אז תלך לטל בן חיים ולאיתן טיבי, נראה מה הם יגידו לך, אם פריצה וגארסיה יצחקו עלייך, בן חיים וטיבי יהפכו אותך לבדיחה של קרית שלום. מה זאת אומרת מכבי והיא לא נני יהודה וק"ש, למה נראה לך שהשחקנים של ק"ש ובני יהודה הם בני אדם נחותים מאלו שבמכבי ת"א שהם יסכימו להתפשר על מגורים עם עוד שלושה אנשים בצפון הארץ?
הם לא נחותים, אבל הם משחקים במועדון קטן יותר ועשיר פחות. ותראה איך אתה מעוות דברים - אני מציע דירה של שני שחקנים שלכל אחד יש חדר, אתה אומר שיגורו ארבעה בדירה..
תגיד אתה באמת מאמין למה שאתה רושם? לשים 2 זרים בדירה אחת? למה הם סטודנטים? חיילים? לפעמים אני קורא תגובות שלך ומתקשה להאמין שאתה רושם דברים ברצינות.
אז אם הם משחקים במועדון קטן יותר ועשיר פחות זה אומר שהם צריכים להיות בתנאים לא נוחים? אם כבר עצם העובדה שהמועדון הזה לא גדול גורמת להם לדרוש את הדברים הללו. אם אתה באמת חושב ששחקן כדורגל יסכים לשחק בקריית שמונה תמורת סכום נמוך ממה שהוא יכול לקבל בקבוצה אחרת או לחלופין בתנאים נוחים פחות משהוא יכול לקבל בקבוצה אחרת אתה כנראה לא יודע בדיוק באיזו ביצה אתה חי ומי זה הכדורגל הישראלי (ועל זרים בכלל אין מה לדבר, למה ששחקן יעזוב את מדינתו כדי לגור עם שותפים? נראה לך שקובי מויאל גר עם שותפים במולדובה? יש לו בית משלו עם חמישה חדרים וזה רק הוא ואישתו.
שמע אורימור, המרחקים שאתה הולך בשביל לחזק את הטענה שלך פשוט הזויים. מצד אחד אתה מתבטא בצורה יפה, מצד שני אתה אומר שטויות שחבל על הזמן...
הכל שאלה של ביקוש והיצע. אם מועדוני הנוער שלנו היו מייצרים 200 שחקנים כשרוניים שיכולים להתחרות בכל שחקן בליגת העל והם היו מבינים שמאחורי כל אחד מהם מזנבים לא פחות טובים שרק מחכים לקחת את מקומם אז כל המשכורות השערורייתיות וכל ההתפנקות המופרכת, כל הדרישה לבונוסים על גולים בנוסף למשכורת בנוסף לתוספות בנוסף לדיור בנוסף לביגוד ומה לא.. יש פה הגזמות מטורפות ולא רק בקבוצות שמעת ששחקני נבחרת מקבלים 1000 יורו ליום בחו"ל לבזבוזנים (בלי קשר למלון וארוחות שמשלמים להם), 5000 שקל ליום לכל שחקן בחו"ל מכסף הציבור.. מה הולך פה?
זה לא רק זה. פשוט סדר העדיפויות במועדונים בארץ הוא פשוט דפוק. כולם מתלוננים שלא מתקדמים, אבל לא מבינים למה, וזה בדיוק מהסיבות שאני מציג: הסכומים שרצים בארץ למשכורות וחוזים הם לא פרופורציונאליים ביחס לתקציבים - אנחנו אומרים מספרים כמו 20 מיליון ש"ח, אבל בתכלס זה משהו כמו 4.5 מיליון יורו, בשפה הזו מדברים בעולם, ויש מועדונים שבתקציב כזה מחזיקים מסגרת של בעלי תפקידים שבארץ לא מבינים שהם חיוניים. פשוט משלמים שם פחות לשחקנים. תקציבה של מכבי לצורך העניין הוא כ-18 מיליון יורו, שזה תקציב סטנדרטי לחלוטין בקבוצת מרכז טבלה בבלגיה, והקבוצה בנויה בהתאם. בניגוד למשל לבית"ר של גאידמק שהחתימה שחקנים כמו לרואה ואבראו בסכומים שמכבי היום לא מדגדגת מבחינת חוזים. המסגרת הזו של המועדונים היא הכרחית, וכאן מזלזלים בה - עזבו אנליסטים, פה מתלהבים ממועדון שהחתים תזונאית וחושבים שפיזיולוג אינו חובה, ומספיק איזה מאמן כושר עם תואר בחינוך גופני. היום מורה לספורט בתיכון צריך תואר בחינוך גופני, לזה, ולאימונים במסגרת לא מקצוענית, זה נועד, אבל מועדון כדורגל בליגה הראשונה בישראל הוא מועדון מקצועני, לפחות פורמלית. מדריך כושר עם תואר כזה לא מוסמך לבנות תוכניות אימונים, זה פשוט מסוכן ואין פלא ששחקנים נפצעים המון ביחס למכבי למשל, או כל מועדון נורמלי באירופה. מועדון ספורט מקצועני שלא עובד עם פיזיולוגיים ותזונאים זה כמו בנק שעובד בלי כלכלנים, זה פשוט לא הולך ככה. העובדה שלא היו בבאר שבע נגיד, שאליה התייחסו קודם, תזונאים, היא בושה. ולאור כך העובדה שעכשיו יש היא ממש לא נקודת זכות. וזו רק טיפה בים - כאן לא התייחסתי למסגרת הניהולית שבארץ לעתים, או יותר נכון בדרך כלל, מורכבת מאדם וחצי, ולא למסגרת המקצועית שכוללת, נו טוב, גם אדם וחצי. כדי להתקדם כאן צריך לשנות את צורת החשיבה וסדר העדיפויות. לא להפיל הכל על ענייני תקציב. מכבי לא עושה את מה שהיא עושה רק כי היא עשירה יותר, כי יכלו להביא לכאן שחקנים גדולים יותר בחוזים שמנים יותר כמו שעשו בבית"ר, היא עושה זאת כי היא התאימה את סדר העדיפויות למה שהולך היום באירופה. צריך להבין משהו פשוט - תקציב צריך להישען על המסגרת הזו, ולא להיפך. ואני עדיין לא בטוח איך הגענו לעומק של זה בדיון הזה..
בעת הדיון שהתפתח על האליפות של הפועל והטענה שאי אפשר לשפוט בגלל ה?כוכבית?, ויום המשחקים באירופה, עלתה לי נקודה - נניח ומכבי תיתן עונה אדירה באירופה - תעבור את הבתים, תעשה רבע או שמינית... האם אי אפשר יהיה להשוות לקמפיינים אחרים באירופה בגלל הכוכבית בעליה של מכבי? קיצר, הכל שטויות. משווים את היכולת ורמת הכדורגל של הקבוצות
נכון, אבל אם תעשו קמפיין מדהים ותגיעו לחצי גמר, אי אפשר יהיה להחשיב את זה כהישג הכי גדול בגלל הכוכבית? אני חושב שלא
איזה כוכבית בראש שלך? לא ייאמן שאוהד הפועל אוכל את השטיפת מוח הזאת של אליפות עם כוכבית. הפועל תל אביב זכתה באליפות בעזרת שיטה שהייתה ידועה מראש הרבה לפני פתיחת הליגה לכל הקבוצות ויכלה לעזור לכל אחת באותה מידה. שמעו סיפור, בעונת 82\1981 שינו את שיטת הליגה, עכשיו ניצחון שווה 3 נקודות ולא 2. שתי עונות אחרי זה מכבי חיפה לוקחת אליפות על חשבון בית"ר עם נקודה יותר(חיפה: 16 ניצחונות, 9 תיקו, בית"ר: 15 ניצחונות, 11 תיקו), אבל קבלו קטע, אם השיטה הייתה שניצחון שווה 2 נקודות ולא 3 בית"ר הייתה לוקחת אליפות בעזרת הפרש שערים. כמה עונות אחרי זה קרה אותו דבר עם מכבי חיפה והפועל פתח תקווה. אפילו הפועל בדאבל הייתה לוקחת אליפות באותה שיטה בלי קיזוז. זה מגוחך להגיד שבגלל שינוי השיטה צריך להוסיף 2 כוכביות לאליפויות של חיפה בדיוק כמו עם הקיזוז. אם לוזון היה משנה את השיטה ל2 נקודות ניצחון(ויש לזה אותו עיקרון כמו הקיזוז - צמצום פערים) גם הדאבל היה נחשב עם כוכבית? אם אתם מתעקשים שכן אז תוסיפו 10 כוכביות לאליפות השופטים של חיפה עונה לפני ו50 כוכביות למשחק השרוכים. אבל כל מה שכתבתי לא קשור לנושא, עד כמה שאני מבין הדיון הוא על הקבוצה החזקה ביותר בעשור האחרון, לא? מישהו חושב שמכבי חיפה ההיא הייתה יותר טובה מהפועל תל אביב ההיא? במיוחד אם מורידים מהמשוואה את הפציעה ההזויה של ווצ'צ'ביץ', את המכירה של נאתכו ואת ההיעלמות של יבואה? אם אסור לחרוג מהסטטיסטיקות כמו שכתבו פה אז בסדר - מכבי חיפה ההיא הייתה הקבוצה הכי טובה כי יש לה את אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר, הפועל תל אביב ההיא הייתה ההתקפה הכי טובה כי היא כבשה הכי הרבה למשחק ומכבי תל אביב של העונה האחרונה הייתה ההגנה הכי טובה כי היא ספגה פחות מהשאר(לא?).
אני חושב שמכבי חיפה תחת אלישע באליפות השניה ספגה הכי מעט (אבל לא בטוח). ואגב המכירות של יבואה ונאתכו והפציעה של ווצ'יצ'ביץ', זה חלק מהמשחק. חיפה מכרו את יעקובו בעונת האליפות הקודמת של מכבי ת"א בינואר, את אלון מזרחי בעונת האליפות של הפועל חיפה (ואלו רק 2 דוגמאות). אני לא חושב שזה צריך להיות חלק מהחישוב.
אתה לא באמת משווה הישג בסדר גודל כזה(רק להגיע לנוקאאוט זה הישג בעצם) לאליפות שלכם נכון? היה לכם פער של 8 או 7 נקודות מחיפה, זה המון!. אני לא מאמין שאתם באמת אוכלים את השקרים שאתם מוכרים לעצמכם, כמו הסיפור עם הנקודות(שזה שינוי שבכל העולם עשו אאל"ט).