אלופות: הידינק עוצר את בארסה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י לירן, ‏28/4/09.

1. דנידין Member

שאלה סתם כי אני סקרן: הגמר הגדול שהיה ב 2003 בין מילאן ליובה, אחד המשחקים הגדולים והגאונים שראיתי בין אנצ'לוטי לליפי. הגנות ברזל וכמה הזדמניות מדהימות שנעצרו אצל השוער. בלי הרחקות ליציעים או משהו כזה. מה אתם חושבים על המשחק?

נערך לאחרונה ב: ‏29/4/09
  2. Bensh Member

הגמר הכי גרוע EVER

3. דנידין Member

לא ציפיתי אחרת מאוהד בארסה. אני מכבד את הדעה של אלו שרוצים כדורגל התקפי ללא פשרות, מקובל.

אותי מעניינת הדעה של אלו שאהבו את המשחק אתמול.

4. בועז Member

הגמר הכי משעמם לדעתי היה ההוא שבאיירן ניצחה בפנדלים את ולנסיה(?)...
    הגמר הכי גדול- גם שם באיירן הייתה אבל הם לא חייכו בסוף..

לגבי יובנטוס-מילאן, לא ראיתי... העדפתי לישון.

5. 亚历山大帕托 Member

דנידין, בחייך. אין אנגלופיל אחד שיעיז להגיד משהו נבזי עכשיו כשמטיחים את זה בפניהם. מקסימום יסתירו את זה תחת "דעה אישית" שהיה משעמם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/4/09
  6. George Best Member

דנידין,
    הפלת את עצמך בפח עכשיו.
    אני כתבתי שאני אוהב משחקים כמו אתמול?
    כמעט נחרתי מול הטלוויזיה.
    תבין מה ההבדל - אני לא אוהב (רחוק מכך), אבל מבין.
    קפיש?

7. דנידין Member

אם תגיד לי שכשיונייטד שיחקו כך בקמפ נואו גם לא אהבת, אבל הבנת, אני אכבד את זה.
    האנגלים כאן בפורום שינוי פאזה מאז שגם האנגליות החלו לשחק ככה בשלבי נוקאאוט. אבל לפני כן דיברת אחרת. אני כן מברך על השינוי פאזה או התפיסה שנעשת, זה לא חטא.

גם לי לקח כמה שנים של לראות כדורגל עד שהבנתי שזאת דרך נחוצה לפעמיים כדי לנצח.

8. George Best Member

בדיוק כך.

9. THE STRETFORD END Member

מילאן - יובנטוס,זה היה גמר שבו 2 הקבוצות ניסו יותר מהכל לסכל אחת את השנייה,
    זה היה משחק איטי מדי,בכל הנוגע להגנה,משחק מושלם,בכל הנוגע להתקפה,גורנישט וזה לאורך כל ה 120 דקות.
    המשחק של באיירן נגד ולנסיה היה ירוד ביכולתו גם כן,משעמם לא פחות לצופה הנייטרלי.

בהחלט גמרים דלוחים.

אפשר לשחק טאקטי,אפשר לעשות הגנה ואפשר גם לשלב התקפה,
    הגמר עונה שעברה בין יונייטד לצ'לסי היה ברמה הכי גבוהה,הגנות נהדרות,התקפות מסוכנות,
    שערים,דרמה,קצב,הכל.

10. דנידין Member

אם כך, אין לי מחלוקות כאן עם איש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אורנג', הכל בסדר, הזעקת שווא.

11. Joel Gion Member

תעשה לי טובה ואל תתמם. כל מי שרשום בפורום הזה יותר משנתיים - שלוש אמור לדעת במה מדובר. אני זוכר את נבואות הזעם על חורבן הכדורגל שנכתבו כאן אחרי שמילאן גנבה גול בחצי הגמר באיינדהובן ב2005, אני זוכר את כל כינויי הגנאי שהודבקו ליובה אחרי ההפסד באנפילד באותו העונה, מילים כמו "בונקר", "מחרבי הכדורגל", "קבוצה אפורה" וכו', שמתאימות יותר לילדים מושפעים ולא לאנשים שמתיימרים להבין בכדורגל.
    מצד שני, כשליברפול הגיעה לגומלין בדלה אלפי, לא עברה את החצי וסחטה 0-0 שהעלה אותה לחצי אנשים פה כינו את התצוגה שלה "הירואית". יש עוד הרבה דוגמאות שאין לי כח להתעכב עליהן עכשיו, אבל כל מי שהיה פעיל פה בפורום בתקופת ההצלחה היחסית של האיטלקיות (בעיקר מילאן) אמור לדעת על מה אני מדבר. ובכלל, תהיו אמיתיים עם עצמכם לשניה ותדמיינו מה היה הולך פה בפורום אם אינטר של מוריניו הייתה מגיעה אתמול לקאמפ נואו ומשחקת כמו שצ'לסי שיחקה. מ"מערך גאוני של הידינק" זה היה הופך ל"אנטי כדורגל דוחה של מוריניו".

בזמן האחרון אכן נראה שחלק גדול מהמשתמשים פה הפכו את עורם: יכול להיות שהם התבגרו ויצאו מבועת הדעות הקדומות שאפיינה אותם, באותה מידה שיכול להיות שעקב ההצלחה של הקבוצות שלהם קל להם לתת לגיטימציה לגישה יותר הססנית וזהירה. לא יודע אם זה ההמצאות באנגליה של טקטיקנים כמו בניטז וקאפלו או הגישה החדשה של פרגוסון. בסופו של עניין, מבחינתי מדובר בתופעה מבורכת.

12. Jack Wilshere Member

0-0 זו התוצאה הטובה ביותר אחרי ניצחון. אז ברצלונה לא הצליחו לכבוש אתמול, קורה... מבלי להפחית מאיכות המשחק ההגנתי של טורפי הנבלות אמש. נכון, לא בכדי ברצלונה לא הצליחה להבקיע אתמול, כמו גם נגד יונייטד בעונה שעברה. הסיבה לכך די ברורה: לקבוצות האנגליות הבכירות (להוציא אותנו) יש מרכז הגנה קשוח, אגרסיבי ומחויב, וזה משהו שהחלאות מקטלוניה לא יודעים איך לאכול אותו. עם זאת, כשיש לך כ"כ הרבה כשרון בחלק הקדמי, גם אם במרכז ההגנה שלך נמצאים אבי יחיאל ומושיקו מישאלוף, אתה יכול להבקיע בכל מגרש ונגד כל קבוצה. זה הכל שאלה של מומנטום, של איך המשחק מתפתח.

13. בועז Member

AGENT ORANGE, אתה חובב פרובוקציות, מחרחר ריב ובכוח מנסה להעלות מחדש את הוויכוח האנגלי-איטלקי שכנראה פשוט אינך מצליח להתגבר עליו. ההודעה האחרונה שלך רק באה להוכיח דבר אחד: עד כמה אתה צר אופקים.

לפני שאתה צועק שהאנגלים לפתע שינו את עורם, שפתאום כן מותר לשחק מבוקר , שפתאום זה נראה לנו הגיוני, אני מציע שתסתכל על יותר ממשחק אחד כשאתה קובע את זה. אני רוצה לתת לך קצת נתונים כדי שיעזרו לך להבין למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים שמקובל עליהם התיקו הזה.
    אתמול היה המשחק הראשון העונה שברצלונה לא מבקיעה שער בביתה , ולפני המשחק הזה ממוצע השערים למשחק שברצלונה הבקיעה בבית היה 3.3!!!

ארסנל: הדיחה את רומא עם הרכב חסר מאוד, הדיחה את ויאריאל בסיכום 4-1 ושיחקה כדורגל יפה מאוד.
    מנצ'סטר יונייטד: בעטה את אינטר מהמפעל בלי להתאמץ יותר מדי, ועם משחק טוב מאוד בסן סירו שבמזל הסתיים ב0-0. את פורטו גם הדיחה עם משחק מצויין בחוץ.
    צ'לסי: הבקיעה שלושה שערים באנפילד. הבקיעה שניים בדלה אלפי. הבקיעה בגומלין מול ליברפול ארבעה שערים!
    ליברפול: ניצחה בברנבאו 0-1 , ועוד 4-0 בבית!. הבקיעה ארבעה שערים בברידג'.

עכשיו, אם מסתכלים על יתר התוצאות של האנגליות , על האופן בו הן שיחקו העונה, אפשר לקבל סגנון כזה ותוצאה כזו בידיעה שהיא חד פעמית.
    זה לא שצ'לסי עושה את דרכה לגמר עם שני שוערים ושישה שחקני הגנה.

14. THE STRETFORD END Member

Goodsign

ואני זוכר את כינויי הגנאי בולי עץ,חסרי הכישרון וכל מיני כאלה לכיוון האנגליות כשהן לא הצליחו,אז?

יובנטוס לאורך השנים כמעט תמיד הגיעה לאנגליה לשחק כדורגל,במיוחד בקרבות נגד יונייטד,אני לא זוכר אף אחד מדבר עליה בליגלוג.
    אני זוכר את מילאן מגיעה לא מעט פעמים וגם כשהיא לא ניצחה ואף אחד לא ליכלך על הכדורגל שלה,
    אבל!
    כשבלא מעט משחקים,הקבוצות האיטלקיות ולא פעם או פעמיים,הגיעו בכדי לנטרל בלבד,
    בלי ליזום כלום,בלי להגיע כלל להזדמנויות ועם הרבה הצגות,היה צריך וידעו לתת להם בראש ובצדק,
    אינטר עונה שעברה זו הדוגמא הכי בולטת שאני זוכר.

15. דנידין Member

עזוב, אינטר זה לא קבוצת כדורגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    אי אפשר להכליל אותם יחד עם האיטלקים כי גם בליגה הם לא משחקים כדורגל. אפילו הם לא הכי מחשיבים את עצמם לאיטלקים. אינטר מייצגים את עצמם.