אלופות: מהפך דרמטי באמירויות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י לירן, ‏16/2/11.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל בקשר לואלדז. אני לא חושב שיש פה מישהו שבאמת חושב שהוא שוער גרוע, הוא שוער מצוין, הוא בתוך ה-20 הכי טובים בעולם בטוח, וגם די בטוח שהוא בעשירייה, הוא שוער טוב, אבל היום היה לו יום לא טוב. למעט ההצלה במחצית הראשונה מואן פרסי, הוא כמעט שלא נגע בכדור ולמעשה הגול הראשון שלו, אפשר גם להסתכל שגם בגול השני הוא לא עשה כלום, הביא מעין נפילה מטומטמת אחורה א-לה לירן שטראובר ודי נתן בחופשיות לארשאבין לכבוש, כי משהו אומר לי שאם הוא היה מזנק, יש סיכוי די טוב שהוא היה לוקח את הכדור והיינו תופסים את הראש איך הוא לקח את הכדור הזה. אז הוא תפס משחק לא טוב, נו יש שוער שאין לו משחקים כאלה? בארטז עשה על זה קריירה.

ארסנל ניצחה את המשחק בסופו של דבר אבל אי אפשר שלא להיות מתוסבך כשאתה רואה את ברצלונה מגיעה ל-3/4 מצבים בטוחים של גול, פרט לגול שאותו היא כבשה, וכאילו מנסה לסבך בכוונה, הרי מסי יכל לכבוש גם במחצית הראשונה וגם במחצית השניה ודי בקלות, ומשום מה העדיף לסבך, בשביל לעשות כביכול יותר יפה, יותר מהמם, ובשביל מה? לא מובן.

בקאמפ נואו זה יהיה משחק שונה לגמרי, אם ארסנל תעבור את ברצלונה, זו תהיה חתיכת הפתעה, ארסנל תגיע לקאמפ נואו עם יתרון מזה שברירי, עד כדי כך שמספיק שארסנל תקבל גול אחרי כמה דקות של משחק, כמו שברצלונה אוהבת לעשות כמעט לכל קבוצה שמגיעה לקאמפ נואו בשביל שכל התוכנית של ונגר תלך קיבינימאט. כמובן שאם כבר ניצחון של ארסנל, היה עדיף שהוא היה ניצחון של שני שערים או לחליפין ניצחון של 1:0 כי זה עדיין מציב את הקבוצה השניה במצב שהיא צריכה 2 שערים בשביל לעלות ושער אחד רק שם אותה בהאכרה, בעוד שאם הקבוצה המתארחת גונבת שער, הקבוצה השניה צריכה שלוש שערים בשביל לעלות. עכשיו במצב הזה, ארסנל מספיק שמפסידה 1:0 היא עפה, ולא רק זה, ברגע שהיא תספוג את הראשון היא עוד יותר תהיה חייבת לכבוש וככל שיעבור המשחק, ונגר יהיה חייב להמר התקפה, במיוחד כשפיקה לא ישחק ואז עוד יותר היא תהיה חשופה מאחורה, עם ההגנה הבינונית שלה (פלוס קוסיילני שהיום דווקא היה מצוין), אז בכלל הסיכויים שלה לעבור שלב הולכים ופוחתים. אין מה לעשות, בסופו של דבר, הקבוצות שהדיחו/תיסכלו את ברצלונה הן בבית והן בקאמפ נואו באירופה ב-5 השנים האחרונות מאז הזכייה שלהם על חשבון התותחנים ב-2006 היו קבוצות שההגנה שלהם במיוחד היתה הגנת ברזל חזקה אם זו צ'לסי ב-2009, שעזבו את השופט, הפסידה על הבעיטה היחידה של ברצלונה למסגרת באותו משחק 15 שניות מהסיום של תוספת הזמן שזה היה גם השער היחידי שהיא כבשה, מנצ'סטר יונייטד, שנה קודם לכן שברצלונה לא כבשה מולה ב-2 המשחקים ואינטר שבקאמפ נואו הראיתה את קו מאז'נו וגם בסאן סירו סגרה את הטריו+ זלאטן בצורה מדהימה. אפשר גם להוסיף את ליברפול האנגלית של 2007 שהדיחה את בארסה כשניצחה אותה בקאמפ נואו ועלתה בזכות שערי חוץ אחרי הפסד באנפילד. מצד שני זו עדיין ארסנל ואנחנו זוכרים את הקבוצה האחרונה! שבאה לשחק בקאמפ נואו כשחשיבות המשחק היתה בערך כמו החשיבות שתהיה בעוד שבועיים, זה נגמר ב-5:0.

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/11
  2. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

תמיד טענתי שואן פרסי אוברייטד והמשחק הזה פשוט חרט את זה בסלע. כל כך איטי, כל כך חד גוני, רגל אחת וגם היא לא פגעה בשיט. ונגר צריך לשלוח פרחים לגווארדיולה שלא מצליח בפעם השלישית ברציפות בנוקאאוט של הצ'מפיונס לשמור על יתרון בחוץ ולגרום לשחקנים שלו להמשיך לשחק גם כשהם מובילים.

מגיע גם כל הכבוד לארסנל, בכל זאת, לנצח את בארסה בלי בלמים ובלי חלוצים לא הולך ברגל.

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

11 שערים ב-10 המשחקים האחרונים... הלוואי עלינו עוד הרבה אוברייטדים כמוהו.

חד גוני עלק.

4. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר אפשר לדוג הרבה חלוצים שהיו בכושר הבקעה אדיר בפרמיירליג, לא כולם מהדרג הבכיר. אני לא אומר שהוא לא שחקן, רק שהוא לא שחקן ברמה של הקבוצות שארסנל מסתובבת בשורותיהן.

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אם המקק הזה היה מחליט להופיע גם ביולי, אולי היינו מקבלים יותר מסיבוב דמעות באמסטל באמסטרדם....

אופ"א כישלון. מה זה כישלון, התרסקות. עד שיש פה באמת קבוצה אדירה (וברצלונה היא באמת כזאת) צריך לחכות שהיא תפגוש קבוצה כדורגל נורמלית, שבאמת תגרה אותנו, עד לאמצע פברואר. כוס אמק, לא הבטיחו לנו ליגת אלופות אמיתית פעם? איזה ליגה של איזה 18 חברות? כל שבוע משחק. תארו לכם את בארסה השבוע יוצאת לארסנל, בשבוע הבא מארחת את יונייטד ולאחר מכן יוצאת לוויט הארט ליין. ביינתים ריאל יוצאת לגשר וארסנל בסן סירו. לא באמצע פברואר. כל שבוע מספטמבר. אתם יודעים, ליגת האלופות.

קשה למדוד גדולה של קבוצה כשהיא פוגשת יריבה נורמלית 4 או 5 פעמים בשנה. זה כל כך חבל, כי אני באמת מחזיק מברצלונה (לא אוהב, אבל מה לעשות, מאוד מחזיק), אבל לעולם לא נדע מה היה קורה אם כל שבוע היא הייתה יוצאת למגרשים כמו האימריות, אולד טראפורד, סיטי, סן סירו. אתם יודעים, ליגת אלופות אמיתי, כבר אמרתי?

6. riquelme1 Member

כל קבוצה גדולה שהייתה לא פוגשת קבוצות ברמה הגבוה ביותר בכל שבוע, אין שום סיבה להמעיט מימה שבארסה עושה בשנתיים שלוש האחרונות גם אם היא לא פוגשת יריבה כמו ארסנל כל משחק.

ארסנל היא קבוצה נחותה מבארסה, וגם אתמול אפשר היה לראות את זה בבירור, שבארסה לחצה ושלטה רוב המשחק, ארסנל התגוננה ונראתה חסרת אונים בדיוק כמו בעונה שעברה.

ועדיין, מגיע לארסנל כל המחמאות בעולם, גם לונגר על החילופים הנהדרים שהכניסו הרבה מחץ ורעינון להתקפה של ארסנל, לוולישר הענק שבאמת קשה להאמין שהוא בן 19, לפברגאס אחרי מחצית שנייה בינונית ומטה, מחצית שנייה כל התקפה מסוכנת התחילה ברגליים שלו כולל בישול והתחיל את ההתקפה בגול השני.

בארסה יכולה להאשים רק את עצמה(וגם קצת את השופט), היא הייתה בהיתרון, מחצית ראשונה הגיעה למצבים של אחד על אחד כמו המצב של מסי, והמצב של פדרו אבל לא השכילה לכבוש, גם במחצית השנייה מסי יכל לכבוש 2 3 שערים, אבל זה באמת לא היה היום שלו.

מה שיותר הרגיז אותי אצלו אתמול, שהוא לא נלחם ואיבד כמה כדורים שהובילו למתפרצות, זה הזכיר לי את המשחק בסן סירו שהוא איבד כדור שהוביל לגול השני עם אני לא טועה, מסי חייב להראות יותר מלחמה, אין לי בעיה שיחמיץ, אבל תראה קצת איכפתיות שהייתה חסרה לי אתמול.

כמובן שהחילוף של גוארדיולה היה טעות, לא כי וייה היה במשחק ענק, רחוק מיזה, השיטה של בארסה והעוקץ פשוט נגמרו כאשר וייה יצא, ועוד מי שנכנס הוא השחקן הכי גרוע בבארסה סיידו קייטה, למה לא מסצ'רנו שבדיוק מתאים למשחקים כאלה? לא מובן, ופפ שילם על זה, בארסה לא קבוצה שיודעת לתתגונן, זה לא בDNA שלה, וגוארדיולה טעה.

האמת, אני לא אופטימי למשחק הבא גם, יש עוד חודש ובחודש קוראים הרבה דברים, אבל ההגנה של בארסה בלי פיקה היא ממש לא אותו הגנה, גם עם פויול יחזור עדיין בלי פיקה בארסה תתקשה, ארסנל תתכין שיעורי בית בניגוד לעונה שעברה, וגם סביר להניח שזה לא יהיה אותו הרכב טלאים.

יהיה מעניין, ושום דבר לא סגור, אפילו לא קרוב.

7. Rudess Member

בספרד התשקורת כבר מצאה אשם בהפסד של בערסה
    http://a.yfrog.com/img640/6198/oj1pq.Xxx

כמובן שמדובר בשופט שלא נתן "פנדל" לפדרו, ולא אישר שער "חוקי" של מסי. :aaarofl:

8. gilad16 Member

איזה יופי של משחק ובמקום להתעסק במשחק אתה מתעסק בתקשורת?

ממש נהנתי, שתי קבוצות שאני מאוד אוהב לראות וגם הפעם הן לא איכזבו. הבישול של מסי פשוט גאוני, מדהים שהוא מצליח לעשות אותו שוב ושוב וכל פעם זה נראה מפתיע המסירה הזו. זה לא נראה כאילו הוא מתכונן למסירה ופתאום הכדור נשלח בין כל ההגנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

שמחתי לראות את ארסנל חוזרת, הגיע לה, הציגה משחק נהדר מול קבוצה כמעט מושלמת. ארסנל הראתה כמה ההגנה של ברסה חדירה כשלוקחים להם את החזקת הכדור. אני מאוד מקווה שגם בגומלין יהיה לנו משחק כל כך דרמטי ומצטער על כך שזה לא המפגש של הגמר.

9. riquelme1 Member

זה בסדר, רודס לא מת על בארסה בלשון המעטה, ומנסה לגנות אותה גם שהיא לא משחקת נגד הקבוצה שלו.

העיתון ''ספורט'' הוא העיתון המקומי של בארסה, והוא העיתון אולי הכי לא אוביקטיבי שקיים בעולם, ככה שלהתייחס אליו זה לא פחות ממגוכח.

גול חוקי של מסי בהחלט היה, דחיפה ברחבה על פדרו שהוא לבד מול השוער הייתה, למרות שזה עוד ספק, נגיעת יד ברורה של ארשבין הייתה גם הייתה, ולא צריך את העיתון המגוכח של קטלוניה כדאי להבין זאת.

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא בגלל השופט הפסדנו את המשחק..
    פנדל על פדרו בחיים לא היה והגול של מסי ככה ככה ... אבל אם מסי שם את הגול במחצית הראשונה ולא מחמיץ ברשלנות ואם בשנייה הוא מוציא רוחב לויאה במקום לבעוט לרשת החיצונית הכל היה אחרת , צריך לבוא בטענות רק לעצמנו על היהירות החצי זלזול וההחמצות.

11. xavi6 Member

רגשי הנחיתות שוב יוצאים, טל חמודי? אף אוהד ברסה (ועמי לא אוהד ברסה) לא דיבר על טעויות שיפוט, אני אמרתי מההתחלה שלא בגלל זה הפסדנו ושלא הגיעו לנו פנדלים, אז מה אתה טורח? הגיע גול חוקי למסי ואם אינך רואה את זה אתה טיפש.

ובסדר, המצטיין היה ווילשייר ובוסקטס היה טוב+.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא, פשוט לא, בכל כך הרבה מובנים.
    ליגת אלופות אמיתית תהרוס סופית את הליגות המקומיות, את הליגות היותר קטנות(כל ליגה חוץ מאיטליה, אנגליה, ספרד, גרמניה וצרפת), תהרוס את הכדורגל ותהרוס את הקסם של משחקי הנוקאאוט והריגוש של הצ'מפיונס, גם אם השנה מרגישה התדרדרות. בחיים לא יהיו ליגות כאלה מכל כך הרבה בחינות, לא מבין בכלל מאיפה הבאת את זה "שהבטיחו" לנו. היחידים שאני יכול להבין רצון כזה שלהם וגם לא בדיוק, זה האוהדים הספרדים, כי הליגה שם מתה, ויש שם רק 2 קבוצות בלי טיפה תחרות וברור שגם האוהדים שם סובלים מזה.

13. Ian Wright Member

בוסקטס היה מצוין לאורך כל המשחק אבל לפעמים הפרובוקציות שלו יכולות גם לשגע פילים. אני לא סובל אותו אבל מבחינה מקצועית הוא עשה שדרוג אדיר בשנתיים האחרונות והיום הוא אחד הקשרים האחוריים הטובים בעולם.

נפסל שער חוקי למסי וג'ק ווילשייר הוא אכן שחקן המשחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

להגיד שואן פרסי הוא אוברייטד זו ליצנות. אין שום קשר בינו ובין דניס ברגקאמפ חוץ מזה שהם הולנדים אבל הוא חלוץ וורלד קלאס לכל דבר כאשר הוא בריא וטוב שזה כמעט לא קרה לאורך כל הקריירה שלו בארסנל. זה בעצם הדבר היחידי שמונע ממנו לקבל את הקרדיט ואת הריספקט שחלוצים כמו דרוגבה, טורס ורוני מקבלים למשל.
    דבר שני זה שואן פרסי היה מצוין אתמול ואומנם הוא החמיץ פעמיים בצורה נוראית אבל הוא בסופו של דבר נתן שער(בעזרת ואלדז) ומעבר לזה תרם המון להנעת הכדור שלנו, השתלט על כדורים בצורה יוצאת מן הכלל עם הגב לשער וכמעט לא איבד את הכדור ואיים באופן תמידי על השער של ברצלונה. מה עוד אפשר לבקש? אולי הבעיה היא שלא ראינו את אותו משחק אתמול.

14. קטלוני Member

אתה בדיחה בחיי.מה נראה לך שהתקשורת המקומית תגיד?שזה בגלל המאמן?ברור שלא.

אני גם זוכר איך בתקשורת האנגלית טענו שלא הגיע אדום ללהאמן על העבירה על אטו בגמר ב06.

15. alon159 Member

"הדבר הנהדר בספורט הזה שנקרא כדורגל הופגן אמש באצטדיון האמירויות. כמה חבל שאנחנו לא יכולים ליהנות ממשחקים שכאלו כל שבוע בליגה. אתם יכולים רק לדמיין מה יקרה אם ברצלונה תשחק בפרמייר ליג. היום אתה נגד ארסנל, בעוד שבוע נגד יונייטד... חבל שהכדורגל בספרד לא תחרותי ואנחנו נאלצים להסתפק בגיחות לצ'מפיונס ליג בלבד", סיכמו.