אלופות: מסי מכאיב לריאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Raulito, ‏26/4/11.

1. Blaugrana Blood Member

הרגע בו אלבס מרגיש את המגע ושולח את הרגל אחורה זה הרגע בו שניהם נוגעים יחד בכדור.
    כניסה חזקה של משחק מסוכן, לא התחזות (אולי אחר כך עם הגילגולים על הדשא).
    לפפה הגיע צהוב לא אדום.
    למי שזוכר גם שפלאמיני נכנס בצ'ורלוקה הוא לא נגע בו (רק בכדור) אבל בגלל הכניסה הפראית קיבל
    אדום ישיר ולאף אחד לא היו תלונות.

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/11
  2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

פלאמיני קיבל אדום?הוא לא קיבל צהוב אפילו.

3. 亚历山大帕托 Member

בושה לאינטליגנציה.

4. Wave Member

"לא התחזות"... להזכירך אלבס יצא מהמשחק על אלונקה

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

גם אם הוא מובהל לבית החולים במדריד במסוק זו לא התחזות ב"עולם בארסה".

6. 亚历山大帕托 Member

תשייף את זה קצת, אנשים עוד יחשבו שאתה רציני.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד כמה שאני יודע במשחקים כשיש שערי חוץ (וגם בלי) לא צריכים לנצח את המשחקים בשביל לעלות. אתה חושב שהיה מעניין אוהד ריאל בכל חור על הגלובוס אם היה נגמר 2 המשחקים ב-0:0 וגם הארכה ב-0:0 וריאל היתה עולה בפנדלים? לא מעניין, העיקר זה לעלות לגמר. ועד כמה שאני יודע גם 0:0 בבית ו-1:1 בחוץ מעלה את הקבוצה לגמר, מילאן עשתה את זה לאינטר הרי ב-2002/3. לא מדובר פה בליגה, מדובר פה בנוקאאוט מורכב משני משחקים, אלא אם "הטבע/שופט" מתערב לך.

אתה מתגעגע לריאל? נו באמת. ריאל נתנה עונה ענקית, עד לפני שלושה שבועות היה לה 100 אחוז בליגה בבית באירופה בבית ובגביע בבית, היסטורית זה לא קרה בשום עונה וזה עוד עם היגוואין מושבת ל-3 חודשים ועם ליצן כמו בנזמה בהתקפה וחרגול בדמות אדבאיור. הקבוצה מקום שני מנסה לרוץ אחרי הריצה המטורפת של ברצלונה עם הפרש שערים מדהים, ובאירופה בהליכה מטאטאת את ליון וטוטנהאם מה שהקבוצות הגדולות של ריאל בין השנים 2003-2010 לא הצליחו להשלים פס.

פפ מאמן מעולה אבל להגיד שהוא יותר גדול ממוריניו? פחחחח הבן אדם מאמן 3 שנים בקריירה כשהוא מקבל קבוצה די מוכנה ובסך הכל עשה ליטוש פה ושם והפך אותה למפלצת. לא ראיתי אותו עדיין בונה קבוצה ועושה איתה הישגים מאפס, מה שמוריניו עשה 3 פעמים עם 3 קבוצות שונות שאף אחת מהן לא היתה איזושהי אימפריה אירופאית מובקהת לפני שהוא הגיע אליה: פורטו, צ'לסי שלא לקחה תואר אליפות 50 שנה ואינטר שכל קשר בינה לבין הצלחה באירופה מקרי בהחלט. פפ אולי מאמן גדול, אבל יותר טוב ממוריניו הוא ממש לא.

8. Blaugrana Blood Member

תראה איך בהילוך האיטי הרגליים של שניהם נוגעות ביחד בכדור. עכשיו תחזור להילוך המהיר
    ותראה באיזה מהירות ופרעות פפה מגיע ותבין למה אלבס עף ועשה סיבוב באוויר, ושוב לא אדום אבל
    גם לא התחזות..משחק מסוכן=צהוב.

לגבי פלאמיני התבלבלתי לא זכרתי מה הוציאו לא, רק זכרתי שהרבה חשבו שהגיע לו אדום..

9. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

מדהים. זה מושרש בהם.

10. הבועט_מבוסטון Member

מה נו באמת? אני אשם שאני מעדיף לראות את הקבוצה של זידאן על פני הקבוצה המשמימה של רונאלדו? זה הטעם שלי

הגיע הזמן שיתחילו לתת לו את הכבוד המגיע לו. ברצלונה לפני פפ בדיוק עם אותו הרכב הייתה קבוצה בינונית והוא עשה אותה הקבוצה הטובה בעולם כבר כמה שנים.
    אני לא מבין למה שמוריניו מצליח ליישם משחק הגנתי מושלם ולעלות זה זוכה לקרדיט עצום ושפפ מצליח להעלות את ברצלונה עם החזקת כדור קטלנית של 90% מהזמן כולם אומרים נו טוב יש לו את צ'אבי ומסי. זה אבסורד. למה בונקר זה מעיד על מאמן יותר איכותי ממאמן שהקבוצה שלו מחזיקה בכדור כל המשחק ואפילו לא מתאימה את עצמה ליריבה אלא גורמת לכך שהיריב יתאים עצמו אליה.
    גוארדיולה עשה מברצלונה משהו שלא ראינו לפני. כדי לנצח את הקבוצה הזאת אתה צריך להיות ביום ענק ושהם יהיו מקסימום ביום בינוני, וגם אז אתה בקושי בקושי בקושי מצליח לגרד ככה עלייה (אינטר.וצ'לסי למתוסכלים שמאמינים שאלביס חי).
    פפ גוארדיולה הוא אנדרייטד ולא זוכה להערכה. וזה עצוב שלא מעריכים את העבודה העצומה שעשה בברצלונה. ולא, ברצלונה של רייקארד בכלל לא מתקרבת לקבוצה הנוכחית. בטח לא ביעילות.

11. Raulito Madridista

המציאות כואבת. אלו הם יחסי הכוחות האמיתיים בין בארסה וריאל. המשחק אתמול היה כואב, מתסכל, עצוב - כן. מאכזב? - לא. כי ידעתי שזה מה שיקרה.

קשה להגדיר את העונה הזאת. עונה סבירה עד גבול הטובה. המשחקים האלה הם המכריעים. גם גביע זה שדרוג אבל הוא התואר המשני. בשניים מארבעת משחקי הקלאסיקו נראינו קטסטרופה. ניצחנו בחימום והפסדנו במשחק.

לא קראתי כאן אף הודעה ואין לי שום כוונה לעשות זאת. אבל אם מישהו העיז לבוא בטענות לשופט הוא ליצן לא פחות מהאיש עם המשרוקית שבהחלט גנב את ההצגה עם אדום הזוי, הוא היה שחקן מרכזי אבל לא השחקן הבולט. אלבס הוא לכלוך, בסדר. אבל ברצלונה הייתה מנצחת בין כה. מבין כל הקבוצות של מוריניו - ריאל הציגה את המשחק החלש ביותר מבחינה הגנתית נגד ברצלונה וגם בהתקפה - בזה ממש התביישתי. עצוב לראות ככה את ריאל מדריד. יש כדורגל שבנוי על מתפרצות ויש ביזיון כמו אתמול. במשך שעה שלמה לא עברנו את החצי. קאקא במקום אוזיל בהרכב או כמחליף ראשון במקום אדבאיור לא היו משנים דבר. מוריניו לא הפך בשלושה ימים מגאון למטומטם ואין לי טענות עליו.

במצב של 1-0 לברצלונה עוד הייתי בתחושה סבירה, למרות שמאכזב שמסי מתגנב שם בין שני בלמים. אבל אחרי השער השני רציתי לשבור את המסך. מסי היטל שם בשחקני ההגנה כאילו הם חבורה של שרמוטות שם בצומת. מסי אחד הגדולים בהיסטוריה אבל פשוט אסור לקבל שער כזה ברמה כזאת - למה אף-אחד לא דורס אותו מאחורה ועושה עבירה כדי למנוע את הגול?

כואב כרגיל על סאן-איקר. צל"ש דווקא לאדבאיור שנלחם בלי הפסקה ולא היה מוכן שיעשו על חשבונו משולשים, וגם לסרחיו ראמוס. את משחקו של כריסטיאנו מנגד כלל לא אהבתי.

חבל בכלל שיש גומלין. בשנים עברו, כמו ב-2002 - ברצלונה הייתה קבוצה נחותה משמעותית מריאל ובכל-זאת שמרה על כבודה בברנבאו על-אף שער היתרון הפנטסטי של ראול. אל לשחקנים להתבזות בגומלין, שישמרו על הכבוד ולא כמו אתמול. עוד נדע ימים טובים יותר השאלה עד מתי. נחזור בעונה הבאה. האללה מדריד.

12. doundoun Member

הרחמים הם על "שונאי בארסה" שיצאו אחרי ההפסד בגביע מכל החורים ועכשיו יכולים בשקט
    לחזור לשנת התסכול במחילותיהם. :aaarofl:

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצה בינונית? בינונית שזכתה שנתיים קודם לכן באליפות אירופה או בינונית שהפסידה שנה לאחר מכן בחצי גמר האלופות, לא פשוט שנדע לאיזה קבוצה בינונית אתה מדבר...מוריניו הוכיח וביותר מפעם אחת שהן התקפית והגנתית הוא מסוגל לנצח את ברצלונה ולגרום לכך שמסי וצ'אבי "יחשבו" כפי שאטורה מסינה היה בוודאי אומר.

נכון אנחנו שונאי בארסה, אנחנו שונאי כדורגל, אנחנו בכלל מענף הכדור הנוצה או יותר נכון כדור פצצה כפי שאתם אוהבים להגיד. אגרסיביות בכדורגל? איכס. בלט קלאסי? אימפריה! הגנה? בושה. התקפה? מעדן למלכים. ברצלונה? היקום. כל השאר? שואה שלא ברא השטן.
    כולנו תקווה שעמוד האש האחרון, פרגי, יניף גביע רביעי וימנע מהחרפה לחזור על עצמה. ברסה תזכה באליפות אירופה בלי עזרה מחברים? ביום שזה יקרה בלי השחקן בשחור, אני הראשון שיברך...מזל שיש את עידן האינטרנט שאפשר לראות את האמת.

14. xavi6 Member

טוב, ועכשיו ברצינות. כמה נקודות.

לא הגיע אדום לפפה. כל מי שאומר אחרת הזוי ובזוי. גם אני טוען שדני אלבס כמו כל הקריירה שלו עשה כמו תמיד התחזות יפה. עם זאת, אי אפשר לקחת את זה שהכניסה הייתה פראית, גם במידה והוא הלך לכדור, ספק אם זאת הייתה כוונתו. לדעתי השופט החליט להוציא את האדום דווקא בגלל זהות השחקן, פפה, שידוע כשחקן כסחן ומלוכלך. אם זה היה אלונסו, אני בספק אם היה שם צהוב. אבל שוב, אני אשאל ברצינות-מדוע זה יוצר שנאה כלפי ברסה? הרי ברסה איננה שילמה לשופט, ומי שחושב ככה אז שלום כיתה א'. ברסה איננה אשמה כששופטים טועים לטובתה, כמו שריאל לא אשמה ששופטים טועים לטובתה. אני אשאל שוב-מדוע אף אחד לא העיז ליצור אנטיגוניזם סביב אינטר כאשר היא עלתה לגמר עם כוכבית כמו שמוריניו אמר? הרי גם אינטר עלתה עם לא מעט טעויות שיפוט לגמר, מדוע סביבה לא יוצרים אנטיגוניזם ובעצם "מאשימים" אותה בטעויות שיפוט? לסיבות למה שונאים את ברסה אני אגיב בהמשך. בעצם לא אני אגיב, אני אצטט את שון, שמשום מה לא כותב פה כבר כמעט.
    טעויות שיפוט יש לכאן ולכאן. ברסה לא תמיד נהנת מזה, ומי שאומר ככה הוא סובייקטיבי. ברסה גם סבלה מטעויות שיפוט, כמו שנה שעברה. כמו בצמד מפגשים מול צ'לסי, כן כן, גם שם ברסה קופחה. שתי הקבוצות קופחו. זה שאחת קופחה יותר לא אומר שהשנייה פשוט שילמה לשופט. השופט היה אידיוט, לא ברסה, לא צ'לסי, לא אינטר ולא ריאל "אשמות" בזה. אתם פשוט מעדיפים תמיד לבוא בטענות כאילו ברסה אשמה, ולכתוב פה מגילות שנמאס לכם לראות כדורגל ושנמאס לכם מברסה שתמיד מקבלת מתנות, או רחמנא ליצלן-כאילו שהיא משלמת לשופט או שהכל מכור מלמעלה. איפה סרגי והתאוריות המצחיקות שלו שצריך אותן...
    טעויות שיפוט בסופו של דבר מתאזנות. מי שלא חושב ככה הוא בכיין.

אני לא יודע אם שמתם לב, אבל ברסה לא שיחקה כדורגל. סליחה, אני אתקן על עצמי למען אלה שמאוד אוהבים את הכדורגל של מוריניו-ברסה לא שיחקה בסגנון שברסה תמיד משחקת. ברסה שיחקה בסגנון של מוריניו. בדקה ה-30 קלטתי כמה גאון פפ היה במשחק הזה. זה כאילו השחקנים אמרו למוריניו "או.קי, אתה לא רוצה לתת לקבוצתך לשחק כדורגל? אין בעיה, גם אנחנו לא נשחק כדורגל". ברצלונה הניעו כדור למוות עם פיקה\מסצ'רנו\בוסקטס. פשוט ככה. ברסה שיחקה ככה עם מול צ'לסי של מוריניו. אפילו לא ניסינו לתקוף את ריאל עד ההרחקה. באמת. ואם ניסינו לדעתי השחקנים קיבלו נזיפות מפפ למה הם בכלל העיזו לשחק. כאילו הוא אמר להם "אל תתקפו. הוא בא לשחק על מתרפצות בבית שלו, אז אנחנו נהיה יותר חכמים-נשחק על 0-0". לזה מוריניו לא היה מוכן, ופפ תפס אותו עם המכנסיים למטה. שחקניו לא ידעו לעשות לחץ ראוי, ורונלדו בעצם היה כמו גולם במעגל. http://www.youtube.com/watch?v=DFe1jUMDwp8...player_embedded

ומוריניו? מוריניו מהרגע שהגיע למדריד דיבר והפעיל לחץ על כל העולם סביבו. בהתחלה זה היה על שחקני היריבה, כמו דויד וייה. הוא אמר שהוא לא כובש מספיק. איך וייה הגיב? נתן לו 2 גולים במשחק הראשון שהסתיים 5-0. לאחר מכן מוריניו אמר שמאמן גיחון הפסיד בכוונה לברסה. מאמן גיחון תקף בחזרה, הפסיד בביתו, אבל פה זה לא נגמר-אותו מאמן גיחון הגיע לברנבאו ונתן למוריניו את ההפסד ליגה הראשון שלו בבית. אחרי המון שנים. פעם שלישית גלידה, ומוריניו פתח את הפה בידיוק בזמן הנכון-הוא העיז לבקר את השיפוט לטובת ברצלונה ועל הדרך גם פתח חזית עם פפ, מאמן שבחיים לא מתלכלך בתקשורת. פפ איבד את העשתונות וירה חצים. מוריניו התבכיין על שיפוט כל הזמן, פפ מצידו לא, ודווקא במשחק הזה השופטים דפקו אותו. בגלל שהוא הפעיל לחץ, בגלל שהוא בכה עוד לפני שהמשחקים התחילו, בגלל שהוא ניסה ליצור "עדיפות" מסוימת בהחלטות השופטים, הוא נדפק. מי שמשחק בקקה בסוף מתלכלך מוריניו. זה קרה עם וייה, זה קרה עם מאמן גיחון, וזה קרה עם השיפוט. מגיע לך. מוריניו התחיל את המלחמה, ובסוף מוריניו זה שהרוחק.
    הרבה פה אמרו שמוריניו גאון, שהוא הצליח בכך שהוא חירפן את פפ, אבל הם שכחו משהו-פפ זה לא השחקנים. פפ יכול לאבד את העשתונות, אבל שחקניו של פפ לא יאבדו את העשתונות, כי פפ לא יתן להם. השחקנים עלו מאוד ממוקדים למשחק, וידעו בידיוק מה הם צריכים לעשות-לשחק בצורה צינית ודוחה, להגיד למוריניו "גם אנחנו יכולים", והם עשו זאת בצורה המושלמת וניצלו את ההרחקה של פפה. לעומת זאת מוריניו לא יודע להשתלט על שחקני ריאל מדריד, כי אם הוא היה יודע-ממזמן ארבלואה היה מפסיק לשחק מלוכלך, ממזמן פפה היה נרגע עם הכניסות הברוטאליות שלו (לפפה לא הגיע אולי אדום במשחק הזה, אבל הגיעו לו 5 אדומים בכל המשחקים האחרים), ממזמן מרסלו היה שומר על רגליו ולא דורך על שחקנים, וראמוס לא היה מקבל צהוב מפגר. השחקן היחיד בהגנה שבאמת חכם היה קרבליו, וכמה שהוא היה חסר למוריניו אתמול. אתם רוצים לדבר על דברים שהכריעו את המשחק? אני אתן לכם אחד-זה לא השופט, זה קרבליו.

ומילה לאוהדי ליברפול-תודה. תודה תודה תודה. תודה שנתתם לנו שחקן כמו מסצ'רנו, כי למרות שאתמול אלוהים ריחף על המגרש ובשתי מהלכים חיסל את המשחק, האלוהים האמיתי מבחינתי הוא מסצ'רנו. אני מודה לכם ששחרתם אותו. אם הוא לא היה קיים, היה צריך להמציא אותו! הוא השחקן אולי הכי טוב שראיתי בעמדה הזאת. הוא קש"א שפשוט יש לו הכל. הוא יותר חכם מהיירו, הוא יותר מפחיד מרוי קין, הוא יותר אגרסיבי מגאטוסו, הוא שקט כמו מאלדיני, והוא וינר יותר מדשאן. כשמרדונה אמר "הלוואי והיו לי 11 מסצ'רנו", זה היה הרגע היחיד שבו הוא לא היה מסומם. היכולת שלו לשחק גם כבלם ולשמור על הריכוז, ו0 טעויות בעמדה שהיא כלל לא שלו, בחצי גמר ליגת האלופות, עם כזה לחץ, זה פשוט מעורר הערצה. מסתבר שפראיירים לא מתים, הם פשוט מתחלפים. אז שוב, תודה ליברפול.

ברשותכם, אני אעשה "אעתק הדבק" להודעה של שון מפורום אחר.
    לי אישית קשה לזכור מה בדיוק הרגשתי בעבר. זיכרונות של רגשות הם דברים חמקמקים עבורי, והם הולכים ודוהים עם הזמן. לכן אני לא מסוגל להשוות ברצינות את השנאה הנוכחית שלי לבארסה עם השנאה שהייתה לי לריאל שלקחה שלושה גביעי אליפות בחמש שנים. אבל יש לי הרגשה שגם את ריאל ההיא לא חיבבתי במיוחד. ואני די בטוח שכשם שהיום ישנו מחנה בארסה גדול וצוהל, ולכן ישנה תגובת נגד, מחנה אנטי-בארסה גדול ועגמומי, כך היה גם עם ריאל בזמנו.

מה שכן, נדמה לי שבניגוד לבארסה הנוכחית, לריאל ההיא לא הייתה יומרה מוסרית. אנשיה, או מליצי היושר שלה, לא טענו "אנחנו לא רק מנצחים אתכם במגרש, אנחנו גם יותר טובים מכם מוסרית" (תהיה המשמעות המדויקת של הדבר אשר תהיה). להפך, היה משהו גס וזול באופן שבו ריאל ניצחו אותנו במגרש, הם פשוט קנו בכל שנה את הכוכב הכי גדול ולא התביישו בכך; הייתה הרגשה שעם אותו ארנק גם הפועל מרמורק הייתה מנצחת אותנו, ומי יטרח לשנוא את הפועל מרמורק. לכן ההצלחה של ריאל עוררה קנאה, אבל לא תחושת נחיתות.

במקרה של בארסה הנוכחית, לעומת זאת, אנחנו כל הזמן שומעים על שיטת המשחק, על ההתבססות על שחקני בית וכו'. ולא שזה לא נכון; חייבים להודות שיש צדק כלשהו בשבחים העצמיים האלה. אבל שחצנות נוטה להרגיז אותנו גם – ואולי בעיקר – אם היא מוצדקת. אני חושב שהקבוצה היחידה האחרת שמשדרת אהבה עצמית דומה היא היונייטד (והפועל תל-אביב, אבל למי אכפת). אצל היונייטד אמנם יש פחות אהבה עצמית מאצל בארסה, אבל גם ההצלחות מעטות יותר, אז יחס ההרגזה נשמר.

ובעודי כותב "שבחים עצמיים" אני תוהה – עד כמה הם עצמיים בעצם? הרי לא גווארדיולה בעצמו משתפך על קבוצתו בתקשורת, אלא כל מיני עיתונאים ופרשנים שאפילו הזמנות ליציע הכבוד לא בהכרח מקבלים ממנה. במה בארסה אשמה באיך שברקוביץ מפרשן את משחקיה? מובן שלא אשמה, אבל אני לא עושה לבארסה עוול כשאני שונא אותה בגלל ברקוביץ – היא לא זקוקה לרגשות שלי בכל מקרה – אז אני מרשה לעצמי לכרוך אותה עם ברקוביץ ולשנוא את שניהם יחד.

נראה לי שזה למעשה גם ההסבר לתופעת הכללית של שנאת בארסה: זוהי פשוט שנאה מהזן המצוי שמתפתחת מתוך קנאה ותחושת נחיתות (לאו דווקא מוצדקת, אני לא טוען בהכרח שכן) למול הצלחה של הזולת שמלווה בשחצנות. שנאה כזו היינו מצפים שתתפתח בכל מקרה, בין שבארסה באמת נעלה יותר מוסרית ובין שהיא רק מתייפייפת לשווא. לפחות אני הייתי שונא אותה בין כה וכה. לכן לדעתי גם אי-אפשר להסיק רק מעצם תגובת הנגד של השנאה לגבי המציאות, אם בארסה באמת נעלה יותר מוסרית או רק מתייפייפת לשווא, כפי שחלקנו מנסים לעשות כאן.

15. 亚历山大帕托 Member

http://i55.tinypic.com/2hfkg1y.Xxx