ואני חותם לכם שאם ליברפול הייתה משווה ועולה העיתונאים היו אוכלים את גרנט על החילוף ההזוי של להכניס את שבצ'נקו במקום לאמפרד.
טורס יצא בגלל פציעה כי הוא התחיל ללכת בקושי ובניטז הימר פה חזק לגבי בניון אין לשחקן הזה כושר ל90 דקות ב4 ימים וכמעט כל פעם החילוף הראשון בצדדים הוא בניון שהוא פותח השופט הרס תמשחק איך הוא לא נתן פנדל לעברה של הופייה ? איך תוספת הזמן בהארכה דקה? שיפוט נורא של השופט.
אני גאה להיות אוהד ליברפול ואני גאה בשחקנים שנתנו הכל. השיפוט לא היה משהו - פנדל ברור על הופיה ונבדל בגול הראשון. הגול העצמי של ריסה חרץ את הגורל של המפגש הזה לטעמי אבל אין מה לעשות, פעם שלישית גלדיה. צ'לסי עלו כי הם רצו טיפה יותר ... בהצלחה לאברם "התחת" גרנט בגמר. מכל הלב.
לא ברור לי למה בניטז השאיר את קויט הזבלון על המגרש והוציא את בניון. זה היה נראה כאילו ליברפול לא מסוגלת להשוות ממהלך כדורגל, אך יוסי עשה פעולה נהדרת ובישל לטורס בגאונות. לא ברור לי למה בניטז הוציא את טורס, אלא אם כן טורס נפצע ולא יכול היה להמשיך. היפייה עם גליץ' פראי ומיותר קלקל לליברפול. באבל לא מפסיק לצלול (אנחנו הודחנו בעטייה של צלילה שלו), וגם היפייה צלל יפה. צ'ך אשם בשער של באבל (לא שזה משנה משהו). זו לא העונה שלו. אני מסכים שהשיפוט היה טוב מאוד, אם כי ההחלטה לפסול את השער של אסיין שנויה במחלוקת. מעט שופטים היו פוסלים את השער הזה. לא יאומן שהכלומניק מפתח-תקווה, שלפני שנים מספר נתן הוראות לגיא גת ומני בסון, מגיע לגמר ליגת האלופות. כמה עצוב שמאמן גדול כמו ונגר יצפה בגמר מהבית. אברם מאז ומעולם הגיע להישגים, ולא היה לי ספק שהוא יגיע להישגים גם עם צ'לסי. עם זאת, ההישגים שלו משולים לקליפת השום מבחינתי. מאז ומעולם תיעבתי את האיש, את מה שהוא מייצג, את הכדורגל שהקבוצות שלו שיחקו: כוחני, משבש, מגעיל, ובהקשר הזה אין חדש תחת השמש בצלסי.
פנדל לא היה שם, ולהארכה גם ככה לא מוסיפים לא יותר מדי זמן. שום שיפוט נורא, להפך. שיפט מצויין ומדוייק, בפעם הראשונה מזה הרבה זמן לשופטים האיטלקים יוצא שם טוב.
דרוגבה נתן היום את החותמת הסופית לכך שהוא החלוץ השנוא עלי בעולם ללא צל של ספק. היום הפצוע התורן מהבהמה הוא סקרטל, כאשר גם ג'רארד אם אינני טועה היה לא רחוק מלהיפצע ע"י הבהמה מחוף השנהב. מעבר לכך, התאטרליות הרגילה של הרמאי, נפילות כאילו ירו בו כדור, אובר-תאטרליות מוגזמת בכל עבירה עליו. כמובן שכל זה לא לוקח ולו במעט מזה שמדובר בחלוץ עצום שכשקם על הצד הנכון הוא בלתי ניתן לעצירה. השער הראשון שלו היום היה פשוט נפלא, שילוב של כוח פורץ בלתי ניתן לעצירה עם בעיטה שהמילה טיל תבייש אותה עם דיוק מדהים (היה לו מרווח של משהו כמו 10 ס"מ בין המגן לקורת השער). למפארד בשער מרגש בעקבות מות אימו.
מזל טוב לצ'לסי על עלייה מוצדקת . שיחקו יותר טוב , ופשוט הגיע להם . משחק נהדר של דרוגבה . והנה , הבועה התפוצצה . כמה בניטז יכול להשען על הצ'מפיונס ? זה ידענו שרק הזמן יגיד . והזמן אמר . חילופים פשוט מטומטמים של תסכול וחוסר מושג , הכניס את השחקנים הנכונים אבל הוציא את השחקנים הלא נכונים , כמו שהוא עשה לא פעם העונה ולא רק בצ'מפיונס . לפני שבוע בדיוק , חבר שלי אמר לי אחרי המשחק :"אתה רואה למה קוראים לכם לוזרפול?" ואז התחלתי למנות לו את כל הפעמים בהם חזרנו מהקבר , אמרתי שאנחנו ווינרים באירופה . הרוב היה נכון , רק שאנחנו לא ווינרים באירופה , אלא היינו ווינרים באירופה . בניטז השאיר אותי ואת כל אוהדי ליברפול בבועה , נשען על ההצלחה החד פעמית בעונה ההיא , וכולנו נפלנו כמו גדולים בשבי . אני חושב שאם היינו מנצחים אולי הייתי מדבר אחרת , אבל זה בלתי נמנע . רפא בניטז הוא לא האיש . ואחזור רגע לחבר ההוא . הוא דיבר על לוזריות בגלל הגול העצמי . לדעתי אנחנו לוזרים בגלל הגישה . בגמר הענק ההוא השחקנים האמינו , האמינו שאפשר לחזור , ואני האמנתי גם היום , עוד לפני הגול של באבל . אבל חבל שאני לא משפיע על השחקנים מכאן ... היה אפשר לראות על הפנים של ג'רארד , דווקא הוא מכולם , את הייאוש , התסכול . ואני לא מאשים אותו . אחרי תצוגת זוועה כמו היום , כל אחד היה נשבר . נראה כמו הצל של הצל של עצמו . ומה עם ריסה אתם שואלים ? אשם בשניים מתוך שלושת השערים . בגול הראשון אשם כמעט ישיר , כשהוא לא סגר את דרוגבה , ובגול השלישי הוא האשם היחיד כשבמקום לרוץ אחרי הכדור הג'ינג'י החליט להרים יד כמו אידיוט . לפני שבוע זה היה גול שיכל לקרות לכל אחד , היום זה היה פשוט בושה . ונגיע עכשיו לנקודת האור אולי היחידה במשחק . פרננדו טורס . הוא היה שם כשהיינו צריכים אותו , והוא ימשיך להיות שם גם בעתיד . שחקן ענק . אני פשוט נשברתי כשראיתי אותו על סף בכי בספסל . לא מגיע לו לחוות כזה שברון לב . כמעט שכחתי , שיפוט איום ונורא לשני הצדדים , טעויות בלי סוף . בהצלחה לשתי האנגליות(!) בגמר ב21 למאי .
קודם כל, ברכות לצ'לסי ולגרנט על הניצחון, כפי שנאמר כאן, הרמה לא היתה הכי גדולה שיש, אך היתה המון דרמה במשחק, בסופו של דבר, לדעתי, הטובה יותר ניצחה, צ'לסי לחצה מתחילת ההארכה ואכן, גם כבשה בעקבות הלחץ, ואני שמח בשביל למפארד, שער מרגש, אמנם בפנדל אך עדיין שער. ליברפול הצליחה לצמק משער של באבל אך זו גם היתה התוצאה בסיום. ברכות לגרנט על ההעפלה ההיסטורית לגמר הצ'מפיונס ליג, למרות שבכדורגל בדרך כלל לא מנצחת מי שיותר ראויה, קרו דברים מעולם, אך אם נאמר את האמת, לצ'לסי פשוט הגיע לנצח ! לגבי טורס, משחק חלש שלו, לא זכור לי יכולת כזו ירודה שלו, למרות השער שלטעמי בניון כולו עשה לפחות חצי מהשער בכך שבישל לטורס וטורס ידע לעשות את מה שהוא יודע, אחד על אחד מול צ'ך ופנימה, אך טורס לא היה במיטבו.
אני מניח שראשי ליברפול לא מספיק מבינים עניין כדי לראות מה קורה עם בניטז. בדצמבר הוא כבר היה מחוץ לתמונת האליפות, אולי קודם לכן. בגביע הוא עף בבית לקבוצה מליגה שנייה, ושוב כל התקוות נשענו על הצ'מפיונס. והיום תצוגת אימון שלילית של בניטז מכמה סיבות. בניון, אותו אחד שהביא את הגול, יוצא לטובת פנאנט- חילוף שלא ברור מה מטרתו. קראוץ מתייבש על הספסל שוב, בפעם המי יודע כמה. זה השחקן שהיה צריך להביא את השינוי. אני לא אומר שבניטז הפסיד את המשחק, אבל בעקבות המשחק היום,צריכה להיות מהפכה בליברפול. צ'לסי נתנה שבוע כדורגל עצום, אבל התוצאה תשכיח שבשלבים רבים של המשחק צ'לסי לא הייתה בכלל על המגרש, בביתה שלה. אבל היום מגיע לאברם שאפו. אפילו שנמאס לראות את הפנים שלו על המרקע. שורה התחתונה- כשמקום ראשון ושני באנגליה מתחרים בגמר ליגת האלופות- זה בטוח אומר משהו. אנגליה שולטת בעולם כיום.
בהחלט משחק שהשאיר טעם של עוד. צ'לסי היתה פשוט ענקית במחצית הראשונה, בניצוחו של באלאק שפשוט שלט במגרש, וחילק כדורים מצוינים, ודרוגבה שפשוט לא נתן מנוחה למגיני ליברפול. במחצית השניה ראינו ליברפול אחרת, באלאק נחלש, אבל זה הספיק להם רק להארכה. בהארכה ראינו שוב את באלאק ודרוגבה במיטבם, וכמובן את אסיין שכבש שער חוקי למהדרין שנפסל.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx בדיוק ראיתי הודעה כזאת בטוקבקים של וואלה. עם שפה כל כך ירודה לא הייתי מזלזל ביוזרים אחרים גם עם היו בני 12.