, חלשות יותר מאלה בליגה האיטלקית והאנגלית. ועדין, ההגנה של ארסנל (אפילו זו הפצועה שעמדה היום) היא טובה יותר (בטח אחרי החילוף של אבואה בסילבסטרה) מרוב ההגנות של קבוצות הפרמייר ליג או הסריה א'. מה שמסי עושה אף אחד היום לא עושה, בין אם נעביר את קסאנו\די נטאלה\מיקולי לספרד או אם נעביר את מסי לאנגליה - אין שחקן התקפה ברמה שלו היום. אבל מכאן ועד הצהרות 'הוא לא אנושי' או השוואות למראדונה יש הרבה מרחק. גם קאקא העיף את סלטיק ובאירן מינכן והשפיל את היונייטד, ואת כל זה הוא עשה בקבוצה הרבה פחות טובה. זה לא הפך אותו לגדול בהיסטוריה. מסי שחקן מדהים שיכול להוליך קבוצות לאליפות גם בפרמייר ליג ובסריה א', אבל אני משוכנע שהוא יעשה את זה בהרבה פחות קלות.
     
  13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,107
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    אתם צריכים לקחת את העניין של "תירוצי החיסורים" למקום הנכון ולא למקום שרובכם לוקחים את זה.

    ברצלונה קבוצה הרבה הרבה הרבה יותר טובה מארסנל, בכל סגל ובכל סיטואציה, אין על זה שום ויכוח. ברצלונה קבוצה עם עומק טוב יותר ואיכות גבוהה יותר, על זה אין ויכוח, לברצלונה יש את הכלים להתמודד עם חיסורים כמו של זלאטן, פויול ואינייסטה, כי יש לה את האיכות, וזה מה שהופך את ברצלונה לקבוצה שהיא פשוט הרבה יותר.
    לעומת זאת לארסנל יש את האיכות בעיקר ב-11 ההכי טובים, זאת קבוצה רכה שלא מסוגלת להתמודד עם קבוצות טובות ממנה, בטח ובטח כאשר היא בלי שלושת השחקנים הכי איכותיים ומסוכנים שלה- ססק, ארשאבין וואן פרסי. איתם אין ספק, שארסנל הייתה מצליחה לתת פייט יותר ראוי, ועדיין ברצלונה כמובן הייתה פייבוריטית, ארסנל גם בסגל יותר מלא חטפה בראש מצ'לסי ומנצ'סטר יונייטד, אבל בלעדיהם... זה קרב שהיה ידוע מראש, מתוך 10 משחקים כמו אתמול, ב-7 לפחות מסי מסיים שוב עם רביעייה.
     
  14. piston Member

    הצטרף ב:
    ‏3/5/08
    הודעות:
    1,965
    לייקים שהתקבלו:
    3
    לירו, אני ממש לא מסכים.

    נכון שארסנל בהרכב שעלתה איתו לא הייתה קבוצה חזקה כלל, אבל להגיד שמסי מסיים 7 מתוך 10 משחקים מולם עם רבייעה זו הגזמה פרועה.

    כמה רביעיות אתה חושב שנכבשו בתולדות ליגת האלופות ?

    אני מסוגל להיזכר ב 3 סך הכל, וגם הם היו בהופעות ענק.
    סימונה אינזאגי, אנדרי שבצ'נקו וזו של מסי.

    בליגת האלופות היו לאורך השנים קבוצות הרבה יותר חלשות מארסנל בהרכב שעעלתה איתו בנואו קמפ. אם זה כל כך קל, למה אנחנו לא רואים יותר רביעיות ?

    כפי שציינתי בעבר, מסי מצליח ליצור לעצמו המון מצבים, והשנה הוא גם מצליח לנצל אחוז יפה מהם, ולכן מה שאנחנו רואים זו תופעה.

    שחקנים שכמעט לא מחמיצים הזדמנות יש מעט, שחקנים שיוצרים הרבה מצבים יש גם מעט, אבל שחקן שמשלב את שתי התכונות הללו, כיום יש רק את מסי.
     
  15. Dimitar Berbatov Member

    הצטרף ב:
    ‏17/1/07
    הודעות:
    7,763
    לייקים שהתקבלו:
    0
    היי, גם דדו (בדיוק, מי?) פרשו כבש רביעיה ב 8-3 הזכור בין מונאקו לדפור. מי זה מסי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    וברצינות, הנה הרשימה המלאה של השחקנים שכבשו רביעיה בליגת האלופות - סימונה אינזאגי, שבצ'נקו, ואן ניסטלרוי (נגד ספרטה פראג), פרשו, פושקש וואן באסטן.