בגול הפנטסטי של באבל כבר הייתה לי איזשהי תחושה ששוב פעם זה קורה וליברפול חוזרת למשחק מכלום. צ'לסי מנצחת בזכות ולא בחסד, ומגיעות לגרנט כל הברכות על הכנה וניהול משחק מצויינים כפי שזה נראה, הגיע הזמן שכל אלו שמרגישים מקופחים לידו (בעיקר בתקשורת עם דגש על שלמה שרף וברקוביץ') וכל אלו שזלזלו בו וביכולות המקצועיות שלו יורידו את הכובע בפניו ויברכו אותו. אברהם גרנט בגמר ליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx נ.ב יוסי בניון עם מהלך מצויין לשער של טורס,יופי של תיעוד לקלטת שפיני זהבי יראה לקבוצות שנה הבאה, שיהיה לו בהצלחה
כל הכבוד לאברם ולצ'לסי!!! אברם הוכיח שבמאני טייים הוא יודע לספק את הסחורה. משחק מצויין היה,הרבה זמן לא נהניתי ככה.... למפארד בהחלט עם שער מרגש. בניון עם מבצע גדול בדרך לבישול לטורס,בניטז אידיוט שהוציא אותו ועוד להוציא את טורס........ לכל אלה שמזלזלים בו כל הזמן,הכובעים מוכנים.. אברם העלה את צ'לסי לגמר,מוריניו לא נקודה. אברם בהצלחה לך ולצ'לסי בגמר,באמת מכל הלב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
Koby Romanista את הפאדיחות שלך כבר עשית לפני כמה שבועות כשהסתבכת עם עצמך אחרי שקבעת כי לפיורנטינה יש סגל שחקנים טוב יותר מזה של אברטון מבלי שהיית מסוגל לתאר לנו במשך כמה פעמים רצופות מי,איך ולמה, זה היה מעורר רחמים עד שהגיע איזה נציג איטלקי נחמד וביקש בנימוס שנחוס עליך כי אין לך את זה, אז עכשיו אתה שוב פעם קופץ על עץ גבוה מדי עבורך? חבל,לא יהיה לי נעים לעשות ממך צחוק פעם נוספת,בטח לא ביום כזה. xavi6 אני עדיין מחכה לתשובה,רק אם בא לך לענות כמובן.
משפט מאוד לא מדוייק. עד כה, במבחנים שהיו לגרנט, הוא נכשל. בגמר גביעהליגה נגד טוטנהאם, חתיכת מאני טיים, ובגביע האנגלי כאשר כל הקבוצות כבר בחוץ, גם נכשל, המאני טיים עבורו יהיה בגמר.
וחצי גמר ליגת האלופות זה לא מאני טיים? רק לפני יומיים טענו פה בקולי קולות שרבע גמר ליגת אלופות זה כן מאני טיים-טענה שנזרקה להגנת רונאלדו על זה שלא היה במיטבו מול בארסה בשני המפגשים. נמאס לשנאה העיוורת של רובכם לגרנט. כן,הוא הגיע לתפקיד בצורה הכי מגעילה שיש, כן,הוא סביר להניח הבן אדם הכי לא ראוי לתפקיד כן,יש לו תחת אבל,אם כל הכבוד לגביע הליגה ולגביע האנגלי,אברם גרנט אותו אחד שגם אני לא סובל יצא מהשבוע הכי חשוב של העונה של צ'לסי(ובלי ספק בכלל זה היה השבוע הכי חשוב) עם שני נצחונות,גם על מנצ'סטר וגם על ליברפול כששבועיים לפני הוא מנצח גם את ונגר. לפני סיום העונה הוא עדיין עם סיכוי לצאת עם 2 התארים הכי חשובים שיש,אז תחת לא תחת הוא פשוט עושה את העבודה.
שאני מגיב עליו אני שם בצד את השנאה שלי אליו. אם הוא לא יזכה בגמר אף אחד לא יזכור את החצי גמר, אז מאני טיים זה הגמר. לא יודע מי זרק מה זרק.. אני אומר מה אני חושב. ואין ספק שהניצחון על מנצ'סטר היה רגע גדול בקריירה שלו ואני כן מעמיד את זה לזכותו. פשוט התייחסתי לאימרה שהוא מוכיח במאני טיים שהוא מספק את הסחורה, זה לא מדוייק. נגד מנצ'סטר הוא הוכיח אולי, נגד טוטנהאם הוא נכשל, כנ"ל נגד בארנסלי. (אין מה לעשות מאני טיים בעיניי נחשב מאני טיים כאשר זה הסוף של אותו מסלול, משמע אם קבוצה עפה בחצי גמר אז היא נכשלה במאני טיים, אם היא עוברת אז המאני טיים זה הגמר... כך אני רואה את הדברים.) ובכל זאת, גם אם צ'לסי לא תיקח אליפות אני מעמיד את הניצחון על מנצ'סטר כנקודה לזכותו בעניין המאני טיים.
באמת כל העליהום על גרנט מתחיל להיות קצת הזוי, תשלימו עם זה אוהדי צ'לסי העונה לגרנט יהיו מניות (ולא קטנות) בהצלחה שלכם אם וכאשר תבוא. אתמול צ'לסי היתה לטעמי הקבוצה הטובה יותר, כנ"ל גם ביום שבת נגד מניו. אז מתישהו אפשר ואפילו צריך לתת קרדיט לגרנט. הקרדיט ההכי גדול שמגיע לו לעניות דעתי הוא על העובדה שהוא הצליח לשלב בקישור שלו בין באלאק ולמפארד. משהו שם לב לשידרוג ביכולת של באלאק בחודשיים האחרונים? מפלופ לשחקן מוביל, זה עבודה של גרנט וכאוהד של באלאק אני אסיר תודה לכך. גם אני לא חושב שגרנט שייך לעלית של המאמנים בעולם, לבטח הוא יכל היה להכנס לתפקיד המאמן בצ'לסי בדרך אחרת ולא דרך רומן, אבל עובדה היא שבנתיים מאז שהוא שם צ'לסי שיפרה את החוזק הנפשי שלה, ולפחות כרגע בשתי המפעלים החשובים ביותר נשארו לה סיכויים לא רעים להביא תואר אחד לפחות הביתה.
http://www.youtube.com/watch?v=CkGzaoj6DuY כן רואים יותר טוב את הנפילה של גרנט.......זה לא היה כל כך נורא כמו שחשבתי בתחילה.
אם הגענו למצב בו העיתונים באנגליה מחמיאים לגרנט בצורה כה מעוררת כבוד, אז יש כאן משהו גדול שאפילו הם מעריכים. הטיימס, הדיילי מייל, סקאיי, כולם, רושמים שגרנט ניהל את המשחק מול בניטז ופרגסון בצורה שהם לא הצליחו להזיז את המערכים שלהם במשחק המלחמה מול הכלים של גרנט. עשה בית ספר לסקוטי ולספרדי. הישראלי הקטן יודע כדורגל זה ידענו עוד שהוא אימן בארץ ולאחר מכן את הנבחרת. נחש נחש אבל במערכים מבוקרים הוא כמעט אפשר לומר אשף. התוצאות מול אירלנד, צרפת ושוויץ שלא הצליחו להכניע את ישראל היו לא סתם. אני השונא מספר אחד שלו, אבל כדורגל הוא יודע. אם העיתונאים באנגליה ירדו מהגג שהם בנו, אז גם כמה חברים כאן בפורום יכולים גם הם להודות שהוא יודע מה הוא עושה.
סלע, אל תדאג שהאופוריה תיעלם התקשורת תמשיך לצלוב אותו, חלק מזה חייבים להגיד בצדק. אבל שוב בחודש האחרון צ'לסי היא ווינרית, תחת או לא, משהו השתנה שם לטובה.
בכדי להבין את המצב צריך לעשות הפרדה מסויימת בין הדברים. גרנט וכל מה שהוא מייצג באיך הגיע לתפקיד,בשקרים ובגניבת הדעת שלו החל מהיום הראשון,אפילו לפני,הדרך שבה הוא חתר בכדי להגיע לתפקיד וכל איך שהוא העמיד את עצמו בתקשורת ודרך הצינור הזה לקהל האוהדים, איך ומה האוהדים חושבים עליו,שום דבר לא ישתנה ולא צריך להשתנות, לא אוהבים אותו,חלק שונאים בגלל כל המסביב,זכותם ואני מבין את זה מאוד,אפילו מזדהה, אי אפשר לבוא אליהם בטענות כי מדובר ברגשות שלהם כשהקבוצה שלהם מעורבת וזה הדבר הכי קרוב לליבם. לו שכונה כזו היתה מתרחשת ביונייטד אני הייתי מתפוצץ מזעם ועלבון. ויש את צ'לסי מבחינת כדורגל, האם האוהדים של צ'לסי צריכים להשתחוות בפני גרנט כשבמשך העונה הם ראו כדורגל לא מלהיב וזה בלשון המעטה? כן צ'לסי מנצחת,צ'לסי חזקה אבל הלו,מישהו שם לב לסגל שיש לצ'לסי? אחד מהטובים באירופה, אני חושב שעם מוריניו והסגל הזה פחות או יותר צ'לסי הציגה כדורגל טוב יותר,יעיל יותר,מהנה יותר, מישהו זוכר שצ'לסי של מוריניו באה לאולד-טראפורד ונתנה שם הצגה בניצחון 3-1? מישהו זוכר את הקרבות המרתקים מול ברצלונה ובאיירן מינכן באירופה? ראיתם משהו קרוב לזה בצ'לסי תחת גרנט? אומנם זה לא היה ברוב הפעמים כדורגל ברמה שיונייטד או ארסנל מציגות ברוב הזמן אבל היתה גם תוספת של תארים. אם גרנט לא יביא תואר עם סגל כזה אז זה יהיה כישלון,עד עכשיו הוא נפל ב 2 גביעים מקומיים, בוא נחכה לסיום העונה כי את הכסף סופרים במדרגות. ואם צ'לסי תזכה באחד מהתארים או אפילו שניהם אז בהחלט יהיה צריך להוריד בפני גרנט את הכובע, אולי לא בגלל סגנון הכדורגל אבל כן בגלל השורה התחתונה בדמות תואר. אף אחד מהכותבים הרצינים שביקר את גרנט לא קבע כי אין לו מושג בכדורגל,כי הוא לא שייך לענף, יש עוררין לגבי מידת ההצלחה שלו בעבר אבל בכל זאת הבן אדם מאמן כדורגל שנים על גבי שנים באופן מקצועי. כן,בשבועות האחרונים צ'לסי נראית טוב יותר,זהיא נכנסה למומנטום טוב בזמן קריטי,זה צריך להפתיע מישהו שהיא יכולה לשחק כדורגל טוב כשיש לה סללת כוכבים כזו?
הדרך לא משנה במיוחד שאף אחד לא שיחק כדורגל כה מרהיב העונה בליגת האלופות. כולם שיחקו די זהיר, לא ראינו איזו תבוסה או משהו באמת יוצא דופן. פרגסון, בניטז, גרנט, כולם שיחקו דומה, מבוקר ובטוח. לא שלכו יותר מידי כוחות קדימה, אז אי אפשר לומר שהאחרים שיחקו כדורגל מהנה יותר. אגב, גם לא באנגליה. כל משחקי הצמרת בין הגדולות נגמרו לרוב די צמוד. זכור לי שארסנל קיבלו בראש פעם אחת אבל זה די יוצא דופן. כמובן שהאוהדים לא יכולים או אמורים להתאהב פתאום במאמן בדרך הוא מונה למאמן וזאת כלל לא השאלה. כל שנאמר כאן זה שלא יכלו לפרגן לא מקצועית נטו על שהוא אומנם הפסיד תארים שגם אגב שאר הגדולות הפסידו, אך מנגד הצליח באלופות יותר ממוריניו. העיתונות האנגלית ידעו איפה לשים את הקו האדום בין המינוי המביש ליכולת המקצועית שבשטח דופקת. לומר שזה בגלל שהסגל חזק, זה לא תירוץ, כי אם כך איפה היה מוריניו? לא הצליח להתעלות על הגאונות של בניטז, לא הגיע לגמר ליגת האלופות. אני לא אומר שגרנט מוריניו, אבל קצת הערכה מקצועית נטו למרות אישיות מכוערת. אגב, כבר אין דבר כזה סגנון כדורגל. כולם משחקים כמעט אותו הדבר. כולם מתגוננים ומידי פעם מתקיפים. כל אחד בסגנון שלו, אבל כולם היו בעונה בשלבים המאוחרים של ליגת האלופות מבוקרים.