כולם יוצאים מגוחכים, אתה בסדר. שימשיכו לדבר. אם הוא היה מהליגה האיטלקית היו מאוננים עליו אייג'נט ושאר החבורה, אם הוא היה מהליגה האנגלית כל האנגלופילים היו מאוננים עליו. בינתיים, אני יאונן עליו. תודה להוריו שהולידו אותו, ותודה לברסה ששילמה על כל זריקה וזריקה שנתנו לו. אין דברים כמוך, יא מסי. אתם קולטים בכלל? 4 גולים נגד ארסנל, 4! לא ראיתם אף שחקן עושה זאת, וזאת לא בגלל שהיא כזאת חלשה-מסי גורם לה להיראות כזאת חלשה. הם שיחקו נגד מנצ'סטר וצ'לסי, לא ראיתי שחקן שנותן לארסנל 4 גולים בכזאת קלילות מטורפת.
תמיד יקומו האנשים שיעשו דווקא ויהיו אנטי. מזכירים פה דוגמאות של משחקים שהוא לא הצליח, נראה לכם שיקום שחקן הכדורגל שלא יתן משחק חלש פעם ב..? הבנאדם הזה עשה הכול, הוא מגיע למשחקים גדולים. מונדיאל והוא הגדול מכולם.
מצטער, פשוט הדיון הזה כל-כך היפוטתי שהוא חסר משמעות וכל הטענות שמועלות בו נשמעות מפגרות. קסאנו ודי-נטאלה משחקים בקבוצות בינוניות שקבוצות שמשחקות מולן לא מרגישות בצורך להתבנקר או להתגונן בצורה יוצאת דופן מולן. אי אפשר לבוא ולהגיד מה היה קורה אם מסי היה משחק באותה צורה, כי מלכתחילה הוא לא היה משחק בסמפדוריה או אודינזה ואוטומטית קבוצות היו משחקות נגד ברצלונה בצורה הרבה יותר הגנתית, מה שהיה מעמיד אותו מול מבחן רציני יותר לעומת זה שקסאנו וטוטו היו עומדים מולו. לא סביר בעיניי שמסי יצליח לעשות את מה שעשה היום מול קבוצה עם הגנה טובה שהייתה מתגוננת עם כל הכלים שלה. השאלה היא גם האם זה משנה בכלל? להבקיע רביעייה ברבע גמר ליגת האלופות זה גם ככה מרשים. להעלות את ברצלונה לגמר ליגת האלופות עם 1-0 קטן ממהלך טוב אחד של מסי מול אינטר גם יהיה מרשים לא פחות בעיניי. הכל פה היפוטתי מדי וההשוואות לא הגיונית. זה חסר משמעות. יש כאן ניסיון לנהל את האמאמא של דיוני ה-"מה היה קורה אם?". ואם... ואם... ואם... אין אם. יש מצב נתון. מסי כבש רביעייה ברבע גמר ליגת האלופות. מאמה מיה. הוא עשה את זה מול הגנת טלאים של ארסנל. עכשיו פתאום זה בוז? תנו לו את הכבוד שמגיע לו ותסתפקו בזה. את התיאוריות המופרכות של מה הוא היה עושה מול קבוצה X בליגה Y תשאירו לדימיון. אם אתם עד כדי כך סקרנים וחסרי סבלנות, תחכו למפגש מול אינטר. אבל שוב, זה לא כאילו אם הוא ייכשל לכבוש רביעייה לרשת של סזאר כל ההישגים שלו יהיו שווים לכלום. בגלל זה אני אומר שכל הדיון הזה חסר טעם.
ולהפוך אותו לעל-אנושי על סמך מה שהוא עושה רק מול הגנות בזיוניות זה לגיטימי? ברגע שניצבת בפניו הגנה טובה, הוא הופך לשחקן מן המניין. אמנם מן המניין של בארסה, שהופך אותו להכי טוב בעולם, אבל עדיין - כל מה שהוא רגיל לעשות הוא כבר לא מצליח.
עומר - אני מוכן לשים כסף על זה שהוא יפרק גם את מייקון, זנטי ואת כל ההגנה של אינטר... איזה שטויות אתם מדברים. תפרגנו, מה יש... ואני עוד מהצד השני שהכי קשה לי להגיד את זה - אבל מסי הוא הגדול מכולם, תפסיקו לנסות להתבאס עליו ולחשוב שהוא כלום. חלאס... AGENT ORANGE אם אתה מרשה לעמך לכנות את ורמאלן, סנייההדיאבי ורוזיצקי כ"ביזיוניים", אז אתה צריך מינימום את השילוב של נבחרת ספרד ביחד עם זו של ברזיל בשביל לא לכנות אותה הגנה בזיונית, לא? בוא נצא מנקודת הנחה שפאטו לא יתן רביעייה לארסנל בכזאת קלות, אם הוא בכלל יצליח למצוא את הרשת.
ההודעה של יותם מסכמת בצורה הטובה ביותר את כל הדיון המטופש הזה. אגב, העלייה היום של ברצלונה לחצי הגמר והדחתה של ארסנל יצרה מצב שלא קרה שנים רבות - בחצאי הגמר יהיו 4 קבוצות מארבע מדינות שונות. הפעם האחרונה שזה קרה היה לפני 6 שנים - פורטו, מונאקו, צ'לסי ודפורטיבו. לפני כן אני חושב שצריך לחזור ל-99 (יונייטד, באיירן, יובה, דינמו קייב).
על מה ולמה הוא טוען שמסי לא יכול לעשות מה שהוא עשה בליגה האיטלקית? איזה הגנות חזקות יש שם? אינטר! לא יותר מזה. עם כל הכבוד להגנה של נאפולי וכל הקבוצות האלה, גם ההגנה של ארסנל יותר טובה עם שחקנים יותר איכותיים. תאמינו לי שאני צופה בליגה האיטלקית כבר יותר מהליגה הספרדית ואני מאוד אוהב את הליגה הזאת אבל אני לפחות אמיתי. ראיתי בשידור חי את ההצגה שמיקולי נתן בסן סירו העונה... ע"פ מה אתה אומר שמיקולי יכול ומסי לא?! כל שחקן ששיחק מולו מתראיין ואומר שמסי זה השחקן הכי טוב בעולם, כל מאמן כבר מיואש ולא יודע מה לעשות, כל האנשים שאני רואה איתם משחקים משפשפים את העיניים באמצע המשחק כדי לראות אם זה אמיתי, בא אלי אבא שלי שעד לפני חודשיים לא היה מסוגל להשוות מישהו לפלה ומרוב שהוא חי על העבר הוא בדיעה שרוני קלדרון שחקן יותר טוב מקאקה, נכנס לחדר ואומר לי שהוא בחיים לא ראה שחקן ברמה של מסי. אז מגיח לדיון איזה ליצן חסר משמעות וכותב דברי זבל על שחקן כמו מסי וואלה....
נו באמת, בלי קשר להגנות למיניהם, כשלשחקן כלשהו יש טכניקה וכישרון כמו שלו, הוא פשוט עושה את הכי קשה לקל, זה מה שמיוחד אצל השחקן הזה, ליגה איטלקית, ליגה אנגלית, ספרדית, אוזבקיסטנית, מה זה כבר משנה... פשוט לעמוד ולמחוא כפיים.
מאז התחלת ליגת האלופות עד עונת 99 כולל היו ארבעת האחרונות שונות מכל מדינה, ברור שככל שליגת האלופות גדלה זה כמעט ולא קרה, ואכן מאז היו רק פעמיים שזה קרה, בעונה שבה מוריניו זכה עם פורטו והשנה...
אם היתתם שואלים אותי עד לפני שנה מה דעתי על מסי, הייתי אומר לכם שהוא שחקן מצויין, אבל מחמיצן כרוני. מסי כבר שנים מגיע כל עונה לכמות מצבים מטורפת, אבל העונה סוף סוף אני מרגיש שהוא ממצה את הפוטנציאל שלו ומתפוצץ על המגרש. פשוט להוריד את הכובע, בלי צל של ספק הוא השחקן הטוב בעולם, ובעונה לא מדהימה של ברצלונה מבחינת שאר השחקנים, הוא הופך אותה למדהימה בזכות הכישרון הפנומנאלי שלו. פשוט כל הכבוד.
צריך לזכור שארסנל הייתה היום בלי כל השחקנים המשמעותיים שלה בכל עמדה במגרש(גאלאס, סונג, פברגאס, ארשאבין, ואן-פרסי), זה הקל על העבודה של ברצלונה, אני בטוח שארסנל בהרכב מלא נותנת פייט טוב יותר אבל זה לא משנה שברצלונה פירקה היום את ארסנל שפשוט לא מצליחה להעמיד בסגל מחליפים ראויים, סילבסטרה זה שחקן של תחתית ליגה צרפתית ולא של קבוצת צמרת בפרמיירליג, דנילסון כ"כ רך שזה מדהים שהוא קשר אחורי ורוזיצקי ואדוארדו זה לא אותם שחקנים שלפני הפציעות הקשות. מסי שחקן גדול, אני לא מסכים עם האובר-התלהבות של שגיא כהן המגוחך אבל רואים שיש כאן שחקן מיוחד, המשך העונה והמונדיאל בקיץ יכריעו כמה מיוחד.
אגב שימו לב לזה אם באיירן תשמור על התוצאה מהמשחק הראשון ובורדו תעבור את ליון חצאי הגמר יהיו בעצם שיחזורים למשחקי הבתים: אינטר נגד ברצלונה בבית 6 בורדו נגד באיירן מהבית של חיפה
תמשיכו לפאר את מסי, זה פאקינג מגיע לו!!! ולאנשים שמנסים לתת קונטרה- פשוט חבל לי שאתם לא מסוגלים להנות ממנו, והמחשבה הראשונה שעולה לכם בראש אחרי מבצע מדהים של מסי-"הגנת פח". ועכשיו למה שדרשתי ממכם: מסי השנה הרבה יותר דומיננטי וקריטי לברצלונה מאשר שנה שעברה.כל משחק ההתקפה של בארסה עליו. שנה שעברה עם הנרי ואטו אנשים חשבו שיש פה קבוצת חלומות ומסי הוא הבורג הכי מבריק במכונה. השנה מתגלה האמת, למסי לא משנה מי משחק איתו,כשהוא בזון, הוא מנצח משחקים לבד. נכון אם תבוא קבוצה לעשות בונקר במקום לשחק כדורגל, והיא תעשה את זה עם חמישיית הגנה מעולה וקישור פיזי במיוחד, היא כנראה תוציא 0-0 בחצי מהמקרים, ותנצח באחד מעשרה משחקים. אבל שוב לא פלה ולא מראדונה לא היו מצליחים מול דבר כזה(צלסי של שנה שעברה). ד"א לפי דעתי מסי עוד לא בשיאו, הוא עדיין לומד את תפקיד הפיימקר ומתחזק מנטלית, ולאינייסטה הגיע שנה שעברה פרס שחקן השנה בעולם. מה שלא היה לוקח ממסי את התואר הלא הרשמי- הדבר הכי מדהים ובלתי נתפס בעולם הכדורגל של השנה
מסי במשחק הזה היה המוציא לפועל ולמזלו הכל הלך לו. אמנם בעוד כמה שנים נזכור רק אותו, בגלל הרביעיה (אי אפשר שלא. מדובר בהישג נדיר), אך חשוב מאוד לציין שזה היה חתיכת קונצרט של קבוצה שידעה בדיוק מה היא צריכה לעשות ועשתה את זה בצורה שגם היה אפשרות להתפעל ולהנות ממנה. צ'אבי היה בכל מקום על המגרש, נגע בכדור יותר מכל שחקן אחר ואני חושב שלא היה לו איבוד אחד. ברצלונה הבינה מיד עם השער הראשון של מסי שזה היום שלו, אז כל הקבוצה עבדה בשבילו. גם פדרו ובויאן, שלא חיפשו את השער כפי שהם נוהגים לעשות בדרך כלל. ארסנל יכלה לחזור למשחק פעמיים ולכפות מצב חדש במשחק אם הייתה מצליחה לנצל את אחד מהמצבים שבנדטנר או רוזיצקי הגיעו אליהם. אולי זה היה מחזיר בהם אמונה וזורע מעט חרדה במשחק של ברצלונה.
אחרי שליטה כמעט בלעדית בליגת האלופות בשנים האחרונות, מחר יכול להיות מצב שלא תיהיה נציגה אנגלית בחצי גמר ליגת האלופות, בעונה שעברה ולפני שנתיים היה 3, האם יש פה מגמה כלשהית? אני חושב שהדבר שאפשר להסיק מהצמד משחקים של ברצלונה-ארסנל, שיש ירידה מסויימת העונה בצמרת האנגלית, העובדה שארסנל רחוקה נקודה ממנצ'סטר ו3 נקודות מצ'לסי מעידה על זה. ברצלונה עלתה על ארסנל 95 אחוז מה180 דקות בינהם, ובבקשה בלי תירוצים, בארסה שיחקה בלי 4 שחקני הרכב היום וגם באמרויות, לדעתי הפערים לא נמדדו היום כמו שהם נמדדו באמרויות שם ברצלונה הייתה אמורה לסיים כבר את הסיפור. ברור שמנצ'סטר וצ'לסי טובות מארסנל, אבל שתיהם עוברות עונות בינוניות, ההפסד של מנצ'סטר לבאיירן ממש לא התאים לה, והצמד הפסדים של צ'לסי לאינטר. על ליברפול באמת אין טעם לדבר. בקיצר יש ירידה, לא משמעותיית, אבל יש.