איזה כיף לראות את חצי השעה האחרונה של המשחק. גראנדה מילאן! יעקבי אמר בשניות האחרונות שבריאל ישאלו "איך הפסדנו את המשחק הזה?". יש לי תשובה: היא הפסיקה להיות קבוצה אירופאית, היא הפכה להיות קבוצה ספרדית. האיטלקים אוכלים קבוצות ספרדיות בארוחות בוקר לפני האימונים.
חח בואנה, רונאלדיניו הפך פשוט לבדיחה מהלכת. פשוט לא יאומן שזה אותו שחקן שדרך בברנבאו לפני 3 שנים!, וזה לא שהוא כבר בגיל בלות. הבנאדם עוד לא בן 30, נראה שהוא פשוט שכח לשחק כדורגל ( חוץ מהפריצה מצד שמאל, שנראה העתק ישיר לגולים שלו מלפני שלוש שנים). ממש עצוב לי על השחקן, שפעם הערצתי מכל הלב, אבל הוא הזניח את עצמו ואת החשק לכדורגל. בקשר למשחק, ההגנה של ריאל זה בדיחה מהלכת. אני זוכר שהתווכחתי כאן עם אוהד ריאל לפני כמה זמן, והוא משום מה בטוח ( לא יודע אם עדיין), שיש לו הגנה איטלקית ( מתי שהגנה איטלקית נחשבה לחזקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx). אין תיאום בגרוש בין השחקנים, פפה ואלביול הם לא מהטופ קלאס. בכלל, אלביול נראה רכרוכי ברמות על, גם שנה שעברה בולנסיה לא הבנתי מה מוצאים בו. ריאל צריכה לקוות שלא תגיע למקום השני, ואולי תפגוש קבוצות כמו ארסנל. שהילדים של ונגר רואים הגנה כזאת, הם לא חושבים פעמיים. אולי זה יהיה משחק סטנגה, אבל אין ספק שידה של ארסנל תצא על העיליונה. השחקן שהכי הרשים אותי בריאל זה דיארה, ונגר כנראה לא היה שפוי שמכר אותו , ועוד ב2 מיליון פאונד. עוד שהוא היה אצלנו הוא שיחק מצויין, אבל משום מה ונגר לא נתן לו את המפתחות לקישור, עד שנמאס לו ורצה לעזוב. איזה הבדל הוא היה עושה לקישור שלנו!
הלילה הלילה הלילה שמחה גדולה הלילה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx פשוט תענוג!פאטו פשוט חלוץ גדול,איזה הטעיה על קסיאס בשער השני,אגב קאסיאס,משחק איום ונורא שלו,המשחק הגרוע ביותר שאני זוכר ממנו. דידה עם השמטה שצריכה להיכנס לפנטיאון.פשוט ביזיון,רתחתי מזעם אחרי הגול הזה,אשכרה 1-0 מכלום ושום דבר. קלארנס סידורף הלא נגמר,בגדול משחק חלש שלו,אבל רגע אחד קטן של גאונות מסדר 3 נקודות סופר חשובות.והכי משמח?פרילו חזר להזכיר במעט,רק במעט,את הקשר האימתני שהוא היה לפני שנתיים,הקשר 50/50 הטוב בעולם. ונסטה?אלוהים.אחד הבלמים הגדולים בתולדות המשחק.
אוחחח...לעזאזל כמה זמן לא התרגשתי ככה מכדורגל. לקח לי זמן לעכל מה הלך שם, ורק אחרי הלילה אני מרגיש שהבנתי מה הלך. בימים האחרונים לא ממש התרגשתי במיוחד, כי זה רק שלב הבתים, ומילאן משחקת בהתקפה בצורה זוועתית העונה ככה שהייתי די פסימי. לא חשבתי על הפסד של 5-0 או 6-0 כמו שניבאו הרבה נביאי זעם בעיתוני איטליה, אבל חשבתי שאחרי שהניצחון על רומא תהיה לפחות מלחמה על המגרש או שירוצו ויראו אכפתיות. לאונרדו הטירון, אחרי שנשחט ונמעך, מראה כי הוא צדק {"הטקטיקות והמערכים לא תמיד חשובים, מה שחשוב זה הנשמה של חבורה מאוחדת והרצון שלהם, זה מה שמשנה בסוף. נמאס לי מהשטויות של המנון ליגת האלופות וכל הקשקושים הזולים האלה"}. אני אישית הבנתי אחרי הניצחון של סבייה בלה ליגה, שריאל מדריד עדיין לא קבוצה. מסתבר שוב ושוב עד כמה זה חשוב. אי אפשר תמיד להסתמך על כרישטיאנו רונאלדו או קאקה שייתן את ההברקה. במחצית הראשונה לא היה משחק מבריק של המרנגס, כולה בעיטה חלשה של גראנרו ועוד פדיחה מעצבנת של הג'ירפה הברזילאית. ראול עושה מטעמים מהשטויות האלה בלי בעיות. אומנם הגיע פנדל למארחים אבל במחצית השנייה ריאל מדריד מגלה לנו שהמלך הוא עירום, רבע מיליארד אירו מושקעים, הרבה רעש, הרבה חולצות נמכרו, אבל משחק קונקרטי יש? לא נראה לי. כבר בדקות הראשונות של המחצית השנייה, אפילו בנזמה אמר בסוף המשחק שהשאירו הרבה שטחים מתים ונתנו למילאן לשחק. במקום לסיים את המשחק ולנצח, האורחים בשקט עם שליטה בכדור, אבל עד החילוף של בוריילו, סתם כדורים ארוכים בלי משחק התקפי רציני. חייבים להודות, מילאן חלשה בהתקפה, מאוד סטרילית מאוד אנמית, אבל בעיטת פאראבולה טיפוסית של פירלו...וסייסטה של איקר קאסיאס...לעזאזל. עוד הסייסטה ממשיכה? כדור ארוך ורגיל של מאסימו אמברוזיני, פאטו עובר את אלוף אירופה ואני מתקשה להאמין שפאטו יצליח, אבל הוא משתלט על שווי המשקל ודוחק...מאיפה זה בא?!?!? צ'אבי אלונסו כל כך עייף? לאסאנה דייארה כבר מת? איפה הקשר האחורי שמחלץ כל כך הרבה כדורים? פלגריני לא סופר את ואן דר וארט ומכניס הולנדי אחר שמנצל טעות כללית של מילאן בהגנה. אף אחד לא ציפה לתרגיל שבו ראול בועט קרן. הזוי. מאיפה בא המשחק הזה? אני מקווה שנסיים בתיקו, רואה שהיינצה כבר נתן את הגול שלו בציריך, ומתפלל שהסיוט העצבני הזה ייגמר ושנגנוב נקודה. אבל לא, איזה מטומטם מארסלו, לא מספיק הטעויות של סרחיו ראמוס, והישנוניות של איקר הקדוש, פאטו מכניס לטירוף את מאות אוהדי מילאן ביציע ואת המיליונים שצופים בטלוויזיה.... דווקא עכשיו ניצחון ראשון והיסטורי על ריאל מדריד בספרד? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
פורטו כנראה מבטיחה את עלייתה לסיבוב הבא לפ התוצאות של אתלטיקו ולפי איך שהספרדים נראים. אתמול זה הלך להם קשה בבית מול אפועל ניקוסיה, למרות שהקפריסאים לא סיכנו יותר מדי את השער של הפורטוגלים. משחק טוב מאוד היה לפאלקאו, עם בישול השער הראשון להולק, היה אקטיבי מאוד במגרש ואף החמיץ החמצה נוראית במחצית השניה. דווקא לגבי הפנדל שקיבלה פורטו אני קצת בספק, אבל בסופו של דבר הגיעו 3 הנקודות לקבוצה הביתית, שלדעתי תעלה ככל הנראה יחד עם צ'לסי לשלב הבא.
ריאל היא בלוף הגנתי, קבוצה עם עורף כזה מסכן ופתאטי, משחק הגנה מביך עד כדי מביש, אם קבוצה עם ההתקפה השניה מהסוף באיטליה חיררה אותו. קסיאס לא בטופ 5 של השוערים מבחינתי. ראמוס חושב שהוא קיצוני ולא מגן, תבדקו כמה פעמים הוא בשטח המגרש של היריבה וכמה בזה של הקבוצה שלו. חסר אחריות לחלוטין, מפקירן בע"מ. הוא היה בלם בסביליה, עד היום לא השתכנעתי שהוא מגן. ומי שהפך אותו להיות כזה חי על אילתור, וזה מה שראמוס היום. פפה ואלביול בלמים בינוניים למועדון בסדר הגודל של ריאל. ראיתי את ריאל הרבה השנה, השניים האלה חלשים ולא שחקני הגנה של מעבר לשלב הבתים. מרסלו? דרנטה? עכשיו אתם מבינים למה זה נראה ככה? איפה אתה פלגריני? זה מה שבנית עם כל המיליונים? עלוקה. אם לא דיארה וצ'אבי בקישור האחורי, אללה יסטור. כל הקיץ זיינו ת'שכל על הגלקטיקוס וכמה ראול לא נחוץ עוד ברוטציה. קיבלתם תשובה? ראול השחקן הכי טוב בריאל היום, 3 שערים בשני המשחקים האחרונים, מספיק נאמר. רונאלדיניו היה בסדר גמור, בניגוד למה שקראתי פה. התפקוד שלו מבלבל אותי. מה הוא עושה באגף? שחק באמצע מתחת לפאטו ואינזאגי, מה הוא יעשה באגף? כשמילאן תקפה גם רוני תקף. המהירות אבדה קצת, אבל הטכניקה לא ולא. שוב פאטו לא מנצל את עבודת הטבחות הפנומנלית של רוני, לא מובן ההחמצות שלו. שעריו היו הגיונים לחלוץ, פעם אחת מול שער ריק, ובפעם השניה לבד מול שוער. פאטו חלוץ זריז, טכני ושחקן חכם מאוד, אבל חוסר הניסיון מול השער פוגע בו. המון מצבים הולכים לפח בהרבה מקרים. חייב להשתפר בסיומת.
דווקא השער הראשון של פאטו היה קשה מאוד. לא רק שהוא עשה תנועה שבילבלה את קסיאס, הכדור כבר עבר לזווית במהירות ולא מעטים השחקנים שהיו מחמיצים את המצב הזה. רונאלדיניו פתח באגף כחלק ממערך ה4-3-3 שלאונרדו שיחק איתו בחצי שעה האחרונה מול רומא בשבת. זה היה המערך שהוא רצה בקיץ אבל נכשל משום שרונאלדיניו לא מסוגל לסחוב באגף שמאל, במקום בו הצטיין במדי בארסה. פאטו פנטסטי, לא מאמין שרציתי שימכרו אותו בקיץ. כבר מזמן לא התרגשתי כל כך כמו אתמול, לא הגיע לנו לנצח ורק בגלל זה זה כל כך מתוק מעבר לניצחון הסימבולי על קאקה.
מתחלי לשים לב שהספרדיות לא מפסיקים לקבל הנחות מהשופטים. הגול החוקי שפסלו למליאן מול ריאל. הגול החוקי שפסלו לצ'לסי מול אתלטיקו ואגב צ'לסי אי אפשר לשכוח את המשחק האחרון מול ברצלונה שלא נתנו להם פנדלים. מעניין גם שפלאטיני אמראתמול שאין לו שום בעיה עם זה שלריאל יש ים של כסף להביא שחקנים... אחרי כל הביקורות שלו מול הכסף של צ'לסי ומנצ'סטר סיטי פתאום כשמדובר בראיל מדריד אז זה כן בסדר?!
טוב, בוא נהיה יותר סימפטים. פלגריני לא עושה רכש לפי מיטב ידעתי. תקנו אותי אוהדי ריאל מדריד. אלא זה הפרוייקט החדיש והשני של פלורנטינו פרס, כלומר זידאנס אי פאבונס דוס! הסרט: בקרוב... דבר שני: רונאלדיניו לא היה בסדר גמור, הוא איבד הרבה כדורים ללסאנה דיארה, היה מאוד חלש ובקושי היה נייד. תראה היום שידור חוזר או מחר, ותראה שברוב המקרים שהברזילאי נגע בכדור הוא גם איבד אותו. שים לב. דבר שלישי: פאטו קיבל צמד מסירות, אחת מאמברוזיני {איקר קאסיאס היה צריך לקחת}, פאטו כבש. מסירה שנייה של סיידורף, פאטו כבש. הברזילאי השני של מילאן בהתקפה בעיקר העביר כדורים לסיידורף/פירלו/אמברוזיני בחזרה, או שהוא עשה כמה תרגילים שהוא אוהב. עוד משהו שכחתי?
לפני המחזור של השבוע, הפעם האחרונה בה בארסה וריאל הפסידו באותו שבוע בליגת האלופות הייתה בשמינית הגמר הזכורה של 2005, בארסה לצ'לסי וריאל ליובנטוס.