כי רוב הקבוצות האלו מעדיפות את הצ'מפיונס. יותר כסף, דימוי טוב יותר, עם קבוצות טובות יותר. אותן קבוצות כנראה לא חושבות שהן יכולות להתמודד ב2 מסגרות, אז הן מעדיפות ללכת על הליגה המקומית, שבין היתר דרכה יוכלו להגיע לצ'מפיונס. אפשר להבין גם אותן.
תשמע קבוצות שאין להם כמעט סיכוי להגיע לצ'מפיונס, אלא אם בהבלחה חד פעמית במקרה הטוב, שזה הקבוצות שהצגת בהחלט צריכות ללכת בכל הכוח על המפעל הזה, אבל מצד שני יש בעיה בפורמט. אתה צריך איזה 17 משחקים כדי לזכות בו. נפחו את המפעל מעבר לכל הפרופורציות. בית של 6 משחקים מעניין כשזה צ'מפיונס עם האווירה, הכסף והקבוצות הטובות ביותר. זה לא מעניין כשזה שאנדרלכט, דינמו זגרב, איאקס ואורזיצ'ני שקר כלשהו בבית אחד. גם אם נסתכל העונה על הישראליות, כפי שהן משחקות, אין שום סיבה שישארו באירופה בדצמבר. גם לאוהדים שלהם(לפחות של התל אביביות שאיבדו סיכוי מזמן) זה מתחיל להפוך כבר לעינוי. כל היופי במפעל היה בשיטת נוק אאוט.
דווקא יוצא לי לצפות כל מחזור בליגה האירופית,הכוונה שלי הייתה פשוט שעכשיו יש הרבה יותר עניין עם 2 המנצ'סטריות.
דבר אחרון, דיברו פה אולי על דברים לא כשרים שקרו באמסטרדם ובעיקר בזאגרב. אני באמת רוצה להאמין שהקוון הפורטוגלי באמת עשה כמיטב יכולתו, אבל מה דעתכם העניין שקבוצה צרפתית עלתה בסיטואציה כה מחשידה כשנשיא אופ"א הוא צרפתי. האם היה לפלטיני יד במה שקרה בזאגרב ואמסטרדם? אני באמת שלא, אבל אתם לפחות יכולים להודות שאנשים שאוהבים קונספירציות יכולים עכשיו להתחיל לפתח תאורייה למה הקוון דפק פעמיים את אייאקס (במצב שהשערים של ריאל הובקעו בצד השני בצורה שהנפת הדגל גם היתה אז במקום...) ובזאגרב ליון הופכת פתאום לקבוצה דורסנית.... מעניין מה שאתם חושבים.
שי, במצב שהיה ערב המחזור זה לא מכובד ואפילו די לוזרי להסתמך על מישהו אחר. נכון שריאל עלתה היום עם הרכב קצת יותר משמעותי מזה של ברסה אתמול, אבל עדיין היא הייתה עם הראש בסופרקלאסיקו ולאיאקס הייתה אמורה להיות יותר מוטיבציה. יכול להיות גם שהמאפיה הבלקנית סידרה שם את המשחק, אבל רק איאקס אשמה.
בכל המקרים לא היה מדובר בנבדל, אין פה עניין של אחידות, יש נכון ולא נכון. אייאקס נדפקה בצורה לא הגיונית, אבל מדובר פה בשני קוונים שונים. בכל זאת, אייאקס קיבלו 3 שערים חוקיים לגמריי. אם היו שומרים על רשת נקייה הם היו עולים בלי קשר למכירת משחק אצל ליון. אם הייתה או לא הייתה.
לא הבנתי מה לעזאזל קשור שהוא פורטוגלי ולמה העניין בכלל מוזכר? ריאל מדריד ומוריניו לא צד בעניין, אין להם איזשהי masterplan להעיף את אייאקס מהמפעל. דעתי הכנה אחרי היא שבאותה מידה אפשר לדסקס כאן על כמה אייאקס הוא מועדון שמזוהה עם היהודים, ובעצם מה שנעשה היום זו אנטישמיות מצד מדינת פורטוגל, אופ"א צרפת, ליון, זאגרב ומוריניו כנגד מדינת ישראל בפרט והיהודים בכלל. צירוף מקרים, חוסר מזל, ותו לא. העובדה שדינאמו זאגרב, בלי ספק אחת הקבוצות הגרועות במפעל לכל שנותיו, מקבלת 6 שערים במחצית מול ליון שנלחמת בכל כוחה לכבוש עם שלל שחקני התקפה בהרכב וגישה סופר התקפית, מול 10 שחקנים של זאגרב, שכבר מותשים וגמורים נפשית ופיזית ומתים שכל העניין הזה ייגמר אם זה המשחק הזה בפרט וליגת האלופות בכלל - ממש לא מפתיעה לא אותי, וגם לא צריכה להפתיע אף אחד אחר שמנסה להסתכל על המצב מזווית ראייה הגיונית. יכלו להלחם יותר ולשם קצת יותר קצוץ או להתבנקר? יכלו, ואולי זה היה עוזר. האם העובדה שלא עשו אומרת שהם מכרו את המשחק? ממש לא. ליון פשוט קבוצה _הרבה_ יותר טובה, עם ארסנל התקפי משובח שמשחקת ונלחמת על כל שער כאילו הוא הדבר הכי חשוב בעולם מול קבוצה גמורה שגם ככה משחקת עם 10 שחקנים רוב המשחק והייתה שק חבטות למשך כל שלב הבתים שהתמוטטה במגרש.
אם זה לפי זה ש(פוטה)פלאטיני צרפתי אז הוא היה דואג שהצרפתים יזכו בגביע.. כשאני חושב על זה עכשיו גם במחזור הקודם הם קיבלו 7 רק שזה מריאל ובברנבאו זה נראה יותר הגיוני...ככה שעכשיו כבר לא נראה לי שמשהו פה לא כשר וכמו שמוראד אמר..להפסיד 4-1 או 20-1 להם זה לא ממש הזיז
אני מדבר על הגולים עצמם ואיך ששחקני זאגרב מסוימים מגיבים... ראיתי פעם איך נראה משחק מכור בו שחקנים אפילו לא ניסו לגרום לזה להיראות כשר. זה לא רחוק מזה.
עזבו מכור לא מכור זה בושה לצ'מפיונס שההכרעה בין איאקס לליון צריכה להקבע לפי "מי תתן לדינמו זאגרב יותר". וחוצמזה, אם הקוון של מוריניו מאשר לאיאקס את אחד משערי השוויון, כנראה יורדים שם למחצית ב1-1. אם ליון שומעת במחצית בקראוטיה שאיאקס 1-1, אין מצב שזה נגמר שם 7. איאקס נשדדה הערב, אין דרך אחרת להגדיר את זה.
תראו את התמונה הזאת,זה נראה מסריח http://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-en-ge...-omkoping-.html שחקן זאגרב קורץ אחרי שער של ליון
איזה 2 ערבים ענקיים היו לנו, אני לא זוכר דרמות כאלה בצ'מפיונס בשלב הבתים כבר שנים! פ.צ באזל - קבוצה אדירה שעשתה לי את הערב, כ''כ כיף לראות את היונייטד עפים הביתה בשלב כזה. ובלי קשר, פשוט לא מגיע למניו להיות בשלב הבא, הם ניצחו רק את אוצלול גלאץ בקמפיין הזה (!) זה הכל! ליון - אדירים, כן מכור לא מכור, הם עשו משהו בלתי רגיל. אל תשכחו שהם כבשו עד ערב המשחק רק 2 שערים בצ'מפיונס! לפגר 1-0 בידיעה שהכל גמור ולא להרים ידיים ובסופו של דבר לעלות זו עליונות אדירה. חבל על אייאקס שלדעתי הגיע להם המקום בשלב הבא, אבל מצד שני לקבל שלישייה בבית מהרכב משני של ריאל במשחק כ''כ מכריע זה בעייתי. אייאקס נשדדה עם הגולים, ואולי בדיעבד זה היה מעלה אותה, אבל שיפוט זה שיפוט ואין יותר מידי מה לעשות עם זה (עם כמה שזה מתסכל).
שמעו, אני האחרון שהולך פה להגן על ההגנה החובבנית של אייאקס. מי שרוצה לדעת מה אני חושב על ההגנה יכול לקרוא את התגובות הרבות שלי על הנושא בפורום ההולנדי. אני יכול להגיד בפה מלא שיש לנו לוזרים בהגנה. לגבי ההרכב של ריאל. אפילו על הספסל יש להם שחקנים בינלאומיים...לא מדובר רק על שחקני נוער. במצב שנוצר גם ההרכב השני של ריאל עולה על הרכב הטלאים של אייאקס. למי שלא יודע, אייאקס חסרה אתמול לא פחות מ-7 שחקנים כך שבוא לא נרד יותר מדי על הקבוצה שלי. ברגע שקבוצה כמו אייאקס מאבדת לתקופה ארוכה את כל החלוצים הטבעיים שלה אז הנזק באירופה היא קטלנית, גם נגד קבוצה שנייה של ריאל. סיגטורסון, סים דה יונג, ניקוליי בוילסן, דרק בוריחטר, אנדריי אוייר, טובי אלדרוויירלד ודימיטרי בוליקין חצי כשיר (נבחר רק עכשיו לשחקן הרוסי הטוב מחוץ לגבולות ארצם) אינם כוכבים בקנה מידה עולמית, אבל בשביל אייאקס הם חיוניים כמו שרונאלדו, אוזיל, קדירה, קסיאס וסרחיו ראמוס נחוצים כדי לנצח את ברצלונה...בהרכב מלא לא מן הנמנע שאייאקס לא היתה מפסידה אתמול, אבל כל זה תיאורטי בלבד. לא מן הנמנע שאייאקס גם היתה מפסידה אם שני שעריה לא היו נפסלים, אבל כולנו יודעים מצויין שאז ליון היתה מאבדת ביטחון עצמי. בוא לא נשלה את עצמינו. שני השערים שנפסלו שלא כחוק שברו אותנו סופית. ההפסד עצמו היה די צפוי, אבל לא זו הדרך לעוף מליגת האלופות. אייאקס חזרה לא פעם, אלא פעמיים למשחק. השערים של אייאקס היו כשרים למהדרין וסתם בוטלו. ריאל הבקיעה שערים כשרים, אבל שני השערים הראשונים הובקעו בסיטואציה שגם הנפת דגל יכלה להיות אופצייה. לכו לראות את השערים, אתם באמת חושבים שאלה שערים שאי אפשר היה לפסול בגלל נבדל? לשער השלישי אני כרגע לא מתייחס כי היא הובקעה בזמן פציעות של המחצית השנייה. היה כבר ברור לכולם בארינה שליון עוברת הלאה. אתמול האשמתי לשווא את ריאל בביזיון שראיתי אתמול, אבל מה שקרה בליון טעון לבדיקה. לפני המשחק הזה ליון כבשה רק שני שערים. פתאום היא כובשת שביעייה? הקבוצה הזאת לא בכושר, מתקשה בליגה המקומית שלה והנה פתאום היא מפציצה בחוץ ועוד בליגת האלופות. מצטער, אני לא קונה את זה. אני מדגיש שאייאקס בכלל לא ברמה של ליגת האלופות, אבל ההדחה הזאת מבחינתי קשורה לדברים בלתי חוקיים. יש בעבר מספיק הוכחות שהמאפייות השונות קשורות לכדורגל. יש מספיק מקרים מוכחים על דברים בלתי חוקיים. הכסף בענף גדול ביותר וזה מושך עבריינים ורמאויות. רוצים דוגמאות? יובנטוס באיטליה, שופטים בגרמניה, שוחד בבלגיה. אפילו גמר ליגת האלופות בשנת 1996 לא היה חוקי כי שחקני יובנטוס היו מסוממים. אופ"א מעולם לא רצתה חקירה רצינית למרות שהיו מקורבים לקבוצה האיטלקית שטענו ששחקני יובנטוס עלו לכר הדשא של האולימפיקו תחת השפעה של סמים ממריצים. לא מן הנמנע שאתמול קרו דברים בלתי חוקים. ברגע שבראש הפירמידה יושב אדם שקנה את שלטונו אז מה הפלא שהמשחקים עצמם מדי פעם קנויים...