השאלה היא מי הקבוצה הכי טובה, לדעתי הפועל עם ווצ'צביץ' ונאתכו היא הטובה ביותר, למרות שאני חושב שבלעדיהם היו לנו אחוזי הצלחה גבוהים יותר. 3 נקודות, ולא אנחנו אלה שצריכים לשקר לעצמנו כי אנחנו לקחנו אליפות בצורה הוגנת, אני רק עונה לשטויות שלכם. אם כל העולם היה עובר לקיזוז ב10\2009 לא הייתה כוכבית לדעתכם?
גם אם מכבי תזכה השנה בליגה האירופית, זה לא ישנה את העובדה שהיא קיבלה מתנה בעצם עלייתה לשלב הבתים. כל חובב כדורגל יודע שיש סיכוי לא רע בכלל שמכבי לא הייתה עוברת את פאוק אם מטאליסט לא הייתה מורחקת. אגב אתה יודע שגם בבלגיה יש קיזוז נכון? מעניין אם גם שם בוכים על הקיזוז ככה למרות שכולם יודעים כבר ביולי שהוא יגיע בסוף העונה. הבכיינות הזו שלך ושל אחרים כבר די דבילית בעיני. גם כשקבוצה שמסיימת את העונה הסדירה בכדורסל במקום הראשון ועפה בפליאוף בסדרת הטוב מ5 (קרה בצרפת למשל) הם בוכים על זה שהסדרה מתחילה ב0-0? או על זה שיש סדרות בכלל? הרי גם הסדרות בכדורסל זה האמא של הקיזוז, לא שמעתי מישהו בוכה על זה. והכי חשוב, הפועל היא לא זו שהחליטה שיהיה קיזוז בדצמבר כשהיה 12 הפרש. על הקיזוז החליטו בקיץ של אותה עונה. כולם ידעו עליו, כולם נערכו אליו, כנראה שהפועל קצת יותר טוב מחיפה.
נו, אני לא אמרתי שהקמפיין של מכבי לא ילווה בכוכבית, אבל מה אתם משווים בכלל את הדאבל המאוס שלכם שאתם דוחפים לכל חור בפורום הזה להישג כזה? את הדאבל שלכם השגתם אך ורק בזכות הכוכבית הזאת, אם מכבי תעבור את שלב הבתים זה אומר שהיה סיכוי לא קטן שהיא הייתה עוברת את פאוק ושהיא הייתה ראויה להגיע לשלב הזה. אתם לא הייתם ראויים לאליפות. ואני לא מבין את ההשוואה המפגרת לכדורסל. בכדורסל ישנן סדרות כי פערי הרמות בין הקבוצות הגדולות לקטנות תמיד היו גדולים בכדורסל ביחס לכדורגל, ולכן הסדרות נועדו כדי להעניק שיוויוניות. הקיזוז במטרתו הרשמית גם היה כזה, אך בפועל הוא נועד אך ורק להפלת בית"ר של גאידמק, כי עובדה שלאחר עונה בלבד ביטלו את זה. אני די בטוח שאם בית"ר הייתה נשארת חזקה גם בעונת הקיזוז, לא היו מבטלים את זה אחריי עונה. שחם, זה 6 נקודות, אני מדבר על העונה הסדירה והטבלה האמיתית נקרא לזה ככה. וכן, אם כל העולם היה עובר לקיזוז זה היה יותר מקובל, לא הכדורגל הבלגי שנמצא בדעיכה מתמדת ומעניין את התחת.
שחם רשמת שצריך להתחשב במה שקרה עם נאתכו ויבואה. אני פשוט חושב שלא. אין ספק שזה החליש אתכם, אבל זה חלק מהעניין.
אה, ולעשות בכדורסל סדרות ולקזז עונה שלמה לסדרה שמתחילה ב0-0 זה בסדר מבחינתך, כי זה "למען השוויוניות", אבל עם הקיזוז יש לך בעיה? ובאותה מידה שאתה מאמין ש"אם מכבי תעבור את הבתים כנראה מגיע לה כי היא הייתה עוברת את פאוק" או משהו כזה, אפשר לטעון שאם הפועל לקחה אליפות כנראה הגיע לה. זה שאתה אוהד בית"ר וה15.5.10 הוא תאריך שחור עבורך לא אומר שהדאבל שלנו הוא כזה מקרה חד צדדי ומכור כמו שאתה מנסה להציג את זה. אפשר לחשוב שהפתיחת רגליים של האחות הגדולה שלכם נגד חיפה שבועיים קודם היה אירוע ספורטיבי למופת. מעניין אם גם על אליפות השרוכים שלכם אתם מדברים בטונים כאלה.
1. אין לנו אחות גדולה, בטח לא מכבי תל אביב שכבודה כמועדון הכדורגל המעוטר ביותר בישראל מונח במקומו אבל הם בטח שלא אחים גדולים שלנו, אנחנו "הבכורים במשפחת הבית"ריות" בדיוק כשם שאתם "הבכורים במשפחת הפועלים" וכשם שמכבי תל אביב היא "הבכורה במשפחת המכביות". 2. אותו תאריך הוא באמת תאריך מקולל, אבל אי אפשר לקחת את אותו יום שחור משחור ולהגיד שרק בגללו האליפות שלכם היא תיקנית. 3. משחק השרוכים זה המשחק הכי מוצדק שהיה אי פעם בתולדות הכדורגל הישראלי, הקבוצה ששיחקה את הכדורגל הטוב ביותר, כבשה את מספר השערים הרב ביותר וספגה את מספר השערים הנמוך ביותר תוך כדי ניצחונות על היריבה הגדולה לתואר לקחה אותו בשתי ידיים, עד היום לאף אחד אין הוכחה שמישהו מכר לנו את המשחק הזה ויותר מזה אף אחד לא מספר על העובדה שבמשחק שלכם נגד הפועל אשקלון באורח פלא גמור להפליא הם עלו בלי שמונה שחקני הרכב ראשון.
מקובל שתגיד בתור אוהד ביתר ש"משחק השרוכים היה הכי מוצדק אי פעם". לא מקובל שבתור אוהד ביתר תגיד את זה ובו זמנית תספר שהאליפות של הפועל לא מוצדקת. יש סוג של הקבלה בין שני הסיפורים לדעתי. בשני המקרים הקבוצה הטובה יותר זכתה באליפות, בדרך שנויה במחלוקת. אבל אתה לא יכול להגיד שאליפות השרוכים שלכם הייתה משהו טהור ונפלא ומוצדק כי הייתם הכי טובים, ולספר איך לחיפה הגיע לקחת אליפות ב2010 ורק הקיזוז מנע את זה מהם. אם אתה חושב שהאליפות שלכם ב98 היא תקנית, אז אתה לא יכול להגיד דבר על הדאבל שלנו ב2010.
מדהים. אני מהדיון הזה יצאתי בעמוד 2 ואצא עוד פעם, מדהים כמה הפורום הזה נשאר שונא הפועל כל כך הרבה שנים. אור כהן רק אל תשכח לכתוב עוד כמה פעמים שאוהדי הפועל לא אובייקטיבים. ואיתי גם אתה אפס שאתה מעז להשוות בין האליפות ההוגנת של הפועל תל אביב ב10\2009 לחרפת משחק השרוכים. http://sports.walla.co.il/?w=/7/83735
1. הקיזוז בוטל לאחר 2 עונות ולא אחת. 2. זה לא מפחית מעוצמתה של הדרמה, מה גם ששיחקנו טוב יותר מחיפה, בטח בשליש השני והשלישי של העונה. 3. כמה שהתאריך הזה הוא מקולל עבורך (אני גם הייתי חושב כך במקומך), אני מניח שבמקומנו היית חוגג באותה צורה (עם כל הכבוד להערכה שלי כלפיך כאחד ממנהלי הפורום). כל מי שהיה בטדי באותו ערב (ביניהם גם אני) לא ישכח לעולם את ההרגשה הזאת. על משחק השרוכים הכל כבר דובר ונאמר, יצאתי מאוכזב ובוכה מבלומפילד, אבל הדבר האחרון שיכולתי לומר זה שהגיע לנו. הסיכוי היה קטן, אבל קיים, ומפה באו האכזבה, התיסכול והכעס אצל רוב האוהדים. זו הייתה הפעם הראשונה שבאמת נאבקנו על האליפות עד הסוף מאז 1988, דור האוהדים התחלף, סבלנו גם ירידת ליגה באמצע ומשבר עם סיני. חוץ מזה, אף אחד לא היה יודע מה הוא היה עושה באותו ערב במקום שחקני בית שאן באותה סיטואצייה, אבל זה כבר מקום לדיון אחר. הרבה רואים בדרמה של עונת הדאבל סוג של נקמה ספורטיבית על אותה עונה, למרות שבין 2 הקבוצות הללו יש הרבה מעבר ליריבות ספורטיבית. נ.ב. : ההודעה כוונה לדן חואן רומן, אבל הוא לא אחד ממנהלי הפורום. מתנצל מראש (התבלבלתי עם נייג'ל דה יונג)
להשוות בין אליפות השרוכים לקיזוז זה לא רציני. הקיזוז לא היה ספורטיבי במיוחד, אבל היה ידוע מראש. זה שחיפה נפגעה ממנו זה מה יש. אבל משחק השרוכים היה מכירת משחק (אליפות) ברורה מאין כמוה. אני זוכר טוב מאוד שישבנו (המשפחה) וראינו את המשחק ולא הבנו מה אנחנו רואים, ואיך בשידור אף אחד לא אומר כלום. זה לא שבית-שאן לא התאמצו, זה שהם אשכרה רצו להפסיד ולא טרחו להסתיר את זה אפילו.
המונח מכירה אומר שמישהו קונה משהו, מעולם לא הוכח שבית"ר ירושלים או מי מטעמה שילם על מנת לנצח את המשחק. ולמען הסר ספק איתי אני לא חושב שהאליפות שלכם לא תקנית, אני כן חושב שמשחק השרוכים לא צריך להיות חלק מהטיעון שלך לגבי הסוגיה הזאת
אוקיי, אף אחד לא שילם (נגיד), אבל בית שאן עשו פחות או יותר כל מה שהם יכולים על מנת להפסיד ולא טרחו להסתיר את זה. אם אליפות הקיזוז היא לא הכי ספורטיבית שבעולם (אבל נקייה), אז האליפות של השרוכים היתה מלוכלכת. כל מי שעיניו בראשו ראה את זה, זה אפילו לא מוטל בספק אצל מי שלא אוהד בית"ר (וגם רבים מאוהדי בית"ר אני בטוח שיודעים את זה, גם אם לא יודו). יש לא להתאמץ, ויש מה שבית שאן עשו.
שער 7, קטונתי מלדעת את תחושותייך לגבי אותו יום אם כי אני בטוח שאלו תחושות שונות משלי ב180 מעלות וזה היופי בכדורגל, היום השחור לאחד הוא היום הורוד ביותר לאחר או במקרה שלך אדום, ובנוגע למשחק השרוכים: מסכים איתך שאין מה להתווכח על זה, אני לא הזכרתי אותו אלא חברך ליציע האדום איתי, מה שכן אתה אוהד הפועל הראשון ששמעתי/ראיתי/קראתי שמסכים שבאןתה עונה האליפות הגיעה לבית"ר ירושלים
נו באמת. אז שחקני בית שאן לא קיבלו כסף, הם סתם נתנו לבית"ר לשים גול. המשחק לא "נמכר" בכסף, הוא כנראה ניתן לבית"ר ללא תמונה, "נמכר" לה בחינם נקרא לזה.
אתה רשאי לחשוב מה שאתה רוצה, אין לי בעיה עם זה, אני רק אציין בפעם האחרונה 2 עובדות. 1. לא הוכח מעולם שהייתה מכירה במשחק השרוכים. 2 הפועל תל אביב שיחקה באותה עונה באותו מחזור או אחד לפניו נגד הפועל אשקלון ששמונה משחקני ההרכב של האחרונה הושארו בספסל/יציע למרות שהיו כשירים, גם לא הכי כשר, בכל מקרה תגובות כמו שלך עושות את הזיכרון מאותו יום למתוק פי כמה וכמה, אם באותו יום אדיר ביציע הייתה תחושה של "יש לקחנו אליפות והפועל בוכים דם" אז היום בהסתכלות לאחור אני מבין שזה פגע בעוד כל מיני אנשים שבית"ר ירושלים לקחה אליפות. איך נאמר לא פעם? "גן העדן שלנו הוא הגיהנום שלכם"? בדיוק אותו הדבר.