אלופות: מסי מכאיב לריאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Raulito, ‏26/4/11.

1. zivmay Member

ריאל לא דיגדגה את בארסה לפני ואחרי האדום.
    שההגנה של בארסה מסודרת, אין לריאל שום סיכוי להבקיע גול, למעט מצב נייח.
    מה לעשות שלבארסה היה את קייטע במקום אינייסטה בקישור, וזה מנע ממנה להיות הרבה יותר יצירתית.

במשחק הראשון בברנבאו, עם פויול בהגנה בארסה נראתה נפלא, ורק פנדל ( שלא היה) מנע ממנה ניצחון.
    מהמשחק בגביע, פפ למד את הלקחים, הוא ידע שחסרים לו שחקנים מאוד חשובים ומשום כך הוא לא בא לשחק הרפתקני. בארסה באה להניע את הכדור למוות עד שימצאו פירצה, וצ'אבי ווויה לא היו רחוקים מזה בהתחלה.

2. alexshw Member

אבל השיטה שלו גם בנויה על מקריות. אני לא רואה מה בדיוק הצליח לו, הוא בסך הכל נמנע מהפסד במשחק האחרון בו היה לו סיכוי להלחיץ קצת את ברסה בליגה.
    בגמר גביע, ברסה יצאה פראיירית בגלל המחצית השנייה ובאמת הצליח לו.
    אבל זה לא שיטה שאפשר לסמוך עליה כל הזמן.
    מוריניו זהיר מדי, כמו שכבר נאמר כאן. הוא היה צריך היום את הניצחון, אבל הוא המשיך להיות בתוך הקופסא שלו.
    מקסימום היה יוצא שוב עם תיקו, אז מה?

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא חושב שיש פה מקריות. 2 משחקים וחצי לחנוק ככה את ברצלונה זה לא מקרי.
    ובהחלט, מה היה יוצא לו מזה? את זה צריך לשאול אותו. 2 המאמנים היו מוכנים לסיים עם 0-0, מגווארדיולה זה ברור, ממוריניו קצת פחות.

4. xavi6 Member

אני חושב שאנשים פה לא מבינים מה עצוב. עצוב לראות קבוצה כמו ריאל מדריד, שמבחינה סגל השחקנים שלה עדיפה על ברסה בהרבה, והיא למעשה הקבוצה הטובה בעולם על הנייר, משחקת ככה אשכרה בבית שלה, כשהיא צריכה לנצח. מוריניו גאון, אני מסכים, בגלל שהוא יודע להכין את עצמו בהתאם ליריבה-אבל הפעם מוריניו אכל אותה עם הציניות של עצמו. כשיש לך סגל כזה, עם הספסל הטוב בעולם-אתה חייב להשתמש בו. יש לך את קאקה בספסל. יש לך את בנזמה והיגוואין גם. למה אתה מכניס מתאגרף כמו אדביור? ובכלל, למה הסגנון משחק העלוב הזה שכולו בנוי על מתרפצות? אתה ראית מי נמצא בספסל שלך ומי נמצא בספסל של ברסה?! קשר אחורי שמשחק בלם, קש"א גרזנאי אפור כמו קייטה שמשחק אשכרה כקשר התקפי, ובלם חצי פצוע שפותח מול רונלדו. הספסל? גבי מיליטו, ז'פרן, תיאגו, אפלאיי, סרג'י רוברטו, פינטו. הספסל של קרית שמונה עדיף. ובכל זאת, אתה משחק בצורה הזאת. זה בזבוז של שחקנים, באמת.

שלא תבינו לא נכון. אני חושב שברסה עם 11 הפותחים שלה, כלומר אבידאל ואיניסטה בהרכב, קבוצה יותר טובה מריאל. אבל ריאל קבוצה שאם היו נותנים לה לשחק התקפי, היא הייתה מפלצת. כי לא רק שיש לה הרכב מדהים, יש לה גם ספסל שבעיני הכי טוב ועמוק בעולם.

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/11
  5. Muurad Member

אני בטוח שמוריניו היה עושה חילוף התקפי נוסף אחרי אדבאיור, ואדבאיור עצמו הוכיח לטובה את החילוף שלו וממש עזר ושינה את המומנטום במחצית השנייה לטובת ריאל עם הנוכחות והגודל שלו (עד לאדום של פפה).

לאורך המשחק היה נדמה שבהפוך מהמשחק בגביע הוא מחליט לתת את הריצה ואת כל הנשמה של הקבוצה במחצית השנייה כדי לקבל גם את הדחיפה של הקהל ולנצל את העייפות של בארסה..במחצית הראשונה כמו שאמרתי ביטלתם אותנו לגמרי ואנחנו לא ממש סגרנו בצורה שעשינו במשחקים הקודמים - אתם הלכתם אחורה ומשכתם אותנו החוצה מהמבנה ההגנתי שלנו יותר ויותר ואנחנו בטיפשות יצאנו וגרמנו לזה שלא נוכל לחטוף את הכדור בצורה יעילה - וגם אם כן זה לא יקרה במקום שיכול להניב התקפה מתפרצת טובה.

במחצית השנייה המצב נראה הרבה יותר טוב ודיי השתלטנו על המשחק(לא מבחינת החזקת הכדור - אבל עדיין הייתה תחושה כמו במחצית הראשונה בגביע שאפילו בלי הכדור אנחנו מגבילים אותכם בצורה טובה ושולטים במגרש), אבל כאמור האדום של פפה סיים את הסיפור.

אני לא אומר את זה כתירוץ כי בהחלט מגיע לבארסה, והאדום למרות שלדעתי לא הגיע והיה צריך להיות צהוב עדיין היה מקרה מאוד קרוב ונתון לשיקול דעת של השופט והקוון שאם אני לא טועה לקח את השופט הצידה ואמר לו להוציא לו אדום - עדיין חלק מהמשחק ובארסה ניצלה את זה היטב כמו שהיו צריכים וניצחו בצורה הוגנת, אבל זה עדיין המציאות, והאדום כן הרס לנו את כל תוכנית המשחק.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינת פרסום ומסחריות, זה הגמר הקלאסי של אופ"א, 2 הקבוצות האהודות בעולם, שמביאות הכי הרבה הכנסות ופירסום, מבחינת כדורגל בארסה מן הסתם גם עדיפה בגלל ה"ז'וגו בניטו" שלה...הרי מי רוצה לראות ריאל נגד שאלקה כשראול כובש ולא יודע מה לעשות עם עצמו.

בכל הקשור למשחק עצמו, שתי הקבוצות שיחקו גרוע, ריאל ניטרלה מצוין את ברצלונה, מסי אולי נגע פעמיים בכדור וב-2 הפעמים מסר לויה את המצבים היחידים שהיה לבארסה במחצית הראשונה.

רק דבר אחד שלא הבנתי, שזה מאוד לא מתאים למוריניו, אחרי ההרחקה, איך הוא לא הכניס את אסקייל גאראי, לא מובן לי, מוריניו הוא מאמן שבכל המקרים תמיד עשה פעולה ישירה בעקבות משהו שקרה, במקרה הזה הוא היה חייב להכניס את גאראי, לא מובן לי בכלל...הרי היה עדיף שריאל היתה מתבנקרת ויוצאת עם 0:0 מהבית מאשר עם התוצאה הזאת או אפילו 1:0 שזה משאיר לה סיכוי, עם 2:0 הם יכולים לעלות עם מי שהם רוצים, אין להם סיכוי.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

די נו...זה כמו שאוהדי אינטר אמרו שאינטר מסוגלת לתת לשאלקה 4:0 ולעבור...זה לא מציאותי, זה לא אמיתי וזה לא יקרה, זה לא שהיתה טרנספורמציה ואז אינטר של שנה שעברה היתה חוזרת בהבזק כי אז זה באמת היה קורה וזה לא שיהיה פה טרנספורמציה שפתאום זידאן, פיגו, ראול והחבר'ה של הזכיה ב-2002 יעלו בעוד שבוע בקאמפ נואו לשחק, צאו מהסרט, לא יכולים להיות שינויים כאלה דרסטים בפער של 6 ימים, ריאל לא תנצח 2:0 בקאמפ, ולא תעלה לגמר, במיוחד כשהיא תשחק בלי סרחיו ראמוס ופפה. אם ריאל עוברת את ברצלונה אני פורש לבדמינגטון ביום שלאחר מכן, היו נסים בכדורגל בעבר, אבל זה לא יהיה אחד מהם...אלא אם השופט יקנה על ידי פלורנטינו ובארסה תמצא את עצמה בדקה 30 עם עשרה שחקנים ובדקה 60 עם תשעה.

ירדן, איך אפשר להגיד שריאל עדיפה על ברצלונה? בארסה קבוצה שכל הסגל שלה משחק כבר 4-5 שנים יחדיו (3 מהם עם גוואר), ופה ושם מצטרף חלק לפאזל, כמה זמן ריאל משחקת עם מוריניו? 10 חודשים? זה שהכל התחבר לו עם אינטר כשהוא הוסיף לא פחות מ-5 שחקני הרכב בקיץ אחד (סניידר, לוסיו, אטו, מיליטו, מוטה) לא אומר שזה אמור לקרות בכל קבוצה וקבוצה. בוא לא נשכח שצ'לסי אחרי האליפות הראשונה של מוריניו היתה קבוצה הרבה יותר חזקה, הן בראש והן מבחינת המשחק שלה מאשר זו של הזכייה הראשונה. זה שיש לריאל שחקנים מצוינים לא הופך אותה עדיין לקבוצה מצוינת בוא נזכור את זה. כדורגל זה לא מדע, מדובר בספורט של אנשים, ובגלל שמדובר באנשים, לפעמים אתה פוגע יותר ולפעמים אתה פוגע פחות. אין לי ספק שריאל בשנה הבאה תהיה עוד יותר חזקה, במיוחד כשמדובר בהיבט ההתקפי שלה.

שנה עברה ואנשים עדיין לא למדו שאין שום קשר להחזקת הכדור של בארסה ולמה שקורה על הדשא? 71 אחוז, נו אז מה? מול אינטר היה להם 87-13 בשלב מסוים ועדיין בכל המשחק היה להם למעלה מ-70 אחוז, בכל שניה ושניה והם בקושי הגיעו למצב, גם בסאן סירו המצב היה של 68-32 לברצלונה וגם שם הם כמעט שלא הגיעו למצבים (גול של פדרו, בוסקטס עם הנגיחה אחרי ה-1:2 ופיקה בתוספת הזמן) ואינטר היתה זו שקרובה לשערים. גם מול ארסנל השנה בקאמפ נואו, ב-45 הדקות, ברצלונה עם כל החזקת הכדור שלה, כמעט שלא הגיעה למצבים, למעשה אם לא העקב של המוכר ססק, המחצית נגמרת ב-0:0 וברצלונה היתה רושמת את אחת המחציות החלשות שלה העונה עם כל השליטה שלה. החזקת הכדור של ברצלונה הערב עם כל הכבוד ברוב המחצית הראשונה היתה מסירות בין פויול לואלדז לפיקה, האם על זה מושתת החזקת הכדור שלה? ומי קבע בכלל ששליטה בכדור היא זו שמנצחת משחקים? ששליטה בכדור היא זו שקובעת מי יותר טובה ולמי מגיע? עד כמה שאני יודע ליוון ביורו 2004 לא היתה כמעט שליטה בכדור אבל עדיין היא הצליחה להתגבר על פורטוגל פעמיים, צ'כיה, צרפת וגם לא להפסיד לספרד. גם צרפת לא שלטה יותר מ-30 אחוז נגד ברזיל ברבע גמר המונדיאל ב-2006 ועדיין יצאה עם הניצחון כשברזיל ממש לא היתה במיטבה באותו משחק. שליטה אולי מנצחת בד"כ מול קבוצות דרג קקה אבל מול הקבוצות הגדולות, זה לא מוכרע על החזקת כדור.

ועוד דבר על מוריניו, עוד החלטה שלא מובנת היתה הכנסתו של אדבאיור במחצית, למה לא היגוואין? הבן אדם נתן שלושער בשבת, נכנס טיפה לעניינים אז 45 דקות נגד ברצלונה לא היו יכולות דווקא לעזור לריאל במיוחד כשפיקה וחברים היו מתרכזים יותר בו? איך אפשר לשים לידו את אדבאיור ולבחור בטוגולזי? זה שהקלף שיחק לו מול טוטנהאם לא אומר שמוריניו היה צריך ללכת על זה גם היום. בנוסף העובדה שקאקא לא ראה דשא במחצית השניה, מוריניו בניהול משחק מאוד גרוע ולא אופייני לו, הוא פשוט קפא הערב, גם הוא אנושי וגם זה קורה לו, אבל מפתיע שאפילו האנשים שאיתו לא דיברו איתו משהו...(או שכן ולעולם לא נדע את זה).

עכשיו השאלה שנשאלת היא: כמה זמן עד ששטארק יקבל איום על חייו ויפרוש ממשחק סטייל אורברו המוקיון? (חבל שבוסאקה לא קיבל).

---

תגובת מוריניו (מתוך ספורט5):

"אם ברצלונה קבוצה כל כך גדולה כמו שאומרים שהיא, אז למה היא צריכה עזרה מהשופטים?", תהה מוריניו המאוכזב, שהתייחס כמובן להרחקה שלו אחרי הכרטיס האדום שקיבל פפה: "אני לא אמרתי לשופט שום דבר רק עמדתי שם וחייכתי. אם הייתי אומר את כל מה שאני חושב אז הקריירה שלי הייתה מסתיימת היום".

"אני רק רוצה לשאול למה. למה אוברבו, בוסאקה, סטארק? בכל חצי גמר זה אותו דבר. הרי אנחנו מדברים על קבוצה פשוט פנטסטית. למה לא הגעתי לגמר עם צ'לסי? למה הייתי זקוק לנס כדי לעלות עם אינטר? אם היה נשאר 0:0 הייתי מכניס את קאקה במקום לאס דיארה. אני לא יודע אם זה הכח של ויאר (נשיא ההתאחדות הספרדית) באופ"א או ביוניצ"ף, אני לא מבין את זה. כל הכבוד לברצלונה על כל הכח הרב שלה, זה בוודאי לא היה קל להשיג אותו".

חשבתם שכאן זה ייגמר? תחשבו שוב. מוריניו לא עצר והמשיך לירות כל דבר שעובר לו בראש לאחר שפעם נוספת (השביעית במספר) לא סיים משחק מול ברצלונה ב-10 שחקנים: "אני זכיתי בליגת האלופות פעמיים על כר הדשא. יש לי כבוד עבור גווארדיולה אבל אם הייתי במקומו הייתי מתבייש מהזכייה הראשונה שלו וגם מזאת, אם ינצח. אולי יום אחד הוא יזכה בלי סקנדלים". על הקבוצה שלו אמר הפורטוגלי: "אני יודע שכבר הודחנו, אבל נגיע לקאמפ נואו עם הרבה גאווה וכבוד למשחק הכדורגל עצמו, שלפעמים מחליא אותי. אני בטוח שאם כבר נבקיע בחוץ, אז שוב יהרגו אותנו, אין לנו סיכוי".

8. Bensh Member

מוריניו מגוחך. הוא באמת חושב שהצגת המסכן שלו עדיין עובדת?

http://cache.daylife.com/imageserve/08Zc9hA1sufgX/x610.Xxx

לא עושים דברים כאלה. אתה לא מעיר לשופט, אתה לא יכול להגיד מה שבא לך. פרגוסון הורחק לשישה משחקים ואצלו הדיבורים אפילו לא היו בזמן משחק. נמאס כבר מהבכיין הזה, מצידי שרוסל יקנה כל שופט שישפוט אותנו נגדו, העיקר לדפוק אותו

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/4/11
  9. alexshw Member

ריאל לא עדיפה על ברסה גם על הנייר. בברסה משחקים שלושת השחקנים הטובים בעולם לפי פיפ"א ופרנס פוטבול, שעכשיו מעניקים את התואר במשותף.
    ההגנה הקלסית של ברסה יותר טובה.
    לריאל יש רק יתרון בשער ומבחינת עומק הסגל.

10. Bensh Member

כיום לריאל אין שום יתרון בשער. ואלדז העונה לא נופל מקסיאס, ובעצם מאף שוער בכיר ביבשת

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כדור הזהב של פיפא....התואר הבדיחה הזה שסניידר אפילו לא היה בין 3 המועמדים האחרונים לקבל אותו,זה ממש אינדיקציה בשבילי לדעת מי הכי טוב בעולם.
    מסי יותר טוב מכל השחקנים של ריאל,חוץ ממנו אין אחד שם שעולה על קאקא.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם אני הייתי נוגע בכדור פעם, פעמיים במשחק, ואחת מהם כתוצאה מזה שמוסרים לי, גם לא הייתי נופל משוערים אחרים ביבשת. היה לנו כבר את הדיון הזה אחרי המשחק הראשון מול ארסנל, ובטח אחרי שראינו את ההצגה של נוייר השנה (אם הוא המדד של השנה? אז ואלדס יכול לצחצח לו את הנעליים בשקט בלי שאף אחד ישמע), ז'וליו סזאר בשנה שעברה, בופון ב-2006, ואן דר סאאר לפני שנתיים-שלוש, קסיאס של נבחרת ספרד במונדיאל האחרון (וכמובן בריאל הכי קל לראות כמה הוא שוער ענק בכמה רמות מעל ואלדז כי בשנים האחרונות היו לא מעט משחקים שהאיש היה האחרון שמגן ולקח לבדו נקודות) - לאף אחד מהם ואלדז לא באמת מתקרב...זה המחיר שהוא משלם כשהוא נמצא בברצלונה עם כל הכבוד, בגלל שברצלונה היא ברצלונה, לעולם לא היתה לו ולא תהיה לו הזדמנות להיות איש שחתום על נקודות לבד, וזה למה גם עם כל העובדה שאתה טוען שהוא לא נופל מקסיאס, הוא לעולם לא קיבל הזדמנות בנבחרת ספרד וגם לא יקבל, כי עם כל העליונות של בארסה, כשריאל ממש לא מתקרבת אליה, קסיאס כשצריך מביא נצחונות לבד, ואלדס? עושה פליפ פלופים כמו נגד ארשאבין וואן פרסי.

13. Zizou10 Member

אני חושב שקצת מגזימים עם השיפוט, אמנם השיפוט לא היה ברמה גבוהה בכלל אבל חוץ מהאדום לפפה היו עבירות שחייבו אדום כמו של אדביור והיה גם מקרה עם מרסלו שזכור לי לרעה. ככה שלהגיד שהשופט ניצח את המשחק זה קצת מוגזם, ריאל באו יותר לא להפסיד מאשר לנצח, וברצלונה מצד שני ניסו הרבה יותר לנצח (גם אם לא הגיע להם לנצח) וכל זה נבע מהמערך הזהיר מדי של מוריניו בלי חלוץ טבעי.

בכלל, עוד לפני המשחק שראיתי את ההרכב שמעלה מוריניו, מאד התאכזבתי וידעתי שטוב לא יקרה מזה - לעלות בלי חלוץ טבעי ולא לשתתף את קאקא היו כמו שאמרתי בפורום הספרדי בבחינת שוד. היחידי שעוד איכשהו ניסה לעשות משהו היה די-מאריה (חלאס עם התגובות המיותרות אחרי הפאולים), אבל באמת שאני חושב שמוריניו יכול לבוא אך ורק בהאשמות לעצמו, במקום להאשים את השופט. גם אם ההחלטה של פפה, לא היינו שווים גול, להגיד "תכננתי X והיה Y" זה כמו אימרת אם לסבתא היה גלגלים, בקיצור ולעניין ההרכב הזהיר מדי שעלה איתו הוא בבלעדיות כמעט מה שגרם לתוצאה הזאת ולראיה אני חושב שריאל לא הגיעה למצב בעיטה חוץ מבעיטה של רונאלדו בדקה ה41 מאיזה 30 מטר.

בגומלין- חייב להיות הרכב התקפי, לטוב ולרע, אין כבר מה להפסיד וצריך לעלות עם מינימום חלוץ אחד, אפילו שניים. אפשר לגנוב שער מוקדם ומשם גם אם הסיכויים לא גדולים, חייבים לתת הכל ולהעז כמה שיותר.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם מדברים על אדבאיור כאילו העבירה שלו היתה בדקה הראשונה, בואו נזכור שזה קרה אחרי ההרחקה, והיצרים במשחק כבר עלו על גדותיהם...השופט ניצח את המשחק כי ב-11 על 11 ברצלונה היתה לא יותר מאוסאסונה במקרה הטוב (וגם ריאל מדריד היתה אוסאסונה במקרה הטוב). ריאל לא באו להפסיד יותר מאשר לנצח, לא מאמין במשפט שכזה, אני יכול להבין אם היית אומר שריאל באה קודם כל כדי לא לספוג, שזה גם הגיוני בטח כשמולך עומדת ברצלונה.

כך או כך אף אחד לא אמר את זה אבל אבי מלר צדק, הוא אמר שה-אס של ברצלונה יהיה איברהים אפלאיי ושאם הוא ייכנס זה כי משהו לא יהיה בסדר בברצלונה, בטח נוכח הספסל שאין לה, והנה הוא נכנס, נגיעה ראשונה, בישול והשאר היסטוריה. אבי שאפו!

הגומלין לא רלוונטי...לא להאמין שהעונה הזאת בדיוק כמו שרבעי הגמר נקבעו במשחק הראשון כך גם חצאי הגמר, פשוט אכזבה גדולה מהעונה הזאת בכל הקשור למתח ולדרמטיות שאיפיינה את הצ'מפיונס.

15. Paolo Maldini שחקן ותיקים

אני לא אוהד ריאל חס וחלילה, אבל אני חייב לומר שמשהו הפעם לא היה כשר. העבירה של פפה לא מצריכה אדום (של אדבאיור לעומת זאת, כן) וזאת הסיבה העיקרית להדחתה של ריאל.
    בסגנון משחק כל כך קבוצתי, ריאל הצליחה להתמודד לא רע בכלל בהגנה אבל לאחר ההרחקה זה היה עניין של זמן עד שהגול יגיע, מאגף ימין כמובן. ריאל יכלה רק לקוות שזה יסתיים ב1-0, אבל מסי בשלו...
    מנצ'סטר-ברצלונה בגמר, מאמה מיה...