כי ב97-99 לא היה פורום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ויותר חשוב מזה, היה ליפי! במשחקי הנוק-אאוט מול האנגליות בתקופת קאפלו בהחלט "דיברו עליה בליגלוג" כמו שאתה כותב, גם מול ליברפול ב2005 וגם מול ארסנל עונה לאחר מכן. בשני המקרים הרבה משתמשים בחרו להתעלם מאותם דברים שכיום נראים להם ברורים כשמש והשתמשו במושגים ילדותיים ומעצבנים בשביל לתאר את סלידתם מהקבוצה, המדינה וכל מה שהסגנון הזה מייצג. מה ההבדל בין מה שאתה מתאר פה לבין מה שצ'לסי עשתה אתמול? הדבר השונה היחיד בן המשחק אתמול לבין שני הביקורים של המילאנזיות באנגליה בעונה שעברה הוא התוצאה - בגלל שצ'לסי אכן השיגה את המטרה שלה להעביר את ההכרעה אליה הביתה, מכתירים את הידינק כמשיח וגאון הדור.
Goodsign אני לא אחראי לכל מה שכל אחד כותב וגם אם זה בזילזול כלפי יובנטוס, היא תמיד היתה בעיניי,קבוצה פחות איטלקית מבחינת סגנון המשחק ולא משנה תחת איזה מנג'ר ואני חושב שרוב הפורום האנגלי ידע להעריך אותה כנציגה איטלקית שונה משהו. לא יודע מי מכתיר את הידיניק למשיח אבל הרזומה שלו הוא מדהים והשינוי שהוא הצליח לעשות בצ'לסי ולמרות שהוא בסך הכל חודשיים בקבוצה ראוי להרבה מאוד מחמאות, אני לא האמנתי שהוא יצליח לייצב אותם ולרוץ איתם ב 3 חזיתות(ליגה,אירופה וגביע אנגלי) וכשאתה לוקח את העובדה שהוא נמצא שם מספר שבועות בלבד ומגיע לנואו-קאמפ מול ברצלונה שללא ספק,היא מכונה התקפית מפחידה ויוצא משם בפעם הראשונה מבלי לספוג שער וכשיכול היה לכבוש גם כן ולא רק פעם אחת אז ולא,ממש לא במשחק שמזכיר את אינטר עונה שעברה או משחקים שבהם איטלקיות הגיעו לאנגליה וכל המחשבה והסגנון היה הרבה יותר נגיטיבי אז,זה ההבדל ולכן המחמאות.
נתחיל מזה שהיה משחק כדורגל זוועתי לראות אמש. כן בונקר-לא בונקר, כן גאון-לא גאון, בארסה נתנה את המשחק העלוב ביותר שלה השנה וצ'לסי עצמה לא הגיעה למצב ראוי אחד מתוך מהלך כדורגל. למה זה נחשב כהשגת המטרה מבחינת הידינק וצ'לסי? אין טעם להתכחש לעובדה שברצלונה פשוט קבוצה יותר טובה, מפחיד לשחק מולה בקאמפ נואו, מפחידה המחשבה שהיא יכולה לגמור את זה במשחק הראשון ולמען האמת גם במחצית הראשונה. אז הידינק הלך על הדרך היחידה בה יש לצ'לסי יתרון על בארסה ויתרון עצום. עם שחקני קישור והגנה שמעבר להיותם גדולים ועוצמתיים פיסית הם חבורה נדירה של שחקנים חזקים מנטלית (וכל הקרדיט אך ורק למוריניו) שלא פחדו ושלא רעדו להם הביצים כמו לשחקני באיירן או ליון, שכשהגיעו לקאמפ נואו נראו כנערים בני 16 שמשחקים את משחקים הראשון בבוגרים. לא אהבתי לראות את זה, לא כאוהד צ'לסי ולא כאוהד כדורגל, אבל גם לא ציפיתי למשהו אחר. הנאיביות המעושה והמדומה של אוהדי בארסה לגבי הכדורגל הטהור וההתקפי יכולה להצטייר כרומנטית לעתים (וברוב הזמן פאתטית), אבל בחייאת - המטרה היא לא לקבל 'כבוד' מאוהדי ברצלונה או מאוהדים בכלל, גם לא מגווארדיולה, אלא לנצח. גם אני אוהב לראות את הקבוצה שלי מפרקת את היריבות שלה כמו ברבע הגמר מול ליברפול או כמו מול ברצלונה ב-2005, אבל פשוט אין שום סיכוי לעשות את זה השנה מול ברצלונה בקאמפ נואו. אחרי רבעי הגמר חשבתי שההבדל הגדול בין צ'לסי לבאיירן תהיה היכולת של צ'לסי להניע כדור לאחר שבאיירן לא הצליחה לחבר 2 מסירות רצופות. אבל ברצלונה משחקת משחק לחץ מדהים ולפחות בקאמפ נואו כמעט בלתי אפשרי לצאת להתקפות מסודרות. ולא צריך להסתיר את האמת - צ'לסי לא מספיק טובה בשביל לעשות את זה. לא כשמאלודה הבינוני בשמאל, אסיין מוצב בימין ולאמפרד ביום חלש. מעבר לזה, הניצחון הגדול של צ'לסי אתמול הוא שברצלונה פשוט לא נענתה לאתגר שהוצב מולה. אין ספק שבארסה עוד לא נתקלה בהגנה כזו והשחקנים שלה, שחקני ההתקפה הטובים בעולם מהמגן הימני, דרך קשרי האמצע ועד החלוצים, לא התעלו ולא עמדו ברף החדש ששחקני ההגנה של צ'לסי הציבו מולם וגם כאן אין להסתיר את האמת. זו לא היתה הצטופפות של 10 שחקנים שמעיפים כל כדור מה-16, זו היתה הגנה שאתמול לברצלונה לא היו כלים לפרוץ. אני מאמין (ומאוד מקווה) שביום רביעי הבא יהיה משחק שונה לחלוטין. תיקו 0-0 בחוץ הוא לא תוצאה רעה אבל בטח לא טובה ואחת כזו שמחייבת לנצח בבית. לנעול את השער כנראה שלא נצליח לעשות בפעם השניה וכדי שיהיה לנו מה למכור התקפית דרוגבה יהיה חייב להיות יותר חד, כמו מול ליברפול, ולאמפרד יהיה חייב להופיע. כשאשלי קול חוזר להרכב ואיבנוביץ' לספסל וכשההגנה של בארסה תגיע במצבה חסרה יש לנו סיכוי, אבל בארסה עדיין פייבוריטית.
דבר ראשון, היא הגיעה למצבים של שערים בטוחים. חלב, בוז'אן, אטו, הנרי, וגם אחד של הנרי במחצית הראשונה. מספיק שאחד או שניים היו נכנסים, וצ'לסי הייתה יוצאת קצת קדימה, וכולם יודעים איך זה היה נגמר. דבר שני, כל קבוצה הייתה שולטת ככה בכדור אם היו עושים עליה בונקר, ועוד של צ'לסי-גם מנצ'סטר, גם ליברפול(בעצם לא, אפורים מדי. היו מאבדים אותו אחרי 8 מסירות בערך), גם ארסנל... יש בונקר של קבוצות בליגה הספרדית עם שחקנים של רמה של תחתית ספרד, ויש בונקר של קבוצות מליגת האלופות עם שחקנים מהרמה הגבוהה ביותר. עוד דבר, אני לא יודע אם אתם זוכרים, אבל גם מול ריאל העונה ברסה בקושי הגיעה למצבים וחיכתה לשער די מזליקי של אטו קרוב לסיום, ועוד אחד של מסי שכבר ריאל הייתה עם כולם קדימה. גם ריאל עשתה בדיוק אותו בונקר-כן ריאל, עם ההגנה המחוררת. זה רק מראה שהידינק לא גאון ולא נעליים אם מודדים לפי המשחק הזה. כל קבוצה יכולה להתבנקר ככה נגד ברסה. ההבדל שלמי שיש שחקני הגנה ברמה גבוהה גם יצליח.
מילאן-יובנטוס היה רחוק מלהיות הגמר הכי משעמם. בואו נתחיל מכך שהמחצית הראשונה הייתה נהדרת ואילולא השופט הדביל שפסט שער מוקדם של הבוגד אולי העניינים היו נראים אחרת. המחצית השנייה ומה שהיה אחריה היו תצוגה טקטית נהדרת אבל משעממת לאוהדים הנייטרלים אבל מה שחיפה גם על זה ואם מישהו יודע להעריך את זה אז הוא יכל להנות, הוא יכל להנות מהיריבות העצומה, מהאווירה המדהימה והטקטיקה שהייתה שם. השידור הבזוי של אדון ויץ ושגיא כהן הוא אחד הדברים הגרועים ביותר שיצא לי לשמוע כאוהד כדורגל מיד אחרי השידור של נדב יעקובי בטרגדיית הריאזור הידועה (שיא חדש של צביעות אבסורדית). ערוץ הספורט לעולם לא יוכל להכחיש שהוא מתעב ליגה איטלקית אלא אם היינו נשארים הסחורה העיקרית שלו כמו הליגה הספרדית המהוללת.
רוני לא בעט לדעתי בעיטה אחת לשער מולינו, זה לא נקרא לעזור להגנה, זה נקרא להיות ההגנה. יחי ההבדל הקטן, או שמא עלי לאמר הגדול. לא הגענו להמון מצבים? אטו לבד מול השוער, חלב לבד מול השוער, הנרי לבד מול השוער, בויאן בראש, דני אלבס מצד. לא שיחקנו ככה מול מנצ'סטר, לא הגענו לחצי מהמצבים מול מנצ'טר, אבל עדיין שלטנו במשחק. אני לא יודע אם אתה מתעקש להמשיך על אותו דבר או שפשוט אין לך משהו אחר להגיד. אני חוזר-אם היינו משחקים כדורגל טוב, לא היינו לוזרים. אם היינו משחקים כדורגל טוב, לא היינו מקבלים גולים בדקות האחרונות, ואם כן-לא היה לנו מה לדאוג כי היינו ביתרון 2 או 3... אין לי כוח להתחיל להגיב לך בנושא אטו והקהל, כי אני לא יודע מאיפה להתחיל-מהקהל עצמו או הסיבה שהם שרקו לו בוז. רמז-זה לא בגלל שהוא (ודקו) שיחקו רע, אלא בגלל דבר קצת יותר עמוק. הקהל של ריאל שורק בוז למי שנלחם אבל לא משחק טוב, לא אנחנו.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx שים לב מה אוהד צ'לסי שפוי רשם פה לפני כמה הודעות: שוב אני אומר, צ'לסי ובטח הידינק לא חייבים דין וחשבון לאף אחד על צורת המשחק שלהם וכל קבוצה תעשה את מה שטוב לה כדי להתקדם ולהצליח. אבל, לא יתכן שלאחר מכן יבואו אנשים וינסו להאכיל אותנו בדברים שלא קרו. כלומר, לבוא אחרי המשחק אתמול ולומר שצ'לסי כן ניסתה לתקוף ולפתח התקפות כשהתאפשר לה זה שקר גס. אני שוב אומר שהמצבים היחדים שצ'לסי הגיעה אליהם היו משתי טעויות של מארקז ופיקה, צ'לסי החזירה את הכדור לצ'ך כ-34 פעמים ולבטח לא פיתחה התקפה נורמלית אחת, היא לא ניסתה. הייתי רוצה להגיב גם ל Scouser Tommy לדעתי זאת אמירה מטופשת שמראה על חוסר הבנה. יכול להיות שברצלונה לא "הקבוצה הטובה בעולם" אבל המשחק אתמול בטח לא היה המשחק שהוכיח את הטענה הזאת. צ'לסי שיחקה אתמול בצורה שבה אף קבוצה בעולם לא היתה מצליחה לשחק מולה. לקחת משחק כמו אתמול ולהסיק ממנו מסקנות מרחיקות לכת... נו באמת. זה כמו שאני אבוא ואגיד אחרי המשחק אתמול "אחרי זה אומרים שהליגה האנגלית הטובה בעולם". איך אפשר להסיק מסקנה כזאת על סמך משחק אחד? בסופו של דבר אתה חיכית למעידה הראשונה של ברצלונה במשחק שכזה (נוקאאוט או משחק קלאסיקו או משהו בסגנון) כדי לצעוק משהו ששמתי לב שאתה מחפש לומר אותו כבר המון זמן. ובכן, הנה מצאת את המשחק הזה רק חבל שיצאה לך אמירה כל כך חסרת בינה וחסרת הבנה מהמקלדת.
אנשים יוצאים פה מפרופורציות.... לא צריך להתחבא מאחורי סיסמאות, צ'לסי שיחקה אתמול כדורגל שהאוהד הנייטראלי לא מעוניין, לראות. אין ויכוח על זה, זה נכון במיליון אחוז, זה כדורגל שאוהדי כדורגל (נייטראלים) לא רוצים לראות בשום אופן, זה לא נעים ולא אידיאלי, אלו עובדות. אבל צריך להבין שכדי להתמודד עם ברצלונה של היום זו הדרך היחידה, יפה לא יפה, אין ויכוח על זה שמבחינת "יפה", זה לא. אבל... המטרה מקדשת את האמצעים ובמקרה הזה רק כך היה אפשר לשמור את ברצלונה על תוצאה כזו, מצד שני ברצלונה הגיעה ללא מעט מצבים, והייתה יכולה לכבוש בסביבות ה-2 שערים. מי שחושב שצ'לסי פייבוריטית עכשיו יותר חי בסרט, זה ממש לא כך. בארסה תבוא ותשחק התקפי כהרגלה, שער חוץ שלה והסיפור בגדול לטובתה, מצד שני צ'לסי תשחק באותו אופי לחלוטין, אני כמעט בטוח שיעלה אותו מערך, השינוי שיכול להתבצע הוא אנלקה במקומו של מיקל, אבל אני לא בטוח שהידינק יעשה שינוי כזה. צ'לסי של העונה נבנתה בצורה לא נכונה, אין לצ'לסי את הכלים להתמודד עם ברצלונה בכדורגל התקפי, אם צ'לסי הייתה עולה במגמה התקפית זה היה נגמר 6-2 לברצלונה. אין מה ללכת עם הראש בקיר, צ'לסי לא מסוגלת להתמודד התקפית עם ברצלונה אז הקבוצה עלתה במגמה הגנתית מובהקת, זה ברור שרק כך אפשר להתמודד עם ברצלונה. זה לא מסובך, זה מאוד פשוט, לא רואה סיבות למה להתווכח ולחפש פרובוקציות ולא משנה מאיזה צד. כל אלה שבאים ואומרים "איכס", "גועל נפש" וכו'.. מבין לחלוטין, אבל אם אנחנו רוצים לעלות זאת הדרך היחידה. בגשר יהיה קשה הרבה יותר, אתמול אם היינו סופגים זה לא היה סוף העולם, בגשר הסיפור יהיה אחר לחלוטין, בארסה תתקוף ותחזיק יותר בכדור, ואנחנו חייבים נהיה ליזום יותר, קשה לי להאמין שנצליח לשמור את ברצלונה עם 2 משחקים של 0 שערי זכות, לכן נצטרך לחפש יותר להבקיע. ברצלונה היא קבוצה ענקית השנה, אני לא רואה שום סיבה להוריד מערכה בגלל המשחק אתמול, היא הוכיחה יותר שהיא באמת קבוצה גדולה, אומנם היא לא כבשה אבל הייתה רחוקה מכך, מי שציפה שהיא תשחיל לצ'לסי חמישייה פשוט אין לו מושג, ברור שצ'לסי זה סיפור אחר,אבל עדיין היא שלטה בענק, שיחקה התקפי לחלוטין והגיעה למצבים. גם אם תעוף, בארסה של השנה זה עדיין יהיה דבר מיוחד. (זה לא יהיה שווה כלום רק אם תאבד גם את האליפות).
נכון, חיכיתי לרגע שתבוא מול ברצלונה קבוצה עם הגנה אמיתית, ולא באיירן מינכן ולא ספורטינג ליסבון, כי לפני זה כל מיני ליצנים בספורט5 ואפילו סתם חברים באים ואומרים לי על סמך כל החמישיות בליגה(ושלא תבין אותי לא נכון, רובן דיי מרשימות) שהיא קבוצה יותר טובה ממנצ'סטר יונייטד או מליברפול(לעניות דעתי שתי הקבוצות הטובות בעולם כיום) ושהיא תפרק כל קבוצה שתבוא מולה. אז הנה, הגיעה קבוצה עם הגנה נורמלית, אמנם הסתגרה אבל וואלה, מהקבוצה הכי טובה בעולם והשחקן הכי טוב בעולם אני מצפה לקצת יותר מ0:0 עם 2 מצבים אמיתיים. אני לא הסקתי את המסקנה הזו על פי המשחק הזה, אני אומר את זה כבר כמה חודשים, המשחק הזה רק הראה את מה שחשבתי אז 'צעקתי' את זה פה בפורום.
אם ממשחק שכזה אתה מסיק שברצלונה לא הקבוצה הטובה בעולם, אז כל שנותר לי לומר הוא שאתה חסר הבנה לחלוטין. אף קבוצה לא מסוגלת לפתח משחק נורמלי מול תכנית משחק שכזאת. ואם אתה חושב שברצלונה לא הקבוצה הטובה בעולם וסתם חיכית לאיזה משחק כדי לומר את זה, אז זה מוציא אותך טיפש עוד יותר.
מהקבוצות הכי טובות בעולם לעניות דעתך אני מצפה לא לחטוף רביעיות בבית. לבארסה זה עדיין לא קרה. קצת פרופורציות, בסה"כ משחק אחד.
לירן - אתה באמת חושב שהפערים המקצועיים בין ברצלונה לצ'לסי הם כה תהומיים, שזה מצדיק את העובדה שצ'לסי לא ניסתה ליצור מצב הבקעה אחד? אני חושב שהכחולים מסוגלים להפיק מעצמם יותר. בכל מגרש, מול כל קבוצה. שוב, מצב הבקעה אחד. איזשהו מהלך שיזכיר שהיו 2 צדדים בהתמודדות. להגיד שכן, זה בעצם להסכים את העובדה שברצלונה באמת קבוצה מטורפת (ואני שוב אציין שאני חושב שהיא אפילו לא הטובה בעולם כיום). להגיד שלא, זה לסתור את המחמאות שחוס הידינק (כמובו במקומו מונח) מקבל על צורת המשחק של צ'לסי, שכן היא הייתה מסוגלת ליותר, מעצם היותה צ'לסי.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx מצד אחד אתה פוסל את היותן של יונייטד וליברפול הקבוצות הטובות בעולם על סמך רביעייה שספגה כל אחת מהשתיים, ומצד שני מבקש קצת פרופרציות לגבי בארסה כי זה בסה"כ משחק אחד... כי יונייטד וליברפול כל העונה חוטפות רביעיות ביתיות, מה? תפסיק, אתה מביך את עצמך.
ברצלונה קבוצה מטורפת, אין על זה ויכוח. אני לא אומר שהיא הקבוצה הטובה באירופה, את זה היא תצטרך להוכיח בהמשך, אבל אני בהחלט לא מוריד מערכה של ברצלונה. הכבוד שלי כלפיהם לא ישתנה ב-24 שעות האחרונות. ההבדלים בין צ'לסי לברצלונה הם כאלה שצ'לסי צריכה לנטרל את ברצלונה ולא להיפך, צ'לסי יכולה לשחק התקפי יותר אבל קרוב לוודאי שזה לא ילך כי ההתקפה של ברצלונה לא צריכה יותר מדי מרחב כדי לעשות קסמים, והידינק יודע את זה ועלה במערך שלא יספק שום מרחב- לא לאינייסטה, לא למסי ולא להנרי. שוב- רק ככה צ'לסי יכולה להתמודד עם ברצלונה. ברצלונה היא קבוצה התקפית טובה הרבה יותר, אבל קבוצה חזקה מודדים בכל המכלול שלה, אז לא הייתי אומר שברצלונה היא קבוצה טובה יותר מצ'לסי, אבל זה נתון לויכוח ודי חסר משמעות, הגדרות זה לנייר בלבד.
לא פסלתי את הקבוצות, פסלתי את מה שהוא אמר על סמך משחק אחד. יש הבדל, תקרא טוב לפני שאתה קופץ. אם יעזור לך, אני חושב שיונייטד היא הקבוצה הטובה בעולם.